09. aug 2017 Presseklip

Profit i fjernvarmen får negative konsekvenser

LÆS I DAG: Profit i fjernvarmen får negative konsekvenser. DF: Energitilsynet skal væk fra København. Lækket rapport: Klimaændringer forandrer allerede USA. Hundslund indvier halmværk.

Altinget:
Profit i fjernvarmen får negative konsekvenser
Tænketanken Grøn Energi har regnet på, hvordan investeringerne udvikler sig, hvis fjernvarmesektoren kommercialiseres. Det kan medføre, at selskaberne tænker anderledes kortsigtet end i dag – og det får negative konsekvenser, forklarer analytiker Christian Holmstedt Hansen.

- Bekymringen er, at man forlader hvile i sig selv-regulering og går over til, at man ser på afkast og en anden investeringshorisont end i dag. Hvile i sig selv gør, at man kan tænke investeringerne mere langsigtet, fordi der ikke er brug for så meget afkast. Man kan lave kapitaltunge investeringer, som på sigt giver lavere varmepriser. Og ikke billige anlæg, som i sidste ende giver højere regninger til forbrugerne, siger han til Altinget.

I dag er fjernvarmens investeringshorisont på 20-30 år, men konkurrenceudsættes sektoren, åbnes der for en anden type ejerskab med profitinteresser – og det har typisk et kortere sigte og et ønske om afkast. Og det kan bremse den grønne omstilling og udvikling af energiteknologi til eksport, gøre os mere afhængige af fossile brændsler og sætte en prop i for prisfaldet på varme.

Direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen håber på derfor på, at sommerens historier om elsektorens fejlinvesteringer har givet en politisk forståelse af, at økonomisk spekulation skal holdes ude af fjernvarmesektoren. Ifølge ham er de risiko for, at indtægtsrammeregulering kombineret med kommercielle aktiviteter kommer til at virke som en garanteret mindstepris, der gør det muligt at tjene et overskud, som så kan bruges på andre ting end at sætte priserne ned.

_____

EnergiWatch:
DF: Energitilsynet skal væk fra København
600 ansatte i Sundhedsstyrelsen og 50-100 ansatte i Energitilsynet kan godt allerede nu forberede sig på at skulle skifte arbejdslivet i hovedstaden ud med et skrivebord i provinsen. I hvert fald hvis det står til Dansk Folkeparti, skriver avisen Danmark og Fyens Stiftstidende. Det skriver EnergiWatch.

Det er blot få måneder siden, at Energistyrelsen indviede Center for Energiadministrations nye domicil i Vestjylland. Det nye driftcenter kommer til at have cirka 75 medarbejdere, når det fra årsskiftet overtager dele af Energinet.dks opgaver. Blot fem ansatte er flyttet med fra København.

_____

Politiken:
Lækket rapport: Klimaændringer forandrer allerede USA
De seneste årtier har været de varmeste i 1.500 år i USA, konkluderer amerikanske forskere i en ny rapport om menneskeskabte klimaændringer, skriver Politiken med inspiration fra Politiken, som rapporten er lækket til.

Bag rapporten står videnskabsfolk fra 13 føderale organer, der vurderer blandt andet klima for den amerikanske kongres. De påpeger, at tusindvis af videnskabelige undersøgelser discipliner konkluderer, at menneskelige aktiviteter, især udledningen af drivhusgasser, er hovedårsag til klimaforandringer.

Globalt er temperaturen steget omkring én grad de seneste 150 år. Selv hvis vi nu holder op med at udlede drivhusgasser, vil temperaturen stige i årtier, fordi drivhusgasserne nedbrydes langsomt. En meget hård opbremsning i udledningerne er nødvendig for at undgå, at temperaturen stiger mere end to grader.

Forskerne konkluderer også, at ekstremt vejr primært skyldes menneskeskabte klimaændringer. Hvis den årsagssammenhæng kan dokumenteres, vil det blive lettere at rejse erstatningskrav mod store forurenere for gigantiske regninger efter skybrud, oversvømmelser, storme og tørker.

Afhængigt af tempoet i reduceringen af CO2-udledningerne kan temperaturen i USA stige mellem tre og fem grader om 80 år, forudser forskerne i rapporten.

_____

Århus Stiftstidende:
Hundslund indvier halmværk
Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk indvier i den kommende weekend et nyt halmværk og inviterer alle til at være med, når borgmester Uffe Jensen (V) klipper snoren på lørdag. Det skriver Århus Stiftstidende.

Interesserede tilbydes en rundvisning på det nye værk og trakteres desuden med pølser og drikkevarer.

Ud over grøn energi betyder halmværket også, at forbrugerne får en lavere varmepris.

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. aug 2017 Navnenyt

40 års bestyrelsesjubilæum i Aars

Formand Svend F. Andersen har i august 40 års-jubilæum som medlem af Aars Fjernvarmes bestyrelse.

21. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Arrangementer & Salg

Louise Skov Christensen er ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarmes team Arrangementer & Salg.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. aug 2017 Presseklip

Venstre nedtoner energiforliget

LÆS I DAG: Venstre nedtoner energiforliget. Regnskabets dag for Ewii. Grøn fjernvarme til Lyngbys rådhus. Kværndrup sænker prisen på fjernvarme.

14. aug 2017 Presseklip

Lovforslag kan koste kunderne penge

LÆS I DAG: ”Lovforslag kan koste kunderne penge”. Dansk Fjernvarme efterlyser konsekvenser. SF vil have stop for brændeovne i København. Varmeværket lukker for varmt vand i Albertslund.

11. aug 2017 Presseklip

Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg

LÆS I DAG: Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg. Formandskandidat vil tage opgør med kommercielle fejlskud. EU vil slukke gamle fyringsanlæg i 2021.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.