22. aug 2017 Presseklip

Fjernvarme kan udnytte overskudsvarme fra hollandsk kabelforbindelse

LÆS I DAG: Fjernvarme kan udnytte overskudsvarme fra hollandsk kabelforbindelse. Samarbejde om omstilling til vedvarende energi i Ukraine. Dencker ny udvalgsformand. Solformørkelse testede Californiens strømnet.

Ugeavisen for Bramming og Omegn: 
Fjernvarme kan udnytte overskudsvarme fra hollandsk kabelforbindelse
Energinet.dk og hollandske TenneT er ved at lægge nyt Nordsø-højspændingskabel kaldet Cobra. Tilkoblingen til det danske elnet sker ved en ny transformatorstation ved Bramming, og de transformatorer udvikler varme, som fjernvarmeforbrugerne i Bramming kan få gavn af. 

- Vi har drøftet det et års tid. Kim Andersen, der er formand for Engerinet.dk, har sat skub i sagen. Han synes, vi skal udnytte varmen, så den ikke går til spilde. Så i stedet for at afkøle transformatorerne med en blæser, så sætter vi en varmepumpe op og sender den varme vand til Bramming, forklarer Steen Thøgersen, der er leder af Bramming Fjernvarme, til Ugeavisen for Bramming og Omegn. 

Overskudsvarmen fra Energinet.dk's transformatorer kan dække op til 40 procent af Bramming Fjernvarmes varmeforbrug. Fra Cobra-anlægget ved Endrup skal bygges en cirka syv kilometer lang rørforbindelse fra Cobra-anlægget til Bramming Fjernvarme. Steen Thøgersen forventer, at overskudsvarmen kan lune i Bramming i 2019.

_____

Altinget:
Dencker ny udvalgsformand
Når formanden for Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg, Thomas Danielsen (V), går på barsel, overlades posten til Mikkel Dencker (DF). Thomas Danielsen vender først retur til Folketinget og formandsposten til foråret.

- Mikkel Dencker har stor erfaring og er en vigtig samarbejdspartner for mig, så jeg er meget tilfreds med det valg. Han er en god og solid håndværker, siger energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) til Altinget om udnævnelsen.

Mikkel Dencker har siddet i Folketinget siden 2001 og var energiordfører ved indgåelse af den seneste energiaftale i 2012.  Siden 1998 har han desuden været medlem af byrådet i Hvidovre Kommune, hvor han også er viceborgmester.

Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, vurderer at udnævnelsen er en symbolsk håndsrækning til Dansk Folkeparti, som Venstre forsøger at bedre forholdet til.

_____

Energistyrelsen:
Samarbejde om omstilling til vedvarende energi i Ukraine

Indtil i morgen, onsdag, er en ukrainsk delegation i Danmark og besøger virksomheder og rådgivere, der arbejder med vedvarende energi i varme- og elforsyning. Det oplyser Energistyrelsen.

De besøger blandt andet affaldsselskabet Vestforbrænding og energiøen Bornholm for at opleve tekniske løsninger, der kan hjælpe Ukraine omstille fra fossil energi til mere vedvarende energi. Det ukrainske parlament sigter mod at hæve andelen af vedvarende energi til 25 procent i 2035.

_____

Thisted Dagblad:
Klitmøller kobles på Thisteds net næste år
371 husstande i nordjyske Klitmøller kan forvente at blive koblet på Thisted Varmeforsynings net fra næste sommer. Det fremgår af et projektforslag, som PlanEnergi har lavet for Thisted Varmeforsyning, fremgår det af Thisted Dagblad.

Klitmøller Kraftvarmeværk nedlagde sig selv i foråret for at fusionere med Thisted Varmeforsyning, og nu er der også sat pris på tilslutningen: 26,4 millioner kroner. Men selv om prisen nu er oplyst, så er der endnu ikke taget stilling til, hvor ledningen mellem husstandene i Klitmøller og Thisted Varmeforsyning skal placeres.

Ifølge projektforslaget forventes det, at ledningen skal føres over marker eller langs vejkanterne.

- Langs vejene er jorden i princippet altid forurenet, og det koster penge at bortskaffe den. Derfor kan det godt være billigere at lade den gå igennem landbrugsjord, siger Lars Toft Hansen, formand for Thisted Varmeforsyning til Thisted Dagblad.

Det fremgår, at et gennemsnitshus i Klitmøller fremover vil kunne få leveret varme fra Thisted Varmeforsyning til en årlig pris på lidt over 12.000 kroner. Dertil kommer et bidrag, der over 30 år skal betale for den 16 kilometer lange tilslutningsledning. 

_____

Ingeniøren:
Solformørkelse testede Californiens strømnet
Selvom solformørkelsen, der er blevet kaldt The Great American Eclipse, kun varede få minutter de steder, den passerede, opfordrede man de californiske elkunder til at spare på strømmen.

