08. aug 2017 Presseklip

Hollændere kan undergrave varmeforsyning på Lolland og Falster

LÆS I DAG: Hollændere kan undergrave varmeforsyning på Lolland og Falster. ARC ramt af nedbrud. Vindmøller skal afløse rygende skorstene på Fynsværket.

Dagbladet Arbejderen: 
Hollændere kan undergrave varmeforsyning på Lolland og Falster 
Fjernvarmeselskaber på Lolland og Falster undrer sig over, at energiministeren ikke har taget dem med på råd forud for tilladelsen til at give det hollandske energiselskab Nail Resources ret til at lede efter varmt vand i øernes undergrund. 

Det samme selskab søger tilladelse til at lede efter og udvinde olie og gas i området, blandt andet med fracking.

1. september sidste år søgte Nail Ressources Energistyrelsen om tilladelse til at efterforske og indvinde geotermisk energi til fjernvarme. Alt tyder på, at det hollandske selskab får grønt lys og 30 års monopol på at udvinde det varme vand, skriver Dagbladet Arbejderen.

Lolland og Falster har et velfungerende fjernvarmesystem afstemt efter af borgere i kommunerne Guldborgsund og Lolland, forbrug og miljøforsvarlig affaldsbehandling.

– Hvis der skal være plads til endnu en varmeleverandør, vil det rykke ved den varmebalance, der er i vores forsyningsnet, og i værste fald kan det betyde, at der må skrues ned for de nuværende leverandører for at give plads. Hvis vores varmeleverance bestod af eksempelvis fossile brændsler, ville det give god mening at forsøge at udnytte det varme vand i undergrunden. Men det gør vi ikke. Tværtimod leverer alle vores varmeleverandører CO2-neutral opvarmning, siger produktionschef i Guldborgsund Forsyning, Niels Rasmussen til Arbejderen.

_____

Energy Supply:
ARC ramt af nedbrud
Ifølge Finans brød Amager Ressourcecenters (ARC) fødevandspumper sammen i juni, og affaldsanlægget har derfor fået en ekstraordinær tilladelse til at oplagre tonsvis af affald. Det oplyser Energy Supply.

- En af vores leverandører har haft nogle store udfordringer, som betyder, at anlægget har været ude af drift, siger ARC's bestyrelsesformand Lars Weiss, der er socialdemokratisk medlem af borgerrepræsentationen i København til Finans.

Det lykkedes at få repareret den ene af Amager Bakkes to forbrændingsovne efter to uger, men den anden er stadig i stykker. Den ventes dog genopstartet i løbet af denne uge.

_____

Fyens Stiftstidende:
Vindmøller skal afløse rygende skorstene på Fynsværket
Energi Fyn rejser tre vindmøller på havneudvidelsen ved Lindø. Og det glæder den tidligere borgmester i Munkebo og Kerteminde Palle Hansborg-Sørensen, der oplyser, at alternativ energi på Lindø har været et politisk ønske i mange år.

- Forureningen fra skorstenene stryger lige hen over Munkebo, og vi er mange, der i mange år har sagt, at vi vil have røgen fra det kulfyrede anlæg væk, fortæller Palle Hansborg-Sørensen til Fyens Stiftstidende.

Han er godt klar over, at vindmøllerne vil genere nogle, men han peger på, at med byggeriet af et nyt datacenter til Facebook ved Odense er behovet for den grønne energi fra vindmøller stigende.

_____

Østhimmerlands Folkeblad:
Fjernvarme på vej til Storvorde og Sejlflod
I løbet af efteråret får borgere i Storvorde og Sejlflod også tilbud om at blive koblet på Aalborg Kommunes fjernvarmenet. I dag er de to byer opvarmet individuelt, primært med naturgas.

Varmeforbrugerne i Ellidshøj-Ferslev, Vaarst-Fjellerad og Gandrup-Vester Hassing har også netop sagt ja til at blive koblet på Aalborgs fjernvarmenet.

____

Altinget:
USA siger nu officielt farvel til klimaaftale
USA har taget det første administrative skridt til at forlade den globale klimaaftale. Det sker i form af en officiel skrivelse til FN's generalsekretær Antonio Guterres. Heri lyder det, at USA ønsker at forlade klimaaftalen, så snart det er formelt muligt.

Meddelelsen fra den amerikanske delegation sker to måneder efter, præsident Donald Trump i en tale annoncerede, at han ville trække USA ud af aftalen fra FN-klimatopmødet i Paris i 2015. Det oplyser FN i en pressemeddelelse, skriver Altinget.

Ifølge Paris-aftalen kan ethvert land trække sig fra aftalen, men det kan først ske tre år efter, aftalen er trådt i kraft. Det betyder, at USA først formelt kan forlade aftalen tidligst i slutningen af 2019.

Den amerikanske delegation oplyser til FN, at ønsket er at trække sig fra aftalen, medmindre landet får bedre vilkår i aftalen. FN har erklæret sig åben for enhver indsats, der kan få USA til at blive eller genindtræde i aftalen.

Klimaaftalen er underskrevet af 195 FN-lande, kun Syrien og Nicaragua mangler.

 

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. aug 2017 Navnenyt

40 års bestyrelsesjubilæum i Aars

Formand Svend F. Andersen har i august 40 års-jubilæum som medlem af Aars Fjernvarmes bestyrelse.

21. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Arrangementer & Salg

Louise Skov Christensen er ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarmes team Arrangementer & Salg.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. aug 2017 Presseklip

Venstre nedtoner energiforliget

LÆS I DAG: Venstre nedtoner energiforliget. Regnskabets dag for Ewii. Grøn fjernvarme til Lyngbys rådhus. Kværndrup sænker prisen på fjernvarme.

14. aug 2017 Presseklip

Lovforslag kan koste kunderne penge

LÆS I DAG: ”Lovforslag kan koste kunderne penge”. Dansk Fjernvarme efterlyser konsekvenser. SF vil have stop for brændeovne i København. Varmeværket lukker for varmt vand i Albertslund.

11. aug 2017 Presseklip

Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg

LÆS I DAG: Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg. Formandskandidat vil tage opgør med kommercielle fejlskud. EU vil slukke gamle fyringsanlæg i 2021.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.