21. sep 2017 Presseklip

44 fjernvarmeselskaber fastholder ansøgninger om forrentning

LÆS I DAG: 44 fjernvarmeselskaber fastholder ansøgninger om forrentning. Nyt redskab skal udbrede fjernvarme i verden. Overskudsvarme sænker prisen i Videbæk. Problemer med Amager Bakke koster 180 millioner. Varmekunder får overskud tilbage i Rødkærsbro. Tricktyv ville tjekke radiatorer.

Politiken:
44 fjernvarmeselskaber fastholder ansøgninger om forrentning
Det er blandt andet usikkerheden om den fremtidige regulering, der får 44 fjernvarmeselskaber til at fastholde deres ansøgninger om forretning af indskudskapital hos Energitilsynet. Ifølge Politiken er der i alt søgt om forretning af over 12 milliarder kroner.

Direktøren i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, har tidligere pointeret, at fjernvarmevarmeselskaberne er usikre over den fremtidige regulering og finansiering af området, og at ansøgningerne bl.a. skal ses i det lys. Det bliver bakket op af udtalelser fra en række af de fjernvarmefolk, som Politiken har talt med.

Der er overvejelser om at sløjfe vores mulighed for at opkræve henlæggelser over varmetaksten. Og hvis én finansieringsmulighed bliver fjernet, har vi brug for en anden. Det vil vi gerne holde en dør åben for, siger direktør i Aalborg Varme, Jesper Høstgaard-Jensen til Politiken.

Andre peger på, at det handler om at sikre sig muligheden for fortsat udvikling af værkerne med henblik på effektivisering og grøn omstilling.

- Når vi opretholder vores ansøgninger, er det netop med henblik på fortsat udvikling, siger Søren Krøigaard, direktør for Frederiksberg Forsyning.

Det bliver også understreget, at de kommunalt ejede fjernvarmeselskaber vil lade forrentningen blive i selskaberne. Pengene er med andre øremærkede til at udvikle og sikre fjernvarmeforsyningen til kunderne.

Politiken fortæller i øvrigt, at det er den statsejede forsyningsvirksomhed, DONG, der med afstand står for den største ansøgning om forrentning af indskudskapital. Ifølge Politiken drejer det sig om en ansøgning på over 3 milliarder kroner.

_____

Pressemeddelelse:
Nyt redskab skal udbrede fjernvarme i verden
Energistyrelsen forventer, at det nye værktøj Districy Heating Assessment Tool til at vurdere omkostninger og fordele ved fjernvarme sammenlignet med individuel opvarmning kan udbrede fjernvarme og varmeplanlægning i af verden.

Danmarks førende position i bæredygtig energi, energieffektivitet og miljøvenlige varmesystemer bunder blandt andet i den udbredte brug af fjernvarme, som i dag dækker omkring to tredjedele af varmebehovet i Danmark. For at udnytte og sprede de danske erfaringer, har Rambøll for Energistyrelsen udviklet det nye værktøj som led i den grønne omstilling i styrelsens partnerlande ved at trække på danske erfaringer med omkostningseffektiv fjernvarme med lav CO2-belastning.

- Værktøjet vil blive et vigtigt redskab i det kommende dansk-kinesiske pilotprojekt om fjernvarme, der er aftalt mellem Energistyrelsen og China National Energy Conservation Center. Et af pilotprojektets primære mål er at oplære lokale myndigheder og energiselskaber i at bruge værktøjet DHAT og dermed videregive et konkret planlægningsredskab, som er i stand til at vise, hvor meget lavere forbrugsomkostningerne kan blive ved at overgå til effektiv fjernvarme sammenlignet med individuel opvarmning. I samarbejdet med Kina bliver DHAT tilpasset de lokale kinesiske produktions- og forbrugsforhold, skriver Energistyrelsen.

Værktøjet er tilgængeligt for alle, der vil vurdere fjernvarmeprojekter ud fra de danske erfaringer. Det kan være konsulenter, private eller myndigheder, der overvejer fjernvarme.

_____

TV MidtVest:
Overskudsvarme sænker prisen i Videbæk
Hos mælkepulverproducenten Arinco i Videbæk sender man nu overskudsvarme ind i fjernvarmenettet. Varmen bruges til at opvarme 2.000 husstande i Videbæk.

Hvis Arinco, der ejes af Arla Foods, skulle sælge overskudsvarmen til fjernvarmen ville den blive ramt af gifter.

