21. aug 2017 Presseklip

Mærsk sælger oliedivision for 50 milliarder

LÆS I DAG: A.P. Møller-Mærsk sælger Maersk Oil for 47 milliarder kroner til franske Total. Mørke over Ewii. Roslev vil have solvarme i stedet for geotermi. Hammel Fjernvarme leverer varme til Hinnerup. Skårups solvarmeanlæg indviet.

Business.dk:
A.P. Møller-
Mærsk sælger Maersk Oil for 47 milliarder kroner
A.P. Møller-Mærsk har netop meddelt at have solgt Maersk Oil til franske Total for 7,45 milliarder dollar – svarende til 47 milliarder kroner, skriver Business.dk.

Maersk Oil har været guldkalven i A.P. Møller-Mærsk i mange år, men koncernen har besluttet at satse på shipping og logistik og derfor ville sælge energiaktiviteterne fra. Salget er A.P. Møllers største skridt mod ren logistik-virksomhed.

Betalingen får A.P. Møller som Total-aktier til en værdi på 31 milliarder kroner. Total overtager gæld for 15,8 milliarder kroner og nedtagningsforpligtigelser for 18,34 milliarder kroner i Maersk Oil.

_____

Horsens Folkeblad: 
Mørke over Ewii
Tre Ewii-undersøgelser forbliver hemmelige for offentligheden, da virksomheden nægter at udlevere dem.  Det gælder både undersøgelsen af den fratrådte direktør Knud Steen Larsen, dennes fratrædelsesaftale og en undersøgelse af udbud, som blandt andet entreprenørselskabet Arkil har klaget over.

En klage til Folketingets Ombudsmand har ikke hjulpet, selvom offentlighedsloven egentligt giver ret til aktindsigt i selskaber, der producerer, distribuerer eller transmitterer elektricitet. Men da Ewii er et holdingselskab, der ejer en række andre selskaber, der blot administrerer et elselskab, slipper virksomheden for aktindsigt.

Oluf Jørgensen, jurist og offentlighedsrådgiver, forskningschef emeritus Danmarks Medie siger til Energiwatch i følge Horsens Folkeblad:

- Med udtalelsen fra Folketingets Ombudsmand er det klart, at de store energiselskaber kan organisere sig udenom offentlighedsloven. Honorarer til bestyrelser, lønninger til direktører, repræsentationsudgifter og lignende kan holdes skjult. Det er noget overraskende, at lønninger til direktører for forsyningsselskaberne også kan holdes skjult, forklarer han.

_____

Skive Folkeblad:
Roslev vil have solvarme i stedet for geotermi
Bestyrelsen i Roslev Fjernvarme ønsker at bygge et solvarmeanlæg på 8.000 kvadratmeter, der kan erstatte en del af varmen fra værkets flisfyr.

Det nye anlæg koster omkring 15 millioner kroner, men forbrugerne i Roslev nord for Skive vil til gengæld spare penge i varme.

Bestyrelsen har ventet på, at Skive Kommune opgav geotermi, som nu er sket, og derfor skal Teknik Forvaltning i Skive Kommune udarbejde et forslag til kommuneplanstillæg for solvarmepanelerne på 2,5 hektar jord.

Skive Kommune ønskede at hente geotermisk energi op fra et to kilometer dybt hul ved Rødding nodrvest for Skive. Fjernvarmeselskaber ville aftage den billige varme. En borerig var bestilt og skulle bore ved Rødding, når mandskabet var færdig med den geotermiske varme i Kvols ved Viborg. Den boring mislykkedes, og regningen på godt 100 millioner kroner endte hos fjernvarmeforbrugerne i Viborg Kommune.

Siden det umuligt for andre at forsikre sig mod tilsvarende, og arbejdet med geotermi i blandt andre Skive Kommune gik i stå.

Når byrådet har godkendt, at Skive Kommune opgiver geotermi, kan Ramsing-Lem-Lihme Kraftvarmeværk og Roslev Varmeværk arbejde videre med solvarmeanlæg, som Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø gav grønt lys tirsdag i sidste uge,skriver Skive Folkeblad.

