22. jun 2017 Presseklip

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse. Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”. Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny. Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet:
EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse
EU-Kommissionen godkender, at staten kan støtte DONG Energys konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse med 422 mio. kr. som bidrag til, at den grønne omstilling af det danske energisystem er på rette kurs, skriver ministeriet.

Konverteringen af Asnæsværket vil betyde, at kunderne i Kalundborg og omegn fremover får grøn energi i stedet for energi baseret på kul.

”Det glæder mig, at Kommissionen er enig i, at Asnæsværket fremover skal kunne levere grøn energi til kunderne i Kalundborg. Dette er et vigtigt skridt i den grønne omstilling og mod målet om fossiluafhængighed i 2050,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

_____

Energistyrelsen:
Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”
Hvis det hollandske selskab Nail Resources får tilladelse til at efterforske og indvinde olie og gas på Lolland-Falster, får selskabet ikke samtidig ret til ”fracking”, meddeler Energistyrelsen, der derfor betegner Altingets artikler fra onsdag som ukorrekte.

_____

Altinget:
Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny
Det hollandske firma Nail Ressources må vente lidt endnu, før de får grønt lys til at lave prøveboringer efter olie, gas og geotermi på Lolland og Falster.

Det var konklusionen efter et møde i Folketingets energiudvalg onsdag, hvor man besluttede at udskyde beslutningen om at give tilladelse til det hollandske firma.

Beslutningen sker på baggrund af, at energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt endnu mangler at give svar på en række spørgsmål til medlemmerne af udvalget.

- Det er kun positivt, at der nu er tid til at få svaret på spørgsmålene, så der kan træffes en afgørelse på bedst muligt grundlag. Men jeg forventer ikke, at det vil ændre noget. Tilladelsen vil stadig blive givet, siger Venstres energiordfører, Thomas Danielsen til Altinget.

_____

DR P1:
Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst
Hvis vi gør vedvarende energi til den billigste løsning, er det ikke så vigtigt, hvad politikerne beslutter. Det mener energiforsker Gorm Bruun Andresen, der opfordrer til at satse på velprøvede teknologier som vind og sol for at begrænse klimaændringer i tide. 

Klimamodeller med dystre scenarier om globale temperaturstigninger indgår i hans arbejde, når han og kollegerne på Aarhus Universitet lægger planer for fremtidens bæredygtige energisystem med vedvarende energikilder. Det haster nu og her, understreger han i radioprogrammet ”Brinkmann” om energiteknologi.

Gorm Bruun Andresen er selv meget optaget af truslen fra klimaforandringer, og han motiveres af at prøve på at begrænse dem. Det bedste middel vil være at gøre vedvarende energi konkurrencedygtig, så det under alle omstændigheder er førstevalget ved nye anlæg.

- Først undrede jeg mig over, hvorfor nogle af de ældre på feltet snakkede så meget økonomi, når de egentlig har en lille grøn hippie indeni. Men der var én, der sagde til mig, at vi bliver nødt til at gøre det så billigt, at man simpelthen ikke kan sige nej tak til vedvarende energi. Det er løsningen, siger Gorm Bruun Andresen i radioprogrammet ”Brinkmann på P1”.

Nyheder

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apple datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

06. jul 2017 Navnenyt

Midlertidig direktør på Logstor

Henning B. Beck er i en periode både administrerende direktør og økonomidirektør i Logstor.

30. jun 2017 Navnenyt

Ny kommunikationschef i Dansk Fjernvarme

Den 1. august tiltræder Kim Vejrup som ny kommunikationschef i Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

23. jun 2017 Presseklip

Færre udgifter til grønne støtteordninger

Færre udgifter til grønne støtteordninger. Analyse: Mere el og færre fossile brændstoffer til opvarmning. Solen leverer en fjerdedel af varmen i Bredsten.

21. jun 2017 Presseklip

Professor: Danmark bruger for meget biomasse

Professor: Danmark bruger for meget biomasse. Fracking splitter Folketinget. Nyborg får billigere varme. 20 år gammel kedel skrottet.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017 Pressemeddelelse

Fornuftig håndsrækning til fjernvarmekunderne

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 53 millioner kroner i 2017-2018 til investering i varmepumper. Dansk Fjernvarme glæder sig over håndsrækningen, men appellerer også til en mere varig løsning for selskaberne. 

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.