20. sep 2017 Presseklip

Stor debat om fremtidens energipolitik

LÆS I DAG: Stor debat om fremtidens energipolitik. Lars Løkke samler global koalition til kamp for klimaet. Træspåner og udtyndingstræ giver varme i din radiator. Gartneri varmes nu op med fjernvarme. Verdo udvider vest for E45.

Altinget:
Stor debat om fremtidens energipolitik
Før sommerferien kom den sidste Afgifts- og tilskudsanalyse, som Folketinget bestilte, da man indgik den seneste energiaftale i 2012.Regeringen har endnu ikke taget stilling til analysens konklusioner, og Altinget har derfor kørt en debatrække om sagen, hvor en række organisationer er kommet til orde.

Dansk Industri ønsker, at det bliver nemmere at udnytte overskudsvarmen:

"Afgiften på overskudsvarme har den kedelige konsekvens, at mange virksomheder lufter ud i stedet for at bruge overskudsvarmen fra produktionen til fjernvarme," skriver Troels Ranis fra Dansk Industri.

Derudover ønsker Concitos flere varmepumper i varmesektoren, Det Økonomiske Råd taler om behovet for en nedsættelse af elafgiften fra, og Det Økologiske Råd kritiserer biomasseforbruget. 

Alle indlæg kan findes her.

_____

Berlingske:
Lars Løkke samler global koalition til kamp for klimaet
I forbindelse med FNs generalforsamling præsenterer statsminister Lars Løkke Rasmussen en global klimaplan, der omfatter 91 storbyer som New York, Chicago, Los Angeles, Houston og San Francisco.

Præsident Trump har ellers udtalt, at han agter at trække USA fra Paris-aftalen. Men det vil flere amerikanske byer altså ikke følge.

- Trump misser noget amerikansk lederskab. Det er jo også i USAs interesse. Den luft, vi indånder, kender ingen grænser, og de klimaforandringer, vi oplever, kender ingen grænser, siger statsministeren til Berlingske ifølge Ritzau.

Initiativet hedder P4G, som står for "Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030". Bag kommer til at stå en fond med 6 milliarder kroner, der skal understøtte grønne initiativer i de tilsluttede byer.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Træspåner og udtyndingstræ giver varme i din radiator
Biomasse kan være spåner fra produktion af møbler eller vinduer, træpiller af sammenpresset savsmuld, flis, grene, syge træer og andet overskudstræ fra skovdyrkning, skriver Vejle Amts Folkeblad.

I 2020 vil dansk biomasse have sparet klimaet for 7,4 mio. tons CO2 i forhold til 1990, svarende til en fjerdedel af Danmarks samlede CO2-reduktion. I samme periode har biomasse erstattet 1,6 millioner tons kul og har reduceret fjernvarmeværkernes naturgasforbrug 55 procent siden årtusindskiftet. I Danmark er 26 procent af brændslet biomasse, som i bund og grund er træ, som kun egner sig til at blive brændt af og varme vand op til den fjernvarme, du varmer dig på, når den kommer ud i radiatorerne.

- Der sker nu et markant skifte fra kul til biomasse i de store byer, så fjernvarmeforsyningen bliver CO2-neutral. En by som Aarhus er gået fra 80 procent kul til 80 procent biomasse på bare syv år - endda med uændrede fjernvarmepriser. Den udvikling er naturligvis god for det globale klimaregnskab, konstaterer Dansk Fjernvarmes vicedirektør, Kim Behnke, til Vejle Amts Folkeblad.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Gartneri varmes nu op med fjernvarme
Gartneriet Floragreen i Suldrup, der tidligere holdt sine mere end 12.000 kvm. drivhuse opvarmet med en kulfyret kedel, er nu koblet på fjernvarmenettet. I fremtiden kommer varmen fra Aars Fjernvarme.

- Vores maskinmester Kasper Neve fik tanken om at levere varme til gartneriet ved at kigge på et ledningskort over Suldrup. Set oppefra fylder virksomhedens drivhuse temmelig meget i bybilledet, og da vi i forvejen leverer fjernvarme til Suldrup by, var det oplagt at undersøge muligheden for at også at forsyne gartneriet. Og heldigvis var Rene Buus, der er indehaver af Gartneriet Floragreen, straks med på at undersøge mulighederne nærmere, fortæller direktør Jan Clement fra Aars Fjernvarme. 

Gartneriet Floragreen, der årligt producerer mere end 15 millioner løgplanter og planter og beskæftiger 1.014 ansatte, er et af blot tre tilbageværende gartnerier i Nordjylland. 

Projektet er blandt andet realiseret med tilskud fra en støtteordning under Energistyrelsen, der yder anlægsstøtte til virksomheder, som omlægger deres procesenergi fra fossil til eksempelvis fjernvarme.

_____

Pressemeddelelse:
Verdo udvider til Over Hornbæk 
141 nye boliger tilsluttes fjernvarmenettet i Over Hornbæk, når fjernvarmen i Randers rykker vest for E45.

