13. sep 2017 Presseklip

Hobro begynder forfra med fjernvarme

LÆS I DAG Frisk start for Hobros fjernvarme. Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk vil også udnytte overskudsvarme. Energiselskaber har udnyttet manglende tilsyn med Energispareordningen. Byggeri i gang i Egedal.  

Maskinmesteren:
Hobro begynder forfra med fjernvarme
En ny fjernvarmeforsyning er på vej i Hobro i form af ny fliskedel og et helt nyt fjernvarmenet i den sydlige del af byen, som indtil nu har været forsynet med naturgas, skriver Maskinmesteren.

De nye planer ligner en ny start for varmeværket: Et nyt 13 MW flisværk er ved at være klar, og de næste par år forlænges og udbredes byens fjernvarmenet. Hobro Varmeværk sigter mod at fordoble antallet af forbrugere fra 1.600 til 3.200.

- Forhistorien er, at det kunne være gået helt anderledes, hvis nogle lokale politikere havde fået deres vilje. Så havde vi i dag måske haft to fjernvarmeselskaber i Hobro, hvilket ville have været meningsløst. Heldigvis har politikerne lyttet til vores argumenter, og fornuften har sejret, siger formand Søren Sørensen.

Nogle lokale politikere var der et ønske om, at byens affaldsforbrændingsselskab - Fælles Forbrændingen - skulle udbygges og overtage rollen som ny varmeleverandør i Hobro Syd.

_____

Ingeniøren:
Energiselskaber har udnyttet manglende tilsyn
Den manglende kontrol fra myndighedernes side har ført til, at Energispareordningen er blevet udnyttet til fordel for energiselskaberne – og ikke til at sikre den billigste løsning med energisparetiltag. Det skriver Ingeniøren.

Det er baseret på den rapport, som Rigsrevisionen fremlagde i sidste uge, hvor der ikke mindst rejses stærk kritik af Energitilsynets svigtende tilsyn med og kontrol af de mange opgaver, som energiselskaber har udført og fået penge for via Energispareordningen.

Rigsrevisorerne har alene set på ministeriets og tilsynets part i sagen om Energispareordningen, mens der ikke er taget stilling til eller set nærmere på, hvorvidt der er begået snyd fra energiselskabernes side. En forsker peger på, at der skal graves mere i netop det aspekt, fordi ordningen har været et tagselv-bord for selskaberne.

- Når man læser Rigsrevisionens rapport, virker det, som om ordningen efterhånden mere er til for forsyningsselskaberne end for at skaffe forbrugerne billige besparelser. Når sparemålene er kommet op i den størrelse, kræver det virkelig, at man har stor tillid til forsyningsselskaberne eller et meget stort og dyrt kontrolapparat, siger Jakob Zinck Thellufsen fra Aalborg Universitet til Ingeniøren.

_____


Skive Folkeblad:
Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk vil udnytte overskudsvarme
I Højslev ved Skive går store mængder overskudsvarme fra teglværket og virksomheden Diana Lys til spilde. Den varme vil Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk gerne udnytte, så forbrugerne kan få billigere fjernvarme. Men høje afgifter gør det til en dårlig forretning for virksomhederne at sælge overskudsvarmen, skriver Skive Folkeblad.

I sidste uge afgjorde Skatteankenævnet imidlertid, at firmaer ikke skal betale afgifter for at levere overskudsvarme til Facebooks kommende datacenter i Odense, og det har giver nyt håb i Højslev.

- Jeg går ud fra, at reglerne kommer til at gælde i hele landet, og så ser vi helt klart noget potentiale i at kunne bruge den overskudsvarme, som i dag ikke blive brugt, siger formand for Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk, Ejvind Olesen.

_____


Itreload.dk
Aftale om overskudsvarme er godt nyt for alle datacentre
Aftalen om overskudsvarme indgået mellem Fjernvarme Fyn og Facebooks kommende datacenter i Odense kan få principiel betydning for datacentrene generelt, skriver itreload.dk

Dansk Fjernvarme ser afgørelsen som et gennembrud for udnyttelse af overskudsvarme – især for datacentre.

- Denne afgørelse må have betydning for datacentre generelt, for sagen og dens præmisser kan bruges af alle andre datacentre, både nuværende og kommende, vurderer vicedirektør Kim Behnke, Dansk Fjernvarme.

Han peger dog på, at der stadig er et stykke i mål, før den samlede forretningsmodel er økonomisk bæredygtig. Det optimale ville ifølge Dansk Fjernvarme være at halvere elafgiften for store varmepumper, der er nødvendige for datacentre og anden genbrugsvarme for at blive varmekilde i fjernvarmenettet.

_____

Sjællandske Medier:
Byggeriet er i gang i Egedal
Egedal Fjernvarme er gået i gang med at bygge et nyt flisbaseret varmeværk i Stenløse, der er en del af Egedal Kommunens plan for at reducere CO2-udledning. Det skriver Sjællandske Medier.

