08. jun 2017 Presseklip

Lilleholt vil fjerne elafgiften

LÆS I DAG: Lilleholt vil fjerne elafgiften. Dampen går af København. Gas snart fortid i Faaborg. Flertal for stort varmeprojekt i Stoholm. Samarbejdsaftale om energi med Kina.

Børsen:
Lilleholt vil fjerne elafgiften
Energi-, forsynings- og klimaministeren ønsker at fjerne el-afgiften. Det vil kunne spare den gennemsnitlige, danske husholdning for 4000 kroner om året. Og energisektoren ville klappe i hænderne.

- Hvis jeg skulle vælge en afgift, jeg gerne vil fjerne, og jeg havde fuldstændigt frit spil, så vil jeg fjerne elafgiften, siger Lars Chr. Lilleholt til Børsen forud for efterårets forhandlinger om en skattereform og en ny energiaftale.

Men for at det skal lykkes, skal ministeren finde 11 milliarder kroner et andet sted. Og lige nu har han ikke et bud på, hvor de penge kan findes.

De Miljøøkonomiske Vismænd har ellers peget på, at elafgiften er forvridende, og ikke gavner den grønne omstilling.

_____

HOFOR:
Dampen går af København
Dampnettet har tjent københavnske varmekunder siden 1925, men nu nærmer enden sig, når HOFOR begynder på sidste etape omstilling til klimavenlig, vandbåren fjernvarme.

Det gamle net sender sin sidste dampvarme ud i 2021. HOFOR skifter til energieffektiv og klimavenlig vandbåren fjernvarme, der maksimalt er 100 grader varm. Det er billigere at producere, mere klimavenlig og passer til de københavnske politikeres mål om at gøre byen til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

En synlig forskel vil være, at de markante rød-hvide skorstene - såkaldte newyorker-skorstene - som HOFOR i dag bruger til at skærme københavnerne mod den varme damp fra byens dampkamre, forsvinder fra gadebilledet, så fjernvarmen i København bliver næsten helt usynlig.

_____

Fyens Stiftstidende:
Gas snart fortid i Faaborg
Gas kan snart være fortid hos FFV Varme A/S, der leverer fjernvarme til godt 2000 husstande i Faaborg-området. Når grundbeløbet forsvinder, kan det ikke længere svare sig at lave el på naturgas. Selskabet er derfor ved at lave en anbefaling til politikerne om, hvad varmen i Faaborg skal produceres af i fremtiden:

- En mulighed er, at vi samler det hele på L. Frandsensvej, hvor vi også har en kedelcentral (den tidligere genbrugstation, red.). En anden er, at vi bygger om eller til ved kraftvarmeværket. Det er blandt andet det, vi overvejer i øjeblikket, fortæller direktør for FFV, Christian Møller til Fyens Stiftstidende.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Flertal for stort varmeprojekt i Stoholm
Tre ud af fire har sagt ja til halm- og solfanger-projekt ved Stoholm.

75 forbrugere mødte frem til ekstraordinær generalforsamling med varmeprojektet som eneste punkt på dagsordenen tirsdag aften. 75 procent af de stemmeberettigede sagde ja til projektet, mens en fjerdedel stemte nej.

- Der var mange spørgsmål og mange gode spørgsmål. Der blev blandt andet spurgt ind til placeringen, som der har været nogen skepsis over, men vi har undersøgt syv forskellige placeringer, og denne placering er den, vi også har fået kommunens ja til. Ellers har der været a-beskyttelseslinjer og andre bestemmelser, der har stået i vejen for de øvrige placeringer. Men vi fik også ros for det projekt, som vi nu står klar med, siger formand Henry Jensen.

Det nye anlæg er en investering på 36,6 millioner kroner inklusive forbindelsesledningen fra anlægget til fjernvarmeværkets central. Opgaven er på vej i udbud.

Fjernvarmeværket skal finde alternative energikilder frem for gas, fordi værket i 2018 mister grundbeløbet på 3,2 millioner kroner. Derfor kan varmeprisen for et standardhus i Stoholm stige 4.000 kroner årligt, hvis ikke værket finder alternative og billigere varmekilder.

Stoholm Fjernvarme har allerede fået kommunens ja til at opstille solfangere på op til 17.000 kvadratmeter. De første 12.000 kvadratmeter er på vej.

_____
Flere medier:
Samarbejdsaftale om energi med Kina
Danmark og Kina styrkede onsdag sit energisamarbejde, da energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i Beijing underskrev en ny samarbejdsaftale om vedvarende energi med Kina.

Aftalen betyder, at Danmark skal arbejde endnu tættere sammen om grøn omstilling med verdens største udleder af CO2. Aftalen har fokus på brug af vedvarende energi i fjernvarmesystemet og sikrer øget samarbejde om udviklingen af havvind i Kina.

- Danmark er i den globale superliga for vedvarende energi, og fra kinesisk side er der stor anerkendelse af vores ekspertise på energiområdet. Kina har de sidste år vist en god udvikling på dette område, og Kina er et nøgleland i forhold til fremtidens globale lederskab inden for den grønne omstilling. Hvis Parisaftalens målsætninger skal nås, er et tæt samarbejde mellem Europa og Kina, som er verdens største udleder af drivhusgasser, helt afgørende, siger ministeren til Ritzau ifølge flere medier.

Lars Chr. Lilleholt og hans kinesiske ministerkollega overværede desuden underskrivelsen af en samarbejdsaftale mellem Danfoss og ”The China Heat Pump Industry Alliance”, der skal fremme brug af varmepumper i stedet for decentrale kulfyrede fyr til etagebyggeri i Kina. 

Nyheder

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

15. jun 2017 Presseklip

Hollændere vil lede efter geotermi og olie på Lolland

LÆS I DAG: Hollændere vil søge efter geotermi og olie på Lolland-Falster. Grøn omstilling går stærkt - og for langsomt. Oliefyr veksles til fjernvarme i Herning. 53 mio. kr. fra Christiansborg til kollektive varmepumper.

14. jun 2017 Presseklip

Danmark i den grønne førertrøje

LÆS I DAG: Danmark verdensmester i grøn energiteknologi. Fjernvarmeselskaber investerer for milliarder og er lune på fjernkøling. EWII-direktør fratræder. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.