25. sep 2017 Presseklip

Fjernvarmeselskaber vil opkræve ekstra penge hos forbrugerne

LÆS I DAG: Fjernvarmeselskaber vil opkræve ekstra penge hos forbrugerne. Stor politisk opbakning til at bruge overskudsvarme. Fusion reddede energiforsyning på Bornholm. Tysk valg betyder usikkerhed om energiomstilling.

Ekstra Bladet:
Fjernvarmeselskaber vil opkræve ekstra penge hos forbrugerne
”Godt man ikke har fjernvarme: Kunder skal betale 7-800 kr. mere”. Sådan lyder overskriften hos Ekstra Bladet, der omtaler 44 fjernvarmeselskabers ansøgning om tilladelse til at opkræve indskudskapital på i alt 12 milliarder kroner svarende til 7-800 kroner kroner pr. husstand

Ekstra Bladet citerer herpå fra kommentarsporet under en artikel om samme emne hos Nordjyske Stiftstidende, hvor flere danskere i kraftige vendinger kritiserer fjernvarmeselskabernes beslutning om at søge om lov til at opkræve de ekstra penge.

Det er op til Energitilsynet at vurdere hvor stor indskudskapital, der kan kræves forrentning af, og hvor høj forrentningen skal være. Energitilsynet regner med at afslutte behandlingen af de mange ansøgninger i løbet af 2018.

_____

JydskeVestkysten:
Stor politisk opbakning til at bruge overskudsvarme
Apple selv vil gerne drøfte muligheden for at levere overskudsvarme. Det fortæller Aabenraa Kommunes tidligere kommunaldirektør, Niels Johannesen, der står for kontakten mellem kommunen og Apple.

- Det afgørende er dog, at det danske afgiftssystem ændres, understreger Niels Johannesen. Som reglerne er i dag, vil det nemlig ikke kunne betale sig for hverken Apple eller de lokale fjernvarmeselskaber at levere varme fra datacentrene til fjernvarmeforbrugerne.

Men i både rød og blå blok er der opbakning til at fjerne de afgifter, der forhindrer, at bruge overskudsvarmen fra Apples nye datacenter i Kassø til fjernvarme.

- Jeg tror, der er ved at være en erkendelse i regeringen af, at det ikke fungerer godt nok, men om de vil lave det om på vores måde, er spørgsmålet, siger Lisbeth Bech Poulsen, finansordfører for SF, til JydskeVestkysten.

Lisbeth Bech Poulsen besøgte i august Aabenraa-Rødekro Fjernvarme, og er nu på vej med et forslag, som skal give virksomheder lov til at forære overskudsvarmen væk uden at betale afgift af det. Forslaget vil også fjerne elafgiften på de varmepumper, der er nødvendige for at man kan bruge overskudsvarmen hos fjernvarmeselskaberne.

_____

Bornholms Tidende:
Fusion reddede energiforsyning på Bornholm
Da Østkraft og Bornholms Forsyning blev fusioneret i foråret 2016 var der reelt tale om, at man sikrede energiforsyningen på bornholmske hænder. Det slår den administrerende direktør for fusionen, Bornholms Energi & Forsyning, fast i det lokale avismedie, Bornholms Tidende.

Beslutningen blev taget af ejerkredsen, kommunalbestyrelsen på Bornholm, og det var nødvendigt, fordi de to selskaber over år havde oparbejdet en gæld. En gæld der fulgte med i fusionen, men som det nye selskab har haft bedre forudsætninger for at håndtere, mener Rasmus Sielemann Christensen.

- Man har ikke haft det fornødne overblik over økonomien. Man har brugt flere penge, end man kunne og måtte, Det har været meget tydeligt på el-området. Fjernvarmen har været alt for dyr, siger han til Bornholms Tidende.

Det manglende overblik har vist sig på flere måder ifølge den administrerende direktør. Det gælder udover økonomien også for love og regler, ligesom der er indgået alt for dyre kontrakter, mens kontraktopfølgningen til tider har været mangelfuld.

Det bliver understreget, at de to selskaber, der altså blev til det nye selskab, var stort set gældfri, når det handler om forsyningen af vand og håndteringen af spildevand.

_____

EnergiWatch:
Tysk valg betyder usikkerhed om energiomstilling
Energipolitik har stort set intet fyldt i den tyske valgkamp. Men området kan komme til at fylde en del under de kommende regeringsforhandlinger, skriver EnergiWatch.

For miljø og energi er det punkt, hvor FDP og Die Grünen adskiller sig mest fra hinanden. De grønne gik til valg på en total udfasning af kulkraft allerede i 2030. Det mener FDP ikke er muligt.

- Forhandlinger om en såkaldt Jamaica-koalition vil levere en kompleks dynamik på tværs af forskellige politiske områder, inklusiv energi og klima. Merkel bliver nødt til at finde cirklens kvadratur mellem FDP's "realistiske" energipolitik og de grønnes krav om at lukke de 20 mest beskidte kulkraftværker. Det bliver svært men ikke umuligt," siger senioranlytiker og konsulent for Die Grünen, Arne Jungjohann, til Clean Energy Wire ifølge EnergiWatch.

Tyskland har endnu haft meget begrænset erfaring med koalitionsregeringer mellem CDU/CSU, FPD og Die Grünen. På nationalt plan vil det være første gang.

 

Nyheder

25. sep 2017

Fjernvarmeselskaber vil opkræve ekstra penge hos forbrugerne

LÆS I DAG: Fjernvarmeselskaber vil opkræve ekstra penge hos forbrugerne. Stor politisk opbakning til at bruge overskudsvarme. Fusion reddede energiforsyning på Bornholm. Tysk valg betyder usikkerhed om energiomstilling.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev