15. sep 2017 Presseklip

Trods afgørelse er afgifter stadig en barriere for overskudsvarme

LÆS I DAG: Trods afgørelse er afgifter stadig en barriere for overskudsvarme. SF: Absurd ikke at udnytte overskudsvarme. Professor har forgæves skabt mere præcist energispareberegningssystem. Potentielle gevinster ved plastrør fremfor stålrør. Stålpris til Amager Bakke.

Nordjyske Stiftstidende:
Trods afgørelse er afgifter stadig en barriere for overskudsvarme
En ny kendelse fra Skatteankenævnet om overskudsvarme fra Facebook i Odense får ikke betydning for overskudsvarme fra andre virksomheder. Dermed ser afgørelsen ikke ud til at ændre på Aalborg Portlands leverancer af overskudsvarme til byens fjernvarmeforbrugere.  

Chefkonsulent ved Dansk Fjernvarme, John Tang, siger til Nordjyske Stiftstidende: 

- Det er kun i de tilfælde, hvor virksomheder vil forære overskudsvarmen væk, at de kan opnå afgiftsfritagelse. Hidtil har Skats holdning været, at det gjorde virksomhederne ikke af deres gode hjerte, og man har derfor beregnet afgift under alle omstændigheder. Skatteankenævnet siger nu, at det skal Skat ikke, og det er nyt.

Det betyder, at når fjernvarmeforsyningerne betaler for varmen, kan man ikke opnå afgiftsfritagelse. Derfor mener Dansk Fjernvarme, at afgiftssystemet er en barriere for udnyttelsen af overskudsvarme, fx smider Aalborg Portland varme svarende til 10.000 husstandes forbrug ud, fordi afgifterne gør det for dyrt at udnytte varmen.

_____

NordVestNyt:
SF: Absurd ikke at udnytte overskudsvarme
Spildvarme kan blive den mest bæredygtige energikilde. Derfor er det absurd, at virksomheder som Statoil i Kalundborg fyrer for fuglene, mener SFs partiformand Pia Olsen Dyhr. I går besøgte hun Statoils store raffinaderi i byen.

- Vi mener, at vi har en fælles sag her. Statoil og andre virksomheders overskudsvarme er her alligevel, så hvorfor ikke udnytte den til vores alle sammens fordel ved at give virksomhederne bedre mulighed for at komme af med den, siger Pia Olsen Dyhr til NordVestNyt.

I dag skal virksomhederne betale en afgift for at komme af med varmen. Med den konsekvens at varmen går til spilde.

Sven-Ole Toft, der er projektleder for forretningsudvikling i Statoil forklarede partiformanden, at man med de rigtigt isolerede fjernvarmerør kan transportere overskudsvarmen fra raffinaderiet 100-150 kilometer væk.

_____

Ingeniøren: 
Professor har forgæves skabt mere præcist energispareberegningssystem
DTU-professor Henrik Madsen har udviklet et system, der beregner faktiske energibesparelser, men myndighederne ønsker ikke at benytte det til energibesparelser og energimærkning, skriver Ingeniøren.

I 2009 havde han sammen med kolleger udviklet metoder, som mere nøjagtigt kan beregne bygningers energiforbrug og dermed også, hvor det bedst kan spares energi.

Siden forsøgte han blandt andet at få Energistyrelsen i tale om metoden, der kombinerer vejrdata med løbende målinger af forbruget i bygninger og varmetab i fjernvarmeledningsnet.

- Jeg har virkelig været land og rige rundt, men det har været som at slå i en dyne, siger han.

Udviklingen er blandt andet sket i et projekt for Det Internationale Energiagentur (IEA), der i årevis har søgt metoder til at bestemme bygningers faktiske energiforbrug, som varierer markant fra teoretiske beregninger.

_____

Energy Supply: 
Potentielle gevinster ved plastrør fremfor stålrør
Plastic kan genbruges efter 50 år under jordens overfalde, og i fjernvarmen kan plastrør også give lavere omkostninger til indkøb og smede, skriver Energy Supply.

Det er nogle gevinster, der kan være for fjernvarmeselskaber, der vælger at udskifte stålrør med plastrør i distributionen. 

