01. sep 2017 Presseklip

Energistyrelsen politianmelder efter hulmurssnyd

Energistyrelsen politianmelder efter hulmurssnyd. Er kold fjernvarme fremtidens bæredygtige varme på landet? Kalundborg Forsyning udnytter spildevand tre gange

EnergiWatch:
Energistyrelsen politianmelder efter hulmurssnyd 
Energistyrelsen anmelder nu ti isoleringsfirmaer for bedrageri med energibesparelser til husmursisolering. Dertil kommer, at syv energiselskaber er blevet bedt om at trække energibesparelser tilbage i 28 sager om hulmursisolering.

- Isoleringsfirmaerne er meldt til politiet for to forskellige forhold. I fem sager har firmaerne ikke indblæst den aftalte mængde isolering, som boligejeren har betalt for, og som energiselskabet givet tilskud til. I otte sager har firmaerne indberettet for stort areal til energiselskabet af den ydervæg, der skulle isoleres, hvormed isoleringsfirmaet har fået udbetalt for stort tilskud, skriver Energistyrelsen ifølge EnergiWatch

Energistyrelsen har kontrolleret 62 sager om hulmursisolering, og i næsten halvdelen af tilfældene er der fundet så forkerte indberetninger, at besparelserne er blevet nedjusteret.

_____

Jyllands-Posten:
Er kold fjernvarme fremtidens bæredygtige varme på landet?
I Silkeborg er huse koblet til en ny fjernvarme baseret på jordvarme - kold fjernvarme. 15 huse kobles på et kollektivt jordvarmeanlæg med seks lodrette jordvarmeboringer på 120 meter, der henter varme i undergrunden.

Silkeborg Forsyning står bag i samarbejde med Dansk Fjernvarme, boreselskabet GeoDrilling og Region Midt, som håber at skabe et bæredygtigt fjernvarmeanlæg til nybyggerier i blandt andet naturgasområderne.

- Der er ikke nogen af delkomponenterne, der er nye opfindelser, men anlægget kombinerer kendte teknologier på en ny måde. I et individuelt anlæg med lodret jordvarme er der f.eks. en boring, hvor en væske kaldet brine henter varme op fra jorden til en varmepumpe i huset. I vores kollektive system har vi seks boringer, som er koblet på et system af vandrette slanger, der - ligesom med traditionel fjernvarme - løber under vejen og ind med stikledninger til husene, forklarer Søren Junge Bak, ingeniør hos Silkeborg Forsyning, til Jyllands-Posten.

Anlægget i Silkeborg kombinerer to typer jordvarmeanlæg, de vandrette og de lodrette.

Vandrette jordvarmeanlæg er billige, men megen plads. Lodrette jordvarmeanlæg er dyre at etablere, men til gengæld har jorden en nogenlunde konstant temperatur i bunden af boringen.

_____

DKNYT:
Kalundborg Forsyning udnytter spildevand tre gange
Et nyt varmepumpeanlæg gør Kalundborg Forsyning i stand til at udnytte energi fra spildevandet hele tre gange. Den historie fortæller DKNYT, der har fundet historien i Dansk Fjernvarmes magasin, Fjernvarmen.

Første gang, spildevandet udnyttes, er hos Novozymes, som trækker det organiske stof i spildevandet ud til biogasproduktion. Dernæst udnytter renseanlægget det varme vand til at få de biologiske processer til at løbe hurtigere, inden energien udnyttes i varmepumperne, som producerer fjernvarme.

Det hele kan lade sig gøre, fordi Kalundborg har en del industri - ikke mindst Novozymes og Novo Nordisk -, der udleder spildevand i de mængder og ved en temperatur, der gør potentialet i denne type anlæg stort.