_____

Fyns Amtsavis:
Skårups solvarmeanlæg indviet
Omkring 100 gæster dukkede op, da Skårup Fjernvarmes i fredags indviede sit nyt solvarmeanlæg. Da planerne om et solvarmeanlæg blev lanceret var enkelte naboer utilfredse. Men det kom ikke til udtryk ved indvielsen.

- Der var ingen sure miner. De naboer, som ikke er helt tilfredse med placeringen, var til stede, men jeg synes trods alt, vi har fået landet den rimeligt godt, fortæller formand for Skårup Fjernvarme, Ove Eskildsen. 

Anlægget dækker cirka 20 procent af varmeforbruget i Skårup.

_____

Midtjyllands Avis:
Hammel Fjernvarme leverer varme til Hinnerup
Hinnerup Fjernvarme har denne sommer lukket helt ned for sin egen varmeproduktion. Det skyldes et samarbejde – og en transmissionsledning – med Hammel Fjernvarme, der hele sommeren har leveret overskudsvarme til naboerne.

Hammel Fjernvarme har aftaler med flere kommuner om at brænde affald af, og det betyder, at fjernvarmen om sommeren har overskud og dermed kan levere varme til bl.a. Hinnerup.

- Ledningen til Hinnerup betyder, at driften på vores affaldsovn er forbedret. Vi kan brænde næsten samme mængde affald både sommer og vinter og vi undgår således helt at køle overskudsvarme væk, konstaterede formanden for Hammel Fjernvarme, Stig Andersen, i sin formandsberetning, der blev givet i sidste uge.

Ifølge Midtjyllands Avis har det forgange år igen været godt for Hammel Fjernvarme. Fjernvarmen leverer varme til brugerne, så det i gennemsnit koster 9.154 kroner at opvarme et standardhus på 130 kvm. med et årsforbrug på 18,1 MWh.

Derudover kunne formanden bl.a. fortælle, at man nu er halvvejs i udskiftningen af varmemålere hos de omkring 4000 brugere. Det betyder, at Hammel Fjernvarme fremadrettet kan aflæse forbruget trådløst hos brugerne. 

Generalforsamlingen, som havde samlet små 90 forbrugere, genvalgte Stig Andersen, Steen Eilenberg og Peder Helbo til bestyrelsen. Samtidig har forbrugerne i Gjern nyvalgt Tom Ellegaard til bestyrelsen i stedet for Orla Christensen.

_____

Fjordavisen.nu:
Øster Hurup fejrer 20-års jubilæum
Øster Hurup Kraftvarmeværk A.m.b.a. kan fejre 20-års jubilæum, og det bliver fejret med åbent hus på varmeværket på lørdag den 26 august 2017 fra kl. 13.00 – 16.00. Det skriver Fjordavisen.nu.

Varmeværket blev etableret i 1997 som et naturgasfyret kraftvarmeværk. De første år gav staten forskellige tilskud og afgiftslettelser, og da de forsvandt, steg prisen på varme betragteligt.

Som kompensation for prisstigningerne etablerede værket for omkring fem år siden et biobrændselsanlæg, der fyrer med halm fra en lokal leverandør, og for to år kom også et solvarmeanlæg til.

Formand Erik Damgaard siger til Fjordavisen.nu, at det går godt med varmeproduktionen, og at de priser, der er meldt ud til de 320 kunder, holder.

 

Nyheder

19. sep 2017 Presseklip

Fjernvarmen samles til temadag om regulering og effektivisering

I et tæt pakket auditorium var fjernvarmeselskaber fra hele landet samlet for at dele viden med hinanden om fremtidens regulering og effektivisering.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. sep 2017

Tidslinje: Liberalisering af elsektoren

I 1977 kom el-forsyningsloven, der legaliserede hvile i sig selv-princippet. Siden da er der sket flere lovændringer på området, der er blevet mere og mere liberaliseret. Vi bringer her en tidslinje over udviklingen.

