12. jun 2017 Presseklip

Ewii-direktør og familie på betalte sponsorture

Ewii-direktør og familie på betalte sponsorture. Fjernvarme trækker japanere til. Nyt anlæg sænker varmeprisen i Tønder. Damvarmelager i Toftlund taget i brug. Veflinge er for lille til Fjernvarme.

Finans:
Ewii-direktør og familie på betalte sponsorture
Energikoncernen Ewiis direktør Knud Steen Larsen har haft sin kone med på blandt andet krydstogt i Middelhavet, og hans sønner har været på golf- og jagtresort i det skotske højland som repræsentanter for Ewiis sponsorat i OB.

Knud Steen Larsen får ifølge Finans kritik for at udnytte sponsoraftalen til at rejse verden rundt med sin familie. I Ewiis repræsentantskab, selskabets øverste myndighed, udtrykker flere medlemmer stor utilfredshed.

Ekstern lektor i økonomi ved RUC, Anders Larsen, kender ikke de konkrete omstændigheder, men mener generelt, at det er uhørt at tage sin kone og børn med på luksusture finansieret af arbejdsgiverens sponsorater.

- Repræsentantskabet og bestyrelsen har på en eller anden måde svigtet, hvis de kan tillade det, siger Anders Larsen til Finans.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Fjernvarme trækker japanere til 
En japansk delegation besøgte i sidste uge dels Dansk Fjernvarme i Kolding, dels et fjernvarmeanlæg ved Dronninglund Fjernvarme. De ca. 20 japanske erhvervs- og universitetsfolk blev modtaget hos Dansk Fjernvarme af Steen Vestervang, chefudvikler i Grøn Energi, der gav en introduktion til fjernvarmebranchen i Danmark, mens det på Dronninglund Fjernvarme var formanden, Carsten Møller Nielsen, der tog imod:

- Jeg fortalte om Dronninglund Fjernvarmes historiske baggrund, bestyrelsesarbejdet, og hvorledes vi arbejder i en forening, der ikke skal lave overskud men levere billigst mulig varme på bedst mulig måde, der ikke belaster miljøet. Ligeledes fortalte jeg om, hvorledes solfangeranlægget blev en realitet ved afstemning blandt forbrugerne. Japanerne virkede meget interesserede og stillede spørgsmål under så godt som hele redegørelse, siger han til Nordjyske.

Besøget har sin årsag i, at tre danske regioner vest for Storebælt sammen med State of Green, DBDH og Grøn Energi har indgået et samarbejde om at fremme den danske eksport af fjernvarmeløsninger.

_____

JydskeVestkysten:
Nyt anlæg sænker varmepriserne i Tønder
Tønder Fjernvarmes og Sapas nye fælles varmepumpeanlæg i byens udkant vil sikre billigere varme til fjernvarmekunderne. Varmeprisen er allerede sænket med 50 kroner plus moms per MWh, gældende fra 1. juni.

Samtidig med at den variable varmepris sættes ned, bliver den faste pris dog en smule højere. Det såkaldte abonnementsbidrag stiger fra 18 til 21 kroner plus moms for at finansiere anlægsudgifterne på 43 millioner kroner til det nye anlæg.

Når den variable pris kan sænkes, skyldes det den høje effektivitet i det nye varmepumpeanlæg. Anlægget udnytter gassen langt bedre end almindelige varmekedler, hvilket giver en bedre økonomi.

Anlægget skal sikre koldt kølevand til Sapas produktion og varme til fjernvarmenettet, og det forventes taget i brug omkring 1. august.

I løbet af årets tre sommermåneder regner man med, at anlægget alene kan klare Tønder bys varmeforbrug på 3-4 MW. Når alt kører vel, kan de gasdrevne varmepumper producere 5,5 MW.

_____

JydskeVestkysten:
Damvarmelager taget i brug
Der mangler stadig lige det sidste. Men Toftlunds store damvarmelager er allerede begyndt at producere varme.

- Vi havde vand i anlægget midt i marts, og så kunne vi begynde at varme op. Men der var ikke meget sol, så det gav ikke så meget, fortæller driftsleder hos Toftlund Fjernvarme, Jørgen Thorgaard til JydskeVestkysten. 

Toftlunds 27.000 kvadratmeter solfangere varmer vandet i det 75.000 kubikmeter store lager op. Efter sommeren er det planen, at 40 procent af varmen fra Toftlund Fjernvarme skal komme fra solenergi.

_____

Fyens.dk:
Veflinge er for lille til Fjernvarme 
Veflinge på det nordlige Fyn får alligevel ikke fjernvarme i denne omgang. Byrådsmedlem og Veflinge-borger Gert Rasmussen (S) havde ellers lagt sig i selen for at få fjernvarme til byen, men det lykkedes altså ikke, skriver Fyens.dk. 

Fjernvarme Fyn vurderer, at Veflinge er for lille til, at der er økonomi i at føre en 6,2 kilometer lang ledning fra Søndersø til Veflinge.

- Under de nuværende forudsætninger kan Veflinge ikke forsynes med fjernvarme fra Fjernvarme Fyn, skriver forsyningsselskabet således ifølge Fyens.dk i et brev til Gert Rasmusen.

Nyheder

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

15. jun 2017 Presseklip

Hollændere vil lede efter geotermi og olie på Lolland

LÆS I DAG: Hollændere vil søge efter geotermi og olie på Lolland-Falster. Grøn omstilling går stærkt - og for langsomt. Oliefyr veksles til fjernvarme i Herning. 53 mio. kr. fra Christiansborg til kollektive varmepumper.

14. jun 2017 Presseklip

Danmark i den grønne førertrøje

LÆS I DAG: Danmark verdensmester i grøn energiteknologi. Fjernvarmeselskaber investerer for milliarder og er lune på fjernkøling. EWII-direktør fratræder. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.