NIRAS har i samarbejde med Viborg Fjernvarme, Brønderslev Forsyning, Aars Fjernvarme og Støvring Kraftvarmeværk undersøgt fordele og ulemper ved plastrør.

Projektet blev støttet af Dansk Fjernvarmes F&U-konto.

_____

Bornholms Tidende:
Fjernvarmen er på vej til Sandvig
Bornholms Energi & Forsyning skal snart i gang med at etablere fjernvarme i og omkring Sandvig. Derfor var områdets beboere torsdag inviteret til borgermøde.
– Grave- og svejsearbejdet i forbindelse med ledningsnettet starter op i uge 40, og hele arbejdet vil løbe frem til udgangen af juni 2018, siger Klaus Vesløv fra Bornholms Energi & Forsyning til Bornholms Tidende.

Gravearbejdet kommer til at foregå, så det genererer turisterne mindst muligt. Og formanden for borgerforeningen, Kjeld Hammer, glæder sig over, at fjernvarmen nu kommer til Sandvig.

_____

Energy Supply:
Stålpris til Amager Bakke
Amager Ressource Center (ARC), Moe, Bjarke Ingels Group (BIG), og Züblin har netop modtaget The European Steel Design Awards for energi- og forbrændingsanlægget Amager Bakke. Anlægget med skiløjperne har fået prisen, som skal opmuntre til kreativ og fremragende brug af stål til konstruktioner og arkitektur – og der er netop brugt 7.500 tons stål i konstruktionen.

 - Tidligere var produktionsanlæg synonym med firkantede klodser. Det forsøger vi med Amager Bakke at gøre op med. Her løser vi en meget vigtig infrastrukturopgave, samtidig med at vi tager højde for den kontekst, vi indgår i med en by, der vokser, og hvor behovet for at samtænke industri og byliv derfor hele tiden øges, siger direktør på ARC, Dan Fredskov, til Energy Supply.

_____

EnergiWatch:
CO2-kvotesvindel giver fængselsdomme
En fransk domstol i Paris har idømt fængselsstraffe for omfattende svindel med CO2-kvoter. Svindlen løb op i milliarder, og i alt 12 personer blev onsdag i denne uge idømt straffe på helt op til ni års fængsel – det skriver EnergiWatch.dk.

Sagen er i franske medier omtalt som ”Tusmørkesagen” – navngivet efter et af de skuffeselskaber, der er brugt af svindlerne – og den franske stat skal være svindlet for 1,1 milliarder kroner.

Svindlen er ifølge dommen sket ved, at selskaber uden for EU har opkøbt store mængder CO2-kvoter, så de kunne få udbetalt moms. Svindlen er så sket, når CO2-kvoterne er solgt tilbage til selskaber i EU – blot uden at der blev svaret moms af salget.

Svindlen stammer tilbage fra omkring 2007, men det først i juni 2009, at den franske stat fik stoppet for fidusen, og det er anslået, at der i alt er moms-svindlet for 1,6 milliarder Euro alene i Frankrig. For hele EU mener man, at svindlen løber op i seks milliarder Euro, så det er kun ganske få af svindlerne, der er afsløret og dømt med den nuværende sag.

_____

Ritzau Fokus:
Skru langsomt op for varmen – og spar penge
Det er efterår, og dermed begynder varmesæsonen derhjemme så småt at banke på. Og her har varmeselskaberne en klar opfordring til forbrugerne: Skru allerede nu op for varmen og gør det langsomt i takt med at temperaturerne falder udenfor. Så sparer du nemlig penge!

Den gradvise øgning af den indendørs temperatur kan give en besparelse på en varmesæson svarende til 1500 kroner, lyder meldingen fra forsyningsselskabet Hofor, der bliver bakket op af Boligejernes Videncenter, Bolius.

- En afgørende ting er også, at man ikke skruer op og ned for varmen hele tiden. Det er bedst at have radiatoren stående på det samme, forklarer Tue Patursson.

Hvor høj varmen skal være i boligen er meget forskelligt – det afhænger naturligvis af, hvor god en isolering, der er i huset eller lejligheden. Men typisk vil man kunne klare at holde varmen indendørs i september med en radiatortemperatur på 35-40 grader. Senere hen kan man give den et nøk yderligere med omkring fem grader.

Og så skal man huske, at man også skal skrue gradvist ned igen, når foråret begynder at melde sig i løbet af det kommende år.

