06. jun 2017 Presseklip

Fjernvarmeselskaber må ikke beholde overskuddet

LÆS I DAG: Fjernvarmeselskaber må ikke beholde overskuddet. Landets største luft-til-vand varmepumpe bygges i Sig. Stigende gaspris giver større varmeregninger i Tommerup St. Næstformand for Energi Danmark træder tilbage. Og et godt indslag fra TV Syd om grundbeløbet.  

Altinget:
Fjernvarmeselskaber må ikke beholde overskuddet
Regeringen opgav fredag et kardinalpunkt i forsyningsstrategien, da energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt og regeringen blev enig med DF, Socialdemokratiet, Radikale og SF om fremtidig regulering af fjernvarmesektoren, skriver Altinget.

Lars Christian Lilleholt præsenterede strategien, fremhævede han med rod i McKinsey-analyserne, at forsyningsselskaberne kunne tjene mellem 5,9 og 7,1 milliarder kroner med markedsmekanismer. Nu skulle det være slut med at hvile i sig selv. Fjernvarmesektoren skulle alene kunne gafle 2,3 milliarder kroner årligt i 2025 ved at anspore de dårligste til at klare sig lige så godt som de bedste.

Regeringen foreslog derfor, at ekstraordinære effektiviseringsgevinster skulle kunne trækkes ud af fjernvarmeselskaberne og i stedet tilfalde private investorer, men der var aldrig politisk flertal for den idé.

I den brede politisk aftale om regulering af fjernvarmesektoren understreges i stedet, at et overskud enten skal reinvesteres i sektoren eller betales tilbage til forbrugerne.

- Det er at stikke vælgerne blår i øjnene, når man fortsat hævder, at der findes et effektiviseringspotentiale på 2,3 milliarder kroner i fjernvarmen, når ministeren udmærket ved, at den rapport, der henvises til, er fyldt med både fejl og mangler, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen, der er tilfreds med aftalen til Altinget

_____

JydskeVestkysten:
Landets største luft-til-vand varmepumpe bygges i Sig 
Tjæreborg Industri opfører nu landets største luft-til-vand varmepumpe til 300 fjernvarmekunder ved Sig Varmeværk:

- Man har aldrig lavet en så stort luft til vand varmepumpe, fortæller salgs- og projektchef Leif Hornbak fra Tjæreborg Industri til JydskeVestkysten.

Selve varmepumpen er lavet af Johnson Controls, og teknikken bag er omdannelse af luft til varmt vand. Dermed vil varmekunderne i fremtiden få 62 procent fra luft-til-vand varmepumpen, 22 procent fra solfangeranlægget og 16 procent fra naturgas.

For kunderne ved Sig Varmeværk betyder varmepumpen, at prisen for varme kan sættes yderligere ned.

_____

Fyens Stiftstidende:
Stigende gaspris giver større varmeregninger i Tommerup St. 
Fjernvarmeforbrugerne i Tommerup St. skal fremover betale 410 kroner pr. megawatt. Det er en lille prisstigning på 10 kroner pr. megawatt, skriver Fyens Stiftstidende.

Tommerup St. Fjernvarme og Tommerup By's Fjernvarmeforsyning har i fællesskab investeret i et solfangeranlæg, der har kørt i et år. Solen leverer lige nu mere varme, end der er brug for. Men indimellem er der brug for at køre med gaskedlen, og det er stigende gaspriser, der har gjort det nødvendigt at hæve varmeprisen en smule.

- Sidste år sænkede vi prisen fra 520 til 400 kroner pr. megawatt ud fra beregninger for solfangeranlægget, men vi har været bundet af gasprisen i en længere periode og derfor er prisen nu hævet til 410 kroner, siger formand Peter Axel til Fyens Stiftstidende.

_____

Ugebladet Skanderborg:
Nye kunder til fjernvarmen i Gl. Rye
Rye Kraftvarmeværk i Gl. Rye ved Silkeborg har takket være overgangen til grønne energikilder næsten halveret priserne i forhold til niveauet i 2013. Det har fået mange til at overveje at skifte til fjernvarme fra oliefyr - eller at installere fjernvarme fremfor at installere et jordvarmeanlæg. 

Efter sommerferien 2016 søsatte fjernvarmeselskabet en "gratis tilslutning"-kampagne, hvilket har givet 22 nye kunder – hvilket overstiger forventningerne på cirka 10 nye kunder. Det samlede antal kunder er cirka 400.

De 22 nye kunder er med til at lukke nogle af hullerne i forsyningsnettet og dermed skabes der mulighed for en mere effektiv drift til fordel for alle.

Driften af Rye Kraftvarmeværk administreres i det daglige af Brædstrup Fjernvarme.

_____

JydskeVestkysten:
Næstformand for Energi Danmark træder tilbage
EWIIs administrerende direktør Knud Steen Larsen træder af som næstformand for bestyrelsen i Energi Danmark. Det oplyser JydskeVestkysten.

Avisen noterer, at udtrædelsen sker efter, der har været bragt en række artikler om Knud Steen Larsens inhabilitet. Men her til morgen har EWII udsendt en pressemeddelelse, der forklarer, at Knud Steen Larsen meddelte bestyrelsen, at han ønskede at træde ud tilbage i maj – inden den negative omtale i JydskeVestkysten.

- Det er suverænt min egen beslutning, og den er meldt ud rettidigt og efter forskrifterne på førstkommende bestyrelsesmøde i Energi Danmark. Formelt sker en udtræden i forbindelse med en generalforsamling, og denne blev afholdt i fredags, hvor jeg valgte at sætte direktør Chris Dahlerup ind i stedet for mig. Det er helt udramatisk, og det har altså intet at gøre med den negative, usande og faktuelt forkerte presseomtale, der i øjeblikket opleves mod mig, udtaler Knud Steen Larsen i pressemeddelelsen.

_____

TV Syd:
Fjernvarmen betaler for frit el-marked

Nyheder

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

15. jun 2017 Presseklip

Hollændere vil lede efter geotermi og olie på Lolland

LÆS I DAG: Hollændere vil søge efter geotermi og olie på Lolland-Falster. Grøn omstilling går stærkt - og for langsomt. Oliefyr veksles til fjernvarme i Herning. 53 mio. kr. fra Christiansborg til kollektive varmepumper.

14. jun 2017 Presseklip

Danmark i den grønne førertrøje

LÆS I DAG: Danmark verdensmester i grøn energiteknologi. Fjernvarmeselskaber investerer for milliarder og er lune på fjernkøling. EWII-direktør fratræder. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.