16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

Altinget:
Forsyningsselskaber kan inddrive gæld
Sidste uges politiske aftale om gældsinddrivelse ses af forsyningsselskaberne som et markant resultat i forhold til at kunne inddrive gæld. I aftalen står, at forsyningsselskaber og kommuner kan overtage flere inddrivelsesopgaver, skriver Altinget.   

- Vi har i flere år oplevet, at Skat ikke har kunnet løfte opgaven med at inddrive restancer for ubetalte vandregninger. Jeg vil derfor gerne rose partierne på Christiansborg, der har hørt vores forslag til en løsning af problemet, siger Carl-Emil Larsen, direktør i DANVA.

DANVA regner med, at vandselskaberne snart kan begynde at indkræve de godt 150 millioner kroner, som 16.000 vandkunder skylder på tværs af landet. Der vil dog blive tale om afskrivning af en mindre del af gældsposterne, der er overgivet til Skat før 19. november 2015.

_____


Sjællandske Medier:
SK Forsyning vil bygge højere end lokalplan tillader
Fjernvarmenettet i den sydlige del af Korsør skal forbindes med et nyt halmvarmeværk, som SK Forsyning vil bygge i EnergiPark Korsør.

Men planerne bliver formodentlig kun til noget, hvis SK Forsyning får dispensation til at opføre en 40 meter høj skorsten, skriver Sjællandske - Slagelse, Sorø, Kalundborg.

Ifølge lokalplanen for området må byggeriet højst være 26 meter højt. Derfor skal politikerne i økonomiudvalget og senere i byrådet beslutte, om de vil give dispensation til den 40 meter høje skorsten. Desuden skal en akkumuleringstank med indholdet af det varme vand op i 31,5 meters højde, hvis der skal sikres et tilstrækkeligt vandtryk for at nå alle dele af Korsør med det varme vand.

 

Dispensation til at bygge højere vil kræve, at der under høringsfasen ikke kommer væsentlige indsigelser imod de nye højder, skriver Sjællandske Medier.

_____


Østbirk Avis:
Varmeprisen falder i Hovedgård
Efter flere år med uændrede priser kan Hovedgård Fjernvarmeværk nu sætte varmeprisen ned for regnskabsåret 2017-18.

Prisen falder 30 kr. pr. MWh, og samtidig bliver målerafgiften næsten halveret, så forbrugerne kan se frem til en prisnedsættelse på omkring 1.000 kr. for et parcelhus, skriver Østbirk Avis.

Der er flere grunde til, at forbrugerne nu kan glæde sig til at modtage en mindre varmeregning.

- For det første har vi dygtige folk ansat (….) Det betyder også meget, at vi har en fornuftig pris på køb af flis og nøje overvejer vedligehold og nyinvesteringer. Det er også en fordel, at vi får stadig flere forbrugere, og at vi har kapacitet til at få endnu flere med, siger formand for Hovedgård Fjernvarmeværk, Kaj Jessen, til Østbirk Avis.

Hovedgård Fjernvarmeværk har i flere år arbejdet på at optimere afkølingen, og udvalgte forbrugere, der afkøler for lidt, har fået tilbudt et gratis servicebesøg. Indsatsen fortsætter, og målet er, at alle huse mindst skal afkøle med 25 grader, men gerne mere.

_____


JydskeVestkysten:
Busser flyttes for gravearbejde
Der går ofte hul på fjernvarmeledningerne i Kolding Midtby, og derfor renoverer Trefor Varme rørene fra 26. juni til 6. august, skriver jv.dk.

Farverstræde og Brostræde bliver gravet op, og derfor kører busserne ikke i de to gader, og Farverstræde også er spærret for biler fra den 26. juni til 16. juli.

 

Cyklister og fodgængere kan hele tiden passere.

 

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. aug 2017 Navnenyt

40 års bestyrelsesjubilæum i Aars

Formand Svend F. Andersen har i august 40 års-jubilæum som medlem af Aars Fjernvarmes bestyrelse.

21. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Arrangementer & Salg

Louise Skov Christensen er ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarmes team Arrangementer & Salg.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. aug 2017 Presseklip

Venstre nedtoner energiforliget

LÆS I DAG: Venstre nedtoner energiforliget. Regnskabets dag for Ewii. Grøn fjernvarme til Lyngbys rådhus. Kværndrup sænker prisen på fjernvarme.

14. aug 2017 Presseklip

Lovforslag kan koste kunderne penge

LÆS I DAG: ”Lovforslag kan koste kunderne penge”. Dansk Fjernvarme efterlyser konsekvenser. SF vil have stop for brændeovne i København. Varmeværket lukker for varmt vand i Albertslund.

11. aug 2017 Presseklip

Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg

LÆS I DAG: Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg. Formandskandidat vil tage opgør med kommercielle fejlskud. EU vil slukke gamle fyringsanlæg i 2021.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.