14. sep 2017 Presseklip

Fiberkunder har været dyre for elselskaberne

LÆS I DAG: Fiberkunder har været dyre for elselskaberne. Gammelt fjernvarmerør skal bruges til kloakering. Magtkamp i bestyrelse i Præstø. EU foreslår opkøbs-bremse.

Finans:
Fiberkunder har været dyre for elselskaberne
45.000 kroner. Det er anslået den pris, som elselskaberne i gennemsnit har brugt pr. kunde på at få lagt fibernet ud til hovedparten af deres kunder. Den samlede regning vurderes til foreløbig at løbe op i 18 milliarder kroner – det skriver Finans

Og elselskaberne fortsætter tilsyneladende udbygningen af fibernet til deres kunder. Ifølge Finans.dk så er de enten i gang med eller planlægger fiberkabler ”for mellem 700 og 800 millioner kroner”. Og det sætter elselskabernes økonomi endnu mere under pres, end de er i forvejen, fordi kunder ligger meget spredt.

Den voldsomme investering i fibernet fra elselskabernes side har kastet omkring 400.000 bredbåndskunder af sig fra teleselskaberne, skriver Finans. Men selv om de har kapret kunder, så har de langt fra indfriet deres egne forventninger, mener teleekspert John Strand, der hæfter sig ved, at det kun er fire ud af 10 husstanden, der reelt har valgt fibernet til, selv om de har adgang til det.

- En del af forklaringen på, hvorfor elselskabernes fiberforretning kører med to- og trecifrede millionunderskud, er, at mange af forbrugere slet ikke har behov for så hurtigt internet. Elselskaberne har - i hvert fald for år tilbage - gravet fibernet ned i jorden for el-kundernes penge uden at sikre sig en efterspørgsel først, siger John Strand til Finans.dk.

Det bliver i øvrigt også påpeget, at fiberindsatsen langt fra er drevet af kommercielle hensyn, men delvis kan tilskrives det faktum, at elselskaberne er ejet af kunderne selv. Det betyder, at det er repræsentantskaberne, der tager beslutningen om udbredelsen af fibernet – også selv om det kan være med opbakning fra ledelsen.

_____

Sjællandske Medier:
Gammelt fjernvarmerør skal bruges til kloakering 
I Vordingborg giver en udvidelse af Vesthavnen nye muligheder for erhvervslivet, men det betyder også, at der bruges mere vand og udledes mere spildevand. Derfor er der behov for en samlet plan for kloakering, og her kan et gammelt fjernvarmerør spille en rolle. Det skriver Sjællandske Medier.

Det ville normalt være dyrt at etablere kloakeringen under vandet, men ifølge formand for teknik- og miljøudvalget Thomas Christfort (K) kan der findes en meget billig løsning. 
- Vi har mulighed for at lede spildevandet gennem Masnedsund til Vordingborg renseanlæg gennem den gamle fjernvarmeledning, Thomas Christfort til Sjællandske.

Muligheden er til stede, fordi Vordingborg Forsyning lagde nye fjernvarmerør i 2015, og det gamle rør er ikke længere i brug. 

Projektet er i høring fra sidst i september otte uger frem.

_____

Sjællandske Medier:
Magtkamp i bestyrelse i Præstø
Præstø Fjernvarmes informationsmøde 26. september er nu en ekstraordinær generalforsamling af bestyrelsesmedlem og tidligere bestyrelsesformand Marianne Holmer, der har omdelt ny dagsorden og indrykket annoncer uden om bestyrelsen, skriver Sjællandske.

- Vi, der indkalder, ønsker en debat om den fremtidige ledelse i Præstø Fjernvarme. Vi mener, at formanden skal vælges direkte af andelshaverne og ikke som nu konstitueres af bestyrelsen, siger Marianne Holmer, der siger, at hun repræsenterer henved 200 andelshavere, der ønsker en vedtægtsændring.

Det er dog bestyrelsen i Præstø Fjernvarme, der afgør, om der kommer en ekstraordinær generalforsamling.

Marianne Holmer skal i givet fald kunne dokumentere, at en tredjedel af andelshaverne er på hende side, og det kan hun ikke endnu.

_____

EnergiWatch:
EU foreslår opkøbs-bremse
Europa skal beskyttes mod opkøb fra udlandet af selskaber, der er vigtige EUs energiforsyning og infrastruktur. Det har EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, netop foreslået med indførelse af et screeningsværktøj, som i sidste ende kan bevirke, at en overtagelse afvises. De danske EU-parlamentarikere er enige:

- Det vil være rigtig godt at bruge sådan en screening mod Nord Stream 2. Der er en helt reel bekymring for, at Rusland med den gasledning sætter sig på gasforsyningen til Europa, og det skaber stor usikkerhed, ikke mindst i de østeuropæiske lande, der er bange for, hvordan russerne kan finde på at agere. Derfor er der brug for værktøjer, som dette, siger Morten Helveg til EnergiWatch. Som næstformand i parlamentets udvalg for industri, forskning og energi følger han kampen mod Nord Stream 2 tæt.

