23. jun 2017 Presseklip

Færre udgifter til grønne støtteordninger

Færre udgifter til grønne støtteordninger. Analyse: Mere el og færre fossile brændstoffer til opvarmning. Solen leverer en fjerdedel af varmen i Bredsten.

Energiwatch:
Færre udgifter til grønne støtteordninger
Ifølge Energistyrelsen skal det danske samfund skal bruge færre penge på grønne støtteordninger, fx PSO, jo tættere vi kommer på 2030, hvis de nuværende rammevilkår fastholdes. En fremskrivning fra Energistyrelsen viser således, at udgifterne til støtte forventes at falde fra ca. 7,9 mia. i 2017 til ca. 1,4 mia. kr. i 2030. Det oplyser EnergiWatch.

Om tallene udvikler sig præcist som Energistyrelsen forudser er dog mere usikkert, fordi de afhænger af en række faktorer, som er svære at bestemme, fx brændselspriser, elpriser og teknologiomkostninger for de forskellige typer af anlæg – de kan variere 10-20 procent, hvis elprisen svinger

_____

EnergiWatch:
Analyse: Mere el og færre fossile brændstoffer til opvarmning 
El bør blandt andet fortrænge olie og gas til opvarmning, konstaterer el-brancheforeningen Dansk Energi og Klimarådet i en ny analyse af, hvordan Danmark i 2030 når 50 procent vedvarende energi, skriver EnergiWatch.

Af de 28 mio. tons CO2, transportsektoren, landbruget, individuel varme og industrien skal reducere ekstra i perioden 2020-2030, kan energisektoren levere halvdelen – uden at påføre samfundet høje omkostninger.

Dansk Energi opfordrer til særligt fokus på fire områder. Erstatning af olie med varmepumper, udfasning af naturgas til opvarmning, indfasning af flere elbiler og mere biogas i tung transport. Analysens dyreste tiltag koster i omegnen af 1000 kr. pr. ton fjernet CO2.

Analysen konkluderer med anbefalinger til politiske prioriteringer, der udspringer af de fire førnævnte fokusområder: Nedsæt eller afskaf elafgiften. Overvej at udvide forbuddet mod oliefyr eller at etablere en oliefyrsskrotningspræmie. Prioritér elbiler. Brug biogas til at erstatte diesel i tung transport. Strategi for at reducere naturgasforbruget i individuel opvarmning og decentral fjernvarme. Udbyg med vedvarende energi i elproduktionen.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Solen leverer en fjerdedel af varmen i Bredsten
Bredsten-Balle Kraftvarmeværks solvarmeanlæg, der blev taget i brug i november, kører som det skal og forventningen er, at det 8.000 kvadratmeter store anlæg kan dække 23 procent den årlige varmeproduktion. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Der er investeret 25 millioner kroner i projektet, som har været undervejs siden 2014.

- Vi regner med at kunne afskrive investeringen over 20 år, og derefter bliver varmen forhåbentligt en del billigere, forklarer formand for kraftvarmeværket Tage Majgaard til Vejle Amts Folkeblad.

Foreløbig skal solvarmeanlægget være med til at afbøde virkningerne for de 631 kunder i Bredsten, når grundbeløbet bortfalder om halvandet år.

 

Nyheder

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apple datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

06. jul 2017 Navnenyt

Midlertidig direktør på Logstor

Henning B. Beck er i en periode både administrerende direktør og økonomidirektør i Logstor.

30. jun 2017 Navnenyt

Ny kommunikationschef i Dansk Fjernvarme

Den 1. august tiltræder Kim Vejrup som ny kommunikationschef i Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

22. jun 2017 Presseklip

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse. Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”. Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny. Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst.

21. jun 2017 Presseklip

Professor: Danmark bruger for meget biomasse

Professor: Danmark bruger for meget biomasse. Fracking splitter Folketinget. Nyborg får billigere varme. 20 år gammel kedel skrottet.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017 Pressemeddelelse

Fornuftig håndsrækning til fjernvarmekunderne

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 53 millioner kroner i 2017-2018 til investering i varmepumper. Dansk Fjernvarme glæder sig over håndsrækningen, men appellerer også til en mere varig løsning for selskaberne. 

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.