13. jun 2017 Presseklip

Udnyttelse af datacentervarme kræver afgiftslettelser

LÆS I DAG:Udnyttelse af datacentervarme kræver afgiftslettelser. Lilleholt lukker for tilskud til hulmursisolering. Hvidovre Stadion udnytter returvarme. TV-indslag: Fjernvarme Fyn sænker prisen.

Computerworld:
Udnyttelse af datacentervarme kræver afgiftslettelser
Datacentre bruger voldsomme mængder energi, og når det sker, dannes der store mængder varme, som fjernvarmeselskaberne gerne vil aftage. Men det kræver, at der skabes bedre rammer for de varmepumper, som skal sætte gang i projektet. 

- Jeg er sikker på, at fjernvarmeselskaberne vil synes, at det er interessant. Der kan være nogle lokale forhold, der gør sig gældende, men som udgangspunkt vil selskaberne være meget interesserede i at få lov til at udnytte den her overskudsvarme, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme til Computerworld.

Computerworlds beregninger viser, at datacentre kan opvarme flere end 200.000 husstande i 2030, men Kim Mortensen er bekymret over manglen på politisk vilje. Ifølge ham skal der handles inden udgangen af 2018, hvor en statslig kompensation til elproduktion på naturgas bortfalder – for allerede nu er værkerne og på udkig efter alternative løsninger -og det kunne være overskudsvarme, hvis afgifterne lettes.

_____

Ingeniøren:
Lilleholt lukker for tilskud til hulmursisolering
Efter en suspendering af energisparetilskud til hulmursisolering i tre måneder har energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i samråd med energibranchen besluttet at lukke muligheden helt, skriver Ingeniøren.

Beslutningen kommer efter måneders kritik af og særkontrol med ordningen, der har vist sig at være ramt af fejl, sjusk og snyd.

- Jeg vil ikke acceptere, at der er så omfattende sjusk og fejl, måske endda direkte fusk, med en ordning, hvor der både gives tilskud, og som koster husejerne penge. Derfor lukker vi for tilskud for hulmursisolering, og derfor har regeringen også styrket den generelle kontrol med hele ordningen, så vi kan få nedbragt antallet af fejl, siger energi-, forsynings- og klimaministeren.

Han opfordrer stadig husejerne til at investere i energibesparelser, og de kan fortsat søgetilskud til en andre tiltag, der klimaet og pengepungen.

_____

Lokalavisen Hvidovre Avis:
Hvidovre Stadion udnytter returvarme
Hvidovre Stadion har fået varme i fodboldbanen og i nogle løbebaner, og det gavner alle Hvidovres fjernvarmeforbrugere, skriver Lokalavisen Hvidovre Avis.

Det er nemlig returvarme, Hvidovre Stadion anvender, og det betyder, at energien i fjernvarmen udnyttes optimalt. Og når afkølingen er god, er det en fordel for alle varmeforbrugere i Hvidovre, fordi varmeforsyningen FD Hvidovre belønnes økonomisk for god afkøling af fjernvarmevandet.

_____

TV2 Fyn:
Fjernvarme Fyn sænker prisen
Tidligere på året præsenteret Fjernvarme Fyn et pænt resultat for 2016. Og derfor sætter fjernvarmeselskabet nu varmeprisen lidt ned. Det har Odense Kommune netop godkendt.

- Det er altid dejligt at kunne honorere vores kunder med en prisnedsættelse. Samtidig glæder det os naturligvis, at nedsættelsen sker på baggrund af virksomhedens flotte resultat for 2016. Det vidner om at, at Fjernvarme Fyn er på rette kurs med både grøn omstilling og økonomisk ansvarlighed i fokus, siger forsyningschef Jakob Rasmussen fra Fjernvarme Fyn til TV2 Fyn.

De lavere priser betyder en årlig besparelse på 390 kroner for et standardhus på 130 kvadratmeter med et forbrug på 18,1 MWh.

Se indslaget fra TV2 Fyn herunder:

Nyheder

09. aug 2017

Ny analyse: Profit i fjernvarmen vil ramme grøn omstilling og eksport

En ny analyse fra tænketanken Grøn Energi viser, at profit i fjernvarmen vil gå ud over den grønne omstilling – og i værste fald eksporten af energiteknologi. Det får Dansk Fjernvarme til at advare imod tiltaget.

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apples datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes, så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. aug 2017 Navnenyt

40 års bestyrelsesjubilæum i Aars

Formand Svend F. Andersen har i august 40 års-jubilæum som medlem af Aars Fjernvarmes bestyrelse.

21. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Arrangementer & Salg

Louise Skov Christensen er ny studentermedhjælper i Dansk Fjernvarmes team Arrangementer & Salg.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. aug 2017 Presseklip

Venstre nedtoner energiforliget

LÆS I DAG: Venstre nedtoner energiforliget. Regnskabets dag for Ewii. Grøn fjernvarme til Lyngbys rådhus. Kværndrup sænker prisen på fjernvarme.

14. aug 2017 Presseklip

Lovforslag kan koste kunderne penge

LÆS I DAG: ”Lovforslag kan koste kunderne penge”. Dansk Fjernvarme efterlyser konsekvenser. SF vil have stop for brændeovne i København. Varmeværket lukker for varmt vand i Albertslund.

11. aug 2017 Presseklip

Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg

LÆS I DAG: Affaldsforbrænding bremser fossilfri varme i Aalborg. Formandskandidat vil tage opgør med kommercielle fejlskud. EU vil slukke gamle fyringsanlæg i 2021.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. aug 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Grøn Energi

Jesper Friedrich Brandt er Grøn Energis nye studentermedhjælper.

17. aug 2017 Navnenyt

Ny regnskabsmedarbejder i Dansk Fjernvarme

Naja Tang Christensen er ny regnskabsmedarbejder hos Dansk Fjernvarme i Kolding.

16. aug 2017 Navnenyt

Ny formand for EWII

Den erfarne energidirektør Jørn Limann er ny formand for EWII, og Morten Hansen er ny næstformand.

14. aug 2017 Navnenyt

Grøn Energis analysechef Jesper Koch fylder 60

Analysechef i Dansk Fjernvarme og leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, fylder 60 år på lørdag den 19. august.

01. aug 2017 Navnenyt

Ny tekniker i Greve

John Hansen er per 1. juli ny fjernvarmetekniker hos Greve Fjernvarme.

01. aug 2017 Navnenyt

Nye ansigter hos Dansk Fjernvarme

Tre nye medarbejdere begynder i Dansk Fjernvarmes sekretariat i løbet af de kommende to uger. Desuden starter også to nye studentermedhjælpere.