Nord Stream 2 er den gasledning, som russiske Gazprom arbejder på at etablere gennem Østersøen. Energistyrelsen behandler i øjeblikket Gazproms ansøgning om at lave gasledningen, der skal løbe fra Rusland til Tyskland forbi Bornholm. Canada, USA, Japan og flere medlemslande har allerede den foreslåede screening.

Nyheder

19. sep 2017 Presseklip

Fjernvarmen samles til temadag om regulering og effektivisering

I et tæt pakket auditorium var fjernvarmeselskaber fra hele landet samlet for at dele viden med hinanden om fremtidens regulering og effektivisering.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Tidslinje: Liberalisering af elsektoren

I 1977 kom el-forsyningsloven, der legaliserede hvile i sig selv-princippet. Siden da er der sket flere lovændringer på området, der er blevet mere og mere liberaliseret. Vi bringer her en tidslinje over udviklingen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. sep 2017 Energi på toppen

Dansk Erhverv: Selskaberne skal effektivt levere kerneydelsen

Dansk Erhverv har ikke en foretrukken ejerform i forsyningssektoren. Men organisationen ønsker en regulering af sektoren, der sikrer stabile leverancer til konkurrencedygtige priser.

13. sep 2017

Thomas Danielsen: "Der findes ikke en one-size-fits-all"

Man kan ikke trække samme regulering ned over alle dele af forsyningssektoren, mener Venstres energiordfører Thomas Danielsen, der gerne vil sætte forbrugeren i centrum i en fremtidig regulering.

11. sep 2017

Nu åbnes puljen for ansøgning om varmepumper

Fjernvarmeselskaber, der modtager grundbeløb, kan fra i dag af søge om tilskud til investeringer i store eldrevne varmepumper. Glædelig nyhed siger Dansk Fjernvarme.

06. sep 2017

Dansk Fjernvarme har længe påpeget problemer med energispareordning

Dansk Fjernvarme er ikke overraskede over Rigsrevisionens kritik af energispareordningen. Brancheorganisationen har selv flere gange kritiseret ordningen.

05. sep 2017 Pressemeddelelse

Gennembrud for genbrugsvarme i Odense

Datacentre skal ikke betale afgift af overskudsvarme, de giver gratis væk. Afgørelse i Skatteankenævnet kan give overskudsvarme fra datacentre et gennembrud, mener Dansk Fjernvarme.

20. sep 2017 Navnenyt

12 fra Weiss til Industrivarme

Industrivarme har ansat 12 Weiss-ansatte, der skal arbejde med biomasseanlæg. 

18. sep 2017 Navnenyt

Ny konsulent i måleudstyr

Thomas Gisselmann Egekvist er ny hos Tech Instrumentering.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. sep 2017 Presseklip

Politikerne var advaret om energispareordningen

LÆS I DAG: Politikerne var advaret om energispareordningen. Overskudsvarme skal lune Grindsteds forbrugere. Kopenhagen Fur sender genbrugsvarme ud til 1000 parcelhuse. Hvidovre deler erfaringer med andre EU-lande. Lars Barfoed ny formand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Presseklip

Viborg håber på overskudsvarme fra Apple

LÆS I DAG: Viborg håber på overskudsvarme fra Apple. Aarhus opgiver forrentning på 76 millioner kroner. Hofor: Fjernkøling er godt – men ikke alle steder. Ringe fremtidssikrer med nyt biomasseanlæg. Dansk design på stor kinesisk fjernvarmeløsning.

08. sep 2017 Presseklip

Statsrevisorer vil undersøge elselskaber

LÆS I DAG: Statsrevisorer vil undersøge elselskaber efter kritik af energispareordning. Minister revser fjernvarmeselskaber om forrentning. Danmark skal øge fjernkøling. Facebook-sag giver ikke generelt ja til overskudsvarme. Vi bruger lige så meget energi som for 25 år siden. Og meget mere.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. sep 2017 Navnenyt

Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk

Tidligere justitsminister Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarme ansætter konsulent til energibesparelser

Susanne Fløjgaard tager erfaring fra energisektoren med sig på Dansk Fjernvarme. 

06. sep 2017 Navnenyt

Farvel til bestyrelsen efter 28 år

Christian Jensen træder ud af Aabybro Fjernvarmeværks bestyrelse efter 28 år.

31. aug 2017 Navnenyt

Hammel Fjernvarme fylder 60

60 års jubilæum fejres med åbent hus lørdag den 9. september.

29. aug 2017 Navnenyt

25 års jubilæum i Greve

Per A. Larsens jubilæum fejres i Greve den 7. september.

28. aug 2017 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Fra 1. september er Jørgen Halle ny direktør for DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.