En stor del af strømmen i solstaten kommer nemlig fra solvarme. Det skriver Ingeniøren.

Ifølge en rapport vil faldet under solformørkelsen betyde, at produktionen vil være 5,6 GW under normalt niveau. Og så tager det halvanden time, før solpanelerne igen kan levere normalt.

De 5,6 GW er i øvrigt mere end Danmarks elforbrug lige nu, oplyser Ingeniøren.

- Det her er forudset, så det er ikke noget, der kommer som en overraskelse. Men en solformørkelse kommer ret hurtigt – og det er hastigheden i ændringen, der kan være en udfordring for systemet at kompensere for, forklarer Jørgen S. Christensen, forsknings- og teknologidirektør hos Dansk Energi til Ingeniøren.

 

Nyheder

19. sep 2017 Presseklip

Fjernvarmen samles til temadag om regulering og effektivisering

I et tæt pakket auditorium var fjernvarmeselskaber fra hele landet samlet for at dele viden med hinanden om fremtidens regulering og effektivisering.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Tidslinje: Liberalisering af elsektoren

I 1977 kom el-forsyningsloven, der legaliserede hvile i sig selv-princippet. Siden da er der sket flere lovændringer på området, der er blevet mere og mere liberaliseret. Vi bringer her en tidslinje over udviklingen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. sep 2017 Energi på toppen

Dansk Erhverv: Selskaberne skal effektivt levere kerneydelsen

Dansk Erhverv har ikke en foretrukken ejerform i forsyningssektoren. Men organisationen ønsker en regulering af sektoren, der sikrer stabile leverancer til konkurrencedygtige priser.

13. sep 2017

Thomas Danielsen: "Der findes ikke en one-size-fits-all"

Man kan ikke trække samme regulering ned over alle dele af forsyningssektoren, mener Venstres energiordfører Thomas Danielsen, der gerne vil sætte forbrugeren i centrum i en fremtidig regulering.

11. sep 2017

Nu åbnes puljen for ansøgning om varmepumper

Fjernvarmeselskaber, der modtager grundbeløb, kan fra i dag af søge om tilskud til investeringer i store eldrevne varmepumper. Glædelig nyhed siger Dansk Fjernvarme.

06. sep 2017

Dansk Fjernvarme har længe påpeget problemer med energispareordning

Dansk Fjernvarme er ikke overraskede over Rigsrevisionens kritik af energispareordningen. Brancheorganisationen har selv flere gange kritiseret ordningen.

05. sep 2017 Pressemeddelelse

Gennembrud for genbrugsvarme i Odense

Datacentre skal ikke betale afgift af overskudsvarme, de giver gratis væk. Afgørelse i Skatteankenævnet kan give overskudsvarme fra datacentre et gennembrud, mener Dansk Fjernvarme.

20. sep 2017 Navnenyt

12 fra Weiss til Industrivarme

Industrivarme har ansat 12 Weiss-ansatte, der skal arbejde med biomasseanlæg. 

18. sep 2017 Navnenyt

Ny konsulent i måleudstyr

Thomas Gisselmann Egekvist er ny hos Tech Instrumentering.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. sep 2017 Presseklip

Hobro begynder forfra med fjernvarme

LÆS I DAG Frisk start for Hobros fjernvarme. Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk vil også udnytte overskudsvarme. Energiselskaber har udnyttet manglende tilsyn med Energispareordningen. Byggeri i gang i Egedal.  

12. sep 2017 Presseklip

Politikerne var advaret om energispareordningen

LÆS I DAG: Politikerne var advaret om energispareordningen. Overskudsvarme skal lune Grindsteds forbrugere. Kopenhagen Fur sender genbrugsvarme ud til 1000 parcelhuse. Hvidovre deler erfaringer med andre EU-lande. Lars Barfoed ny formand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Presseklip

Viborg håber på overskudsvarme fra Apple

LÆS I DAG: Viborg håber på overskudsvarme fra Apple. Aarhus opgiver forrentning på 76 millioner kroner. Hofor: Fjernkøling er godt – men ikke alle steder. Ringe fremtidssikrer med nyt biomasseanlæg. Dansk design på stor kinesisk fjernvarmeløsning.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. sep 2017 Navnenyt

Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk

Tidligere justitsminister Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarme ansætter konsulent til energibesparelser

Susanne Fløjgaard tager erfaring fra energisektoren med sig på Dansk Fjernvarme. 

06. sep 2017 Navnenyt

Farvel til bestyrelsen efter 28 år

Christian Jensen træder ud af Aabybro Fjernvarmeværks bestyrelse efter 28 år.

31. aug 2017 Navnenyt

Hammel Fjernvarme fylder 60

60 års jubilæum fejres med åbent hus lørdag den 9. september.

29. aug 2017 Navnenyt

25 års jubilæum i Greve

Per A. Larsens jubilæum fejres i Greve den 7. september.

28. aug 2017 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Fra 1. september er Jørgen Halle ny direktør for DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.