27. sep 2017 Presseklip

Regeringen og DF lander aftale om vind og sol

LÆS I DAG: Regeringen og DF lander aftale om vind og sol. Regeringen tester Socialdemokratiet med aftale. Mette F.: Regeringen forsømmer grøn omstilling og uddannelse. Troldhede skal på flis og sol.

Altinget:
Regeringen og DF lander aftale om vind og sol
Der blev – med ministerens ord – skrevet energipolitisk historie tirsdag, da regeringen sammen med det parlamentariske grundlag, Dansk Folkeparti, indgik en aftale om støtte til strømproduktion fra vindmøller og solceller.

Aftalen betyder, at der over de kommende to år bliver afsat godt to milliarder kroner, hvor udviklere med solceller, landvindmøller og kystnære havvindmøller skal konkurrere om at levere så meget strøm som muligt. Ifølge Altinget har regeringen en forventning om, at støtten vil kunne føre til produktion af strøm til omkring 140.000 danske husstandes årlige elforbrug.

Vi sikrer en fortsat grøn omstilling i Danmark væk fra fossile brændsler og over til vind og sol. Vi sikrer, at der bliver konkurrence om at levere mest grøn energi til forbrugerne. Og vi sikrer, at der ikke kommer uventede ekstraregninger til forbrugerne, ligesom vi gang på gang så med PSO-afgiften, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

Oppositionen har sammen med vindmølleindustrien ført en ihærdig kamp mod den aftale, der blev indgået tirsdag. De mener, at den nu vedtagne aftale har for lidt fokus på, at der skal produceres grøn energi.

Det fik tirsdag formiddag oppositionen til i samlet trop at melde sig ud af de videre forhandlinger, og derefter gik det hurtigt for regeringen med at få en underskrift på aftalen med Dansk Folkeparti.

- Det værste er, at regeringen endnu engang skruer ned for klimaindsatsen. Men det er endnu mere tosset, at de samtidig skader danske erhvervsinteresser og mulighederne for at skabe job i Danmarks hurtigst voksende industri – nemlig vindmølleindustrien, siger Pia Olsen Dyhr, formand for SF, til Altinget.

_____

Altinget:
Regeringen tester Socialdemokratiet med aftale
Det er langt fra tilfældigt, at regeringen indgår aftale med Dansk Folkeparti på området for vind og solceller. Det er en forsmag på, hvor langt regeringen kan presse Socialdemokratiet forud for forårets vigtige forhandlinger om en ny energipolitisk aftale – det skriver Altinget.dk i en analyse af den politisk aftale fra tirsdag.

Aftalen bliver af mange set som en sejr for Finansministeriet, der slår på, at den danske energipolitik skal fastlægges ud fra et hensyn til statens finanser snarere end klimamålene. Oppositionen mener, at det skal være klimamålene, der sætter rammerne, og det sætter ifølge analysen Socialdemokratiet i en prekær situation.

Socialdemokratiet stræber som bekendt efter regeringsmagten, og de ved af erfaring, at det gør regeringsarbejdet besværligt, hvis man ligger i strid med Finansministeriet – som det jo netop vil være tilfældet, hvis man står fast på at sætte klimamål over statens budgetter.

Nu er spørgsmålet, mener Altinget, hvorvidt Socialdemokratiet vil stemme imod aftalen – og dermed udsætte sig selv for en potentiel krise i forhold til Finansministeriet – eller om partiet vil føje sig og stemme for. Som partiet tidligere har gjort med Nordsøaftalen og PSO-aftalen.

_____

Nordjyske Medier:
Mette F.: Regeringen forsømmer grøn omstilling og uddannelse 
Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen stiller sig i spidsen for et globalt klimainitiativ, forsømmer regeringen den grønne omstilling herhjemme, mener Socialdemokratiets Mette Frederiksen, skriver Nordjyske på baggrund af Ritzau.

- Vi skal satse på mere teknisk og grøn forskning. Med alle de muligheder, der ligger foran os, skulle vi så ikke gøre det, vi har været gode til gennem generationer: At tænke langsigtet, sagde hun ved Dansk Industris topmøde i går.

Hun understregede, at hun med ”langsigtet” tænker på grøn omstilling, forskning og uddannelse.

_____

Energy Supply:
Troldhede skal på flis og sol
Fremtiden for hedder flis og solvarme for Troldhede Kraftvarmeværk, der i dag overvejende kører på naturgas. Fjernvarmeselskabet har nemlig netop fået ja fra teknik- og miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune til at igangsætte et plangrundlag for dette.

