23. aug 2017 Presseklip

Ny analyse: Forsyningssektoren har fokus på forsyningssikkerhed

LÆS I DAG: Analyse: Forsyningssektoren fokuserer på forsyningssikkerhed frem for forretningsudvikling. Afgiftsrapport dumper energispareordning. Høje direktørlønninger i elsektoren. Elselskaber vil ikke ud med direktørlønningerne.

Altinget:
Analyse: Forsyningssektoren har fokus på forsyningssikkerhed
En rundspørge fra EY og Pluss i forsyningssektoren tegner en branche, som konsekvent afviser politiske forandringer og vil have lov at være i fred. Det skriver Altinget.

- Analysen viser, at branchen har meget stort fokus på forsyningssikkerhed og den primære leverance. Men hvad internationalisering og forretningsudvikling angår, er der mindre interesse, siger partner i Pluss, Thomas Lyhne, til Altinget.

EY og Pluss har i analysen spurgt 600 beslutningstagere i forsyningssektoren.

De seks hovedkonklusioner er:

  • Høj forsyningssikkerhed og sikker drift er topprioritet
  • Begrænset fokus på understøttelse af dansk eksport
  • Politiske og regulatoriske rammer ses som hæmmende
  • Reguleringen skaber et effektiviseringspres
  • Fokus på intern optimering frem for samarbejde og fusion
  • Forventning om mere regulering samt færre og større selskaber med flere forsyningsarter

_____

Ingeniøren:
Afgiftsrapport dumper energispareordning
Energiselskabernes meget kritiserede og omdiskuterede energispareordning skal skrottes, og el-tarifferne skal lægges om, skriver Ingeniøren.

Én konklusion i Skatteministeriets fjerde delrapport om energiafgifter med blik på effekten af det nuværende afgifts- og tilskudssystem på grøn energi.

I rapporten er årsagen til den ønskede afskaffelse af energispareordningen, at allerede er tilskud og afgifter på området. Når energiforbrugerne pålægges et ekstra energisparebidrag til at betale energiselskaberne for at finde besparelser, er det dobbeltregulering, som ikke betaler sig for samfundet. I stedet bør afgifterne øges for større effekt, viser en sammenstilling af de to metoder i rapporten.

Elselskabernes nettariffer bør også ændres, fordi de ikke afspejler marginalomkostningerne, som en forbruger eller producent påfører elselskaberne ved forbrug af elektricitet. Så er de fiskale afgifter, der udelukkende har til formål at fylde offentlige kasser.

_____

Finans:
Høje direktørlønninger i elsektoren
Topledelserne i de store elselskaber har over de senere år høstet solide lønstigninger, selv om de i forvejen har fået langt mere end cheferne i andre brancher. Det fremgår af data fra selskabernes regnskaber samt en analyse fra Copenhagen Economics, skriver Finans

Over de seneste tre år har direktioner og bestyrelser fået en lønstigning på 23 procent, når man måler gennemsnittet i seks af de store elselskaber, hvor det er muligt at sammenligne lønudviklingen tilbage i tid.

Oplysningerne kommer på et tidspunkt, hvor elselskaberne har fået kritik for at bruge milliarder af kroner af på kommercielt fejlslagne investeringer i blandt andet kabel-tv, cykelstativer, træpillefabrikker og en trehulet elscooter. 

_____

Jyllands-Posten:
Elselskaber vil ikke ud med direktørlønningerne
Flere af de større, forbrugerejede elselskaber holder kortene tæt til kroppen, når de bliver spurgt til, hvad direktører og direktion tjener. I følger Jyllands-Posten fremgår det ikke længere af fx årsregnskaber, hvordan selskaberne vælger at aflønne deres direktører.

Avisen har gennemgået årsregnskaber flere år tilbage i tiden med de største elselskaber, og ifølge Jyllands-Posten vælger flere og flere af selskaberne – også forbrugerejede – helt at tilsløre lønningerne. Tidligere har der været en tendens til større transparens.

Per Nikolaj Bukh, der er økonomiprofessor ved Aalborg Universitet, undrer sig over, at elselskaberne tilsyneladende går fra åbenhed til lukkethed:

- Vi har en type selskab, som løser nogle offentlige og fælles samfundsmæssige opgaver, og man kunne godt overveje, om ikke det var hensigtsmæssigt med transparens. Det synes jeg, siger Per Nikolaj Bukh til Jyllands-Posten.

