29. jun 2017 Presseklip

Vigtigt skridt på vej mod at samle gasnettet

LÆS I DAG: Vigtigt skridt på vej mod at samle gasnettet. Datacentre skal hjælpe med grøn omstilling. SF kræver svar fra ministeren om fracking. Forskere: Vi har tre år til at redde klimaet.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet:
Vigtigt skridt på vej mod at samle gasnettet
Staten og kommunerne bag HMN Naturgas og NGF Nature Energy har taget et vigtigt skridt mod at samle gasnettet i ét statsligt selskab. Parterne er enige om at begynde forhandlingerne om opkøb af de kommunalt ejede selskaber, skriver Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet i en pressemeddelelse.

Formændene for HMN Naturgas og NGF Nature Energy mødtes i går med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr Lilleholt. De var på mødet enige om at begynde forhandlingerne om at samle den danske gasdistributionssektor.

Samlingen er et led i regeringens forsyningsstrategi, ”Forsyning for Fremtiden” og skal bidrage til at indløse et konsoliderings- og effektiviseringspotentiale til gavn for de danske gasforbrugere. Regeringens målsætning er at realisere et effektiviseringspotentiale på 100 mio. kr. om året fra 2025. Derudover skal samlingen på længere sigt bidrage til en harmonisering af priserne på gasdistribution på tværs af landet.

- Med dagens aftale har vi fået rammerne på plads for, at konsolideringen både kan sikre den enkelte gaskunde og give sektoren de optimale muligheder for at bidrage til et grønt energisystem, siger formand i HMN Naturgas, Ole Bjørstorp.

_____

CSR.dk:
Datacentre skal hjælpe med grøn omstilling
De store datacentre er på vej til Danmark. Men er vi i det hele taget klar til deres store strømforbrug og mulige overskudsvarme? Det var temaet for et arrangement på Folkemødet, som Dansk Fjernvarme stod bag. Datacenter Industriens direktør Henrik Hansen mente, at datacentrene er en del af løsningen for den grønne omstilling.

- Investorerne er meget fokuserede på vedvarende energi, og de slår på en grøn profil som en vigtig del af deres image. Så datacentrene skal tænkes ind som en del af løsningen, understregede Henrik Hansen ifølge CSR.dk og pointerede, at det er endnu et område, hvor danske virksomheder har potentiale til at udvikle og eksportere viden og teknologi.

Klimarådets formand Peter Birch Sørensen slog fast, at når der kommer et stigende el-forbrug, bør vi også skrue op for andelen af vedvarende energi. Det var Energinet.dk enig i og kunne ikke se problemer i, at det skete med mere vindstrøm.

_____

TV ØST:
SF kræver svar fra ministeren om fracking
SF Lolland mener ikke, det hollandske firma Nails Ressources skal have lov til at lede efter olie og geotermi på Lolland og Falster. Selskabet endnu ikke søgt om tilladelse om fracking, men mange borgere og flere partier frygter, at metoden bliver anvendt alligevel og at det vil skade grundvandet og landbrugsjorden. Det skriver TV ØST.

På den baggrund har SF Lolland spurgt ministeren, hvilke muligheder kommunerne har for at sige nej til undersøgelsen og udvinding af olie og gas. Og SF vil fortsætte kampen, selv om regeringen tillader det hollandske firmas undersøgelser.

- Hvis Regeringen vælger at give det hollandske firma deres tilladelse i slutningen af juni, så er vi klar til at kæmpe videre mod fracking og jagt efter olie og gas på Lolland, siger Lars Christiansen, SF Lolland til TV ØST.

Ved fracking borer man ned i skiferlaget i undergrunden, og ved at pumpe vand, sand og kemikalier ned i boringen under højt tryk skabes der sprækker og revner i skiferen, som giver olie eller gas mulighed for at komme op til overfladen. 

_____

Ingeniøren:
Forskere: Vi har tre år til at redde klimaet
Senest i 2020 skal vi begynde at reducere CO2-udslippet. Det mener en række klimaforskere med Christiana Figueres i spidsen i en kommentar i Nature.com.

Hun har tidligere været leder af sekretariatet for FNs klimakonvention og står i dag i spidsen for Mission 2020, der arbejder for at bremse CO2-udledningen fra 2020.

Klimaforskerne gør opmærksom på, at det vil blive næsten umuligt og meget dyrt at opfylde målene fra Paris-aftalen, hvis udledningerne af CO2 fortsætter på nuværende niveau efter 2020, oplyser Ingeniøren.

”Der vil altid være nogle, der stikker hovedet i sandet og ignorerer de globale risici forbundet med klimaforandringer. Men vi er mange flere, der er forpligtet til at overvinde denne inerti. Lad os forblive optimistiske og sammen handle dristigt,” slutter forskerne med at skrive i deres kommentar.

 

 

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

10. aug 2017 Presseklip

Skatteministeriet: Drop afgifter på el og varme

LÆS I DAG: Skatteministeriet: Drop afgifter på el og varme. Tidligere el-formand: El-bestyrelser mangler kompetencer. Ewii-bestyrelse har formandskandidat klar. Stensballe splittet over fjernvarme.

09. aug 2017 Presseklip

Profit i fjernvarmen får negative konsekvenser

LÆS I DAG: Profit i fjernvarmen får negative konsekvenser. DF: Energitilsynet skal væk fra København. Lækket rapport: Klimaændringer forandrer allerede USA. Hundslund indvier halmværk.

08. aug 2017 Presseklip

Hollændere kan undergrave varmeforsyning på Lolland og Falster

LÆS I DAG: Hollændere kan undergrave varmeforsyning på Lolland og Falster. ARC ramt af nedbrud. Vindmøller skal afløse rygende skorstene på Fynsværket.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.

31. jul 2017 Navnenyt

Ny driftsleder i Greve Fjernvarme

René Jacobsen er per 1. maj ansat i Greve.

06. jul 2017 Navnenyt

Midlertidig direktør på Logstor

Henning B. Beck er i en periode både administrerende direktør og økonomidirektør i Logstor.