31. aug 2017 Presseklip

Travlt energiår for Lilleholt

Travlt energiår for Lilleholt. Ingen ekstraregning for konkurs i Nordvestsjælland. Nyt biomasseanlæg i Horsens følger planen. Goldmans Sachs sælger igen ud af DONG-aktier. Ny gasledning tæt på at blive vedtaget.

Altinget:
Travlt energiår for Lilleholt
Det er især afgiftssystemet, som skal være et tema for det næste energiforlig. Det mener energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V). Han mener ikke, det nuværende system understøtter den grønne omstilling på en omkostningseffektiv måde. Han erkender, at opgaven ikke bliver let:

- Jeg synes elafgiften er en af de mest trælse afgifter. Havde jeg 12-14 milliarder kroner at gøre med, så ville jeg bruge dem der. Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg ser elafgiften som en del af blokering for, at vi får et større brug af el i vores samfund, forklarer han til Altinget.

Regeringens mål om 50 procent af energien er fra vedvarende energi i 2030 bliver et omdrejningspunkt i forhandlingerne, ligesom der vil være fokus på, hvordan energien bruges så effektivt som muligt. Samtidig ønsker regeringen ønsker mere konkurrence og mindre politisk planlægning i energipolitikken. Dertil kommer en række andre temaer, som regeringen skal forholde sig til i det kommende folketingsår: En ændring af energitilsynet, beslutning om Viking Link-forbindelsen til Storbritannien og statens overtagelse af gasnettet.

_____

NordVestNyt:
Ingen ekstraregning for konkurs i Nordvestsjælland
Hvidebæk Fjernvarmeforsyning i Nordvestsjælland manglede en ny halmkedel, da den nordjyske virksomhed Weiss blev erklæret konkurs i juli.

Bestyrelsesformand for Hvidebæk Fjernvarmeforsyning, Henning Fougt, vurderede, at konkursen kunne koste de lokale forbrugere et millionbeløb, men faren ser ud til at være drevet over.

- Vi har fået aftaler i hus med de fleste underleverandører, og der er sat gang i arbejdet igen. Vi bliver selvfølgelig stadig forsinkede, men det bliver ikke meget mere end en måneds tid, og det ser ikke ud til at komme til at koste forbrugerne noget ekstra, fortæller Henning Fougt til Nordvestnyt.

Hvidebæk Fjernvarmeforsyning leverer varme til 803 forbrugere i landsbyerne Ubby, Jerslev og Rørby.

_____

Horsens Folkeblad:
Biomasseværk i Horsens følger planen
Opførelsen af et biomasseværk i Horsens går helt efter planen. Det nye værk, der opføres i to etaper, placeres ved siden af det eksisterende kraftvarmeværk på Endelavevej i Horsens.

- Vi har omkring 50 mand, der arbejder på højtryk, så der er stor travlhed. Men vi har en daglig koordinering, og det gør, at vi følger tidsplanen, siger projektleder Bjarne Skyum til Horsens Folkeblad.

Når første etape står færdigt sidst på året, skal det brænde flis af og forsyne omkring 5.000 nye kunder med fjernvarme.

Når anden etape af biomasseværket er klar i 2021 er forventningen, at det nye og det gamle varmeværk tilsammen kan levere fjernvarme til knap 20.000 husstande. I dag får cirka 9.000 varme fra Horsens Varmeværk, skriver Horsens Folkeblad.

_____

DR Nyheder:
Goldmans Sachs sælger igen ud af DONG-aktier
Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har sat 7,5 millioner DONG-aktier til salg. Efter salget vil amerikanerne eje 2,7 procent af DONG.

Ved onsdagens lukkekurs på børsen har aktieposten en værdi af 2,47 milliarder kroner, oplyser DR Nyheder.

Tilbage i maj i år solgte Goldman Sachs også en stor aktiepost. Det fik investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet til at vurdere, at det var et tegn på, at Goldman Sachs skulle være helt på vej ud af Dong.

- Det mest sandsynlige er, at Goldman Sachs ikke længere er aktionær i Dong, når vi når slutningen af 2017, sagde Per Hansen i den forbindelse, skriver DR Nyheder.

_____

Ingeniøren:
Ny gasledning tæt på at blive vedtaget
Det ser nu ud til, at en gasledning på 550 kilometer tværs over Danmark er rykket tættere på at blive en realitet. Ifølge Ingeniøren har man i Polen netop afsluttet en høring om projektet, og her skulle der være stor opbakning til projektet, der er budgetteret til at koste mellem 12 og 15 milliarder kroner.

Ledningen skal forbinde en af de store norske transmissionsledninger i Nordsøen, Europipe II, med det polske system. Ledningen skal føres ind fra Nordsøen, tværs over Danmark og gennem Østersøen, og det er angiveligt Energinet.dk og det polske Gaz-System, der deler udgifterne til projektet, der har fået navnet Baltic Pipe.