 

Nyheder

09. okt 2017 Presseklip

Mette Frederiksen inspicerede solvarme og bioanlæg

Energieffektive boliger og fjernvarme går fint hånd i hånd. Det kunne formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen se ved selvsyn, da hun fredag besøgte Egedal Fjernvarme.

06. okt 2017

Energipolitisk åbningsdebat: Nu skal vi have udnyttet overskudsvarmen

Elafgiften til varme skal reduceres. Det var der bred politisk enighed om på den Energipolitiske Åbningsdebat på Christiansborg.

05. okt 2017

Udfordringen med grundbeløbet skal løses

Stigende elpriser skulle gøre det ud for grundbeløbets bortfald. Sådan gik det ikke. Og nu har 200.000 fjernvarmekunder udsigt til markant højere varmepriser, hvis ikke der findes en løsning.

05. okt 2017

Fjernvarmekunder på Mors rammes hårdt af grundbeløbets bortfald

På den sydvestlige del af Mors vil grundbeløbets bortfald ramme tungt med prisstigninger på omkring 8.000 kroner om året for en almindelig husstand.

05. okt 2017

Rådgivning skal hjælpe hårdt ramte selskaber

Regeringen har oprettet en rådgivningsordning for at hjælpe de selskaber, der rammes hårdest, når grundbeløbet ophører. Målsætningen er at hjælpe 50-100 selskaber.

02. okt 2017

Nyt selskab for handel med kraftvarmekapacitet

Der har i dag været afholdt stiftende generalforsamling i Dansk Kraftvarme Kapacitet, der således nu officielt er etableret.

26. sep 2017

Indvielse: Grindsted viser overskudsvarme-vejen

Et flisfyret anlæg på fødevarefabrikken DuPont i Grindsted sender kullene på porten og overskudsvarmen ned i fjernvarmerørene. Et skoleeksempel på effektiv energiproduktion, mener Dansk Fjernvarme.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. okt 2017 Navnenyt

Direktør for ny Verdo-division

Henrik Bøgh Nielsen direktør for ny division i Verdo Energy

 

13. okt 2017 Navnenyt

Formandsjubilæum i Hovedgård

Kaj Jessen hyldet for 25 år som formand, selv om han har været formand i 34 år. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. okt 2017 Presseklip

Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk

LÆS I DAG: Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk. Københavnerne skal af med brændeovnene. Verdo samler kræfterne. Uggelhuse-Langkastrup tættere på lukning. EU skal fordele klimaregningen.

12. okt 2017 Presseklip

Mere rabat på fjernvarme igen i år

LÆS I DAG: Mere rabat på fjernvarme igen i år. Sorø vil sælge lokalt fjernvarmeværk. Nørre Alslevs fjernvarmenet er up-to-date. Nyt håb om fjernvarme til Nordals. Statsrevisorerne lukker sag om DONG. Goldman Sachs vil sælge resten af DONG-aktierne.

11. okt 2017 Presseklip

Fire scenarier for fremtidens energisektor

LÆS I DAG om FRIs fire scenarier for fremtidens forsyningssektor. Store forskelle på varmepriser, ny opgørelse af gaspriser og beslutning om Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. okt 2017 Navnenyt

Jubilæum og pension i Taars

Reception markerer Birger Jensens pensionering og jubilæum efter 40 år på Taars Varmeværk. 

11. okt 2017 Navnenyt

25 år i bestyrelsen i Vejle

Henning Lindved Jensen har i november været medlem af Vejle Fjernvarmes bestyrelse i 25 år.

   

10. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i International Afdeling

24-årige Emil Holm Ravn skal assistere i International Afdeling i Dansk Fjernvarme. 

06. okt 2017 Navnenyt

Færdigt gasmotorhold fra Fredericia

Hold af kursister har bestået ”Gasmotorteknik og vedligeholdelse af gasmotoranlæg” på Fredericia Maskinmesterskole. 

05. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling

23-årige Henrik Hegelund Bjørnsbo er den nye studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme. 

04. okt 2017 Navnenyt

Ny distriktschef i isoplus

Trond Pedersen er ansat som distriktschef hos isoplus Fjernvarmeteknik med ansvar for Nordsjælland.