11. sep 2017 Presseklip

Viborg håber på overskudsvarme fra Apple

LÆS I DAG: Viborg håber på overskudsvarme fra Apple. Aarhus opgiver forrentning på 76 millioner kroner. Hofor: Fjernkøling er godt – men ikke alle steder. Ringe fremtidssikrer med nyt biomasseanlæg. Dansk design på stor kinesisk fjernvarmeløsning.

Børsen:
Viborg håber på overskudsvarme fra Apple
Skatterådets afgørelse om at fritage Facebook for afgift ved at levere overskudsvarme til Fjernvarme Fyn, får håbet til at stige hos Viborg Fjernvarme. Viborg bliver hjemsted for en anden teknologigigant, Apple, der også producerer en masse overskudsvarme fra deres datacenter, og den håber man nu på at få del i hos Viborg Fjernvarme.

- Hvis Facebook bliver frataget for overskudsvarmeafgift, så er det da vores klare overbevisning, at Apple også vil blive det. De to bør være fuldstændigt sammenlignelige," siger adm. direktør i Viborg Fjernvarme, Morten Abildgaard, til Børsen.

 Og det ser ud til, at der er flere typer af virksomheder – altså ud over de nævnte datacentre – der også kan have interesse i at lade deres overskudsvarme kommer lokale fjernvarmeselskaber til gode – og dermed også de fjernvarmekunder.

Ifølge Børsen har den danske Aarhus-virksomhed Globalconnect således tilbudt deres overskudsvarme til Lystrup Fjernvarme. Her – fortæller Børsen – er der fortsat usikkerhed om, hvorvidt afgørelsen med Facebook i Odense også vil gælde for andre typer af virksomheder.

_____

Finans: 
Aarhus opgiver forrentning på 76 millioner kroner
Det kommunale selskab AffaldVarme Aarhus er det seneste forsyningsselskab, der har trukket sin ansøgning om forrentning af indskudskapital tilbage, så de omkring 300.000 varmeforbrugere i Aarhus slipper for et samlet smæk i omegnen af 76 millioner kroner.

- Jeg synes ikke, at det er rimeligt, at de aarhusianske varmekunder tilsammen skal betale mange millioner kroner over deres varmeregning, fordi vi som kommune kan udnytte reglerne ved at trække forrentningen af nogle ældgamle investeringer ud af AffaldVarme, siger Kristian Würtz, rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune, til Finans.

Af de oprindelige ansøgere er der 44 selskaber tilbage, mens 15 har trukket deres ansøgninger tilbage.

_____

Energy Supply:
Hofor: Fjernkøling er godt – men ikke alle steder
En ny rapport fra Rambøll konkluderer, at der er et stort potentiale for fjernkøling både i Danmark og i udlandet, men hvis der for alvor skal komme gang i eksporten, er det en forudsætning, at der er et solidt hjemmemarked.

Hofor Fjernkøling har succes med fjernkøling i København og her tager fjernkølingschef Henrik Lorentsen Bøgeskov godt i mod Rambølls rapport. Han mener, det er godt med fokus på fjernkøling, men advarer mod, at fjernkøling udbygges alene for at skabe et godt hjemmemarked og afsæt for eksporten.

- Man skal passe på, at volumen ikke bliver en succes i sig selv. Det altafgørende i forbindelse med udrulningen af fjernkøling er kundens behov. Hvis behovet for fjernkøling ikke er der, så skal man vente til det opstår, siger Henrik Lorentsen Bøgeskov til Energy Supply og påpeger, at behovet for fjernkøling i Danmark ligger hos meget få store kunder centreret omkring nogle geografiske områder med industri og erhverv.

Henrik Lorentsen Bøgeskov understreger overfor Energy Supply, at det er altafgørende for eksporten, at vi kan tjene penge på fjernkøling. For hvis der ikke kan tjenes penge, er der ingen investorer, og så vil ingen købe de danske løsninger.

_____

Fyens Stiftstidende:
Ringe fremtidssikrer med nyt biomasseanlæg
I Ringe kan 489 husstande ser frem til at bliver koblet på fjernvarmenettet, hvis alle udstykkede grunde i et nyt område sælges.  Ringe Fjernvarmeselskab vil derfor investere i et nyt biomasseanlæg til 21 millioner for at være klar til opgaven. Direktør Karsten Godiksen har således sendt et udvidelsesprojekt til godkendelse hos politikerne: 

- Forsyningsområderne er allerede lagt ud til kollektiv varmeforsyning i lokalplanerne, og hvis de kommer til, har vi ikke kapacitet til at dække alle på en kold vinterdag. Så det er for at være lidt forudseende, siger han til Fyns Stiftstidende. 

Ringe Fjernvarmeselskab a.m.b.a. har i dag 2500 forbrugere, og den nuværende kapacitet er ved at være opbrugt.  I Teknik og Miljøudvalget og Økonomiudvalget har man sagt god for projektet, der nu skal til endelig godkendelse i kommunalbestyrelsen. 
_____

Globalnyt.dk:
Dansk design på stor kinesisk fjernvarmeløsning
Det kæmpestore kinesiske energiselskab Huaneng Power International har valgt danske COWI til at designe en fjernvarme-akkumulatortank på et sine kulfyrede kraftværker. Projektet er en udløber af en dansk-kinesisk samarbejdsaftale og bliver et vigtigt skridt på vejen til renere energiproduktion i Kina.

