01. aug 2017 Presseklip

Flere farvel til oliefyr

LÆS I DAG Ministeren vil adskille elnet fra kommercielle aktiviteter. Farvel til oliefyrene. Googles moderselskab vil lagre energi med salt og frostvæske. Greve Fjernvarme overtager central i Hundige.

Ritzau/BT:
Minister vil adskille elnettet fra kommercielle aktiviteter
Elnettet, som elselskaberne har monopol på, skal ikke finansiere investeringseventyr langt fra elselskabernes kerneforretning såsom tv-distribution, cykelstativer og træpillefabrikker, skriver Ritzau på BT.dk.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt vil dele stærkere op mellem elselskabernes monopoldel og kommercielle aktiviteter.

Foreningen for Slutbrugere af Energi (FSE) ønsker, at elselskaberne splittes op, så kommercielle aktiviteter ikke blandes sammen med driften af elnettet.

_____


By og Land Midtuge:
Boligejere siger farvel til oliefyr
Siden 2010 er 100.000 oliefyr blevet skrottet. Boligejerne vælger i stedet fjernvarme, naturgas og varmepumper som ny opvarmningskilde – både af hensyn til økonomien og miljøet. Det skriver By og Land Midtuge.

Nybolig har analyseret tal fra Danmarks Statistik, der viser, at antallet af oliefyr, der opvarmer parcelhuse, rækkehuse og lejligheder, fra 2010 til 2017 er faldet fra 340.733 til 239.945.

- Udviklingen er i tråd med de politiske ambitioner om et fossilfrit samfund. Men den bekræftes også af de tilbagemeldinger, vi får fra dem, der handler bolig hos os. Der er klart kommet en øget bevidsthed på energi og klima, hvor oliefyret ikke står øverst på ønskelisten, siger presseansvarlig i Nybolig, Thomas Hovgaard, til By og Land Midtuge.

 

Han mener, boligejere er blevet mere opmærksomme på opvarmningsformen, og at det ikke opfattes som særlig cool at have et gammelt osende oliefyr.

_____


Energiwatch.dk:
Google-selskab vil lagre energi med salt
Alphabet Inc's forskningsafdeling "X" har en idé til, hvordan udfordringen med at lagre vedvarende energi i længere tid kan løses.

Løsningen omfatter store beholdere med salt og frostvæske, skriver Energiwatch.dk. Systemet skal kunne sættes op næsten alle steder, lagre energi længere end lithium-ion batterier og konkurrere på pris med andre nye typer af energilagring.

Det hidtil hemmelige projekt ”Malta” er et af flere energiprojekter i X, som tidligere har stået bag Googles førerløse bilprojekt og Googles særlige briller.

_____


Greve Fjernvarme:
Greve Fjernvarme overtager varmecentral i Hundige
Per 1. juli har Greve Fjernvarme A.m.b.a. overtaget Tjørnely Parkens varmecentral i Hundige. Greve Fjernvarme står fra overtagelsesdagen for ledelse og administration af centralen.

Tjørnely Parkens Varmecentral forsyner to storforbrugere og Grundejerforeningen Gyvelkæden. Varmeaftagerne får samme tarif og brugerindflydelse som eksisterende varmeaftagere i Greve Fjernvarme.

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. aug 2017 Navnenyt

40 års bestyrelsesjubilæum i Aars

Formand Svend F. Andersen har i august 40 års-jubilæum som medlem af Aars Fjernvarmes bestyrelse.

21. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Arrangementer & Salg

Louise Skov Christensen er ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarmes team Arrangementer & Salg.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. aug 2017 Presseklip

Venstre nedtoner energiforliget

LÆS I DAG: Venstre nedtoner energiforliget. Regnskabets dag for Ewii. Grøn fjernvarme til Lyngbys rådhus. Kværndrup sænker prisen på fjernvarme.

14. aug 2017 Presseklip

Lovforslag kan koste kunderne penge

LÆS I DAG: ”Lovforslag kan koste kunderne penge”. Dansk Fjernvarme efterlyser konsekvenser. SF vil have stop for brændeovne i København. Varmeværket lukker for varmt vand i Albertslund.

11. aug 2017 Presseklip

Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg

LÆS I DAG: Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg. Formandskandidat vil tage opgør med kommercielle fejlskud. EU vil slukke gamle fyringsanlæg i 2021.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.