19. maj 2017 Presseklip

JV og Fyens: Ewii-direktør med dobbeltrolle?

LÆS I DAG. Ewii-direktør i dobbeltrolle? Teknisk fejl udløste sms-storm i Ringkøbing. Nyt fjernvarmeselskab på vej på Fyn. Overskuddet falder i Maabjerg. 

JydskeVestkysten og Fyens Stiftstidende:
Ewii-direktør med dobbeltrolle?
Ewiis koncerndirektør Knud Steen Larsen skal på næste bestyrelsesmøde i koncernen redegøre for, om han blander selskabets interesser med egne investeringer, skriver JV og Fyens Stiftstidende i dag.

Årsagen er, at han er formand, medejer og investor i to investeringsselskaber, der forvalter millioner af kroner for blandt andre en direktør for en af Ewiis største leverandører og en af selskabets vigtigste kunder. Adm. direktør Hans Chr. Munck fra Munck Gruppen har eksempelvis anbragt 6 millioner kroner i investeringsselskabet Othania Invest A/S - og er samtidig storleverandør til Ewii.

Professorer og eksperter i selskabsret vurderer, at Knud Steen Larsen kan være inhabil, hvis han i Ewii-regi gør forretninger med Munck Gruppen eller Energi Danmark, som er et andet eksempel.

Knud Steen Larsen afviser inhabilitet:

- Jeg har sidste år orienteret bestyrelsen og fået ført til protokols, at jeg måtte oprette firmaerne. Derudover er der ikke firmaer, Ewii har samarbejdet med, der har investeret en eneste krone i de to selskaber, siger Knud Steen Larsen, der betragter direktørernes investeringer som private.  

_____


Dagbladet Ringkøbing-Skjern:
Teknisk fejl udløste sms-storm i Ringkøbing
En teknisk fejl var skyld i, at rigtig mange ringkøbingensere i går morges fik en sms'er og mails om, at deres forbrug afveg fra det forventede. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Varme- og vandforbrugerne i Ringkøbing kan tilmelde sig den såkaldte Forbrugerweb, der advarer om afvigende forbrug. Men i går var en teknisk fejl altså skyld i, at der blev sendt alt for mange sms'er og mails afsted. Det udløste telefon og mail-storm hos fjernvarmeværket og forsyningen, men forbrugerne kan ånde lettet op.

 

- Sammen med leverandøren er vi netop nu ved at finde ud af, hvad der er sket. Vi havde en fejl på alarm-delen i sidste uge, og jeg vil tro, at leverandøren ved tilretning af fejlen er kommet til at lave endnu en fejl, der har udløst sms'erne, fortæller kundechef Nikolai Rahlf hos Ringkøbing-Skjern Forsyning til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

 

Han opfordrer dog kunderne til at tjekke måleren for en sikkerheds skyld i tilfælde af, at der har været uregelmæssigheder.

 

_____

 

 

Fyns Amtsavis:
Nyt fjernvarmeselskab på vej på Fyn
Interessen for at blive andelshaver i et helt nyt varmeselskab er overvældende stor i Vester Skerninge.

 

- Vores budget siger, at hvis vi har 180 parcelhuse med, hænger det sammen. Men dem har vi 400 af, og dertil skal lægges 93 fra boligselskabet BSB, fortæller næstformand Rudi Rusfort Kragh i Fjernvarmeselskabet Ollerup-Vester Skerninge-Ulbølle til Fyns Amtsavis.

 

Varmekilden på det nye værk skal være halm – og med mulighed for at tilslutte et solfangeranlæg, hvis halm på et tidspunkt skulle blive afgiftsbelagt. Næste skridt bliver således af at skaffe omkring 100 millioner kroner til anlægget, men det vurderes uproblematisk, for hvis projektet hænger samfundsøkonomisk sammen, skal kommunen ifølge loven stille en kommunegaranti til rådighed.

 

_____

 

 

EnergiWatch:
Overskuddet falder i Maabjerg
Maabjergværket har haft et samlet overskud på bare en halv million mod 48 millioner kroner sidste år. Det bekymrer dog ikke Nils Ulrik Nielsen, der er bestyrelsesformand for Maabjerg Energy Center Holding A/S, der er ejet af Vestforsyning Varme og Struer Forsyning Fjernvarme.

 

Kraftvarmedelen har omsat for 270 millioner kroner, men kommer ud med et underskud på 800.000 kroner. Formanden forklarer, at værkets grønne energiproduktion foregår efter hvile-i-sig-selv princippet, hvorfor de sænker priserne, hvis de har overskud. Og sidste år sænkede man fjernvarmeprisen med 14 procent, skriver EnergiWatch.

- Vi har fået frihed til at regulere, om kraftvarmeværket skal producere fjernvarme eller el. Det betyder, at vi om vinteren kan prioritere fjernvarmen, og så sparer vi rigtig mange penge, som ellers skulle være gået til at drive decentrale spidslast-varmecentraler på olie og naturgas. Det er økonomisk snusfornuft og samtidig godt for miljøet, når vi fyrer med biomasse i stedet for fossile brændsler, udtaler Nils Ulrik Nielsen.

 

 

 

 

 

Nyheder

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

14. jun 2017 Pressemeddelelse

Fornuftig håndsrækning til fjernvarmekunderne

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 53 millioner kroner i 2017-2018 til investering i varmepumper. Dansk Fjernvarme glæder sig over håndsrækningen, men appellerer også til en mere varig løsning for selskaberne. 

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

22. jun 2017 Presseklip

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse. Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”. Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny. Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst.

21. jun 2017 Presseklip

Professor: Danmark bruger for meget biomasse

Professor: Danmark bruger for meget biomasse. Fracking splitter Folketinget. Nyborg får billigere varme. 20 år gammel kedel skrottet.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.