Men sammen med Videbæk Energiforsyning har man fundet en løsning: Et nyt kraftvarmeværk, der drives af biogas.

- Afgiftssystemet er sådan, at når vi udnytter røggassen og leverer den overskudsvarme til fjernvarmen, så skal de ikke pålægges afgift for det, og derfor bliver det interessant for fjernvarmen, at modtage varmen til den pris, vi kan levere den til, siger Poul Erik Madsen, Energimanager, Arla Foods til TV MidtVest.

Aftalen skulle gerne sikre, at fjernvarmekunderne i Videbæk sparer 1.000-1.500 kroner om året, oplyser Ib Melsen, direktør i Videbæk Energiforsyning.

Poul Erik Madsen fra Arla Foods ærgrer sig over, at afgifter spænder ben for mere overskudsenergi fra industrien, da potentialet er ”kæmpestort”.

Se tv-indslag nederst i artiklen.

_____

Finans:
Problemer med Amager Bakke koster 180 millioner
Tekniske problemer med Amager Bakke udløser ekstraregninger og manglende indtægter for i alt 180 millioner kroner i 2017. Det skriver Finans.

- En stor del af de ekstraregninger og manglende indtægter, som rammer driftsresultatet i 2017, vil resultere i højere forbrugerpriser for varme og renovation næste år. Det kan ikke være anderledes, siger professor på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh til Finans.

Den 28. september holder bestyrelsen i Amager Ressourcecenter møde, og inden da ønsker selskabet ikke at udtale sig.

På Københavns Rådhus ønsker den radikale politiker Mette Annelie Rasmussen nu en redegørelse, da ”alt hvad der kunne gå galt, er jo rent faktisk gået galt her.”

_____

Midtjyllands Avis:
Varmekunder får overskud tilbage i Rødkærsbro
Rødkærsbro Fjernvarmeværk har 131.000 kroner i kassen. De penge kommer forbrugerne til gode, da difference regnes ind i næste års varmepris.

Værket har i år haft en pris 372 kr. per MWh varme og har investeret 18 millioner kroner i nyt varmepumpeanlæg og ledningsanlæg til Rødkærsbro Mejeris spildevandsanlæg og mejeriets energicentral.

- Allerede på nuværende tidspunkt ser det ud til, at denne investering nu og på længere sigt kan sikre, at varmepriserne i Rødkærsbro bliver nede på det lave niveau, som det seneste år har vist, fortæller Frede Hansen til Midtjyllands Avis.

Den budgetterede varmepris for 2017-18 er sat ned til 360 kr. per MWh varme.

_____

Horsens Folkeblad:
Brædstrup konverterer byens sidste naturgasområde
Politikerne i Horsens Kommunes teknik- og miljøudvalg har givet grønt lys for, at Brædstrup Fjernvarme kan udvide sit forsyningsområde. Projektet er en del af den naturgaskonvertering, Horsens Kommune er i gang med og betyder, at Brædstrup Fjernvarme nu får det sidste naturgasområde med. Det skriver Horsens Folkeblad.

- Det er det eneste naturgasområde tilbage i Brædstrup, og her har vi sagt, at når der nu skal bygges nye huse på Galgehøj og Fredsbovej, vil det være fjollet, hvis de først skal installere naturgas for så senere at skulle af med det igen. Folketinget har sagt, at naturgassen skal udfases, så derfor har vi følt, at det er nu, at vi skal gå ind i området, siger Brædstrup Fjernvarmes formand Jørgen Korshøj til Horsens Folkeblad.

Investeringen kommer til at hvile i sig selv, og Brædstrup Fjernvarme har beregnet, at projektet giver en samfundsøkonomisk gevinst på mellem 200.000 og 770.000 kroner samtidig med, at det reducerer mængden af C02.

Så snart byrådet har godkendt fjernvarmeprojektet, går gravearbejdet i gang, så de nye kunder kan få fjernvarme inden nytår.

_____

Sjællandske Medier:
Tricktyv ville tjekke radiatorer http://print2web.sn.dk/modules/print2web/scripts/log-view.php?bookingid=56094&rnd=0.017451252684586527 

En 87-årig kvinde i Roskilde har haft besøg af en tricktyv. Manden ringede på døren og udgav sig for at være fra et firma, der skulle tjekke kvindens radiatorer, skriver Sjællandske Medier.

Da den 87-årige havde lukket manden ind, bad han hende om at tænde for radiatorerne. Og da hun var beskæftiget med det, stjal tricktyven smykker fra et smykkeskrin.

