13. jun 2017 Presseklip

Udnyttelse af datacentervarme kræver afgiftslettelser

LÆS I DAG:Udnyttelse af datacentervarme kræver afgiftslettelser. Lilleholt lukker for tilskud til hulmursisolering. Hvidovre Stadion udnytter returvarme. TV-indslag: Fjernvarme Fyn sænker prisen.

Computerworld:
Udnyttelse af datacentervarme kræver afgiftslettelser
Datacentre bruger voldsomme mængder energi, og når det sker, dannes der store mængder varme, som fjernvarmeselskaberne gerne vil aftage. Men det kræver, at der skabes bedre rammer for de varmepumper, som skal sætte gang i projektet. 

- Jeg er sikker på, at fjernvarmeselskaberne vil synes, at det er interessant. Der kan være nogle lokale forhold, der gør sig gældende, men som udgangspunkt vil selskaberne være meget interesserede i at få lov til at udnytte den her overskudsvarme, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme til Computerworld.

Computerworlds beregninger viser, at datacentre kan opvarme flere end 200.000 husstande i 2030, men Kim Mortensen er bekymret over manglen på politisk vilje. Ifølge ham skal der handles inden udgangen af 2018, hvor en statslig kompensation til elproduktion på naturgas bortfalder – for allerede nu er værkerne og på udkig efter alternative løsninger -og det kunne være overskudsvarme, hvis afgifterne lettes.

_____

Ingeniøren:
Lilleholt lukker for tilskud til hulmursisolering
Efter en suspendering af energisparetilskud til hulmursisolering i tre måneder har energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i samråd med energibranchen besluttet at lukke muligheden helt, skriver Ingeniøren.

Beslutningen kommer efter måneders kritik af og særkontrol med ordningen, der har vist sig at være ramt af fejl, sjusk og snyd.

- Jeg vil ikke acceptere, at der er så omfattende sjusk og fejl, måske endda direkte fusk, med en ordning, hvor der både gives tilskud, og som koster husejerne penge. Derfor lukker vi for tilskud for hulmursisolering, og derfor har regeringen også styrket den generelle kontrol med hele ordningen, så vi kan få nedbragt antallet af fejl, siger energi-, forsynings- og klimaministeren.

Han opfordrer stadig husejerne til at investere i energibesparelser, og de kan fortsat søgetilskud til en andre tiltag, der klimaet og pengepungen.

_____

Lokalavisen Hvidovre Avis:
Hvidovre Stadion udnytter returvarme
Hvidovre Stadion har fået varme i fodboldbanen og i nogle løbebaner, og det gavner alle Hvidovres fjernvarmeforbrugere, skriver Lokalavisen Hvidovre Avis.

Det er nemlig returvarme, Hvidovre Stadion anvender, og det betyder, at energien i fjernvarmen udnyttes optimalt. Og når afkølingen er god, er det en fordel for alle varmeforbrugere i Hvidovre, fordi varmeforsyningen FD Hvidovre belønnes økonomisk for god afkøling af fjernvarmevandet.

_____

TV2 Fyn:
Fjernvarme Fyn sænker prisen
Tidligere på året præsenteret Fjernvarme Fyn et pænt resultat for 2016. Og derfor sætter fjernvarmeselskabet nu varmeprisen lidt ned. Det har Odense Kommune netop godkendt.

- Det er altid dejligt at kunne honorere vores kunder med en prisnedsættelse. Samtidig glæder det os naturligvis, at nedsættelsen sker på baggrund af virksomhedens flotte resultat for 2016. Det vidner om at, at Fjernvarme Fyn er på rette kurs med både grøn omstilling og økonomisk ansvarlighed i fokus, siger forsyningschef Jakob Rasmussen fra Fjernvarme Fyn til TV2 Fyn.

De lavere priser betyder en årlig besparelse på 390 kroner for et standardhus på 130 kvadratmeter med et forbrug på 18,1 MWh.

Se indslaget fra TV2 Fyn herunder:

Nyheder

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

15. jun 2017 Presseklip

Hollændere vil lede efter geotermi og olie på Lolland

LÆS I DAG: Hollændere vil søge efter geotermi og olie på Lolland-Falster. Grøn omstilling går stærkt - og for langsomt. Oliefyr veksles til fjernvarme i Herning. 53 mio. kr. fra Christiansborg til kollektive varmepumper.

14. jun 2017 Presseklip

Danmark i den grønne førertrøje

LÆS I DAG: Danmark verdensmester i grøn energiteknologi. Fjernvarmeselskaber investerer for milliarder og er lune på fjernkøling. EWII-direktør fratræder. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.