- I dag starter betonarbejdet til en ny flisgrav, betondækket til flislager, betondækket til en 14 meter høj maskinhal og kontorbygning, siger Jens Peter Nielsen, der er bestyrelsesformand i Egedal Fjernvarme.

Byggeriet er opdelt i to faser. Den første, der omfatter betonarbejdet, forventes at være afsluttet til december. Efter en pause hen over vinteren går fase 2 i gang til marts med byggeriet af maskinhal, kontorbygning, kedel, skorsten, akkumuleringstank og tekniske installationer til drift og vedligeholdelse.

Byggeriet skal være klar til drift i oktober 2018, når den nye Egedal By også begynder at efterspørge varme, oplyser Jens Peter Nielsen.

 

 

Nyheder

09. okt 2017 Presseklip

Mette Frederiksen inspicerede solvarme og bioanlæg

Energieffektive boliger og fjernvarme går fint hånd i hånd. Det kunne formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen se ved selvsyn, da hun fredag besøgte Egedal Fjernvarme.

06. okt 2017

Energipolitisk åbningsdebat: Nu skal vi have udnyttet overskudsvarmen

Elafgiften til varme skal reduceres. Det var der bred politisk enighed om på den Energipolitiske Åbningsdebat på Christiansborg.

05. okt 2017

Udfordringen med grundbeløbet skal løses

Stigende elpriser skulle gøre det ud for grundbeløbets bortfald. Sådan gik det ikke. Og nu har 200.000 fjernvarmekunder udsigt til markant højere varmepriser, hvis ikke der findes en løsning.

05. okt 2017

Fjernvarmekunder på Mors rammes hårdt af grundbeløbets bortfald

På den sydvestlige del af Mors vil grundbeløbets bortfald ramme tungt med prisstigninger på omkring 8.000 kroner om året for en almindelig husstand.

05. okt 2017

Rådgivning skal hjælpe hårdt ramte selskaber

Regeringen har oprettet en rådgivningsordning for at hjælpe de selskaber, der rammes hårdest, når grundbeløbet ophører. Målsætningen er at hjælpe 50-100 selskaber.

02. okt 2017

Nyt selskab for handel med kraftvarmekapacitet

Der har i dag været afholdt stiftende generalforsamling i Dansk Kraftvarme Kapacitet, der således nu officielt er etableret.

26. sep 2017

Indvielse: Grindsted viser overskudsvarme-vejen

Et flisfyret anlæg på fødevarefabrikken DuPont i Grindsted sender kullene på porten og overskudsvarmen ned i fjernvarmerørene. Et skoleeksempel på effektiv energiproduktion, mener Dansk Fjernvarme.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. okt 2017 Navnenyt

Direktør for ny Verdo-division

Henrik Bøgh Nielsen direktør for ny division i Verdo Energy

 

13. okt 2017 Navnenyt

Formandsjubilæum i Hovedgård

Kaj Jessen hyldet for 25 år som formand, selv om han har været formand i 34 år. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. okt 2017 Presseklip

Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk

LÆS I DAG: Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk. Københavnerne skal af med brændeovnene. Verdo samler kræfterne. Uggelhuse-Langkastrup tættere på lukning. EU skal fordele klimaregningen.

12. okt 2017 Presseklip

Mere rabat på fjernvarme igen i år

LÆS I DAG: Mere rabat på fjernvarme igen i år. Sorø vil sælge lokalt fjernvarmeværk. Nørre Alslevs fjernvarmenet er up-to-date. Nyt håb om fjernvarme til Nordals. Statsrevisorerne lukker sag om DONG. Goldman Sachs vil sælge resten af DONG-aktierne.

11. okt 2017 Presseklip

Fire scenarier for fremtidens energisektor

LÆS I DAG om FRIs fire scenarier for fremtidens forsyningssektor. Store forskelle på varmepriser, ny opgørelse af gaspriser og beslutning om Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. okt 2017 Navnenyt

Jubilæum og pension i Taars

Reception markerer Birger Jensens pensionering og jubilæum efter 40 år på Taars Varmeværk. 

11. okt 2017 Navnenyt

25 år i bestyrelsen i Vejle

Henning Lindved Jensen har i november været medlem af Vejle Fjernvarmes bestyrelse i 25 år.

   

10. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i International Afdeling

24-årige Emil Holm Ravn skal assistere i International Afdeling i Dansk Fjernvarme. 

06. okt 2017 Navnenyt

Færdigt gasmotorhold fra Fredericia

Hold af kursister har bestået ”Gasmotorteknik og vedligeholdelse af gasmotoranlæg” på Fredericia Maskinmesterskole. 

05. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling

23-årige Henrik Hegelund Bjørnsbo er den nye studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme. 

04. okt 2017 Navnenyt

Ny distriktschef i isoplus

Trond Pedersen er ansat som distriktschef hos isoplus Fjernvarmeteknik med ansvar for Nordsjælland.