01. jun 2017 Presseklip

Omfattende snyd ved energibesparelser fra hulmursisolering

Omfattende snyd ved energibesparelser fra hulmursisolering. Fjernvarmeprisen falder for ottende år i træk i Brande. Ny type solfanger skal opføres ved varmeværk. Gratis tilslutning får flere på fjernvarme. Og meget meget mere.

DR Kontant: 
Omfattende snyd med hulmursisoleringer
For at spare på varmeregningen har tusindvis af danskere fået isoleret tomme hulmure de senere år, viser DR Kontant i aften klokken 21.00 på DR1.

Mange har derfor ikke fået den besparelse på varmeregningen, de drømte om. Samtidig er boligejere blevet snydt for millioner, som de har betalt til energiforbedringer.

Huse bygget efter 1972 har i stort omfang fået tilskud til at få isoleret helt tomme hulmure, men bygningsreglementet fra 1972 forbød netop tomme hulmure, som kun forekom i ganske særlige tilfælde.

Alligevel har 719 huse, alle bygget efter 1972, fået tilskud til at få isoleret tomme hulmure, viser Kontants aktindsigt til Energistyrelsen.

Energistyrelsen er bekymret for, at tilskudsordningen misbruges. Hvis de mange nyere huse var isoleret i forvejen, skulle de kun have halvt så meget i tilskud.

- Min rygmarvsfornemmelse siger, at der er noget helt galt. Det kan ikke kun være, fordi reglerne er for komplicerede. Der er kun en forklaring: At nogle omgår reglerne, siger Henrik Andersen, kontorchef i Energistyrelsen.

Energistyrelsen evaluerer tilskuddene og har fundet 37 ud af 62 sager. Styrelsen vil melde snydere til politiet, hvis beviserne er stærke nok.

______

JydskeVestkysten:
Nyt varmepumpe-anlæg med på vej i Tønder
På Håndværkervej i Tønder er Tønder Fjernvarmeselskab i samarbejde med Sapa ved at bygge et stort anlæg med varmepumper drevet af gasmotorer.

Investeringen for Tønder Fjernvarme løber op i 43 millioner kroner, mens Sapas regning ligger på et mindre millionbeløb, oplyser JydskeVestkysten.

Anlægget skal sikre køling til Sapa og varme til fjernvarmenettet. Gasmotorer og varmepumper hente energi ud af det cirka 20 grader varme vand, der kommer fra Sapa. Vandet skal køles ned til mellem 6 og 10 grader. Differencen bruges på at forvarme vandet til fjernvarmenettet.

Det forventes, at det nye anlæg kan tages i brug i slutningen af juli. Inden da skal ledningsarbejdet være færdiggjort. Når anlægget kører for fuld kraft, skal det alene stå for 30 procent af den samlede årsproduktion af varme i Tønder Fjernvarmeselskab.

_____

Roskilde Avis:
Roskilde vil ikke udnytte forrentnings finte
Byrådet i Roskilde har besluttet, at kommunen ikke vil trække penge ud af fjernvarmeselskabet og lade forbrugerne betale for det. Det skriver Roskilde Avis.

- Vores forsyningsmodel er baseret på princippet om, at virksomheden skal 'hvile i sig selv', og det har givet billig og sikker forsyning til forbrugerne. Derfor skal Roskilde kommune ikke bruge en regnskabsmæssig finte for at trække penge ud af det forsyningsselskab, hvor vi er den største aktionær. På den måde sikrer vi, at borgerne får den billigst mulige fjernvarme, siger den socialdemokratiske ordfører Karim Arfaoui, der har stillet forslaget, til Roskilde Avis.

Borgmester Joy Mogensen og formand for Plan- og Teknik-udvalget Torben Jørgensen har tidligere afvist at bruge muligheden for at trække penge ud. Derfor mener Venstres tekniske ordfører Peter Madsen, at forslaget er overflødigt.

_____

Ugeavisen Møldrup-Ålestrup:
Ulbjerg Kraftvarmeværks nye filter renser røg effektivt
Ulbjerg Kraftvarmeværk, Halmselskabet Danmark og Maskinfabrikken Reka præsenterer fredag den 2. juni et nyudviklet filter til effektiv røgrensning ved forbrænding af halm og anden biomasse.

Fjernvarmefolk fra hele landet er inviteret til at opleve og høre mere om det filtret, der mere end overholder grænseværdien på 40 milligram partikler per kubikmeter røggas, som er de skærpede EU-krav varslet fra 2018.

Nyskabelsen er udviklet i samarbejde mellem Aarhus Universitet Foulum.
_____

Aars Avis:
Billig og stabil varme til Nøragers forbrugere
Nordjyllands største solvarmeanlæg med 24.000 kvadratmeter solpaneler, 5.000 kubikmeter akkumuleringstank og etablering af vekslerstation og fjernvarmeforsyning i Simested.

