18. maj 2017 Presseklip

Rigsrevisionen kritiserer DONG-salg

LÆS I DAG: Politisk uenighed om kritik af DONG-salg. Flere grønne job med mere forskning. Kritik af milliardnedskrivning på SE-investering. Selvbetjent fjernvarme på Falster. Nabo er utilfreds med fjernvarmebyggeri.

Information:
Politisk uenighed om kritik af DONG-salg
Både Rigsrevisionen og Folketingets statsrevisorer kritiserer Finansministeriet for ikke at kunne begrunde, forklare og redegøre for salget af DONG Energy. Statsrevisorerne giver derfor karakteren ”meget utilfredsstillende” – og konkluderer, at Finansministeriet ikke har levet op til god forvaltningsskik, blandt andet mangler flere centrale dokumenter, ligesom overvejelserne om salget ikke er dokumenterede.

- Problemet er selvfølgelig, at når flere centrale papirer er pist væk i forhold til salget, så er det jo ikke rigtig til at finde ud af, om det grundlag, man kører på, er i orden. Og det er da et problem, siger Henrik Thorup, statsrevisor for DF, til Information.

Socialdemokratiets statsrevisor, gruppeformand Henrik Sass Larsen, mener, at Rigsrevisionens beretning frikender den tidligere finansminister Bjarne Corydon (S) og regeringens daværende økonomiudvalg, fordi de blot fulgte rådene fra embedsmændene. Det er Venstres statsrevisor, gruppeformand, Søren Gade, ikke enig i. Ifølge ham ved man nemlig ikke, hvad den manglende dokumentation indeholder.

Finansministeriet har nu tre måneder til at svare på Rigsrevisionen og statsrevisorernes kritik.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Flere grønne job med mere forskning
En ny analyse fra tænketanken Cevea viser, at Danmark har potentialet til også i fremtiden at være i front, når det gælder om at levere verdens grønne omstilling.

Men for at bevare den flotte førerposition skal Danmark investere mere i forskning, lyder det fra tænketanken.

- Der skal bruges tilstrækkeligt med offentlige forskningsmidler til at udvikle de nye teknologier. Og det er nok her, at jeg er mest skeptisk, fordi vi kan se, at vi bruger færre penge på forskning. Vi klarer os godt, fordi der for 20, 15 og 10 år siden blev lavet en masse investeringer. Men indtil videre falder disse, siger direktør i Cevea Kristian Weise til Nordjyske og henviser til investeringer i fjernvarme, vindenergi og spildevandshåndtering.

Ifølge analysen er de offentlige forskningsmidler til energiforskning blevet halveret siden 2011.

Dansk Industri mener også, området trænger til en kapitalindsprøjtning og påpeger, at eksporten af energiteknologi er af afgørende betydning for den danske økonomi.

_____

EnergiWatch:
Kritik af milliardnedskrivning på SE-investering
Medlemmer af både SE’s bestyrelse og repræsentantskab kritiserer SE’s investeringer i blandt andet Stofa og efterfølgende store nedskrivning, skriver EnergiWatch.
- Går man bag om tallene i SE, ser billedet langt fra så rosenrødt ud, som bestyrelsen fremstiller det. Det grundlæggende problem er, at ledelsen ikke er i stand at genere et tilstrækkeligt overskud på de aktiviteter, man investerer i, siger medlem af repræsentantskabet Peter Lambæk Larsen til EnergiWatch.

Han mener, at hovedparten af SE's driftsoverskud siden 2009 på i alt 900 mio. kroner er skabt gennem stigninger i nettarifferne i el-monopolet. Den kritik drøftede SE-bestyrelsen onsdag.

Den 1,3 mia. kr. store nedskrivning af Stofa svarer til mere end 60 pct. af købsværdien i 2012.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Selvbetjent fjernvarme på Falster
Fjernvarmekunder i Nørre Alslev på Falster kan nu med en online selvbetjeningsservice se, om de er foran eller efter deres forventede forbrug, skriver Lolland-Falsters Folketidende.
Målerne aflæses automatisk hvert år i slutningen af maj, men forbrugerne kan følge deres forbrug med selvbetjening på fjernvarmeværkets hjemmeside www.na-fjernvarme.dk.

- Ud fra indtastede aflæsninger kan vores forbrugere se, om de er foran eller bagefter det forventede forbrug. Endvidere kan forbrugeren se, om årsopgørelsen forventes at medføre efterbetaling, eller om der kan forventes et “overskud” på budgettet. Der kan dog ske ændringer i form af rykningsgebyrer og tillæg for ringe afkøling, tilføjer forretningsføreren.

Selvbetjeningsservicen kan også hentes som en app under navnet EForsyning i App Store og Google Play.

_____

Midtjyllands Avis:
Nabo er utilfreds med fjernvarmebyggeri
Kjellerup Fjernvarme vil bygge et nyt anlæg med to kedler i Industriparken i Kjellerup. Den nye bygning bliver 25 meter høj og skorsten det dobbelte. Det er nabo til fjernvarmen, Carl Almind, ikke tilfreds med, skriver Midtjyllands Avis.

Carl Almind mener ikke, det kan være rigtigt, at kommunen giver tilladelse til det nye anlæg, når bygninger i området ellers højest på være 14 meter høje. Med den højde, byggeriet vil få, mener naboen, at aftensolen vil forsvinde fra hans udestue.

Projektet er nu er sendt i nabohøring, netop fordi der er lagt op til en dispensation fra byggehøjden.

- Man kan gøre indsigelse mod projektet, og så er det op til politikerne at afgøre, om indsigelserne skal have indflydelse på projektet, siger byplanlægger Julie Wissing Friis. 

Nyheder

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

14. jun 2017 Pressemeddelelse

Fornuftig håndsrækning til fjernvarmekunderne

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 53 millioner kroner i 2017-2018 til investering i varmepumper. Dansk Fjernvarme glæder sig over håndsrækningen, men appellerer også til en mere varig løsning for selskaberne. 

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

22. jun 2017 Presseklip

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse. Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”. Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny. Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst.

21. jun 2017 Presseklip

Professor: Danmark bruger for meget biomasse

Professor: Danmark bruger for meget biomasse. Fracking splitter Folketinget. Nyborg får billigere varme. 20 år gammel kedel skrottet.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.