Kina har brug for øget fleksibilitet på sine kraftværker for bedre at kunne udnytte energien fra eksempelvis sol og vind. En central metode til at opnå en forbedret fleksibilitet er at integrere fjernvarmeteknologi på de eksisterende kulkraftværker i Kina. Den manglende fleksibilitet på de eksisterende kraftværksanlæg betyder nemlig, at kinesiske vindanlæg i dag bliver stoppet, mens kulanlæg kører videre på fuld kraft i situationer med megen vind.

Det er usædvanligt, at et europæisk selskab får en aftale direkte med en kinesisk kunde. Ifølge det danske rådgivningsfirma skyldes det i høj grad den danske regerings og Energistyrelsens indsats for at understøtte eksportmulighederne.

 

Nyheder

09. okt 2017 Presseklip

Mette Frederiksen inspicerede solvarme og bioanlæg

Energieffektive boliger og fjernvarme går fint hånd i hånd. Det kunne formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen se ved selvsyn, da hun fredag besøgte Egedal Fjernvarme.

06. okt 2017

Energipolitisk åbningsdebat: Nu skal vi have udnyttet overskudsvarmen

Elafgiften til varme skal reduceres. Det var der bred politisk enighed om på den Energipolitiske Åbningsdebat på Christiansborg.

05. okt 2017

Udfordringen med grundbeløbet skal løses

Stigende elpriser skulle gøre det ud for grundbeløbets bortfald. Sådan gik det ikke. Og nu har 200.000 fjernvarmekunder udsigt til markant højere varmepriser, hvis ikke der findes en løsning.

05. okt 2017

Fjernvarmekunder på Mors rammes hårdt af grundbeløbets bortfald

På den sydvestlige del af Mors vil grundbeløbets bortfald ramme tungt med prisstigninger på omkring 8.000 kroner om året for en almindelig husstand.

05. okt 2017

Rådgivning skal hjælpe hårdt ramte selskaber

Regeringen har oprettet en rådgivningsordning for at hjælpe de selskaber, der rammes hårdest, når grundbeløbet ophører. Målsætningen er at hjælpe 50-100 selskaber.

02. okt 2017

Nyt selskab for handel med kraftvarmekapacitet

Der har i dag været afholdt stiftende generalforsamling i Dansk Kraftvarme Kapacitet, der således nu officielt er etableret.

26. sep 2017

Indvielse: Grindsted viser overskudsvarme-vejen

Et flisfyret anlæg på fødevarefabrikken DuPont i Grindsted sender kullene på porten og overskudsvarmen ned i fjernvarmerørene. Et skoleeksempel på effektiv energiproduktion, mener Dansk Fjernvarme.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. okt 2017 Navnenyt

Direktør for ny Verdo-division

Henrik Bøgh Nielsen direktør for ny division i Verdo Energy

 

13. okt 2017 Navnenyt

Formandsjubilæum i Hovedgård

Kaj Jessen hyldet for 25 år som formand, selv om han har været formand i 34 år. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. okt 2017 Presseklip

Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk

LÆS I DAG: Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk. Københavnerne skal af med brændeovnene. Verdo samler kræfterne. Uggelhuse-Langkastrup tættere på lukning. EU skal fordele klimaregningen.

12. okt 2017 Presseklip

Mere rabat på fjernvarme igen i år

LÆS I DAG: Mere rabat på fjernvarme igen i år. Sorø vil sælge lokalt fjernvarmeværk. Nørre Alslevs fjernvarmenet er up-to-date. Nyt håb om fjernvarme til Nordals. Statsrevisorerne lukker sag om DONG. Goldman Sachs vil sælge resten af DONG-aktierne.

11. okt 2017 Presseklip

Fire scenarier for fremtidens energisektor

LÆS I DAG om FRIs fire scenarier for fremtidens forsyningssektor. Store forskelle på varmepriser, ny opgørelse af gaspriser og beslutning om Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. okt 2017 Navnenyt

Jubilæum og pension i Taars

Reception markerer Birger Jensens pensionering og jubilæum efter 40 år på Taars Varmeværk. 

11. okt 2017 Navnenyt

25 år i bestyrelsen i Vejle

Henning Lindved Jensen har i november været medlem af Vejle Fjernvarmes bestyrelse i 25 år.

   

10. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i International Afdeling

24-årige Emil Holm Ravn skal assistere i International Afdeling i Dansk Fjernvarme. 

06. okt 2017 Navnenyt

Færdigt gasmotorhold fra Fredericia

Hold af kursister har bestået ”Gasmotorteknik og vedligeholdelse af gasmotoranlæg” på Fredericia Maskinmesterskole. 

05. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling

23-årige Henrik Hegelund Bjørnsbo er den nye studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme. 

04. okt 2017 Navnenyt

Ny distriktschef i isoplus

Trond Pedersen er ansat som distriktschef hos isoplus Fjernvarmeteknik med ansvar for Nordsjælland.