02. aug 2017 Presseklip

Ildsjæle efterlyser pulje til grøn omstilling

LÆS I DAG Klima-ildsjæle efterlyser dansk pulje til grøn omstilling. Færdigt  gravearbejde og nyt i gang i Ringe. Statsstøtte til eldrevne varmepumper.

Information:
Klima-ildsjæle efterlyser dansk pulje til grøn omstilling
Dansk klimapolitik er gået i den forkerte retning, og Danmark har ifølge klima-ildsjæle mistet sin position som klimaduks, skriver Information.

I Skotland har den offentlige The Climate Challenge Fund (CCF) siden 2008 uddelt mere end 715 millioner kroner til klimavenlige projekter, der, båret af borgerne selv, skal styrke indsatsen mod klimaforandringer på lokalt plan. Herhjemme etablerede daværende miljøminister Ida Auken i 2013 den tilsvarende Pulje til Grønne Ildsjæle, men den blev lukket ved regeringsskiftet i 2015, blot to år efter lanceringen.

- I Danmark er der for tiden ingen offentlige støtteordninger til grønne bæredygtighedsprojekter. Der findes selvfølgelig en række private fonde og initiativer, foreninger kan søge, men der er altså ingen offentlig opbakning at hente, siger Knud Anker Iversen til Information.

Han daglig leder af Miljø og Energicentret i Høje Taastrup, et græsrodsprojekt, der søger at styrke bæredygtigheden for borgerne i kommunen.

Politisk ordfører for Venstre, Jacob Jensen, forklarer til Information, at Puljen til Grønne Ildsjæle blev lukket, fordi man ikke kunne se, at der var en tilstrækkelig effekt. 

_____


Fyens.dk:
Fjernvarmearbejde midt i Ringe
Lidt hurtigere end beregnet blev Ringe Fjernvarmeselskab forleden færdig med et fjernvarmearbejde på Rolighedsvej, der siden slutningen af april har spærret for det meste kørende trafik på strækningen.

Nu har fjernvarmeselskabet igen sat gravkoskovlen i asfalten på Rolighedsvej i Ringe. De næste syv uger vil en del af Rolighedsvej nemlig være spærret for biler, mens cyklister og fodgængere vil kunne snige sig forbi.

 

Det nye vejarbejde hænger sammen med det netop overståede projekt, som i hvert fald i begyndelsen skabte ganske megen frustration blandt bilisterne som ikke kunne forstå hvorfor vejen blev holdt åben for bustrafik men ikke for almindelige biler.


_____


Holstebro Onsdag:
Støtteordning skal sikre billigere fjernvarme
Regeringen vil sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF afsætte omkring 53 mio. kroner i 2017 og 2018 til etablering af blandt andet eldrevne varmepumper. Det skriver Holstebro Onsdag i dag.

Ifølge Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet er etableringsstøtten målrettet de 160 små, naturgasfyrede kraftvarmeværker, der leverer el og varme til knap 300.000 husstande. Sammen med andre effektiviseringer skal de eldrevne varmepumper gøre kraftvarmeværkerne i stand til at nedbringe fjernvarmeprisen for en husstand med cirka 3.000 kroner om året.

 

- Fjernvarmesektoren er den forsyningssektor, som har det største effektiviseringspotentiale. Elektricitet fra vindmøller og solceller erstatter i disse år fossile brændsler med hastige skridt, og derfor skal rammevilkårene være i orden, så fjernvarmeværkerne kan vælge billige og grønne alternativer, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Etableringsstøtten tages fra den grønne klimapulje, der blev til i forbindelse med PSO-aftalen i efteråret 2016. I klimapuljen ligger i alt 375 mio. kroner, der bidrager til opfyldelsen af Danmarks 2030-mål i den ikke-CO2-kvoteomfattede sektor i perioden 2017-2020, skriver Holstebro Onsdag.

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. aug 2017 Navnenyt

40 års bestyrelsesjubilæum i Aars

Formand Svend F. Andersen har i august 40 års-jubilæum som medlem af Aars Fjernvarmes bestyrelse.

21. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Arrangementer & Salg

Louise Skov Christensen er ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarmes team Arrangementer & Salg.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. aug 2017 Presseklip

Venstre nedtoner energiforliget

LÆS I DAG: Venstre nedtoner energiforliget. Regnskabets dag for Ewii. Grøn fjernvarme til Lyngbys rådhus. Kværndrup sænker prisen på fjernvarme.

14. aug 2017 Presseklip

Lovforslag kan koste kunderne penge

LÆS I DAG: ”Lovforslag kan koste kunderne penge”. Dansk Fjernvarme efterlyser konsekvenser. SF vil have stop for brændeovne i København. Varmeværket lukker for varmt vand i Albertslund.

11. aug 2017 Presseklip

Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg

LÆS I DAG: Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg. Formandskandidat vil tage opgør med kommercielle fejlskud. EU vil slukke gamle fyringsanlæg i 2021.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.