25. aug 2017 Presseklip

El-direktører tjener 49 procent mere end en gennemsnitlig direktør

El-direktører tjener 49 procent mere end en gennemsnitlig direktør. Solvarmeanlæg på vej i Smørum. Flertal vil gøre solvarmeanlæg lovligt. Stigning i energiforbruget generelt – større andel af vedvarende energi. Danmark importerer olie igen.

Finans: 
El-direktører tjener 49 procent mere end en gennemsnitlig direktør
Ifølge beregninger fra analysefirmaet Damvad har elselskaberne forgyldt deres direktører med en løncheck, der er 49 procent højere end en gennemsnitlig direktørløn på tværs af brancher, skriver Finans.

Professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh, mener, at elselskaber bør være ekstra mådeholdne med lønninger. Dels er mange af dem ejet af forbrugerne, og dels har de monopol på at distribuere strøm via de lokale elnet.

En analyse af Copenhagen Economics for Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet viser, at lønnen til de øverste ledelser i el-, gas- og fjernvarmeselskaber er over 20 pct. højere end en gennemsnitlig direktørløn på tværs af sammenlignelige brancher.

Dansk Fjernvarme har fået Damvad til at grave dybere. Resultatet er, at elselskaberne og gasselskaberne trækker direktørlønningerne op, mens fjernvarmeselskaberne ligger på niveau med gennemsnittet.

I el-selskaberne har direktørerne en gennemsnitlig timeløn på 565 kr. I gasforsyning er direktørlønnen endda 620 kr.

Varmeselskaberne ligger på 355 kr. i timen, og ifølge Copenhagen Economics er den gennemsnitlige direktørløn i sammenlignelige brancher på 378 kr. i timen.

- Nu har vi så fået understreget, at der ikke frådses med pengene i fjernvarmesektoren - heller ikke i forhold til lønniveauet, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen til Finans. 

_____

Smørum Kraftvarmeværk:
Solvarmeanlæg på vej i Smørum
Etableringen af et 11.312m2 solvarmeanlæg ved Smørum Kraftvarmeværk er begyndt som skridt i retningen af grønnere energi i Nordsjælland.

- Det var et naturligt skridt i vores udvikling at skifte til en vedvarende energikilde, som også kan konkurrere med varierende gaspriser. På den måde kan vi stabilisere vores produktionspris, inden grundbeløbet falder bort i 2018, siger Jan Møller, adm. direktør hos Smørum Kraftvarmeværk A.m.b.A.

Solenergiområdet på 11.312m2 er 56 rækker plane solfangere fra Aalborg CSP. Med en kapacitet på 8 MW, vil anlægget producere 5.568 MWh varme om året. Arbejdet er allerede påbegyndt i Smørum, og byggeriet forventes at stå færdigt ved udgangen af i år, så systemet kan høste 2018’s første solstråler. Værket lægger en 2,2 kilometer lang rørledning til solfeltet.

_____

Lokalavisen Grenaa: 
Flertal vil gøre solvarmeanlæg lovligt
Kommunalbestyrelsen i Norddjurs har besluttet at få udarbejdet en ny lokalplan i Vivild, hvor et solvarmeanlæg er opført ulovligt, skriver Lokalavisen Grenaa.

Planklagenævnet har efter naboklager underkendt Vivild Varmeværks anlæg, der er bygget, hvor lokalplanen ikke omfatter et solvarmeanlæg, og der ikke må bygges højere end 8,5 meter. Solvarmeanlægget har en 21 meter høj akkumuleringstank.

25 af kommunalbestyrelsens 27 medlemmer stemte i sidste uge for at ændre lokalplanen og dermed lovliggøre anlægget.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Grøn farve er ganske ufarlig
Mølholm Bæk ved Vejle har haft en anden farve end normalt: Grøn. Det skyldes ikke øget algeproduktion, men derimod et læk fra et fjernvarmerør, og Ewii forsikrer, at lækken er ganske ufarlig.

Der er tale om et sporstof, som Ewii har ledt ud i fjernvarmerørene for at finde en læk – og det er man lykkedes med, lyder det fra fjernvarmens pressechef.

- Vi er ret sikre på, at lækken skal findes i det lukkede fjernvarmesystem hos AAB på Løget Høj, og vi har allerede nu folk derude for at undersøge sagerne, lød det fra Claus Lind til Vejle Amts Folkeblad torsdag.

Selv om det grønne sporstof er ufarligt for miljøet, så lyder opfordringen fra Ewii, at man ikke skal begynde at drikke vandet med det grønne sporstof. Det skyldes dog mest af alt, at man i det hele taget skal undlade at drikke fjernvarmevand, lyder meldingen fra Ewii.

Selskabet oplyser i øvrigt, at fjernvarmebrugerne selv kan have gavn af sporstoffet. For hvis man i området opdager grønne pletter i nærheden af fjernvarmerørene derhjemme, kan det være tegn på, at der er læk i rørerne.

Sker det, lyder opfordringen fra Ewii, at man straks kontakter døgnvagten for at få ordnet lækken.

_____

Energistyrelsen:
Stigning i energiforbruget – større andel af vedvarende energi
I første halvår af 2017 er Danmarks energiforbrug steget med 0,9 procent sammenlignet med samme periode i 2016. Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Forbruget af kul er i perioden faldet med hele 19,6 procent, mens forbruget af vedvarende energi omvendt er steget med 15 procent.

