21. jun 2017 Presseklip

Professor: Danmark bruger for meget biomasse

Professor: Danmark bruger for meget biomasse. Fracking splitter Folketinget. Nyborg får billigere varme. 20 år gammel kedel skrottet.

Ingeniøren:
Professor: Danmark bruger for meget biomasse
Danmark bruger dobbelt så meget biomasse, som kloden kan producere, hvis alle gjorde det samme. Derfor må vi ikke eksportere forbruget af varme fra biomasse, mener SDU-professor.

På kort sigt er det en super idé, at Dong Energy og landets øvrige kraft- og varmeværker skifter kul og naturgas ud med træpiller og anden biomasse, men på langt sigt kan vores planet ikke levere så megen bioenergi, vurderer professor Henrik Wenzel, SDU, som blandt andet forsker i bæredygtigt energiforbrug, i Ingeniøren.

Han påpeger, at hver borger i verden har cirka 20 gigajoule biomasse til strøm, varme og transport. I forskernes mest optimistiske scenarier bruger hver dansker 40 GJ i 2050.

Derfor kan danskerne ikke blive ved med at brænde så megen træ af i brændeovne, pillefyr og kraftværker. Slet ikke hvis Danmark skal være forbillede i reduktion af klimagasser.

- Danmark står for 0,1 procent af verdens energiforbrug. Det er, undskyld sproget, skide ligegyldigt, hvad vi gør her. Det vigtige her er, at vi ikke kan se et bæredygtigt energisystem for os, som bruger biomasse i varmesektoren. De mange gigajoule, vi skal bruge, skal over i transportsektoren. Der har vi allermest behov for de kulbrinter, sagde Henrik Wenzel på en debat på folkemødet og formanede mod at eksportere biomassebaseret varme til for eksempel Kina.

_____

Altinget:
Fracking splitter Folketinget
Fracking på Lolland og Falster splitter Energi- og Klimaudvalget – og midt i det står Socialdemokratiet, der afventer en række udvalgsspørgsmål forud for godkendelse af ansøgningerne onsdag. Her vil man ikke afvise fracking, hvis det kan gøres miljømæssigt forsvarligt – og det er det, man afventer svar fra ministeren på.

- Det afgørende er, at der opstilles nogle miljøgodkendelseskrav, så der ikke bliver nogen risiko for grundvand og miljø. Det gælder uanset, om man fracker efter geotermi eller fossile brændsler, siger Jens Joel, energiordfører for Socialdemokraterne til Altinget.

Regeringen ventes af få opbakning fra DF til spørgsmålet, og ifølge Energistyrelsen skal der efter regeringen tilladelse gives særskilte tilladelser, hvis firmaet ønsker at fracke. Det er ikke sandsynligt, at der kommer svar på spørgsmålene inden tilladelsen gives, og tirsdag bad Christian Poll (ALT) energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt om at udsætte beslutningen.

_____

TV2 FYN:
Nyborg får billigere varme
Fjernvarmeprisen i Nyborg blev sat ned i januar, og nu får prisen igen et lille nøk nedad. Den 1. juli bliver varmeprisen sat ned med 2 øre pr. kWh, og det vil i 2017 give en ekstra besparelse på 157,83 kroner for et standardhus på 130 m2, der bruger omkring 18.000 kWh. Det skriver TV2 FYN.

Borgerne i Vindinge og Rosilde får også snart mulighed for at få stabil og miljørigtig fjernvarme.

- Vi har fået godkendt projektet med udvidelse af fjernvarmen i Vindinge og Rosilde, og lige så snart 40 procent af områdets ejendomme har givet tilsagn om at blive tilsluttet fjernvarmen, går vi i gang med arbejdet, siger formand for Nyborg Forsyning & Service A/S Søren Svendsen til TV2 FYN.

_____

SN.dk:
20 år gammel kedel skrottet
Snertinge-Særslev-Føllenslev Energiselskab har skrottet deres 20 år gamle kedel på varmeværket. Nu er man så ved at installere en helt ny biomassekedel, en cyklon og et elektrofilter.

- Fra mandag morgen i sidste uge havde vi travlt med at få alt det nye sat til. Vi har haft flere lastbiler og en kran i gang, for det er meget tunge ting at flytte med, fortæller energiselskabets formand John Lou til sn.dk.

Cyklonens skal tage de fleste urenheder i røggassen, mens elektrofilteret fjerner de sidste små partikler i røggassen.

Hele det nye anlæg koster omkring 9 millioner kroner.

Nyheder

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apple datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

06. jul 2017 Navnenyt

Midlertidig direktør på Logstor

Henning B. Beck er i en periode både administrerende direktør og økonomidirektør i Logstor.

30. jun 2017 Navnenyt

Ny kommunikationschef i Dansk Fjernvarme

Den 1. august tiltræder Kim Vejrup som ny kommunikationschef i Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

23. jun 2017 Presseklip

Færre udgifter til grønne støtteordninger

Færre udgifter til grønne støtteordninger. Analyse: Mere el og færre fossile brændstoffer til opvarmning. Solen leverer en fjerdedel af varmen i Bredsten.

22. jun 2017 Presseklip

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse. Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”. Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny. Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017 Pressemeddelelse

Fornuftig håndsrækning til fjernvarmekunderne

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 53 millioner kroner i 2017-2018 til investering i varmepumper. Dansk Fjernvarme glæder sig over håndsrækningen, men appellerer også til en mere varig løsning for selskaberne. 

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.