13. sep 2017 Presseklip

Hobro begynder forfra med fjernvarme

LÆS I DAG Frisk start for Hobros fjernvarme. Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk vil også udnytte overskudsvarme. Energiselskaber har udnyttet manglende tilsyn med Energispareordningen. Byggeri i gang i Egedal.  

Maskinmesteren:
Hobro begynder forfra med fjernvarme
En ny fjernvarmeforsyning er på vej i Hobro i form af ny fliskedel og et helt nyt fjernvarmenet i den sydlige del af byen, som indtil nu har været forsynet med naturgas, skriver Maskinmesteren.

De nye planer ligner en ny start for varmeværket: Et nyt 13 MW flisværk er ved at være klar, og de næste par år forlænges og udbredes byens fjernvarmenet. Hobro Varmeværk sigter mod at fordoble antallet af forbrugere fra 1.600 til 3.200.

- Forhistorien er, at det kunne være gået helt anderledes, hvis nogle lokale politikere havde fået deres vilje. Så havde vi i dag måske haft to fjernvarmeselskaber i Hobro, hvilket ville have været meningsløst. Heldigvis har politikerne lyttet til vores argumenter, og fornuften har sejret, siger formand Søren Sørensen.

Nogle lokale politikere var der et ønske om, at byens affaldsforbrændingsselskab - Fælles Forbrændingen - skulle udbygges og overtage rollen som ny varmeleverandør i Hobro Syd.

_____

Ingeniøren:
Energiselskaber har udnyttet manglende tilsyn
Den manglende kontrol fra myndighedernes side har ført til, at Energispareordningen er blevet udnyttet til fordel for energiselskaberne – og ikke til at sikre den billigste løsning med energisparetiltag. Det skriver Ingeniøren.

Det er baseret på den rapport, som Rigsrevisionen fremlagde i sidste uge, hvor der ikke mindst rejses stærk kritik af Energitilsynets svigtende tilsyn med og kontrol af de mange opgaver, som energiselskaber har udført og fået penge for via Energispareordningen.

Rigsrevisorerne har alene set på ministeriets og tilsynets part i sagen om Energispareordningen, mens der ikke er taget stilling til eller set nærmere på, hvorvidt der er begået snyd fra energiselskabernes side. En forsker peger på, at der skal graves mere i netop det aspekt, fordi ordningen har været et tagselv-bord for selskaberne.

- Når man læser Rigsrevisionens rapport, virker det, som om ordningen efterhånden mere er til for forsyningsselskaberne end for at skaffe forbrugerne billige besparelser. Når sparemålene er kommet op i den størrelse, kræver det virkelig, at man har stor tillid til forsyningsselskaberne eller et meget stort og dyrt kontrolapparat, siger Jakob Zinck Thellufsen fra Aalborg Universitet til Ingeniøren.

_____


Skive Folkeblad:
Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk vil udnytte overskudsvarme
I Højslev ved Skive går store mængder overskudsvarme fra teglværket og virksomheden Diana Lys til spilde. Den varme vil Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk gerne udnytte, så forbrugerne kan få billigere fjernvarme. Men høje afgifter gør det til en dårlig forretning for virksomhederne at sælge overskudsvarmen, skriver Skive Folkeblad.

I sidste uge afgjorde Skatteankenævnet imidlertid, at firmaer ikke skal betale afgifter for at levere overskudsvarme til Facebooks kommende datacenter i Odense, og det har giver nyt håb i Højslev.

- Jeg går ud fra, at reglerne kommer til at gælde i hele landet, og så ser vi helt klart noget potentiale i at kunne bruge den overskudsvarme, som i dag ikke blive brugt, siger formand for Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk, Ejvind Olesen.

_____


Itreload.dk
Aftale om overskudsvarme er godt nyt for alle datacentre
Aftalen om overskudsvarme indgået mellem Fjernvarme Fyn og Facebooks kommende datacenter i Odense kan få principiel betydning for datacentrene generelt, skriver itreload.dk

Dansk Fjernvarme ser afgørelsen som et gennembrud for udnyttelse af overskudsvarme – især for datacentre.

- Denne afgørelse må have betydning for datacentre generelt, for sagen og dens præmisser kan bruges af alle andre datacentre, både nuværende og kommende, vurderer vicedirektør Kim Behnke, Dansk Fjernvarme.

Han peger dog på, at der stadig er et stykke i mål, før den samlede forretningsmodel er økonomisk bæredygtig. Det optimale ville ifølge Dansk Fjernvarme være at halvere elafgiften for store varmepumper, der er nødvendige for datacentre og anden genbrugsvarme for at blive varmekilde i fjernvarmenettet.

_____

Sjællandske Medier:
Byggeriet er i gang i Egedal
Egedal Fjernvarme er gået i gang med at bygge et nyt flisbaseret varmeværk i Stenløse, der er en del af Egedal Kommunens plan for at reducere CO2-udledning. Det skriver Sjællandske Medier.

