19. maj 2017 Presseklip

JV og Fyens: Ewii-direktør med dobbeltrolle?

LÆS I DAG. Ewii-direktør i dobbeltrolle? Teknisk fejl udløste sms-storm i Ringkøbing. Nyt fjernvarmeselskab på vej på Fyn. Overskuddet falder i Maabjerg. 

JydskeVestkysten og Fyens Stiftstidende:
Ewii-direktør med dobbeltrolle?
Ewiis koncerndirektør Knud Steen Larsen skal på næste bestyrelsesmøde i koncernen redegøre for, om han blander selskabets interesser med egne investeringer, skriver JV og Fyens Stiftstidende i dag.

Årsagen er, at han er formand, medejer og investor i to investeringsselskaber, der forvalter millioner af kroner for blandt andre en direktør for en af Ewiis største leverandører og en af selskabets vigtigste kunder. Adm. direktør Hans Chr. Munck fra Munck Gruppen har eksempelvis anbragt 6 millioner kroner i investeringsselskabet Othania Invest A/S - og er samtidig storleverandør til Ewii.

Professorer og eksperter i selskabsret vurderer, at Knud Steen Larsen kan være inhabil, hvis han i Ewii-regi gør forretninger med Munck Gruppen eller Energi Danmark, som er et andet eksempel.

Knud Steen Larsen afviser inhabilitet:

- Jeg har sidste år orienteret bestyrelsen og fået ført til protokols, at jeg måtte oprette firmaerne. Derudover er der ikke firmaer, Ewii har samarbejdet med, der har investeret en eneste krone i de to selskaber, siger Knud Steen Larsen, der betragter direktørernes investeringer som private.  

_____


Dagbladet Ringkøbing-Skjern:
Teknisk fejl udløste sms-storm i Ringkøbing
En teknisk fejl var skyld i, at rigtig mange ringkøbingensere i går morges fik en sms'er og mails om, at deres forbrug afveg fra det forventede. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Varme- og vandforbrugerne i Ringkøbing kan tilmelde sig den såkaldte Forbrugerweb, der advarer om afvigende forbrug. Men i går var en teknisk fejl altså skyld i, at der blev sendt alt for mange sms'er og mails afsted. Det udløste telefon og mail-storm hos fjernvarmeværket og forsyningen, men forbrugerne kan ånde lettet op.

 

- Sammen med leverandøren er vi netop nu ved at finde ud af, hvad der er sket. Vi havde en fejl på alarm-delen i sidste uge, og jeg vil tro, at leverandøren ved tilretning af fejlen er kommet til at lave endnu en fejl, der har udløst sms'erne, fortæller kundechef Nikolai Rahlf hos Ringkøbing-Skjern Forsyning til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

 

Han opfordrer dog kunderne til at tjekke måleren for en sikkerheds skyld i tilfælde af, at der har været uregelmæssigheder.

 

_____

 

 

Fyns Amtsavis:
Nyt fjernvarmeselskab på vej på Fyn
Interessen for at blive andelshaver i et helt nyt varmeselskab er overvældende stor i Vester Skerninge.

 

- Vores budget siger, at hvis vi har 180 parcelhuse med, hænger det sammen. Men dem har vi 400 af, og dertil skal lægges 93 fra boligselskabet BSB, fortæller næstformand Rudi Rusfort Kragh i Fjernvarmeselskabet Ollerup-Vester Skerninge-Ulbølle til Fyns Amtsavis.

 

Varmekilden på det nye værk skal være halm – og med mulighed for at tilslutte et solfangeranlæg, hvis halm på et tidspunkt skulle blive afgiftsbelagt. Næste skridt bliver således af at skaffe omkring 100 millioner kroner til anlægget, men det vurderes uproblematisk, for hvis projektet hænger samfundsøkonomisk sammen, skal kommunen ifølge loven stille en kommunegaranti til rådighed.

 

_____

 

 

EnergiWatch:
Overskuddet falder i Maabjerg
Maabjergværket har haft et samlet overskud på bare en halv million mod 48 millioner kroner sidste år. Det bekymrer dog ikke Nils Ulrik Nielsen, der er bestyrelsesformand for Maabjerg Energy Center Holding A/S, der er ejet af Vestforsyning Varme og Struer Forsyning Fjernvarme.

 

Kraftvarmedelen har omsat for 270 millioner kroner, men kommer ud med et underskud på 800.000 kroner. Formanden forklarer, at værkets grønne energiproduktion foregår efter hvile-i-sig-selv princippet, hvorfor de sænker priserne, hvis de har overskud. Og sidste år sænkede man fjernvarmeprisen med 14 procent, skriver EnergiWatch.

- Vi har fået frihed til at regulere, om kraftvarmeværket skal producere fjernvarme eller el. Det betyder, at vi om vinteren kan prioritere fjernvarmen, og så sparer vi rigtig mange penge, som ellers skulle være gået til at drive decentrale spidslast-varmecentraler på olie og naturgas. Det er økonomisk snusfornuft og samtidig godt for miljøet, når vi fyrer med biomasse i stedet for fossile brændsler, udtaler Nils Ulrik Nielsen.

 

 

 

 

 

Nyheder

24. maj 2017 PULS

#PULS2017: "Jeg sætter forbrugerne højest"

Om godt en måned går PULS i luften. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager med et bud på, hvorfor der er behov for nye styringsredskaber i sektoren.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

23. maj 2017

Dansk Fjernvarme mener: Øvrige sektorer må finansiere sig selv

Forsyningsselskaber, der forrenter indskudskapital, kan godt bruge fjernvarmekunders penge på andet end fjernvarme. Sådan lyder det i et ministersvar fra Lars Chr. Lilleholt til energiordfører Jens Joel (S).

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Ordførere: Vi skal udnytte overskudsvarmen

Energiordførerne fra S, SF og RV er enige om, at vi bør udnytte overskudsvarme fra industrien. Og de er villige til at ændre på energiafgifterne for at opnå det.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

11. maj 2017 Presseklip

Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop

LÆS I DAG: Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop. Politisk flertal for forrentningsindgrebet. Væk med afgifter for datacentre. Ingen forrentningsrisiko på Langeland. Aalborg Portland tøver med at levere mere overskudsvarme. Læk dannede gejser i Aalborg.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.

08. maj 2017 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Grundfos

Lasse Mikkelsen er fra ny salgsdirektør for Industry og Water Utility i Grundfos. 

02. maj 2017 Navnenyt

Hanne Kortegaard Støchkel er ny konsulent i Grøn Energi

Hanne Kortegaard Støchkel kommer fra Energinet.dk, hvor hun har været i ti år.