- Vi skal fyre med flis og have solvarme. Vi har endnu ikke en tidsplan. Men der vil snart ske noget, siger formanden for Troldhede Kraftvarmeværk, Preben Gaardsvig til Alt om Herning ifølge Energy Supply.

 

 

Nyheder

09. okt 2017 Presseklip

Mette Frederiksen inspicerede solvarme og bioanlæg

Energieffektive boliger og fjernvarme går fint hånd i hånd. Det kunne formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen se ved selvsyn, da hun fredag besøgte Egedal Fjernvarme.

06. okt 2017

Energipolitisk åbningsdebat: Nu skal vi have udnyttet overskudsvarmen

Elafgiften til varme skal reduceres. Det var der bred politisk enighed om på den Energipolitiske Åbningsdebat på Christiansborg.

05. okt 2017

Udfordringen med grundbeløbet skal løses

Stigende elpriser skulle gøre det ud for grundbeløbets bortfald. Sådan gik det ikke. Og nu har 200.000 fjernvarmekunder udsigt til markant højere varmepriser, hvis ikke der findes en løsning.

05. okt 2017

Fjernvarmekunder på Mors rammes hårdt af grundbeløbets bortfald

På den sydvestlige del af Mors vil grundbeløbets bortfald ramme tungt med prisstigninger på omkring 8.000 kroner om året for en almindelig husstand.

05. okt 2017

Rådgivning skal hjælpe hårdt ramte selskaber

Regeringen har oprettet en rådgivningsordning for at hjælpe de selskaber, der rammes hårdest, når grundbeløbet ophører. Målsætningen er at hjælpe 50-100 selskaber.

02. okt 2017

Nyt selskab for handel med kraftvarmekapacitet

Der har i dag været afholdt stiftende generalforsamling i Dansk Kraftvarme Kapacitet, der således nu officielt er etableret.

26. sep 2017

Indvielse: Grindsted viser overskudsvarme-vejen

Et flisfyret anlæg på fødevarefabrikken DuPont i Grindsted sender kullene på porten og overskudsvarmen ned i fjernvarmerørene. Et skoleeksempel på effektiv energiproduktion, mener Dansk Fjernvarme.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. okt 2017 Navnenyt

Direktør for ny Verdo-division

Henrik Bøgh Nielsen direktør for ny division i Verdo Energy

 

13. okt 2017 Navnenyt

Formandsjubilæum i Hovedgård

Kaj Jessen hyldet for 25 år som formand, selv om han har været formand i 34 år. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. okt 2017 Presseklip

Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk

LÆS I DAG: Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk. Københavnerne skal af med brændeovnene. Verdo samler kræfterne. Uggelhuse-Langkastrup tættere på lukning. EU skal fordele klimaregningen.

12. okt 2017 Presseklip

Mere rabat på fjernvarme igen i år

LÆS I DAG: Mere rabat på fjernvarme igen i år. Sorø vil sælge lokalt fjernvarmeværk. Nørre Alslevs fjernvarmenet er up-to-date. Nyt håb om fjernvarme til Nordals. Statsrevisorerne lukker sag om DONG. Goldman Sachs vil sælge resten af DONG-aktierne.

11. okt 2017 Presseklip

Fire scenarier for fremtidens energisektor

LÆS I DAG om FRIs fire scenarier for fremtidens forsyningssektor. Store forskelle på varmepriser, ny opgørelse af gaspriser og beslutning om Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. okt 2017 Navnenyt

Jubilæum og pension i Taars

Reception markerer Birger Jensens pensionering og jubilæum efter 40 år på Taars Varmeværk. 

11. okt 2017 Navnenyt

25 år i bestyrelsen i Vejle

Henning Lindved Jensen har i november været medlem af Vejle Fjernvarmes bestyrelse i 25 år.

   

10. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i International Afdeling

24-årige Emil Holm Ravn skal assistere i International Afdeling i Dansk Fjernvarme. 

06. okt 2017 Navnenyt

Færdigt gasmotorhold fra Fredericia

Hold af kursister har bestået ”Gasmotorteknik og vedligeholdelse af gasmotoranlæg” på Fredericia Maskinmesterskole. 

05. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling

23-årige Henrik Hegelund Bjørnsbo er den nye studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme. 

04. okt 2017 Navnenyt

Ny distriktschef i isoplus

Trond Pedersen er ansat som distriktschef hos isoplus Fjernvarmeteknik med ansvar for Nordsjælland.