07. aug 2017 Presseklip

Se varmerør blive ført under Korsør Havn

LÆS I DAG: Se varmerør blive ført under Korsør Havn. Dele af Ribes midtby graves op. Fjernvarmeværk redder liv.

TV ØST:
Se varmerør blive ført under Korsør Havn
I torsdags blev det andet 225 meter lange varmerør ført under Korsør Havn til Halskov, der kobles på SK Forsynings fjernvarmenet, skriver TV ØST.

Rørene på 80 centimeters diameter ligger i 20 meters dybde. Røret, der blev lagt torsdag, er returrøret, mens røret til at føre varmen ud til Halskovs forbrugere blev trukket ugen før.

Med få meter tilbage knækkede trækstangen ved pilotboringen, men med hjælp fra Dansk Autohjælp blev røret trukket hele vejen. Varmerørene forventes at være i brug i slutningen af 2018.

_____

JydskeVestkysten:
Dele af Ribes midtby graves op
Hovedledningerne i Ribe centrum skal skiftes, og derfor graver Ribe Fjernvarme byen op over de næste otte uger. Ledningerne er over 60 år gamle, hvilket er en del mere end den daværende forventede levetid på 30 år.

- De gamle ledninger er jo nærmest ikke isolerede, så det er klart, at det også er godt for driften af vores fjernvarmeværk. De ligger nede i nogle meget store betonkapsler, som skal fjernes ved samme lejlighed, det betyder at gravearbejdet bliver en smule omfattende, siger driftschef ved Ribe Fjernvarme, Richard Boisen til JydskeVestkysten.

Når Ribe Fjernvarme starter arbejdet nu, hvor turistsæsonen ikke er ovre, handler det om, at man ikke kan lukke for varmetilførslen i de kolde måneder. Til gengæld er der så også en forventet levetid på mere end 60 år.

_____

Jyllands-Posten:
Fjernvarmeværk redder liv
Fjernvarme kan mere end sende varmt vand. I Rudkøbing kom hjælpen til et hjertestop fra fjernvarmeværket. Hos Midtlangeland Fjernvarme arbejder kedelpasser Jes Nilsson, der også er medlem af Langelands Hjertestarterforening, som for en halv snes år siden købte hjertestartere og uddannede førstehjælpere i øens landsbyer.

Siden er førstehjælpen blevet professionaliseret, så de frivillige på øen alarmeres samtidig med regionens ambulance og akutbil, oplyser Jyllands-Posten.

Derfor var Jes Nilsson første mand på stedet og kunne give den afgørende hjertemassage, da Ebbe Christensen faldt om med hjertestop på sit køkkengulv for et år siden. Ebbe Christensen bor nemlig lige om hjørnet fra fjernvarmeværket.

 

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. aug 2017 Navnenyt

40 års bestyrelsesjubilæum i Aars

Formand Svend F. Andersen har i august 40 års-jubilæum som medlem af Aars Fjernvarmes bestyrelse.

21. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Arrangementer & Salg

Louise Skov Christensen er ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarmes team Arrangementer & Salg.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. aug 2017 Presseklip

Venstre nedtoner energiforliget

LÆS I DAG: Venstre nedtoner energiforliget. Regnskabets dag for Ewii. Grøn fjernvarme til Lyngbys rådhus. Kværndrup sænker prisen på fjernvarme.

14. aug 2017 Presseklip

Lovforslag kan koste kunderne penge

LÆS I DAG: ”Lovforslag kan koste kunderne penge”. Dansk Fjernvarme efterlyser konsekvenser. SF vil have stop for brændeovne i København. Varmeværket lukker for varmt vand i Albertslund.

11. aug 2017 Presseklip

Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg

LÆS I DAG: Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg. Formandskandidat vil tage opgør med kommercielle fejlskud. EU vil slukke gamle fyringsanlæg i 2021.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.