19. maj 2017 Presseklip

JV og Fyens: Ewii-direktør med dobbeltrolle?

LÆS I DAG. Ewii-direktør i dobbeltrolle? Teknisk fejl udløste sms-storm i Ringkøbing. Nyt fjernvarmeselskab på vej på Fyn. Overskuddet falder i Maabjerg. 

JydskeVestkysten og Fyens Stiftstidende:
Ewii-direktør med dobbeltrolle?
Ewiis koncerndirektør Knud Steen Larsen skal på næste bestyrelsesmøde i koncernen redegøre for, om han blander selskabets interesser med egne investeringer, skriver JV og Fyens Stiftstidende i dag.

Årsagen er, at han er formand, medejer og investor i to investeringsselskaber, der forvalter millioner af kroner for blandt andre en direktør for en af Ewiis største leverandører og en af selskabets vigtigste kunder. Adm. direktør Hans Chr. Munck fra Munck Gruppen har eksempelvis anbragt 6 millioner kroner i investeringsselskabet Othania Invest A/S - og er samtidig storleverandør til Ewii.

Professorer og eksperter i selskabsret vurderer, at Knud Steen Larsen kan være inhabil, hvis han i Ewii-regi gør forretninger med Munck Gruppen eller Energi Danmark, som er et andet eksempel.

Knud Steen Larsen afviser inhabilitet:

- Jeg har sidste år orienteret bestyrelsen og fået ført til protokols, at jeg måtte oprette firmaerne. Derudover er der ikke firmaer, Ewii har samarbejdet med, der har investeret en eneste krone i de to selskaber, siger Knud Steen Larsen, der betragter direktørernes investeringer som private.  

_____


Dagbladet Ringkøbing-Skjern:
Teknisk fejl udløste sms-storm i Ringkøbing
En teknisk fejl var skyld i, at rigtig mange ringkøbingensere i går morges fik en sms'er og mails om, at deres forbrug afveg fra det forventede. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Varme- og vandforbrugerne i Ringkøbing kan tilmelde sig den såkaldte Forbrugerweb, der advarer om afvigende forbrug. Men i går var en teknisk fejl altså skyld i, at der blev sendt alt for mange sms'er og mails afsted. Det udløste telefon og mail-storm hos fjernvarmeværket og forsyningen, men forbrugerne kan ånde lettet op.

 

- Sammen med leverandøren er vi netop nu ved at finde ud af, hvad der er sket. Vi havde en fejl på alarm-delen i sidste uge, og jeg vil tro, at leverandøren ved tilretning af fejlen er kommet til at lave endnu en fejl, der har udløst sms'erne, fortæller kundechef Nikolai Rahlf hos Ringkøbing-Skjern Forsyning til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

 

Han opfordrer dog kunderne til at tjekke måleren for en sikkerheds skyld i tilfælde af, at der har været uregelmæssigheder.

 

_____

 

 

Fyns Amtsavis:
Nyt fjernvarmeselskab på vej på Fyn
Interessen for at blive andelshaver i et helt nyt varmeselskab er overvældende stor i Vester Skerninge.

 

- Vores budget siger, at hvis vi har 180 parcelhuse med, hænger det sammen. Men dem har vi 400 af, og dertil skal lægges 93 fra boligselskabet BSB, fortæller næstformand Rudi Rusfort Kragh i Fjernvarmeselskabet Ollerup-Vester Skerninge-Ulbølle til Fyns Amtsavis.

 

Varmekilden på det nye værk skal være halm – og med mulighed for at tilslutte et solfangeranlæg, hvis halm på et tidspunkt skulle blive afgiftsbelagt. Næste skridt bliver således af at skaffe omkring 100 millioner kroner til anlægget, men det vurderes uproblematisk, for hvis projektet hænger samfundsøkonomisk sammen, skal kommunen ifølge loven stille en kommunegaranti til rådighed.

 

_____

 

 

EnergiWatch:
Overskuddet falder i Maabjerg
Maabjergværket har haft et samlet overskud på bare en halv million mod 48 millioner kroner sidste år. Det bekymrer dog ikke Nils Ulrik Nielsen, der er bestyrelsesformand for Maabjerg Energy Center Holding A/S, der er ejet af Vestforsyning Varme og Struer Forsyning Fjernvarme.

 

Kraftvarmedelen har omsat for 270 millioner kroner, men kommer ud med et underskud på 800.000 kroner. Formanden forklarer, at værkets grønne energiproduktion foregår efter hvile-i-sig-selv princippet, hvorfor de sænker priserne, hvis de har overskud. Og sidste år sænkede man fjernvarmeprisen med 14 procent, skriver EnergiWatch.

- Vi har fået frihed til at regulere, om kraftvarmeværket skal producere fjernvarme eller el. Det betyder, at vi om vinteren kan prioritere fjernvarmen, og så sparer vi rigtig mange penge, som ellers skulle være gået til at drive decentrale spidslast-varmecentraler på olie og naturgas. Det er økonomisk snusfornuft og samtidig godt for miljøet, når vi fyrer med biomasse i stedet for fossile brændsler, udtaler Nils Ulrik Nielsen.

 

 

 

 

 

Nyheder

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apple datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

06. jul 2017 Navnenyt

Midlertidig direktør på Logstor

Henning B. Beck er i en periode både administrerende direktør og økonomidirektør i Logstor.

30. jun 2017 Navnenyt

Ny kommunikationschef i Dansk Fjernvarme

Den 1. august tiltræder Kim Vejrup som ny kommunikationschef i Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

23. jun 2017 Presseklip

Færre udgifter til grønne støtteordninger

Færre udgifter til grønne støtteordninger. Analyse: Mere el og færre fossile brændstoffer til opvarmning. Solen leverer en fjerdedel af varmen i Bredsten.

22. jun 2017 Presseklip

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse. Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”. Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny. Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst.

21. jun 2017 Presseklip

Professor: Danmark bruger for meget biomasse

Professor: Danmark bruger for meget biomasse. Fracking splitter Folketinget. Nyborg får billigere varme. 20 år gammel kedel skrottet.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017 Pressemeddelelse

Fornuftig håndsrækning til fjernvarmekunderne

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 53 millioner kroner i 2017-2018 til investering i varmepumper. Dansk Fjernvarme glæder sig over håndsrækningen, men appellerer også til en mere varig løsning for selskaberne. 

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.