27. jun 2017 Presseklip

Store muligheder for eksport af varme til Tyskland

LÆS I DAG: Store muligheder for eksport af varme til Tyskland. 38 mio. til geotermi i Thisted. Varmeprisen falder endnu en gang i Lemvig. Fjernvarme Fyn sænker prisen i Vissenbjerg. Sig har fået ny varmepumpe. Regeringen vil indføre nødbremse over for Putin. Børnehave så på fjernvarme.

Børsen:
Store muligheder for eksport af varme til Tyskland
Overgangen til vedvarende energi følger målsætningen i Tyskland. Men på varmeområdet halter man bagefter. Derfor er der et stort marked for danske virksomheder, vurderer Jan Rispens, der er adm. direktør for brancheorganisationen Renewable Energy i Hamborg.

- Vi kan uden tvivl lære meget fra de danske erfaringer. Specielt dansk knowhow inden for varme er interessant for Tyskland, og det vil danske virksomheder som eksempelvis Logstor og Danfoss kunne profitere af, siger Jan Rispens til Børsen.

Han henviser til, at 33 procent af elproduktionen i dag kommer fra vedvarende energi, hvor 2020-målet er 35 procent. For varme er andelen nu kun 11 procent.

_____

EnergiWatch:
38 millioner til geotermi i Thisted
Thisted Varmeforsyning vil investere 38 millioner kroner i en geotermiboring, som udvider det eksisterende anlæg med en ny injektionsbrønd, skriver EnergiWatch.

Den nye brønd forventes at øge kapaciteten med omkring 50 procent til 6-7 MW, så 20-25 procent af de 5.200 tilsluttede får varme fra geotermi.

- Vi laver billigst mulig varme til forbrugerne, og den billigste varme, vi har i Thisted, er geotermi. Det har vi udnyttet i nu 34 år, så det er rettidig omhu, at vi udvider og kører videre i også de næste 30 år, siger formand i Thisted Varmeforsyning, Lars Toft Hansen til EnergiWatch.

Foruden anlægget i Thisted findes geotermi kun i Sønderborg og på Amager. Desuden var der det problemplagede geotermiprojekt i Kvols ved Viborg.

_____

Lokalavisen Lemvig:
Varmeprisen falder endnu en gang i Lemvig
Sidste år kunne Lemvig Varmeværk sænke prisen med 30%, og i år sænkes den så yderligere med 20 procent. Og den lave pris forsætter i det kommende regnskabsår.

- Det er nærmest en unaturlig lav varmepris, vi har i øjeblikket, men vi glæder os selvfølgelig over, at den kan holdes nede på dette historisk lave niveau. Det kommer hele lokalsamfundet til gode, at forbrugerne får lidt flere penge mellem hænderne, siger Niels Stidsen, formand for Lemvig Varmeværk til Lokalavisen Lemvig.

Det betyder, at et såkaldt standardhus på 130 kvadratmeter i Lemvig nu koster 7.050 kroner at opvarme, mens budgettet oprindeligt lød på 8.625 kroner.

_____

Pressemeddelelse:
Fjernvarme Fyn sænker prisen i Vissenbjerg
I Vissenbjerg kan fjernvarmekunderne godt begynde at glæde sig. De kan allerede nu høste frugterne af, at Fjernvarme Fyn for halvandet år siden overtog Vissenbjerg Fjernvarme.

Nu nedsætter Fjernvarme Fyn nemlig prisen på fjernvarme for områdets kunder, således at et standardhus på 130 m2 og med et varmeforbrug på 18,1 MWh koster ca. 1.750 kr./år mindre i 2018 og 2019.

_____

JydskeVestkysten:
Sig har fået sin varmepumpe
Mandag ankom Sig Varmeværks nye luft-til-vand-varmepumpe. Den vil køre fra september og skal fremover levere 62 procent af fjernvarmen til selskabets 300 kunder.

Varmepumpen kommer til at betyde, at Sig Varmeværk sænker varmeprisen yderligere, så et standardhus på 130 kvadratmeter koster omkring 14.500 kroner at varme op årligt.

For få år siden var Sig Varmeværk blandt kommunens dyreste med en årlig pris på over 20.000 kroner. Men med solfangeranlæg og den nye varmepumpe vil Sig Varmeværk være et af de billigste, oplyser JydskeVestkysten.

Den nye luft til vand-varmepumpe bruger, hvad der svarer til strøm fra 300 støvsugere. 

_____

EnergiWatch:
Regeringen vil indføre nødbremse over for Putin
Med et nyt lovforslag vil regeringen opnå mulighed for at afvise russiske gasrørledninger i dansk farvand. 

Nærmere bestemt er det loven om kontinentalsoklen regeringen vil ændre, så det fremover kræver tilladelse af energiministeriet at nedlægge "rørledninger til transport af kulbrinter på dansk søterritorium". Sådan en tilladelse vil kun gives, hvis "det er foreneligt med rigets udenrigs- sikkerheds- og forsvarspolitiske interesser", skriver EnergiWatch.

Den 3. april søgte konsortiet bag Nord Stream 2 officielt om lov til at anlægge sin ledning syd for Bornholm. Gældende lov bestemmer at Energistyrelsen skal tage hånd om ansøgningen, som kun kan afvises ud fra miljøpolitiske hensyn. Men det nye lovforslag vil give danske regeringer en bredere politisk mulighed for at afvise eksempelvis russiske rørledninger i fremtiden.

Det er dog stadig usikkert, hvilken reel betydning, lovforslaget kan få for Nord Stream 2. Loven forventes at få virkning fra den 1. januar 2018, hvor den også vil gælde ansøgninger, der er under behandling i Energistyrelsen. Men konsortiet bag Nord Stream 2 forventer at projektet er godkendt inden da fordi opførelsen skal starte allerede næste år så den 1.220 km lange gasrørledning kan stå klar i slutningen af 2019.

_____

Frederiksberg Bladet:
Børnehave så på fjernvarme
CTR inviterede onsdag en børnehave til en dag i fjernvarmerørets tegn. Baggrunden var, at man er ved at skifte fjernvarmerør på den vej, hvor børnehaven ligger.

De små fik en tur rundt på arbejdspladsen i hold af 10 ad gangen, mens de lærte lidt om, hvad fjernvarme er for noget, og hvordan man lægger nye rør og arbejder under jorden, oplyser Frederiksberg Bladet.

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

10. aug 2017 Presseklip

Skatteministeriet: Drop afgifter på el og varme

LÆS I DAG: Skatteministeriet: Drop afgifter på el og varme. Tidligere el-formand: El-bestyrelser mangler kompetencer. Ewii-bestyrelse har formandskandidat klar. Stensballe splittet over fjernvarme.

09. aug 2017 Presseklip

Profit i fjernvarmen får negative konsekvenser

LÆS I DAG: Profit i fjernvarmen får negative konsekvenser. DF: Energitilsynet skal væk fra København. Lækket rapport: Klimaændringer forandrer allerede USA. Hundslund indvier halmværk.

08. aug 2017 Presseklip

Hollændere kan undergrave varmeforsyning på Lolland og Falster

LÆS I DAG: Hollændere kan undergrave varmeforsyning på Lolland og Falster. ARC ramt af nedbrud. Vindmøller skal afløse rygende skorstene på Fynsværket.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.

31. jul 2017 Navnenyt

Ny driftsleder i Greve Fjernvarme

René Jacobsen er per 1. maj ansat i Greve.

06. jul 2017 Navnenyt

Midlertidig direktør på Logstor

Henning B. Beck er i en periode både administrerende direktør og økonomidirektør i Logstor.