04. aug 2017 Presseklip

Lilleholt fremrykker analyse om opsplitning af el-selskaber

LÆS I DAG Lilleholt fremrykker analyse om opsplitning af el-selskaber. Markant fald i prisen på energilagring. Grønnere varme i Midtjylland og billigere varme i Randers.

Jyllands-Posten:
Minister fremrykker analyse om opsplitning af elselskaber
Det må ikke gå ud over elkunderne, når topcheferne i de kundeejede elselskaber kaster sig ud i kommercielle eventyr, som i mange tilfælde har vist sig at koste dyrt.

Derfor vil energiminister Lars Christian Lilleholt fremrykke den analyse, der skal vurdere fordele og ulemper ved at dele selskaberne op. Analysen er planlagt til 2019, men efter kritikken af elselskaberne fejlslagne investeringer, vil ministeren ikke vente så længe, skriver Jyllands-Posten.

Ministeren vil se på, om det er muligt at stramme reguleringen, herunder at adskille kommercielle og ikke-kommercielle aktiviteter.

- Man må have respekt for, at det er selskabernes penge, men omvendt er det også forbrugerejede selskaber. Jeg kan ikke gå ud og ekspropriere de her selskaber, men jeg er parat til at se på muligheden for at stramme reguleringen yderligere og herunder også at sikre yderligere adskillelse, siger Lars Christian Lilleholt til Jyllands-Posten.

Direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard vil, ifølge Jyllands-Posten, ikke udtale sig om en eventuel opsplitning, før analysen er klar. Men han siger til avisen, at han grundlæggende mener, at det fungerer rigtig fint i dag.

_____


Energiwatch:

Markant prisfald på energilagring

For få år siden var det alt for dyrt at investere i systemer, der kunne lagre vedvarende energi, men et nyt udenlandsk studie viser, at der nu er der store prisfald i sigte, skriver Energiwatch.

 

Således ser litiumionbatterier ud til at have faldende omkostninger til bare 100 dollars per kWh i 2019 fra en pris på 10.000 dollars pr kWh i 1990'erne.

 

Holdet tallet stik, så vil prisfaldet overgå vindmøllers og solcellers.

_____


Herning Folkeblad:
Tilskud giver grønnere varme
Haderup Kraftvarmeværk, Feldborg Kraftvarmeværk og Vildbjerg Varmeværk er blandt de 25 midtjyske fjernvarmeselskaber, der har fået 21,5 millioner EU-kroner til investeringer i grøn energi.

Støtten bruges til at undersøge de nye, grønnere varmeteknologier varmepumper og biomasse, så værkerne kan slippe fossile brændsler.

- Det er mest relevant for os at undersøge varmepumper nærmere, da den type teknologi ikke kræver så meget plads som biomasse, siger formand for Feldborg Kraftvarmeværk, Ole Kristensen, til Herning Folkeblad.

Desuden skal EU-midlerne bidrage til at bløde af for grundbeløbets bortfald i 2018.

______


Din Avis Randers:
Varmeprisen i Randers falder mere end gennemsnittet
Faldet i Verdos varmepris er mere end dobbelt så stort som landsgennemsnittet, skriver Din Avis Randers.

Prisen er fra marts 2016 til marts 2017 faldet fire procent i Randers mod to procent i gennemsnittet på landsplan.

- Det er glædeligt, at den grønne energi er blevet billigere for vores kunder. Verdo har haft en god indtjening, og nogle af de penge har vi mulighed for at sende tilbage til vores kunder ved at sætte prisen ned, siger divisionsdirektør i Verdo, Jesper S. Sahl, til Din Avis Randers.

Varmeudgiften for et standardhus på 130 m2 i Randers er nu 15.346 kroner om året, og faldet på fire procent svarer til 633 kroner.

­­­

 

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. aug 2017 Navnenyt

40 års bestyrelsesjubilæum i Aars

Formand Svend F. Andersen har i august 40 års-jubilæum som medlem af Aars Fjernvarmes bestyrelse.

21. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Arrangementer & Salg

Louise Skov Christensen er ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarmes team Arrangementer & Salg.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. aug 2017 Presseklip

Venstre nedtoner energiforliget

LÆS I DAG: Venstre nedtoner energiforliget. Regnskabets dag for Ewii. Grøn fjernvarme til Lyngbys rådhus. Kværndrup sænker prisen på fjernvarme.

14. aug 2017 Presseklip

Lovforslag kan koste kunderne penge

LÆS I DAG: ”Lovforslag kan koste kunderne penge”. Dansk Fjernvarme efterlyser konsekvenser. SF vil have stop for brændeovne i København. Varmeværket lukker for varmt vand i Albertslund.

11. aug 2017 Presseklip

Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg

LÆS I DAG: Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg. Formandskandidat vil tage opgør med kommercielle fejlskud. EU vil slukke gamle fyringsanlæg i 2021.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.