19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

Ingeniøren:
Cirkulær økonomi er også for forsyninger 
Buzz-begrebet cirkulær økonomi var også på dagsordenen i Dansk Fjernvarme, DANVA og Dansk Affaldsforenings fælles debat på folkemødet. En konklusion var, at cirkulær økonomi kræver samtænkning – også i forsyningssektoren.

Ifølge Dansk Fjernvarmes direktør er forsyningernes løsning på cirkulær økonomi tættere samarbejde mellem af vand, fjernvarme, el-forsyning samt affaldshåndtering, som når varme fra affaldsforbrænding bliver fjernvarmen.

Desuden vil stadig mere dansk vindenergi give behov for lagring af overskudsstrøm, som efter Kim Mortensens mening åbner for samtænkning af fjernvarme- og el-net med hjælp fra varmepumper, så ressourcerne bliver cirkulære og gør mest gavn for alle.

- Af den grund tror jeg, at kampen om at forsvare et kollektivt varmesystem er vigtig, konstaterede Kim Mortensen ifølge Ingeniøren.

I var der 38 arrangementer om genbrug genanvendelse og cirkulær økonomi på folkemødet.

_____

Finans:
Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden
Bestyrelsesformanden i energikoncernen EWII bærer et betydeligt ansvar for en række fejlinvesteringer, lyder kritikken fra tidligere bestyrelsesmedlem i EWII Jens Pilgaard.

Han sad i bestyrelsen indtil 2014 og indkaldte ifølge sig selv til flere ekstraordinære bestyrelsesmøder for at stoppe investeringerne i blandt andet en trehjulet elscooter, brændselsceller og solcelleeventyr i Afrika. Projekter, der har kostet EWII et trecifret millionbeløb, da ingen af dem blev kommercielle successer.

- Havde vi stoppet disse vanvittige projekter, var Ewiis egenkapital over en mia. kr. større i dag, siger Jens Pilgaard til Finans og tilføjer, at pengene i stedet kunne være brugt til at sænke prisen på el, vand og varme.

Han oplyser til Finans, at Steen Dahlstrøm og Knud Steen Larsen holdt formøder og afstemte alle store beslutninger, inden de præsenterede dem for resten af bestyrelsen.

_____

Fyens Stiftstidende:
Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense
Jernstøberiet Tasso i centrum af Odense har siden 2014 sendt sin overskudsvarme direkte ud i fjernvarmenettet. Det kan lade sig gøre, fordi Fjernvarme Fyns hovedledning løber så tæt forbi jernstøberiet, at der kun skulle graves en stikledning på 17 meter for at lede det varme vand direkte ud i nettet. Det skriver Fyens Stiftstidende. 

Tassos centrale placering gør det muligt at få økonomi i projektet, selvom virksomheden skal betale 33 procent i afgift af den overskudsvarme, der sendes ud til forbrugerne. 

- Men personligt synes jeg, at det er en ærgerlig afgift. For der er ingen tvivl om, at den forringer incitamentet til at investere i genvinding af overskudsvarme. Afgiften betyder, at en masse energi ikke bliver brugt optimalt, siger teknisk chef i Tasso Bjarne Faurbye til Fyens Stiftstidende.

Overskudsvarmen fra Jernstøberiet dækker varmeforbrug i 250 fynske husstande. Samtidig er virksomhedens årlige forbrug af kølevand reduceret fra 5000 kubikmeter til nul.

_____

Fjernvarme Horsens:
Mere attraktivt at spare varme i Horsens
Fjernvarme Horsens indfører en ny afregningsmodel, der gør det mere attraktivt at spare på varmen.

Mange boligforeninger og boligejere sparer på energien, og den indsats skal kunne ses tydeligere på fjernvarmeregningen, mener Fjernvarme Horsens.

"Siden fjernvarmeplanen blev godkendt, har vi arbejdet på at finde en afregningsmodel, som i højere grad tilgodeser energibesparende tiltag.  Der er nu fundet en god og retfærdig model, som er ens for alle fjernvarmeforbrugere og uanset boligform,” siger bestyrelsesformand i Fjernvarme Horsens A/S, Lars Goldschmidt om modellen, der træder i kraft 1. juli.

Har man et lille varmeforbrug i forhold til boligarealet, kan den faste del af varmeregningen blive uforholdsmæssig stor.

Med den nye afregningsmodel kan den faste del af regningen højst udgøre 70 procent af den variable del. Den samlede regning kan dog ikke blive mindre end de faste udgifter, oplyser Fjernvarme Horsens.

Nyheder

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2017 Presseklip

Hollændere vil lede efter geotermi og olie på Lolland

LÆS I DAG: Hollændere vil søge efter geotermi og olie på Lolland-Falster. Grøn omstilling går stærkt - og for langsomt. Oliefyr veksles til fjernvarme i Herning. 53 mio. kr. fra Christiansborg til kollektive varmepumper.

14. jun 2017 Presseklip

Danmark i den grønne førertrøje

LÆS I DAG: Danmark verdensmester i grøn energiteknologi. Fjernvarmeselskaber investerer for milliarder og er lune på fjernkøling. EWII-direktør fratræder. 

13. jun 2017 Presseklip

Udnyttelse af datacentervarme kræver afgiftslettelser

LÆS I DAG:Udnyttelse af datacentervarme kræver afgiftslettelser. Lilleholt lukker for tilskud til hulmursisolering. Hvidovre Stadion udnytter returvarme. TV-indslag: Fjernvarme Fyn sænker prisen.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.