De store investeringsprojekter for Aalestrup-Nørager Energi A.m.b.a. i det forløbne år ser ud til at bære kontant frugt for selskabets forbrugere i Nørager, Aalestrup og Simested fremover, der kan se frem til stabil og billig fjernvarme.

- Anlægget er i drift og har i den seneste uge leveret al varme til vore forbrugere. Nu skal vi til at lære, hvordan vi får den mest optimale drift og økonomi ud af, ikke alene solfangeranlægget, men alle produktionsanlæggene tilsammen, sagde formand Søren Hestbæk på generalforsamlingen mandag, skriver Aars Avis. 
_____

Brande Bladet: 
Fjernvarmeprisen falder for ottende år i træk i Brande
Forbrugerne kan for ottende år i træk glæde sig over, at Brande Fjernvarme sænker varmeprisen.

Igen får det faste bidrag et nøk nedad fra 22,50 pr. kvadratmeter til 20,00 kroner, og effektbidraget falder fra 375 kroner til 362,50 per MWh inklusive moms.

Målerlejen fastholdes, så prisen for at opvarme et standardhus bliver 9.973,75 kroner om året.

- I varmeåret 2016-2017 skulle der som udgangspunkt betales 10.525 kroner, som siden blev reduceret med et betalingsfrit kvartal, så nettobetalingen for et standardhus blev på 7.893,75 kroner. Dette rakte til en placering som nummer 14 ud af de 406 værker, som rapporterer varmepriser til Energitilsynet, siger Brande Fjernvarmes formand, Henrik Kraglund, der i samme åndedrag lover, at forbrugerne i Brande ikke risikerer at skulle betale forrentning af indskudskapital. 
_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Flere forbrugere og billigere varme i Holeby
Fjernvarmeforbrugerne i Holeby på Lolland kan på første betalingsrate for den kommende fyringssæson se, at den faste afgift er sænket 20 procent og forbrugsafgiften 19,1 procent.

Holeby Fjernvarmes overtagelse af byens halmvarmeværk slår igennem på prisen, men også andre initiativer gør, at Holeby indtager en fjerdeplads blandt de lokale fjernvarmeselskaber med laveste varmepris efter Rødbyhavn, Maribo og Rødby.

Værket har med en drifts- og administrationsaftale med REFA nedbragt de udgifter og har fået 2000 nye forbrugere med til at deles om de faste udgifter. For et standardhus er de årlige varmeudgifter faldet 2.633 kroner.

_____

Sjællandske Medier: 
Ny type solfanger skal opføres ved varmeværk 
Et halvandet hektar stort solfangeranlæg skal opføres ved Lendemarke Fjernvarme på Møn, hvis energiselskabet E.ON og Møn Kommunes teknik- og miljøudvalg får magt, som de har agt.

Udvalget har godkendt kommuneplantillæg og lokalplan, der begge er sendt i offentlig høring.

Anlægget benytter en ny type teknologi, og fangerne vil give op til 2 megawatt om året. Panelerne består af en transmitterende folie, der leder solenergien igennem og koncentrerer energien ned i receiveren på bagsiden af solfangeren.

- Solfangerne består af en gennemsigtig plastfolie monteret på vinduesglas, der koncentrerer solens energi ned i en modtager på bagsiden af solfangerne. Det giver en bedre virkningsgrad, siger projektingeniør i E.ON, Nanna Hjorslev.

Folien er anbragt i en aluminiumsramme med ikke-reflekterende maling.
_____

Midtjyllands Avis:
Gratis tilslutning får flere på fjernvarme
Gl. Rye Kraftvarmeværk har fået 22 nye husstande som kunder, fordi nye forbrugere fra september 2016 til og med februar 2017 frit kunne blive tilsluttet værket.

Værket havde håbet på 10 flere og er derfor meget tilfreds med de 22 nye tilslutninger.

Gl. Rye Kraftvarmeværk har nu 385 tilsluttede kunder og har siden overgangen til primært grønne energikilder næsten halveret priserne i forhold til 2013.

Nyheder

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

15. jun 2017 Presseklip

Hollændere vil lede efter geotermi og olie på Lolland

LÆS I DAG: Hollændere vil søge efter geotermi og olie på Lolland-Falster. Grøn omstilling går stærkt - og for langsomt. Oliefyr veksles til fjernvarme i Herning. 53 mio. kr. fra Christiansborg til kollektive varmepumper.

14. jun 2017 Presseklip

Danmark i den grønne førertrøje

LÆS I DAG: Danmark verdensmester i grøn energiteknologi. Fjernvarmeselskaber investerer for milliarder og er lune på fjernkøling. EWII-direktør fratræder. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.