26. jun 2017 Presseklip

Stadig opbakning til ledelsen i SE

LÆS I DAG: Stadig opbakning til ledelsen i SE. Eksperter: Ewiis bestyrelse har svigtet. Kæmpestort biogasanlæg på vej til Dons.

JydskeVestkysten:
Stadig opbakning til ledelsen i SE
Der er god opbakning til både bestyrelsen og direktør Niels Duedahl i SE fra repræsentantskabet, selvom kritikken har haglet ned over selskabet i foråret. Det viser en rundspørge, som JydskeVestkysten har lavet blandt repræsentantskabet.

Kritikken handler blandt andet om ansættelsen af direktørens datter i SE og nedskrivningen på 1,3 milliarder kroner af Stofa. Men trods kritikken viser rundspørgen, at 74 procent af de adspurgte medlemmer i repræsentantskabet er enige eller meget enige i, at direktionen med Niels Duedahl i spidsen løser sine opgaver godt. Næsten det samme gælder for bestyrelsen.

_____

Fredericia Dagblad:
Eksperter: Ewiis bestyrelse har svigtet
Hvem har ansvaret i Ewii – direktøren og/eller bestyrelsen?

Bestyrelsen peger på den tidligere direktør Knud Steen Larsen, men tre eksperter retter i Fredericia Dagblad kritik mod bestyrelsen, som efter deres vurderinger ikke har levet op til kravene om tilsyn med direktøren. 

Ifølge Selskabslovens paragraf 115 skal en bestyrelsen skal påse, at direktionen udøver sit hverv behørigt og efter bestyrelsens retningslinjer. 

Transparency International kæmper imod korruption, og formanden for den danske afdeling mener, at Ewii er en virksomhed med en særlig kultur.

- Hvor har organisationens egen kontrol været? Hvordan kan man have så mange steder, hvor man ikke får holdt øje. Det giver en fornemmelse af, at man har haft en løselig omgang med at føre kontrol med, at udbud bliver gennemført ordentligt, hvilke udgifter man har, hvem der er interessenter i det arbejde, man udfører. Det mest slående er, hvor har bestyrelsen været henne, siger formand Christian Ougaard til Fredericia Dagblad.

De andre kritikere er professor i blandt andet selskabsret på CBS, Søren Friis Hansen, og professor på institut for økonomi og ledelse på AAU, Anders Drejer.

_____

Fredericia Dagblad:
Kæmpestort biogasanlæg på vej til Dons
Lokale landmænd i Trekantområdets forening for biomasse-ejere og energiselskabet Nature Energy er efter lang tids jagt på en egnet placering nu på vej med et kæmpestort biogasanlæg nord for Dons. Planen er, at anlægget skal bygges på et seks hektar stort areal på hjørnet af Donsvej og Dons Landevej omkring 400 meter fra nærmeste nabo.

De næste skridt inden biogasanlægget kan opføres omfatter blandt andet VVM-undersøgelser, kommuneplanforslag og lokalplanforslag. Alle planerne skal i offentlig høring i otte uger, før de kan vedtages endeligt af politikerne. Det anslås, at der går mindst et år med selve planprocessen.

Biogasanlægget skal kunne håndtere op til 450.000 ton biomasse om året - heraf 325.000 ton gylle og fast gødning. Derudover madrester for eksempel fra Koldings husstande. Den rensede naturgas sendes ud i naturgasnettet. Gasproduktionen ventes at blive 17,5 mio. kubikmeter om året - det er nok til at opvarme 10.000 husstande.

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

10. aug 2017 Presseklip

Skatteministeriet: Drop afgifter på el og varme

LÆS I DAG: Skatteministeriet: Drop afgifter på el og varme. Tidligere el-formand: El-bestyrelser mangler kompetencer. Ewii-bestyrelse har formandskandidat klar. Stensballe splittet over fjernvarme.

09. aug 2017 Presseklip

Profit i fjernvarmen får negative konsekvenser

LÆS I DAG: Profit i fjernvarmen får negative konsekvenser. DF: Energitilsynet skal væk fra København. Lækket rapport: Klimaændringer forandrer allerede USA. Hundslund indvier halmværk.

08. aug 2017 Presseklip

Hollændere kan undergrave varmeforsyning på Lolland og Falster

LÆS I DAG: Hollændere kan undergrave varmeforsyning på Lolland og Falster. ARC ramt af nedbrud. Vindmøller skal afløse rygende skorstene på Fynsværket.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.

31. jul 2017 Navnenyt

Ny driftsleder i Greve Fjernvarme

René Jacobsen er per 1. maj ansat i Greve.

06. jul 2017 Navnenyt

Midlertidig direktør på Logstor

Henning B. Beck er i en periode både administrerende direktør og økonomidirektør i Logstor.