02. jun 2017 Presseklip

Bredt flertal giver forbrugere lavere fjernvarmeregning

LÆS I DAG: Bred politisk aftale skal give forbrugerne lavere fjernvarmepriser. Dansk gasdistribution samles i statsselskab. European Energy går tilbage i første kvartal og opjusterer. Rødkærsbro inspirerer i Japan.

TV2.dk:
Bredt flertal indgår aftale om fjernvarme
Regeringen og Socialdemokratiet, DF, Radikale og SF har fredag indgået en aftale, der skal sikre forbrugerne lavere fjernvarmeregninger. Det skriver Ritzau ifølge TV2.dk.

Ifølge aftalen er der potentiale for at effektivisere i fjernvarmesektoren for 2,3 milliarder kroner. Og de penge skal gå til lavere regninger.

Til gengæld kom regeringen ikke igennem med en model, hvor fjernvarmeselskaberne får lov til at beholde pengene, hvis de kan drive deres værker billigere end påkrævet.

Det har været et afgørende punkt for Socialdemokratiet, forklarer energiordfører Jens Joel.

- Vi skal have en fjernvarme, der sikrer billig varme, grøn omstilling og arbejdspladser. Det skaber man bedst ved at bevare den model, vi har i dag. Ikke ved at lave det om, så der kan trækkes overskud ud, siger han til Ritzau ifølge TV2.dk.

_____

EnergiWatch:
Sløv europæisk tilgang til energieffektiviseringer
Det er uhyre svært at skaffe opmærksomhed omkring energieffektivitet – også selvom vurderingen er, at det kan udfylde op mod halvdelen af EU's klimakrav og skabe jobs.

Den konservative MEP’er Bendt Bendtsen er Parlamentets chefforhandler på det kommende bygningsdirektiv, der skal forhandles i løbet af juni. Bygninger står for 40 pct. af EU's energiforbrug og 36 pct. af CO2-udledningen, så effektiv renovering har et stort potentiale. Således vil en renovering af bygningsmassen på bare tre procent årligt give et marked på 122 mia. euro (907 mia. kr.), skabe cirka en mio. nye jobs og have skåret omkring to tredjedele af bygningernes udledning af klimagasser i 2030.

Men i flere store lande som Spanien og Polen sker der stort set ingen renovering og for EU er tallet kun på omkring en procent. Med andre ord vil det tage hele hundrede år at effektivisere hele massen, da renoveringer ikke prioriteres i udstrakt grad:

- Det er ikke noget sexet tema. Sammenlignet med at bygge en gasrørledning eller sætte en vindmølle op, så er det lidt usynligt at få en håndværker til at installere et Velux-vindue eller isolere en skunk, erkender Morten Helveg Pedersen overfor Energiwatch.

_____

Information:
Google køber grunde til datacenter i Fredericia
Det har været omgærdet med stor mystik og tavshed, men nu står det klart, at det er Google, der har opkøbt grunde for 65 millioner kroner i Fredericia for at kunne opføre et datacenter i Danmark.

- Vi har købt en 73,2 hektar stor grund i Fredericia. På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid,« lyder det fra virksomheden i en skriftlig kommentar til Information.

Regeringen vil gerne have flere datacentre til landet, men det er ikke helt problemfrit. I januar erkendte regeringen over for Information, at Facebooks, Apples og nu muligvis Googles datacentre vil øge CO2-udledningen, fordi elproduktionen endnu ikke er fuldstændig grøn. Samtidig peger formand for Klimarådet, Peter Birch Sørensen på, at det bliver skatteyderne, der skal være med til at finansiere virksomhedernes høje elforbrug, fordi regeringen har afskaffet PSO-afgiften.

Desuden vil problematikken med den gode og afgiftsplagede overskudsvarme givetvis også ramme Googles mulige nye datacenter,  

_____

EnergiWatch:
Dansk gasdistribution samles i statsselskab
Danmark har i dag tre selskaber, der distribuerer gas, men regeringen og Socialdemokratiet, De Radikale og SF samler gasdistributionsnettet i et statsligt selskab, skriver EnergiWatch.

Selskabet skal komme danske gasforbrugere til gode. Regeringen håber, at ét selskab kan give 100 millioner kroner i effektivisering og på sigt bidrage til harmonisering af priserne på gas.

