20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

Altinget:
Danmark bidrager mest til grøn omstilling
Ifølge en ny måling fra Epinion mener danskerne, at Danmark er i front, når det handler om grøn omstilling og opfyldelse af FNs mål for bæredygtighed. Hver fjerde synes således, at Danmark bidrager mest til at opfylde målet for mere grøn og billig energi. 

Den vurdering bakker Venstres energi- og klimaordfører Thomas Danielsen op:

- Det har danskerne ramt meget godt, for grøn energi er helt klart en af Danmarks styrkepositioner," siger Thomas Danielsen, der også er næstformand i det tværpolitiske netværk for FN's verdensmål, siger han til Altinget.

Formanden for det tværpolitiske netværk om FN's verdensmål, Kirsten Brosbøl synes dog, at regeringen gør for lidt for at sikre, at Danmark bevarer den grønne førertrøje. Thomas Danielsen er uenig og peger på, at regeringen har nedsat afgiften ned på elbiler, gjort det billigere at opvarme huse med elektricitet og fjernet PSO-afgiften.

_____

Altinget:
Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking
I en redegørelse anbefaler Energistyrelsen, at energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt tillader fracking på Lolland og Falster.

”Alle tilladelser til efterforskning og indvinding af kulbrinter (olie/gas, red.) og geotermisk energi kan føre til behov for frakturering både i efterforskningsfasen og en eventuelt senere indvindingsfase,” står der i Energistyrelsens redegørelse ifølge Altinget.

Den omdiskuterede metode vil efter al sandsynlighed blive taget i brug, hvis det hollandske firma Nail Ressources får tilladelse til olieboringer i landsdelen.

Greenpeace har sammen med WWF Verdensnaturfonden og Det Økologiske Råd udsendt en pressemeddelelse, hvor de sammen lufter deres bekymringer omkring udsigten til mere dansk olieudvinding.

_____

Fredericia Dagblad:
Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater
Fredericia Dagblad har spurgt læserne i Trekantområdet om Ewiis sponsorpolitik. Og læserne er ikke i tvivl: Forsyningsselskabet skal droppe sponsoraterne til stadion i Odense, Royal Arena og Brøndby Hallen. Det mener over 95 procent af de 400, der har svaret, oplyser Fredericia Dagblad.

Avisen understreger, at undersøgelsen ikke er videnskabelig, men den viser, at Ewiis bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm har fornemmet rigtigt, når han udtalte, at sponsoraftalerne er noget af det, bestyrelsen vil kigge på efter afskeden med direktør Knud Steen Larsen.

_____

Energy Supply:
Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning
I snart seks år har Frederikshavn Forsyning arbejdet på at komme af med naturgas og få en grønnere varmeproduktion, men virksomheds- og samfundsøkonomien driller.

- Vi har haft mange scenarier i spil og kan nemt skabe virksomhedsøkonomi i produktion med grønne brændsler, men samfundsøkonomien spænder ben. Vi har svært ved at se, at regeringen har et inderligt ønske om at omlægge til grøn energi. Vi oplever, at omstillingen afhænger af afgifter, og at omstillingen ikke må give det mindste hul i statskassen, siger Lars B. Østergaard, forsyningschef for vand og varme i Frederikshavn Forsyning, til Forsyning & Energi ifølge Energy Supply.

Cowi har fremlagt tre alternativer til naturgasfyret kraftvarme, men ingen af dem er lige i skabet. Den bedste økonomi har det flisfyrede kraftvarmeanlæg, men det har til gengæld den dårligste samfundsøkonomi. Dermed står det hen i det uvisse, hvordan Frederikshavn Forsyning kan etablere et nyt anlæg.

_____ 

Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis:
Kritik af kommende fjernvarmeværk på Sydfyn
Det kommende halmværk i de sydfynske landsbyer Ollerup, Vester Skerninge og Ulbølle har stor tilslutning blandt beboerne, men politikerne er uenige, allerede inden planerne er nået til byrådet.