Det skyldes især en stigning i forbruget af biomasse på de centrale værker, der næsten alle er omstillet til at fyre med biomasse i stedet for kul. Her bruges biomassen i overvejende grad til kraftvarme­produktion, og forbruget følger derfor i vid udstrækning forbruget af fjernvarme, skriver Energistyrelsen.

______

EnergiWatch:
Danmark importerer olie igen
Det er slut med at Danmark kan dække sig eget behov for olie. Efter 25 år som olieeksporterende nation er der det sidste år brugt 2 mio. tønder olie mere, end hvad der er produceret. Ifølge Energistyrelsen har olieforbruget været præcist 4,23 pct. højere end produktionen.

Den største årsag bag udviklingen er faldet i den danske olieproduktion, men en mindre del af udviklingen handler om et stigende dansk olieforbrug – og dermed fylder olien mere af det samlede energiforbrug end de sidste 10 år, skriver EnergiWatch.

På den vedvarende energiside er der imidlertid produceret hele 15 pct. mere vind det seneste år. Alligevel er afgiftsfritaget biomasse den største energikilde.

 

 

Nyheder

19. sep 2017 Presseklip

Fjernvarmen samles til temadag om regulering og effektivisering

I et tæt pakket auditorium var fjernvarmeselskaber fra hele landet samlet for at dele viden med hinanden om fremtidens regulering og effektivisering.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Tidslinje: Liberalisering af elsektoren

I 1977 kom el-forsyningsloven, der legaliserede hvile i sig selv-princippet. Siden da er der sket flere lovændringer på området, der er blevet mere og mere liberaliseret. Vi bringer her en tidslinje over udviklingen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. sep 2017 Energi på toppen

Dansk Erhverv: Selskaberne skal effektivt levere kerneydelsen

Dansk Erhverv har ikke en foretrukken ejerform i forsyningssektoren. Men organisationen ønsker en regulering af sektoren, der sikrer stabile leverancer til konkurrencedygtige priser.

13. sep 2017

Thomas Danielsen: "Der findes ikke en one-size-fits-all"

Man kan ikke trække samme regulering ned over alle dele af forsyningssektoren, mener Venstres energiordfører Thomas Danielsen, der gerne vil sætte forbrugeren i centrum i en fremtidig regulering.

11. sep 2017

Nu åbnes puljen for ansøgning om varmepumper

Fjernvarmeselskaber, der modtager grundbeløb, kan fra i dag af søge om tilskud til investeringer i store eldrevne varmepumper. Glædelig nyhed siger Dansk Fjernvarme.

06. sep 2017

Dansk Fjernvarme har længe påpeget problemer med energispareordning

Dansk Fjernvarme er ikke overraskede over Rigsrevisionens kritik af energispareordningen. Brancheorganisationen har selv flere gange kritiseret ordningen.

05. sep 2017 Pressemeddelelse

Gennembrud for genbrugsvarme i Odense

Datacentre skal ikke betale afgift af overskudsvarme, de giver gratis væk. Afgørelse i Skatteankenævnet kan give overskudsvarme fra datacentre et gennembrud, mener Dansk Fjernvarme.

20. sep 2017 Navnenyt

12 fra Weiss til Industrivarme

Industrivarme har ansat 12 Weiss-ansatte, der skal arbejde med biomasseanlæg. 

18. sep 2017 Navnenyt

Ny konsulent i måleudstyr

Thomas Gisselmann Egekvist er ny hos Tech Instrumentering.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. sep 2017 Presseklip

Hobro begynder forfra med fjernvarme

LÆS I DAG Frisk start for Hobros fjernvarme. Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk vil også udnytte overskudsvarme. Energiselskaber har udnyttet manglende tilsyn med Energispareordningen. Byggeri i gang i Egedal.  

12. sep 2017 Presseklip

Politikerne var advaret om energispareordningen

LÆS I DAG: Politikerne var advaret om energispareordningen. Overskudsvarme skal lune Grindsteds forbrugere. Kopenhagen Fur sender genbrugsvarme ud til 1000 parcelhuse. Hvidovre deler erfaringer med andre EU-lande. Lars Barfoed ny formand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Presseklip

Viborg håber på overskudsvarme fra Apple

LÆS I DAG: Viborg håber på overskudsvarme fra Apple. Aarhus opgiver forrentning på 76 millioner kroner. Hofor: Fjernkøling er godt – men ikke alle steder. Ringe fremtidssikrer med nyt biomasseanlæg. Dansk design på stor kinesisk fjernvarmeløsning.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. sep 2017 Navnenyt

Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk

Tidligere justitsminister Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarme ansætter konsulent til energibesparelser

Susanne Fløjgaard tager erfaring fra energisektoren med sig på Dansk Fjernvarme. 

06. sep 2017 Navnenyt

Farvel til bestyrelsen efter 28 år

Christian Jensen træder ud af Aabybro Fjernvarmeværks bestyrelse efter 28 år.

31. aug 2017 Navnenyt

Hammel Fjernvarme fylder 60

60 års jubilæum fejres med åbent hus lørdag den 9. september.

29. aug 2017 Navnenyt

25 års jubilæum i Greve

Per A. Larsens jubilæum fejres i Greve den 7. september.

28. aug 2017 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Fra 1. september er Jørgen Halle ny direktør for DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.