- Dét, der er vigtigt for mig i den her øvelse, er, at de danske husholdninger og virksomheder får leveret gas så billigt som muligt med høj forsyningssikkerhed og god service. Det kan vi gå i gang med nu, og det glæder mig, at der er bred politisk opbakning til at samle den danske gasdistribution i et statsligt selskab, siger klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt.

_____


EnergiWatch:
European Energy går tilbage i første kvartal
Første kvartal har været hård ved sol- og vindvirksomheden European Energy, der har skrumpet både top- og bundlinje, skriver EnergiWatch.

Omsætning en er faldet 3 mio. euro i forhold til første kvartal af 2016 til 22 mio. euro. Bundlinjen er svundet 4,4 mio. euro til 3,6 mio. euro.

Selskabet opjusterer alligevel forventningerne til omsætningen fra 120-160 mio. til 130-170 mio. euro og resultatet før skat fra 12-17 mio. euro til 17-22 mio.

_____


Viborg Stifts Folkeblad:
Rødkærsbro-varme inspirerer i Japan
I onsdags besøgte en delegation japanske energi-folk Rødkærsbro Fjernvarmeværk for inspiration til, hvordan industri og kollektiv varmeforsyning kan samarbejde og udnytte overskudsvarme til fordel for miljøet og forbrugerne.

Den 18 mand store delegation af japanske energieksperter er i Danmark for at lære om fjernvarme.

- Det ideelle for Japan ville være at skifte al atomkraft og fossil energi ud med vedvarende, men det er klart, at det har en lang tidshorisont. Det, vi kan bruge lige nu og her, er at se på et lille system som her i Rødkærsbro og få det kopieret til mindre byer og samfund i Japan. Så vi starter i det små, gør vores egne erfaringer, hvorefter vi kan udbrede det løbende. Så det er meget inspirerende at være her, siger seniorforsker Makoto Tajima, i Viborg Stifts Folkeblad.

Han er grundlægger af en non profit-organisation for bæredygtig energi i Japan, ISEP, der har arrangeret besøget sammen med State of Green og den danske ambassade i Tokyo.

_____

Energy Supply:
Nyborg Forsyning runder 96 procent overskudsvarme
Nyborg Forsyning leverer stort set kun fjernvarme på overskudsvarme fra lokale virksomheder.

- I Nyborg kommer 96 producent af varmen i fjernvarmesystemet fra overskudsvarme fra forskellige virksomheder. De resterende procent af varmen kommer fra kedler, der anvender bioolie, der også er et restprodukt fra kosmetik- og levnedsvirksomheder. Vi kan derfor sige, at al vores varme er baseret på rest- eller overskudsprodukter, der ellers ville gå til spilde, fortæller Jimmy Jørgensen, varmechef hos Nyborg Forsyning & Service A/S, til Energy Supply.

Varmen kan sendes direkte ind i fjernvarmenettet uden at skulle opvarmes yderligere, fordi virksomhedernes produktioner arbejder ved meget høje temperaturer.

Flere virksomheder leverer overskudsvarme i Nyborg. Blandt dem er Koppers, Nyborg Renseanlæg, DTE Ulsa og Fortum (tidligere Kommune Kemi).

_____


Sjællandske Medier/sn.dk:
Sjællandsk varmeværk satser grønt
Snertinge-Særslev-Føllenslev Energiselskab på Vestsjælland er i gang med en gennemgribende modernisering af varmeværket, skriver sn.dk.

For at leve op til skrappere miljøkrav og en mere grøn profil er 90 procent af varmeværkets inventar pillet ud - blandt andet den 20 år gamle kedel, som var ved at være udtjent.

Som erstatning installeres snart et nyt, moderne anlæg med en ildfast kedel til afbrænding af flis, en absorptionspumpe og en mere effektiv røggaskøler med elektrofilter.

Værket forventer at reducere det årlige forbrug af olie fra 800.000 til nul liter, og at anlægget kan holde i 15 år.

 

 

Nyheder

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

15. jun 2017 Presseklip

Hollændere vil lede efter geotermi og olie på Lolland

LÆS I DAG: Hollændere vil søge efter geotermi og olie på Lolland-Falster. Grøn omstilling går stærkt - og for langsomt. Oliefyr veksles til fjernvarme i Herning. 53 mio. kr. fra Christiansborg til kollektive varmepumper.

14. jun 2017 Presseklip

Danmark i den grønne førertrøje

LÆS I DAG: Danmark verdensmester i grøn energiteknologi. Fjernvarmeselskaber investerer for milliarder og er lune på fjernkøling. EWII-direktør fratræder. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.