 

Nyheder

19. sep 2017 Presseklip

Fjernvarmen samles til temadag om regulering og effektivisering

I et tæt pakket auditorium var fjernvarmeselskaber fra hele landet samlet for at dele viden med hinanden om fremtidens regulering og effektivisering.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Tidslinje: Liberalisering af elsektoren

I 1977 kom el-forsyningsloven, der legaliserede hvile i sig selv-princippet. Siden da er der sket flere lovændringer på området, der er blevet mere og mere liberaliseret. Vi bringer her en tidslinje over udviklingen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. sep 2017 Energi på toppen

Dansk Erhverv: Selskaberne skal effektivt levere kerneydelsen

Dansk Erhverv har ikke en foretrukken ejerform i forsyningssektoren. Men organisationen ønsker en regulering af sektoren, der sikrer stabile leverancer til konkurrencedygtige priser.

13. sep 2017

Thomas Danielsen: "Der findes ikke en one-size-fits-all"

Man kan ikke trække samme regulering ned over alle dele af forsyningssektoren, mener Venstres energiordfører Thomas Danielsen, der gerne vil sætte forbrugeren i centrum i en fremtidig regulering.

11. sep 2017

Nu åbnes puljen for ansøgning om varmepumper

Fjernvarmeselskaber, der modtager grundbeløb, kan fra i dag af søge om tilskud til investeringer i store eldrevne varmepumper. Glædelig nyhed siger Dansk Fjernvarme.

06. sep 2017

Dansk Fjernvarme har længe påpeget problemer med energispareordning

Dansk Fjernvarme er ikke overraskede over Rigsrevisionens kritik af energispareordningen. Brancheorganisationen har selv flere gange kritiseret ordningen.

05. sep 2017 Pressemeddelelse

Gennembrud for genbrugsvarme i Odense

Datacentre skal ikke betale afgift af overskudsvarme, de giver gratis væk. Afgørelse i Skatteankenævnet kan give overskudsvarme fra datacentre et gennembrud, mener Dansk Fjernvarme.

20. sep 2017 Navnenyt

12 fra Weiss til Industrivarme

Industrivarme har ansat 12 Weiss-ansatte, der skal arbejde med biomasseanlæg. 

18. sep 2017 Navnenyt

Ny konsulent i måleudstyr

Thomas Gisselmann Egekvist er ny hos Tech Instrumentering.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. sep 2017 Presseklip

Hobro begynder forfra med fjernvarme

LÆS I DAG Frisk start for Hobros fjernvarme. Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk vil også udnytte overskudsvarme. Energiselskaber har udnyttet manglende tilsyn med Energispareordningen. Byggeri i gang i Egedal.  

12. sep 2017 Presseklip

Politikerne var advaret om energispareordningen

LÆS I DAG: Politikerne var advaret om energispareordningen. Overskudsvarme skal lune Grindsteds forbrugere. Kopenhagen Fur sender genbrugsvarme ud til 1000 parcelhuse. Hvidovre deler erfaringer med andre EU-lande. Lars Barfoed ny formand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Presseklip

Viborg håber på overskudsvarme fra Apple

LÆS I DAG: Viborg håber på overskudsvarme fra Apple. Aarhus opgiver forrentning på 76 millioner kroner. Hofor: Fjernkøling er godt – men ikke alle steder. Ringe fremtidssikrer med nyt biomasseanlæg. Dansk design på stor kinesisk fjernvarmeløsning.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. sep 2017 Navnenyt

Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk

Tidligere justitsminister Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarme ansætter konsulent til energibesparelser

Susanne Fløjgaard tager erfaring fra energisektoren med sig på Dansk Fjernvarme. 

06. sep 2017 Navnenyt

Farvel til bestyrelsen efter 28 år

Christian Jensen træder ud af Aabybro Fjernvarmeværks bestyrelse efter 28 år.

31. aug 2017 Navnenyt

Hammel Fjernvarme fylder 60

60 års jubilæum fejres med åbent hus lørdag den 9. september.

29. aug 2017 Navnenyt

25 års jubilæum i Greve

Per A. Larsens jubilæum fejres i Greve den 7. september.

28. aug 2017 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Fra 1. september er Jørgen Halle ny direktør for DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.