Kvinden opdagede først, at smykkerne var væk, da manden var gået igen.

Tyven, der havde en kassettebåndoptager under armen, var dansk af udseende, 30 og 40 år, lille og spinkel med kort brunt hår og et sår i højre side af ansigtet.

 

Nyheder

09. okt 2017 Presseklip

Mette Frederiksen inspicerede solvarme og bioanlæg

Energieffektive boliger og fjernvarme går fint hånd i hånd. Det kunne formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen se ved selvsyn, da hun fredag besøgte Egedal Fjernvarme.

06. okt 2017

Energipolitisk åbningsdebat: Nu skal vi have udnyttet overskudsvarmen

Elafgiften til varme skal reduceres. Det var der bred politisk enighed om på den Energipolitiske Åbningsdebat på Christiansborg.

05. okt 2017

Udfordringen med grundbeløbet skal løses

Stigende elpriser skulle gøre det ud for grundbeløbets bortfald. Sådan gik det ikke. Og nu har 200.000 fjernvarmekunder udsigt til markant højere varmepriser, hvis ikke der findes en løsning.

05. okt 2017

Fjernvarmekunder på Mors rammes hårdt af grundbeløbets bortfald

På den sydvestlige del af Mors vil grundbeløbets bortfald ramme tungt med prisstigninger på omkring 8.000 kroner om året for en almindelig husstand.

05. okt 2017

Rådgivning skal hjælpe hårdt ramte selskaber

Regeringen har oprettet en rådgivningsordning for at hjælpe de selskaber, der rammes hårdest, når grundbeløbet ophører. Målsætningen er at hjælpe 50-100 selskaber.

02. okt 2017

Nyt selskab for handel med kraftvarmekapacitet

Der har i dag været afholdt stiftende generalforsamling i Dansk Kraftvarme Kapacitet, der således nu officielt er etableret.

26. sep 2017

Indvielse: Grindsted viser overskudsvarme-vejen

Et flisfyret anlæg på fødevarefabrikken DuPont i Grindsted sender kullene på porten og overskudsvarmen ned i fjernvarmerørene. Et skoleeksempel på effektiv energiproduktion, mener Dansk Fjernvarme.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. okt 2017 Navnenyt

Direktør for ny Verdo-division

Henrik Bøgh Nielsen direktør for ny division i Verdo Energy

 

13. okt 2017 Navnenyt

Formandsjubilæum i Hovedgård

Kaj Jessen hyldet for 25 år som formand, selv om han har været formand i 34 år. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. okt 2017 Presseklip

Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk

LÆS I DAG: Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk. Københavnerne skal af med brændeovnene. Verdo samler kræfterne. Uggelhuse-Langkastrup tættere på lukning. EU skal fordele klimaregningen.

12. okt 2017 Presseklip

Mere rabat på fjernvarme igen i år

LÆS I DAG: Mere rabat på fjernvarme igen i år. Sorø vil sælge lokalt fjernvarmeværk. Nørre Alslevs fjernvarmenet er up-to-date. Nyt håb om fjernvarme til Nordals. Statsrevisorerne lukker sag om DONG. Goldman Sachs vil sælge resten af DONG-aktierne.

11. okt 2017 Presseklip

Fire scenarier for fremtidens energisektor

LÆS I DAG om FRIs fire scenarier for fremtidens forsyningssektor. Store forskelle på varmepriser, ny opgørelse af gaspriser og beslutning om Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. okt 2017 Navnenyt

Jubilæum og pension i Taars

Reception markerer Birger Jensens pensionering og jubilæum efter 40 år på Taars Varmeværk. 

11. okt 2017 Navnenyt

25 år i bestyrelsen i Vejle

Henning Lindved Jensen har i november været medlem af Vejle Fjernvarmes bestyrelse i 25 år.

   

10. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i International Afdeling

24-årige Emil Holm Ravn skal assistere i International Afdeling i Dansk Fjernvarme. 

06. okt 2017 Navnenyt

Færdigt gasmotorhold fra Fredericia

Hold af kursister har bestået ”Gasmotorteknik og vedligeholdelse af gasmotoranlæg” på Fredericia Maskinmesterskole. 

05. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling

23-årige Henrik Hegelund Bjørnsbo er den nye studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme. 

04. okt 2017 Navnenyt

Ny distriktschef i isoplus

Trond Pedersen er ansat som distriktschef hos isoplus Fjernvarmeteknik med ansvar for Nordsjælland.