13. sep 2017 Energi på toppen

Dansk Erhverv: Selskaberne skal effektivt levere kerneydelsen

Dansk Erhverv har ikke en foretrukken ejerform i forsyningssektoren. Men organisationen ønsker en regulering af sektoren, der sikrer stabile leverancer til konkurrencedygtige priser.

13. sep 2017

Thomas Danielsen: "Der findes ikke en one-size-fits-all"

Man kan ikke trække samme regulering ned over alle dele af forsyningssektoren, mener Venstres energiordfører Thomas Danielsen, der gerne vil sætte forbrugeren i centrum i en fremtidig regulering.

11. sep 2017

Nu åbnes puljen for ansøgning om varmepumper

Fjernvarmeselskaber, der modtager grundbeløb, kan fra i dag af søge om tilskud til investeringer i store eldrevne varmepumper. Glædelig nyhed siger Dansk Fjernvarme.

06. sep 2017

Dansk Fjernvarme har længe påpeget problemer med energispareordning

Dansk Fjernvarme er ikke overraskede over Rigsrevisionens kritik af energispareordningen. Brancheorganisationen har selv flere gange kritiseret ordningen.

05. sep 2017 Pressemeddelelse

Gennembrud for genbrugsvarme i Odense

Datacentre skal ikke betale afgift af overskudsvarme, de giver gratis væk. Afgørelse i Skatteankenævnet kan give overskudsvarme fra datacentre et gennembrud, mener Dansk Fjernvarme.

21. sep 2017 Navnenyt

Reception for tre i Allingåbro

Allingåbro Varmeværk holder den 2. november reception for en 25 års-jubilar, en nyansat og en afgående medarbejder.  

20. sep 2017 Navnenyt

12 fra Weiss til Industrivarme

Industrivarme har ansat 12 Weiss-ansatte, der skal arbejde med biomasseanlæg. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. sep 2017 Presseklip

Trods afgørelse er afgifter stadig en barriere for overskudsvarme

LÆS I DAG: Trods afgørelse er afgifter stadig en barriere for overskudsvarme. SF: Absurd ikke at udnytte overskudsvarme. Professor har forgæves skabt mere præcist energispareberegningssystem. Potentielle gevinster ved plastrør fremfor stålrør. Stålpris til Amager Bakke.

14. sep 2017 Presseklip

Fiberkunder har været dyre for elselskaberne

LÆS I DAG: Fiberkunder har været dyre for elselskaberne. Gammelt fjernvarmerør skal bruges til kloakering. Magtkamp i bestyrelse i Præstø. EU foreslår opkøbs-bremse.

13. sep 2017 Presseklip

Hobro begynder forfra med fjernvarme

LÆS I DAG Frisk start for Hobros fjernvarme. Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk vil også udnytte overskudsvarme. Energiselskaber har udnyttet manglende tilsyn med Energispareordningen. Byggeri i gang i Egedal.  

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. sep 2017 Navnenyt

Ny konsulent i måleudstyr

Thomas Gisselmann Egekvist er ny hos Tech Instrumentering.

11. sep 2017 Navnenyt

Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk

Tidligere justitsminister Lars Barfoed er ny bestyrelsesformand for Energinet.dk.

11. sep 2017 Navnenyt

Dansk Fjernvarme ansætter konsulent til energibesparelser

Susanne Fløjgaard tager erfaring fra energisektoren med sig på Dansk Fjernvarme. 

06. sep 2017 Navnenyt

Farvel til bestyrelsen efter 28 år

Christian Jensen træder ud af Aabybro Fjernvarmeværks bestyrelse efter 28 år.

31. aug 2017 Navnenyt

Hammel Fjernvarme fylder 60

60 års jubilæum fejres med åbent hus lørdag den 9. september.

29. aug 2017 Navnenyt

25 års jubilæum i Greve

Per A. Larsens jubilæum fejres i Greve den 7. september.