16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

Altinget:
Forsyningsselskaber kan inddrive gæld
Sidste uges politiske aftale om gældsinddrivelse ses af forsyningsselskaberne som et markant resultat i forhold til at kunne inddrive gæld. I aftalen står, at forsyningsselskaber og kommuner kan overtage flere inddrivelsesopgaver, skriver Altinget.   

- Vi har i flere år oplevet, at Skat ikke har kunnet løfte opgaven med at inddrive restancer for ubetalte vandregninger. Jeg vil derfor gerne rose partierne på Christiansborg, der har hørt vores forslag til en løsning af problemet, siger Carl-Emil Larsen, direktør i DANVA.

DANVA regner med, at vandselskaberne snart kan begynde at indkræve de godt 150 millioner kroner, som 16.000 vandkunder skylder på tværs af landet. Der vil dog blive tale om afskrivning af en mindre del af gældsposterne, der er overgivet til Skat før 19. november 2015.

_____


Sjællandske Medier:
SK Forsyning vil bygge højere end lokalplan tillader
Fjernvarmenettet i den sydlige del af Korsør skal forbindes med et nyt halmvarmeværk, som SK Forsyning vil bygge i EnergiPark Korsør.

Men planerne bliver formodentlig kun til noget, hvis SK Forsyning får dispensation til at opføre en 40 meter høj skorsten, skriver Sjællandske - Slagelse, Sorø, Kalundborg.

Ifølge lokalplanen for området må byggeriet højst være 26 meter højt. Derfor skal politikerne i økonomiudvalget og senere i byrådet beslutte, om de vil give dispensation til den 40 meter høje skorsten. Desuden skal en akkumuleringstank med indholdet af det varme vand op i 31,5 meters højde, hvis der skal sikres et tilstrækkeligt vandtryk for at nå alle dele af Korsør med det varme vand.

 

Dispensation til at bygge højere vil kræve, at der under høringsfasen ikke kommer væsentlige indsigelser imod de nye højder, skriver Sjællandske Medier.

_____


Østbirk Avis:
Varmeprisen falder i Hovedgård
Efter flere år med uændrede priser kan Hovedgård Fjernvarmeværk nu sætte varmeprisen ned for regnskabsåret 2017-18.

Prisen falder 30 kr. pr. MWh, og samtidig bliver målerafgiften næsten halveret, så forbrugerne kan se frem til en prisnedsættelse på omkring 1.000 kr. for et parcelhus, skriver Østbirk Avis.

Der er flere grunde til, at forbrugerne nu kan glæde sig til at modtage en mindre varmeregning.

- For det første har vi dygtige folk ansat (….) Det betyder også meget, at vi har en fornuftig pris på køb af flis og nøje overvejer vedligehold og nyinvesteringer. Det er også en fordel, at vi får stadig flere forbrugere, og at vi har kapacitet til at få endnu flere med, siger formand for Hovedgård Fjernvarmeværk, Kaj Jessen, til Østbirk Avis.

Hovedgård Fjernvarmeværk har i flere år arbejdet på at optimere afkølingen, og udvalgte forbrugere, der afkøler for lidt, har fået tilbudt et gratis servicebesøg. Indsatsen fortsætter, og målet er, at alle huse mindst skal afkøle med 25 grader, men gerne mere.

_____


JydskeVestkysten:
Busser flyttes for gravearbejde
Der går ofte hul på fjernvarmeledningerne i Kolding Midtby, og derfor renoverer Trefor Varme rørene fra 26. juni til 6. august, skriver jv.dk.

Farverstræde og Brostræde bliver gravet op, og derfor kører busserne ikke i de to gader, og Farverstræde også er spærret for biler fra den 26. juni til 16. juli.

 

Cyklister og fodgængere kan hele tiden passere.

 

Nyheder

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. jun 2017 Presseklip

Hollændere vil lede efter geotermi og olie på Lolland

LÆS I DAG: Hollændere vil søge efter geotermi og olie på Lolland-Falster. Grøn omstilling går stærkt - og for langsomt. Oliefyr veksles til fjernvarme i Herning. 53 mio. kr. fra Christiansborg til kollektive varmepumper.

14. jun 2017 Presseklip

Danmark i den grønne førertrøje

LÆS I DAG: Danmark verdensmester i grøn energiteknologi. Fjernvarmeselskaber investerer for milliarder og er lune på fjernkøling. EWII-direktør fratræder. 

13. jun 2017 Presseklip

Udnyttelse af datacentervarme kræver afgiftslettelser

LÆS I DAG:Udnyttelse af datacentervarme kræver afgiftslettelser. Lilleholt lukker for tilskud til hulmursisolering. Hvidovre Stadion udnytter returvarme. TV-indslag: Fjernvarme Fyn sænker prisen.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.