30. maj 2017 Presseklip

Politisk uenighed om fremtidens energipolitik

LÆS I DAG: Politisk uenighed om fremtidens energipolitik. Sælger kræver høj pris for gasnet med faldende indtægter. Første spadestik til CO2-neutralt kraftvarmeværk. DF støtter omstridt solcelleindgreb.

Altinget:
Politisk uenighed om fremtidens energipolitik
Der var tre politiske bud på fremtidens energipolitik, da Folketinget drøftede den årlige energipolitiske redegørelse fra energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V). Og ingen af dem opnåede et flertal.

- Vi ville ikke stemme for regeringens forslag, for vi synes den afspejler en for ukritisk linje over for den grønne omstilling, siger energiordfører Mikkel Dencker til Altinget.

Således mente oppositionspartierne, at regeringens kurs på det grønne område er forkerte, og at der er en række opgaver, der skal løses i det kommende energiforlig. Regeringspartierne derimod holdt sig til regeringsgrundlaget, mens Dansk Folkeparti var optaget af, den grønne omstillings meromkostninger til energi for borgere og virksomheder.

Dermed ser det svært ud, når Folketinget ifølge regeringens plan skal forhandle en ny energiaftale i efteråret.

_____

EnergiWatch:
Sælger kræver høj pris for gasnet med faldende indtægter 
Indtægterne på gas halveres inden 2050, men det betyder ikke noget for prisen for gasnettet, mener Nature Energy, der sammen med HMN sælger gasnettet til staten, skriver EnergiWatch og Børsen.

Med Danmarks målsætning om at være fossilfrit i 2050 flyttes stadig flere husstande fra gasnettet til som oftest fjernvarme, men Nature Energy, der sammen med HMN forhandle med Energinet.dk om gasnetsalget, mener ikke, at det faktum bør påvirke salgsprisen, så nettet bliver billigere.

- Vi satser på at få den bedste pris. Selvom indtægtsgrundlaget falder på gasnettet, kan Energinet overføre de omkostninger til kommende kunder, og derfor er det ikke noget, vi ser påvirker den pris, vi finder frem til, siger Ole Hvelplund, der er adm. direktør i Nature Energy, til Børsen ifølge EnergiWatch.

Energinet.dks afdelingsleder for gas, Jeppe Danø, konstaterer, at tarifferne vil stige i takt med, at efterspørgslen på gas falder. Regningen fordeles på de tilbageværende kunder, som primært vil være virksomheder.

_____

Energy Supply:
Første spadestik til CO2-neutralt kraftvarmeværk
Tidligere på måneden stillede Hjørring Kommune den nødvendige kommunegaranti på 50 millioner kroner så Sindal Varmeforsyning kunne komme videre med planerne om at opføre et biomasseanlæg til godt 65 millioner kroner. Der er nu taget første spadestik og byggeriet kan gå i gang.

Kraftvarmeanlægget får en multibrændselsovn fra Dall Energy, der via et fleksibelt forgasningsanlæg gør det muligt at bruge alle mulige former for brændsler, f.eks. haveaffald, træer og grene, men også gyllefibre og affald fra bryggerier kan puttes i anlægget, oplyser Energy Supply.

Bjarne Christensen, formand for Sindal Varmeforsyning, forventer at det nye anlæg kan afværge forventede prisstigninger på 5.000 kroner når det fra 2019 ikke længere er rentabelt at bruge varmeforsyningens naturgasanlæg. Måske kan varmeprisen endda sænkes.

Anlægget skal stå færdigt til varmesæsonen 2018/2019.

_____

Altinget:
DF støtter omstridt solcelleindgreb
Regeringens seneste forslag til at bremse for solcelleudbygningen har ikke fået meget støtte. I løbet af høringsperioden har aktørerne derimod kritiseret lovforslaget, oplyser Altinget.

I Folketinget er der heller ikke meget støtte til forslaget, der bliver det fjerde på området på få år. Men Dansk Folkeparti lægger nu stemmer til, så regeringen dermed har sit flertal. Men det bliver med en opfordring fra partiet om, at man skal få ændret rammerne for solceller til noget langtidsholdbart.

”Hvordan det helt konkret skal ske må en forudgående analyse vise. Men det er på høje tid arbejdet bliver sat i gang, så vi ikke fremadrettet med stigende hyppighed skal lave indgreb,” sagde vikarierende energiordfører for Dansk Folkeparti Ib Poulsen under debatten ifølge Altinget.

Nyheder

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

15. jun 2017 Presseklip

Hollændere vil lede efter geotermi og olie på Lolland

LÆS I DAG: Hollændere vil søge efter geotermi og olie på Lolland-Falster. Grøn omstilling går stærkt - og for langsomt. Oliefyr veksles til fjernvarme i Herning. 53 mio. kr. fra Christiansborg til kollektive varmepumper.

14. jun 2017 Presseklip

Danmark i den grønne førertrøje

LÆS I DAG: Danmark verdensmester i grøn energiteknologi. Fjernvarmeselskaber investerer for milliarder og er lune på fjernkøling. EWII-direktør fratræder. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.