19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

Ingeniøren:
Cirkulær økonomi er også for forsyninger 
Buzz-begrebet cirkulær økonomi var også på dagsordenen i Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforenings fælles debat på folkemødet. En konklusion var, at cirkulær økonomi kræver samtænkning – også i forsyningssektoren.

Ifølge Dansk Fjernvarmes direktør er forsyningernes løsning på cirkulær økonomi tættere samarbejde mellem af vand, fjernvarme, el-forsyning samt affaldshåndtering, som når varme fra affaldsforbrænding bliver fjernvarmen.

Desuden vil stadig mere dansk vindenergi give behov for lagring af overskudsstrøm, som efter Kim Mortensens mening åbner for samtænkning af fjernvarme- og el-net med hjælp fra varmepumper, så ressourcerne bliver cirkulære og gør mest gavn for alle.

- Af den grund tror jeg, at kampen om at forsvare et kollektivt varmesystem er vigtig, konstaterede Kim Mortensen ifølge Ingeniøren.

I var der 38 arrangementer om genbrug genanvendelse og cirkulær økonomi på folkemødet.

_____

Finans:
Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden
Bestyrelsesformanden i energikoncernen EWII bærer et betydeligt ansvar for en række fejlinvesteringer, lyder kritikken fra tidligere bestyrelsesmedlem i EWII Jens Pilgaard.

Han sad i bestyrelsen indtil 2014 og indkaldte ifølge sig selv til flere ekstraordinære bestyrelsesmøder for at stoppe investeringerne i blandt andet en trehjulet elscooter, brændselsceller og solcelleeventyr i Afrika. Projekter, der har kostet EWII et trecifret millionbeløb, da ingen af dem blev kommercielle successer.

- Havde vi stoppet disse vanvittige projekter, var Ewiis egenkapital over en mia. kr. større i dag, siger Jens Pilgaard til Finans og tilføjer, at pengene i stedet kunne være brugt til at sænke prisen på el, vand og varme.

Han oplyser til Finans, at Steen Dahlstrøm og Knud Steen Larsen holdt formøder og afstemte alle store beslutninger, inden de præsenterede dem for resten af bestyrelsen.

_____

Fyens Stiftstidende:
Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense
Jernstøberiet Tasso i centrum af Odense har siden 2014 sendt sin overskudsvarme direkte ud i fjernvarmenettet. Det kan lade sig gøre, fordi Fjernvarme Fyns hovedledning løber så tæt forbi jernstøberiet, at der kun skulle graves en stikledning på 17 meter for at lede det varme vand direkte ud i nettet. Det skriver Fyens Stiftstidende. 

Tassos centrale placering gør det muligt at få økonomi i projektet, selvom virksomheden skal betale 33 procent i afgift af den overskudsvarme, der sendes ud til forbrugerne. 

- Men personligt synes jeg, at det er en ærgerlig afgift. For der er ingen tvivl om, at den forringer incitamentet til at investere i genvinding af overskudsvarme. Afgiften betyder, at en masse energi ikke bliver brugt optimalt, siger teknisk chef i Tasso Bjarne Faurbye til Fyens Stiftstidende.

Overskudsvarmen fra Jernstøberiet dækker varmeforbrug i 250 fynske husstande. Samtidig er virksomhedens årlige forbrug af kølevand reduceret fra 5000 kubikmeter til nul.

_____

Fjernvarme Horsens:
Mere attraktivt at spare varme i Horsens
Fjernvarme Horsens indfører en ny afregningsmodel, der gør det mere attraktivt at spare på varmen.

Mange boligforeninger og boligejere sparer på energien, og den indsats skal kunne ses tydeligere på fjernvarmeregningen, mener Fjernvarme Horsens.

"Siden fjernvarmeplanen blev godkendt, har vi arbejdet på at finde en afregningsmodel, som i højere grad tilgodeser energibesparende tiltag.  Der er nu fundet en god og retfærdig model, som er ens for alle fjernvarmeforbrugere og uanset boligform,” siger bestyrelsesformand i Fjernvarme Horsens A/S, Lars Goldschmidt om modellen, der træder i kraft 1. juli.

Har man et lille varmeforbrug i forhold til boligarealet, kan den faste del af varmeregningen blive uforholdsmæssig stor.

Med den nye afregningsmodel kan den faste del af regningen højst udgøre 70 procent af den variable del. Den samlede regning kan dog ikke blive mindre end de faste udgifter, oplyser Fjernvarme Horsens.

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. aug 2017 Navnenyt

40 års bestyrelsesjubilæum i Aars

Formand Svend F. Andersen har i august 40 års-jubilæum som medlem af Aars Fjernvarmes bestyrelse.

21. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Arrangementer & Salg

Louise Skov Christensen er ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarmes team Arrangementer & Salg.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. aug 2017 Presseklip

Venstre nedtoner energiforliget

LÆS I DAG: Venstre nedtoner energiforliget. Regnskabets dag for Ewii. Grøn fjernvarme til Lyngbys rådhus. Kværndrup sænker prisen på fjernvarme.

14. aug 2017 Presseklip

Lovforslag kan koste kunderne penge

LÆS I DAG: ”Lovforslag kan koste kunderne penge”. Dansk Fjernvarme efterlyser konsekvenser. SF vil have stop for brændeovne i København. Varmeværket lukker for varmt vand i Albertslund.

11. aug 2017 Presseklip

Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg

LÆS I DAG: Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg. Formandskandidat vil tage opgør med kommercielle fejlskud. EU vil slukke gamle fyringsanlæg i 2021.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.