Enhedslisten vil ikke stemme for hverken kommunegaranti eller tilslutningspligt, oplyser partiets byrådsmedlemmer.

- Der har siddet nogle rigtig gode folk, som vil miljøet det bedste, og arbejdet på det her. Men halmafbrænding er gammeldags og kortfristet både økonomisk og CO2-mæssigt. Det virker også ressourcemæssigt forkert at grave nye rør ned ved siden af de naturgasrør, der ligger der i forvejen. Jeg synes, det er ærgerligt, at man ikke har ambitioner om at være mere moderne, siger Jens Erik Laulund Skotte (EL) til Fyens Stiftstidende.

Enhedslisten vil beholde naturgas og senere få biogas i de samme rør, når Nature Energy omstiller, mens huse med oliefyr eller lignende bør skifte til vand til luft-varmepumper.

Værkets formand Erik Stoumann fastholder, at halm pt er den bedste løsning for Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme a.m.b.a. og værkets forbrugere. 

_____

Energy Supply:
60 ton tunge kedler løftet gennem taget på varmeværk
HOFORs omlægning fra damp til varme kræver, at Lygten Varmecentral i København bygges om.

- Vi udskifter tre store dampkedler med fire nye og mindre vandkedler, så værket kan levere stabil vandbaseret fjernvarme til københavnerne. De nuværende dampkedler er næsten 50 år gamle, og de nye kedler vil være langt bedre for miljøet, siger Charlotte Søndergren, der er afdelingsleder i HOFOR, til Energy Supply.

De nye kedler vejer hver 60 ton, der cirka til tre busser med passagerer. De er omkring 10 meter i længden og 5 meter i bredden og skal sænkes ned gennem taget.

Kedlerne blev sænket ned gennem taget på varmeværket, hvor der var skabt et hul mellem de bærende bjælker i stålkonstruktionen stort nok til, at kedlerne, store ventilationsskakte og mindre kraner, der skal flytte kedlerne på plads i bygningen, kunne hejses ned.

I sensommeren renoveres værkets 120 meter høje skorsten, så den kan bruges sammen med de nye kedler. Hele ombygningen varer til 2018.

_____

Salling Avis:
Varmeværk vil spille på flere strenge
På lørdag indvies Ramsing-Lem-Lihme Kraftvarmeværks nye halmværk fejret. Det skal sikre værket og kunderne mod udsving i gasprisen.

- Det kan nok antydes, at vi har været ramt af prisstigninger før. Vores leveringspris ligger på 17.000 kroner for et standardhus, og da det var værst, betalte vi 24.000 for gassen, så det nye halmværk sikrer os, fordi vi kan fyre med flere ting. Det er hovedformålet med udvidelsen, siger bestyrelsesformand Jørgen Thomassen i Salling Avis.

Værket vil på sigt udvide med solvarme.

Nyheder

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apple datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

06. jul 2017 Navnenyt

Midlertidig direktør på Logstor

Henning B. Beck er i en periode både administrerende direktør og økonomidirektør i Logstor.

30. jun 2017 Navnenyt

Ny kommunikationschef i Dansk Fjernvarme

Den 1. august tiltræder Kim Vejrup som ny kommunikationschef i Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

23. jun 2017 Presseklip

Færre udgifter til grønne støtteordninger

Færre udgifter til grønne støtteordninger. Analyse: Mere el og færre fossile brændstoffer til opvarmning. Solen leverer en fjerdedel af varmen i Bredsten.

22. jun 2017 Presseklip

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse. Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”. Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny. Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst.

21. jun 2017 Presseklip

Professor: Danmark bruger for meget biomasse

Professor: Danmark bruger for meget biomasse. Fracking splitter Folketinget. Nyborg får billigere varme. 20 år gammel kedel skrottet.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017 Pressemeddelelse

Fornuftig håndsrækning til fjernvarmekunderne

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 53 millioner kroner i 2017-2018 til investering i varmepumper. Dansk Fjernvarme glæder sig over håndsrækningen, men appellerer også til en mere varig løsning for selskaberne. 

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.