Nyheder

19. sep 2017 Presseklip

Fjernvarmen samles til temadag om regulering og effektivisering

I et tæt pakket auditorium var fjernvarmeselskaber fra hele landet samlet for at dele viden med hinanden om fremtidens regulering og effektivisering.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Tidslinje: Liberalisering af elsektoren

I 1977 kom el-forsyningsloven, der legaliserede hvile i sig selv-princippet. Siden da er der sket flere lovændringer på området, der er blevet mere og mere liberaliseret. Vi bringer her en tidslinje over udviklingen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. sep 2017 Energi på toppen

Dansk Erhverv: Selskaberne skal effektivt levere kerneydelsen

Dansk Erhverv har ikke en foretrukken ejerform i forsyningssektoren. Men organisationen ønsker en regulering af sektoren, der sikrer stabile leverancer til konkurrencedygtige priser.

13. sep 2017

Thomas Danielsen: "Der findes ikke en one-size-fits-all"

Man kan ikke trække samme regulering ned over alle dele af forsyningssektoren, mener Venstres energiordfører Thomas Danielsen, der gerne vil sætte forbrugeren i centrum i en fremtidig regulering.

11. sep 2017

Nu åbnes puljen for ansøgning om varmepumper

Fjernvarmeselskaber, der modtager grundbeløb, kan fra i dag af søge om tilskud til investeringer i store eldrevne varmepumper. Glædelig nyhed siger Dansk Fjernvarme.

06. sep 2017

Dansk Fjernvarme har længe påpeget problemer med energispareordning

Dansk Fjernvarme er ikke overraskede over Rigsrevisionens kritik af energispareordningen. Brancheorganisationen har selv flere gange kritiseret ordningen.

05. sep 2017 Pressemeddelelse

Gennembrud for genbrugsvarme i Odense

Datacentre skal ikke betale afgift af overskudsvarme, de giver gratis væk. Afgørelse i Skatteankenævnet kan give overskudsvarme fra datacentre et gennembrud, mener Dansk Fjernvarme.

20. sep 2017 Navnenyt

12 fra Weiss til Industrivarme

Industrivarme har ansat 12 Weiss-ansatte, der skal arbejde med biomasseanlæg. 

18. sep 2017 Navnenyt

Ny konsulent i måleudstyr

Thomas Gisselmann Egekvist er ny hos Tech Instrumentering.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. sep 2017 Presseklip

Hobro begynder forfra med fjernvarme

LÆS I DAG Frisk start for Hobros fjernvarme. Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk vil også udnytte overskudsvarme. Energiselskaber har udnyttet manglende tilsyn med Energispareordningen. Byggeri i gang i Egedal.  

12. sep 2017 Presseklip

Politikerne var advaret om energispareordningen

LÆS I DAG: Politikerne var advaret om energispareordningen. Overskudsvarme skal lune Grindsteds forbrugere. Kopenhagen Fur sender genbrugsvarme ud til 1000 parcelhuse. Hvidovre deler erfaringer med andre EU-lande. Lars Barfoed ny formand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Presseklip

Viborg håber på overskudsvarme fra Apple

LÆS I DAG: Viborg håber på overskudsvarme fra Apple. Aarhus opgiver forrentning på 76 millioner kroner. Hofor: Fjernkøling er godt – men ikke alle steder. Ringe fremtidssikrer med nyt biomasseanlæg. Dansk design på stor kinesisk fjernvarmeløsning.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. sep 2017 Navnenyt

Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk

Tidligere justitsminister Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarme ansætter konsulent til energibesparelser

Susanne Fløjgaard tager erfaring fra energisektoren med sig på Dansk Fjernvarme. 

06. sep 2017 Navnenyt

Farvel til bestyrelsen efter 28 år

Christian Jensen træder ud af Aabybro Fjernvarmeværks bestyrelse efter 28 år.

31. aug 2017 Navnenyt

Hammel Fjernvarme fylder 60

60 års jubilæum fejres med åbent hus lørdag den 9. september.

29. aug 2017 Navnenyt

25 års jubilæum i Greve

Per A. Larsens jubilæum fejres i Greve den 7. september.

28. aug 2017 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Fra 1. september er Jørgen Halle ny direktør for DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.