- I dag starter betonarbejdet til en ny flisgrav, betondækket til flislager, betondækket til en 14 meter høj maskinhal og kontorbygning, siger Jens Peter Nielsen, der er bestyrelsesformand i Egedal Fjernvarme.

Byggeriet er opdelt i to faser. Den første, der omfatter betonarbejdet, forventes at være afsluttet til december. Efter en pause hen over vinteren går fase 2 i gang til marts med byggeriet af maskinhal, kontorbygning, kedel, skorsten, akkumuleringstank og tekniske installationer til drift og vedligeholdelse.

Byggeriet skal være klar til drift i oktober 2018, når den nye Egedal By også begynder at efterspørge varme, oplyser Jens Peter Nielsen.

 

 

Nyheder

19. sep 2017 Presseklip

Fjernvarmen samles til temadag om regulering og effektivisering

I et tæt pakket auditorium var fjernvarmeselskaber fra hele landet samlet for at dele viden med hinanden om fremtidens regulering og effektivisering.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Tidslinje: Liberalisering af elsektoren

I 1977 kom el-forsyningsloven, der legaliserede hvile i sig selv-princippet. Siden da er der sket flere lovændringer på området, der er blevet mere og mere liberaliseret. Vi bringer her en tidslinje over udviklingen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. sep 2017 Energi på toppen

Dansk Erhverv: Selskaberne skal effektivt levere kerneydelsen

Dansk Erhverv har ikke en foretrukken ejerform i forsyningssektoren. Men organisationen ønsker en regulering af sektoren, der sikrer stabile leverancer til konkurrencedygtige priser.

13. sep 2017

Thomas Danielsen: "Der findes ikke en one-size-fits-all"

Man kan ikke trække samme regulering ned over alle dele af forsyningssektoren, mener Venstres energiordfører Thomas Danielsen, der gerne vil sætte forbrugeren i centrum i en fremtidig regulering.

11. sep 2017

Nu åbnes puljen for ansøgning om varmepumper

Fjernvarmeselskaber, der modtager grundbeløb, kan fra i dag af søge om tilskud til investeringer i store eldrevne varmepumper. Glædelig nyhed siger Dansk Fjernvarme.

06. sep 2017

Dansk Fjernvarme har længe påpeget problemer med energispareordning

Dansk Fjernvarme er ikke overraskede over Rigsrevisionens kritik af energispareordningen. Brancheorganisationen har selv flere gange kritiseret ordningen.

05. sep 2017 Pressemeddelelse

Gennembrud for genbrugsvarme i Odense

Datacentre skal ikke betale afgift af overskudsvarme, de giver gratis væk. Afgørelse i Skatteankenævnet kan give overskudsvarme fra datacentre et gennembrud, mener Dansk Fjernvarme.

20. sep 2017 Navnenyt

12 fra Weiss til Industrivarme

Industrivarme har ansat 12 Weiss-ansatte, der skal arbejde med biomasseanlæg. 

18. sep 2017 Navnenyt

Ny konsulent i måleudstyr

Thomas Gisselmann Egekvist er ny hos Tech Instrumentering.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. sep 2017 Presseklip

Politikerne var advaret om energispareordningen

LÆS I DAG: Politikerne var advaret om energispareordningen. Overskudsvarme skal lune Grindsteds forbrugere. Kopenhagen Fur sender genbrugsvarme ud til 1000 parcelhuse. Hvidovre deler erfaringer med andre EU-lande. Lars Barfoed ny formand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Presseklip

Viborg håber på overskudsvarme fra Apple

LÆS I DAG: Viborg håber på overskudsvarme fra Apple. Aarhus opgiver forrentning på 76 millioner kroner. Hofor: Fjernkøling er godt – men ikke alle steder. Ringe fremtidssikrer med nyt biomasseanlæg. Dansk design på stor kinesisk fjernvarmeløsning.

08. sep 2017 Presseklip

Statsrevisorer vil undersøge elselskaber

LÆS I DAG: Statsrevisorer vil undersøge elselskaber efter kritik af energispareordning. Minister revser fjernvarmeselskaber om forrentning. Danmark skal øge fjernkøling. Facebook-sag giver ikke generelt ja til overskudsvarme. Vi bruger lige så meget energi som for 25 år siden. Og meget mere.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. sep 2017 Navnenyt

Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk

Tidligere justitsminister Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarme ansætter konsulent til energibesparelser

Susanne Fløjgaard tager erfaring fra energisektoren med sig på Dansk Fjernvarme. 

06. sep 2017 Navnenyt

Farvel til bestyrelsen efter 28 år

Christian Jensen træder ud af Aabybro Fjernvarmeværks bestyrelse efter 28 år.

31. aug 2017 Navnenyt

Hammel Fjernvarme fylder 60

60 års jubilæum fejres med åbent hus lørdag den 9. september.

29. aug 2017 Navnenyt

25 års jubilæum i Greve

Per A. Larsens jubilæum fejres i Greve den 7. september.

28. aug 2017 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Fra 1. september er Jørgen Halle ny direktør for DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.