03. aug 2017 Presseklip

Møn og Bogø slipper for fracking

LÆS I DAG Hollandsk firma søger ikke om fracking på Bogø og Møn. Halm har gjort varmen meget billigere i Gassum-Hvidsten. Verdo erkender manglende viden om tabsgivende biomasseproduktion.

Sjællandske:
Bogø og Møn slipper for fracking

Det skabte mere end almindelig uro, da det så ud til, at det hollandske firma Nail Resources skulle bore efter olie og geotermisk energi på Bogø og en del af Møn ved brug af den omstridte fracking-metode. Men nu faren drevet over, og de to øer optræder ikke længere i firmaets ansøgning, skriver Sjællandske.

 

Nail Resources har søgt om lov til at lede efter olie og geotermisk energi på Lolland og Falster, og i den forbindelse var Lolland og Guldborgsund kommuner blevet hørt i sagen. Vordingborg Kommune havde derimod ikke fået nogen henvendelse fra Energistyrelsen i forbindelse med høringsfasen, og derfor kom det fuldstændig bag på kommunen, da det viste sig, at ansøgningen også omfattede områder i kommunen.

- Det er meget mærkeligt. Normalt bliver vi opmærksom på den slags sager, netop fordi vi bliver hørt, men det er ikke sket denne gang, sagde direktør for Udvikling, Teknik og Miljø i Vordingborg Kommune, Jan Michelsen, til Sjællandske onsdag morgen.

 

Efterfølgende har Energistyrelsen erkendt, at det er en fejl, at Vordingborg Kommune er blevet hørt i sagen. Desuden viser det sig, at det hollandske firma slet ikke er interesseret i Bogø og Vestmøn.

 

_____

 

 

DR P4 Østjylland:
Halm gør varmen meget billigere i Gassum-Hvidsten
De 196 husstande tilsluttet Gassum-Hvidsten Kraftvarmeværk mellem Randers og Hobro betaler nu knap en fjerdedel i varme, fordi varmen er fra halm og ikke gas, beretter P4 Østjylland.

Driftleder Niels Jørgen Christensen fortæller, at forbrugere med et standardhus tidligere med gas kunne betale op mod 30.000 kroner om året i varme, men med halm er nede på omkring 7.000 kroner om året.

Værket har det seneste år tilsluttet nye forbrugere i området, fortæller han.

_____


Energiwatch:
Verdo forsvarer kommercielle investeringer
Ifølge direktør Kim Frimer skulle elselskabet Verdo aldrig have investeret millioner i træpille-fabrikker i Storbritannien, der resulterede i et tab før skat på næsten 500 mio. kr., da Verdo ikke havde forstand på produktion af biomasse.

I ingen af årene lykkedes det Verdo at tjene penge fabrikkerne, som blot er et af de mange fejlslagne investeringer i energibranchen, der de seneste dage er rullet op.

 

Kim Frimer forsvarer dog energiselskabets kommercielle investeringer:

 

- Man er nødt til at forstå, at der er en risiko ved at drive virksomhed. Hvis du ikke tager risiko, er der ingen upside. Det, der er lidt specielt ved branchen, er vel, at det er monopolet (typisk på elnettet, red.), der i de fleste selskaber tjener pengene, siger han til Energiwatch.

 

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. aug 2017 Navnenyt

40 års bestyrelsesjubilæum i Aars

Formand Svend F. Andersen har i august 40 års-jubilæum som medlem af Aars Fjernvarmes bestyrelse.

21. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Arrangementer & Salg

Louise Skov Christensen er ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarmes team Arrangementer & Salg.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. aug 2017 Presseklip

Venstre nedtoner energiforliget

LÆS I DAG: Venstre nedtoner energiforliget. Regnskabets dag for Ewii. Grøn fjernvarme til Lyngbys rådhus. Kværndrup sænker prisen på fjernvarme.

14. aug 2017 Presseklip

Lovforslag kan koste kunderne penge

LÆS I DAG: ”Lovforslag kan koste kunderne penge”. Dansk Fjernvarme efterlyser konsekvenser. SF vil have stop for brændeovne i København. Varmeværket lukker for varmt vand i Albertslund.

11. aug 2017 Presseklip

Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg

LÆS I DAG: Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg. Formandskandidat vil tage opgør med kommercielle fejlskud. EU vil slukke gamle fyringsanlæg i 2021.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.