31. jul 2017 Presseklip

De borer under Korsør Havn

LÆS I DAG Det første af to rør under Korsør Havn er trukket. Halmen fra høsten på Bornholm bliver til fjernvarme. Elselskaber har mistet 10 mia. kr. på projekter, der ikke har med el at gøre. 

Sjællandske Medier:

De borer under Korsør Havn

Det første af de to fjernvarmerør, der føres under Korsør Havn for at levere fjernvarme til den anden ende af byen, er netop færdiggjort. Det 225 meter lange rør med en diameter på 80 centimeter er monteret med boret på spidsen og blev trukket i ét hug: 

- Entreprenøren trak røret i én arbejdsgang, for når de først er startet, kan de ikke stoppe igen på grund af risiko for, at røret sætter sig fast, fortæller Torben Kofoed, der er anlægschef i SK Forsyning, til Sjællandske Medier.

På torsdag trækkes det sidste fjernvarmerør. De to rørledninger skal fortsætte til det nye halmfyrede fjernvarmeværk i den kommende EnergiPark Korsør.

_____


Bornholms Tidende:
Bornholmske værker er storforbrugere af halm
Den halm, der høstes på Bornholm luner i radiatorerne hos de 6.500 forbrugere, der er tilsluttet Bornholms Energi & Forsyning.

Halmen bliver kørt direkte til de varmeværker, der bruger store mængder, fortæller afdelingsleder Søren Nielsen.

- Vi får halm fra cirka 40 leverandører her på Bornholm, for vi bruger store mængder - faktisk ofte omkring 21.000 tons om året - blot på vores lokale halmvarmeværker. Vi har to store værker, et i Nexø og et i Østerlars, men også mindre værker i Klemensker og Hasle, hvor sidstnævnte er et reserveanlæg, der primært bruges, når de andre værkers kedler er spidsbelastede. I Hasle og Aakirkeby afbrænder vi desuden også flis, forklarer Søren Nielsen til Bornholms Tidende.

Bornholms Energi & Forsyning, der beskæftiger 10 mand i varmegruppen, har fokus på at skabe CO2-neutral energi og bruge ressourcerne bedst muligt. Foruden halm bliver også flis og gas fra gyllen brændt af med gode resultater på Bornholm.

_____


Nordjyske:
Elselskaber ødsler forbrugernes penge væk
Finans har gennemgået elselskabernes investeringer, og det viser sig, at de har brændt over 10 mia. kr. af på fejlslagne, kommercielle investeringer i alt muligt, som ikke har med el at gøre. Penge, som kunne have gået til at sætte tarifferne ned, mener Landbrug & Fødevarer.

Ekstern lektor på RUC, Anders Larsen, der har fulgt elselskaberne i en årrække, siger til Nordjyske:

 

- Disse sager viser, hvor galt det kan gå, når direktører og bestyrelser beskæftiger sig med noget, som de tilsyneladende ikke har grundig forstand på.

 

Eksemplerne på fejlinvesteringer tæller bl.a. træpillefabrikker, tv-distribution, cykelstativer, fibernet og meget andet. Ewii investerede i telemedicin og en trehjulet elscooter, mens SE måtte nedskrive 1,3 mia. kr. på kabeltv-selskabet Stofa. For Verdo gik det for 500 mio. kr. galt med britiske biomassefabrikker, mens NRGI har tabt 300 mio. kr. på belysning og cykelstativer.

 

Elselskaberne afviser misbrug af forbrugernes penge, men både Forbrugerrådet Tænk, Foreningen af Slutbrugere og Landbrug og Fødevarer er uenige. 

_____


BT:

Organisationer kræver indgreb over for elselskaber
Der skal indgreb til at håndtere elselskabernes investeringslyst i aktiviteter som cykelstativer, brændselsceller, tv-distribution og andre forretningsområder uden for selskabernes spidskompetencer.


Sådan lyder det fra Foreningen for Slutbrugere af Energi (FSE). Foreningen mener, at det er nødvendigt at splitte selskaberne op, så monopolforretningen bliver skarpt adskilt fra de kommercielle aktiviteter.


Den holdning deles af landbrugets interesseorganisation, Landbrug & Fødevarer.

 

- Der er i foråret kommet nogle regelændringer om navneadskillelse, som er et skridt i den rigtige retning. Men det mest optimale vil være at få en yderligere adskillelse mellem monopolselskabet og de kommercielle aktiviteter, siger afdelingsleder Jens Astrup Madsen til Finans.dk, skriver BT.

 

Han mener, at elselskaberne burde bruge deres penge på at sætte tarifferne ned i stedet for at satse på potentielt tabsgivende aktiviteter.
Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. aug 2017 Navnenyt

40 års bestyrelsesjubilæum i Aars

Formand Svend F. Andersen har i august 40 års-jubilæum som medlem af Aars Fjernvarmes bestyrelse.

21. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Arrangementer & Salg

Louise Skov Christensen er ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarmes team Arrangementer & Salg.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. aug 2017 Presseklip

Venstre nedtoner energiforliget

LÆS I DAG: Venstre nedtoner energiforliget. Regnskabets dag for Ewii. Grøn fjernvarme til Lyngbys rådhus. Kværndrup sænker prisen på fjernvarme.

14. aug 2017 Presseklip

Lovforslag kan koste kunderne penge

LÆS I DAG: ”Lovforslag kan koste kunderne penge”. Dansk Fjernvarme efterlyser konsekvenser. SF vil have stop for brændeovne i København. Varmeværket lukker for varmt vand i Albertslund.

11. aug 2017 Presseklip

Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg

LÆS I DAG: Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg. Formandskandidat vil tage opgør med kommercielle fejlskud. EU vil slukke gamle fyringsanlæg i 2021.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.