- Det er den største udvidelse på én gang af vores fjernvarmenet i næsten ti år, så det er et vigtigt projekt for os. Vi er naturligvis glade for, at endnu flere borgere kan benytte den kollektive grønne energi, så den bliver endnu billigere, siger Verdos Varmeforsyningschef, Karsten Randrup.  

For fremtiden vil omkring 1.600 eksisterende boliger i Over Hornbæk og Neder Hornbæk på grund af udvidelsen få mulighed for at konvertere fra gas til fjernvarme, oplyser Verdo i pressemeddelelsen.

Rørlægningsarbejdet på 5,8 km fjernvarmerør begynder 25. september, så de nye beboere får varme, når de flytter ind.  

Nyheder

09. okt 2017 Presseklip

Mette Frederiksen inspicerede solvarme og bioanlæg

Energieffektive boliger og fjernvarme går fint hånd i hånd. Det kunne formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen se ved selvsyn, da hun fredag besøgte Egedal Fjernvarme.

06. okt 2017

Energipolitisk åbningsdebat: Nu skal vi have udnyttet overskudsvarmen

Elafgiften til varme skal reduceres. Det var der bred politisk enighed om på den Energipolitiske Åbningsdebat på Christiansborg.

05. okt 2017

Udfordringen med grundbeløbet skal løses

Stigende elpriser skulle gøre det ud for grundbeløbets bortfald. Sådan gik det ikke. Og nu har 200.000 fjernvarmekunder udsigt til markant højere varmepriser, hvis ikke der findes en løsning.

05. okt 2017

Fjernvarmekunder på Mors rammes hårdt af grundbeløbets bortfald

På den sydvestlige del af Mors vil grundbeløbets bortfald ramme tungt med prisstigninger på omkring 8.000 kroner om året for en almindelig husstand.

05. okt 2017

Rådgivning skal hjælpe hårdt ramte selskaber

Regeringen har oprettet en rådgivningsordning for at hjælpe de selskaber, der rammes hårdest, når grundbeløbet ophører. Målsætningen er at hjælpe 50-100 selskaber.

02. okt 2017

Nyt selskab for handel med kraftvarmekapacitet

Der har i dag været afholdt stiftende generalforsamling i Dansk Kraftvarme Kapacitet, der således nu officielt er etableret.

26. sep 2017

Indvielse: Grindsted viser overskudsvarme-vejen

Et flisfyret anlæg på fødevarefabrikken DuPont i Grindsted sender kullene på porten og overskudsvarmen ned i fjernvarmerørene. Et skoleeksempel på effektiv energiproduktion, mener Dansk Fjernvarme.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. okt 2017 Navnenyt

Direktør for ny Verdo-division

Henrik Bøgh Nielsen direktør for ny division i Verdo Energy

 

13. okt 2017 Navnenyt

Formandsjubilæum i Hovedgård

Kaj Jessen hyldet for 25 år som formand, selv om han har været formand i 34 år. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. okt 2017 Presseklip

Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk

LÆS I DAG: Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk. Københavnerne skal af med brændeovnene. Verdo samler kræfterne. Uggelhuse-Langkastrup tættere på lukning. EU skal fordele klimaregningen.

12. okt 2017 Presseklip

Mere rabat på fjernvarme igen i år

LÆS I DAG: Mere rabat på fjernvarme igen i år. Sorø vil sælge lokalt fjernvarmeværk. Nørre Alslevs fjernvarmenet er up-to-date. Nyt håb om fjernvarme til Nordals. Statsrevisorerne lukker sag om DONG. Goldman Sachs vil sælge resten af DONG-aktierne.

11. okt 2017 Presseklip

Fire scenarier for fremtidens energisektor

LÆS I DAG om FRIs fire scenarier for fremtidens forsyningssektor. Store forskelle på varmepriser, ny opgørelse af gaspriser og beslutning om Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. okt 2017 Navnenyt

Jubilæum og pension i Taars

Reception markerer Birger Jensens pensionering og jubilæum efter 40 år på Taars Varmeværk. 

11. okt 2017 Navnenyt

25 år i bestyrelsen i Vejle

Henning Lindved Jensen har i november været medlem af Vejle Fjernvarmes bestyrelse i 25 år.

   

10. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i International Afdeling

24-årige Emil Holm Ravn skal assistere i International Afdeling i Dansk Fjernvarme. 

06. okt 2017 Navnenyt

Færdigt gasmotorhold fra Fredericia

Hold af kursister har bestået ”Gasmotorteknik og vedligeholdelse af gasmotoranlæg” på Fredericia Maskinmesterskole. 

05. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling

23-årige Henrik Hegelund Bjørnsbo er den nye studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme. 

04. okt 2017 Navnenyt

Ny distriktschef i isoplus

Trond Pedersen er ansat som distriktschef hos isoplus Fjernvarmeteknik med ansvar for Nordsjælland.