- Vi har fået tilstrækkelige bud til, at vi nu fortsætter som forventet i det såkaldte fast-track, hvor vi sigter på idriftsættelse 1. oktober 2022, siger projektleder for Baltic Pipe, Sofie Leweson, fra Energinet til Ingeniøren.

Set med danske øjne vil projektet ifølge Energinet.dk sikre et lavt tarifniveau for danske gasbrugere. Forventningen er ellers, at de tarifferne fremadrettet vil stige betragteligt.

Nyheder

19. sep 2017 Presseklip

Fjernvarmen samles til temadag om regulering og effektivisering

I et tæt pakket auditorium var fjernvarmeselskaber fra hele landet samlet for at dele viden med hinanden om fremtidens regulering og effektivisering.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Tidslinje: Liberalisering af elsektoren

I 1977 kom el-forsyningsloven, der legaliserede hvile i sig selv-princippet. Siden da er der sket flere lovændringer på området, der er blevet mere og mere liberaliseret. Vi bringer her en tidslinje over udviklingen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. sep 2017 Energi på toppen

Dansk Erhverv: Selskaberne skal effektivt levere kerneydelsen

Dansk Erhverv har ikke en foretrukken ejerform i forsyningssektoren. Men organisationen ønsker en regulering af sektoren, der sikrer stabile leverancer til konkurrencedygtige priser.

13. sep 2017

Thomas Danielsen: "Der findes ikke en one-size-fits-all"

Man kan ikke trække samme regulering ned over alle dele af forsyningssektoren, mener Venstres energiordfører Thomas Danielsen, der gerne vil sætte forbrugeren i centrum i en fremtidig regulering.

11. sep 2017

Nu åbnes puljen for ansøgning om varmepumper

Fjernvarmeselskaber, der modtager grundbeløb, kan fra i dag af søge om tilskud til investeringer i store eldrevne varmepumper. Glædelig nyhed siger Dansk Fjernvarme.

06. sep 2017

Dansk Fjernvarme har længe påpeget problemer med energispareordning

Dansk Fjernvarme er ikke overraskede over Rigsrevisionens kritik af energispareordningen. Brancheorganisationen har selv flere gange kritiseret ordningen.

05. sep 2017 Pressemeddelelse

Gennembrud for genbrugsvarme i Odense

Datacentre skal ikke betale afgift af overskudsvarme, de giver gratis væk. Afgørelse i Skatteankenævnet kan give overskudsvarme fra datacentre et gennembrud, mener Dansk Fjernvarme.

20. sep 2017 Navnenyt

12 fra Weiss til Industrivarme

Industrivarme har ansat 12 Weiss-ansatte, der skal arbejde med biomasseanlæg. 

18. sep 2017 Navnenyt

Ny konsulent i måleudstyr

Thomas Gisselmann Egekvist er ny hos Tech Instrumentering.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. sep 2017 Presseklip

Hobro begynder forfra med fjernvarme

LÆS I DAG Frisk start for Hobros fjernvarme. Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk vil også udnytte overskudsvarme. Energiselskaber har udnyttet manglende tilsyn med Energispareordningen. Byggeri i gang i Egedal.  

12. sep 2017 Presseklip

Politikerne var advaret om energispareordningen

LÆS I DAG: Politikerne var advaret om energispareordningen. Overskudsvarme skal lune Grindsteds forbrugere. Kopenhagen Fur sender genbrugsvarme ud til 1000 parcelhuse. Hvidovre deler erfaringer med andre EU-lande. Lars Barfoed ny formand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Presseklip

Viborg håber på overskudsvarme fra Apple

LÆS I DAG: Viborg håber på overskudsvarme fra Apple. Aarhus opgiver forrentning på 76 millioner kroner. Hofor: Fjernkøling er godt – men ikke alle steder. Ringe fremtidssikrer med nyt biomasseanlæg. Dansk design på stor kinesisk fjernvarmeløsning.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. sep 2017 Navnenyt

Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk

Tidligere justitsminister Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarme ansætter konsulent til energibesparelser

Susanne Fløjgaard tager erfaring fra energisektoren med sig på Dansk Fjernvarme. 

06. sep 2017 Navnenyt

Farvel til bestyrelsen efter 28 år

Christian Jensen træder ud af Aabybro Fjernvarmeværks bestyrelse efter 28 år.

31. aug 2017 Navnenyt

Hammel Fjernvarme fylder 60

60 års jubilæum fejres med åbent hus lørdag den 9. september.

29. aug 2017 Navnenyt

25 års jubilæum i Greve

Per A. Larsens jubilæum fejres i Greve den 7. september.

28. aug 2017 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Fra 1. september er Jørgen Halle ny direktør for DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.