11. aug 2017 Presseklip

Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg

LÆS I DAG: Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg. Formandskandidat vil tage opgør med kommercielle fejlskud. EU vil slukke gamle fyringsanlæg i 2021.

Ingeniøren:
Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg
I to år har et såkaldt ”grønt råd” blandt andet undersøgt, hvordan Nordjyllandsværket kan blive fossilfrit. Det har vist sig overraskende svært, så længe affaldsforbrænding bidrager til varmeproduktionen.

Så længe der er olie-baseret plast i vores affald, vil forbrændingen af affaldet, og dermed den efterfølgende varme, i sagens natur være delvist fossil.

Så længe det er tilfældet viser strategiarbejdet, at den aalborgensiske varmeproduktion som minimum udleder omkring 60.000 ton CO2 årligt, oplyser Ingeniøren.

Hvis Aalborg Kommune vil undgå CO2-aftrykket fra skraldet, skal langt mere af dagrenovationens plast genanvendes eller være bionedbrydelig.

Præcis hvordan fremtidens varmeforsyning i Aalborg kommer til at se ud, vil kommunen løbende træffe beslutning om i overensstemmelse den vedtagne strategi, og frem mod at Nordjyllandsværkets kulfyrede varme har optjent sin levetid i 2028.

_____

EnergiWatch:
Formandskandidat vil tage opgør med kommercielle fejlskud
Ewii skal fokusere på kerneforretningen. Sådan lyder budskabet fra bestyrelsesmedlem Jørn Limann, der er ny favorit til formandsposten i forsyningsselskabet Ewii. Og bliver han valgt som formand på repræsentantskabsmødet den 15. august, vil han tage et kig på selskabets aktiviteter.

- Vi skal til at se på, om vi skal lave om i porteføljen. Fra min baggrund kan jeg godt sige, at jeg har en udpræget forretningstilgang til tingene. Så må vi se, hvordan det spænder an. Vi laver ikke filantropi, siger Jørn Limann til EnergiWatch.

Siden 2010 har han siddet i bestyrelsen som menigt medlem. Adspurgt om, hvorvidt han også har et ansvar, erkender han, at han har et medansvar i forbindelse med investeringerne. Han vil ikke oplyse, om han har været enig eller uenig i beslutningerne, men når bestyrelsen har besluttet noget, har han været loyal over for det.

_____

Ingeniøren:
EU vil slukke gamle fyringsanlæg i 2021
Omkring 3.500 store varmeværker i Europa kan blive slukket, hvis de ikke lever op til EU’s nye krav for Best Available Technology (BAT) senest i 2021, skriver Ingeniøren.

Europa-Kommissionen har vedtaget, at de europæiske varmeanlæg skal mindske udledning af især NOx, SO2, kviksølv og skadelige partikler (PM10). Årsagen er, at flere end 30 procent af europæerne i dag udsættes for luftforurening, der er årsag til 400.000 for tidlige dødsfald om året.

Kravene kan koste varmesektoren op mod 15,4 milliarder euro og føre til lukning af værker. Især brunkulsværker i Tyskland og Polen bliver berørt af de nye krav.

I Danmark vil 65 anlæg blive omfattet af den nye regulering, men mange af de store danske kraftværker lever allerede op til BAT-reglerne.

Fjernvarmeværker, der ikke lever op til BAT-reglerne, har fire år til forbedrende miljøtiltag. Blandt andre Verdos anlæg i Randers, der fyrer med vedvarende og fossile brændsler.

- Vi bliver især ramt af de nye regler på udledningen af CO og NOx. Vi har et ombygget kombianlæg, der både behandler biomasse og kul, og her bliver vores fyringsteknik udfordret, siger Jens Ole Hougaard, afdelingschef i Verdo, til Ingeniøren.

 

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. aug 2017 Navnenyt

40 års bestyrelsesjubilæum i Aars

Formand Svend F. Andersen har i august 40 års-jubilæum som medlem af Aars Fjernvarmes bestyrelse.

21. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Arrangementer & Salg

Louise Skov Christensen er ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarmes team Arrangementer & Salg.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. aug 2017 Presseklip

Venstre nedtoner energiforliget

LÆS I DAG: Venstre nedtoner energiforliget. Regnskabets dag for Ewii. Grøn fjernvarme til Lyngbys rådhus. Kværndrup sænker prisen på fjernvarme.

14. aug 2017 Presseklip

Lovforslag kan koste kunderne penge

LÆS I DAG: ”Lovforslag kan koste kunderne penge”. Dansk Fjernvarme efterlyser konsekvenser. SF vil have stop for brændeovne i København. Varmeværket lukker for varmt vand i Albertslund.

10. aug 2017 Presseklip

Skatteministeriet: Drop afgifter på el og varme

LÆS I DAG: Skatteministeriet: Drop afgifter på el og varme. Tidligere el-formand: El-bestyrelser mangler kompetencer. Ewii-bestyrelse har formandskandidat klar. Stensballe splittet over fjernvarme.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.