18. maj 2017 Presseklip

Rigsrevisionen kritiserer DONG-salg

LÆS I DAG: Politisk uenighed om kritik af DONG-salg. Flere grønne job med mere forskning. Kritik af milliardnedskrivning på SE-investering. Selvbetjent fjernvarme på Falster. Nabo er utilfreds med fjernvarmebyggeri.

Information:
Politisk uenighed om kritik af DONG-salg
Både Rigsrevisionen og Folketingets statsrevisorer kritiserer Finansministeriet for ikke at kunne begrunde, forklare og redegøre for salget af DONG Energy. Statsrevisorerne giver derfor karakteren ”meget utilfredsstillende” – og konkluderer, at Finansministeriet ikke har levet op til god forvaltningsskik, blandt andet mangler flere centrale dokumenter, ligesom overvejelserne om salget ikke er dokumenterede.

- Problemet er selvfølgelig, at når flere centrale papirer er pist væk i forhold til salget, så er det jo ikke rigtig til at finde ud af, om det grundlag, man kører på, er i orden. Og det er da et problem, siger Henrik Thorup, statsrevisor for DF, til Information.

Socialdemokratiets statsrevisor, gruppeformand Henrik Sass Larsen, mener, at Rigsrevisionens beretning frikender den tidligere finansminister Bjarne Corydon (S) og regeringens daværende økonomiudvalg, fordi de blot fulgte rådene fra embedsmændene. Det er Venstres statsrevisor, gruppeformand, Søren Gade, ikke enig i. Ifølge ham ved man nemlig ikke, hvad den manglende dokumentation indeholder.

Finansministeriet har nu tre måneder til at svare på Rigsrevisionen og statsrevisorernes kritik.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Flere grønne job med mere forskning
En ny analyse fra tænketanken Cevea viser, at Danmark har potentialet til også i fremtiden at være i front, når det gælder om at levere verdens grønne omstilling.

Men for at bevare den flotte førerposition skal Danmark investere mere i forskning, lyder det fra tænketanken.

- Der skal bruges tilstrækkeligt med offentlige forskningsmidler til at udvikle de nye teknologier. Og det er nok her, at jeg er mest skeptisk, fordi vi kan se, at vi bruger færre penge på forskning. Vi klarer os godt, fordi der for 20, 15 og 10 år siden blev lavet en masse investeringer. Men indtil videre falder disse, siger direktør i Cevea Kristian Weise til Nordjyske og henviser til investeringer i fjernvarme, vindenergi og spildevandshåndtering.

Ifølge analysen er de offentlige forskningsmidler til energiforskning blevet halveret siden 2011.

Dansk Industri mener også, området trænger til en kapitalindsprøjtning og påpeger, at eksporten af energiteknologi er af afgørende betydning for den danske økonomi.

_____

EnergiWatch:
Kritik af milliardnedskrivning på SE-investering
Medlemmer af både SE’s bestyrelse og repræsentantskab kritiserer SE’s investeringer i blandt andet Stofa og efterfølgende store nedskrivning, skriver EnergiWatch.
- Går man bag om tallene i SE, ser billedet langt fra så rosenrødt ud, som bestyrelsen fremstiller det. Det grundlæggende problem er, at ledelsen ikke er i stand at genere et tilstrækkeligt overskud på de aktiviteter, man investerer i, siger medlem af repræsentantskabet Peter Lambæk Larsen til EnergiWatch.

Han mener, at hovedparten af SE's driftsoverskud siden 2009 på i alt 900 mio. kroner er skabt gennem stigninger i nettarifferne i el-monopolet. Den kritik drøftede SE-bestyrelsen onsdag.

Den 1,3 mia. kr. store nedskrivning af Stofa svarer til mere end 60 pct. af købsværdien i 2012.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Selvbetjent fjernvarme på Falster
Fjernvarmekunder i Nørre Alslev på Falster kan nu med en online selvbetjeningsservice se, om de er foran eller efter deres forventede forbrug, skriver Lolland-Falsters Folketidende.
Målerne aflæses automatisk hvert år i slutningen af maj, men forbrugerne kan følge deres forbrug med selvbetjening på fjernvarmeværkets hjemmeside www.na-fjernvarme.dk.

- Ud fra indtastede aflæsninger kan vores forbrugere se, om de er foran eller bagefter det forventede forbrug. Endvidere kan forbrugeren se, om årsopgørelsen forventes at medføre efterbetaling, eller om der kan forventes et “overskud” på budgettet. Der kan dog ske ændringer i form af rykningsgebyrer og tillæg for ringe afkøling, tilføjer forretningsføreren.

Selvbetjeningsservicen kan også hentes som en app under navnet EForsyning i App Store og Google Play.

_____

Midtjyllands Avis:
Nabo er utilfreds med fjernvarmebyggeri
Kjellerup Fjernvarme vil bygge et nyt anlæg med to kedler i Industriparken i Kjellerup. Den nye bygning bliver 25 meter høj og skorsten det dobbelte. Det er nabo til fjernvarmen, Carl Almind, ikke tilfreds med, skriver Midtjyllands Avis.

Carl Almind mener ikke, det kan være rigtigt, at kommunen giver tilladelse til det nye anlæg, når bygninger i området ellers højest på være 14 meter høje. Med den højde, byggeriet vil få, mener naboen, at aftensolen vil forsvinde fra hans udestue.

Projektet er nu er sendt i nabohøring, netop fordi der er lagt op til en dispensation fra byggehøjden.

- Man kan gøre indsigelse mod projektet, og så er det op til politikerne at afgøre, om indsigelserne skal have indflydelse på projektet, siger byplanlægger Julie Wissing Friis. 

Nyheder

24. maj 2017 PULS

#PULS2017: "Jeg sætter forbrugerne højest"

Om godt en måned går PULS i luften. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager med et bud på, hvorfor der er behov for nye styringsredskaber i sektoren.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

23. maj 2017

Dansk Fjernvarme mener: Øvrige sektorer må finansiere sig selv

Forsyningsselskaber, der forrenter indskudskapital, kan godt bruge fjernvarmekunders penge på andet end fjernvarme. Sådan lyder det i et ministersvar fra Lars Chr. Lilleholt til energiordfører Jens Joel (S).

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Ordførere: Vi skal udnytte overskudsvarmen

Energiordførerne fra S, SF og RV er enige om, at vi bør udnytte overskudsvarme fra industrien. Og de er villige til at ændre på energiafgifterne for at opnå det.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

11. maj 2017 Presseklip

Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop

LÆS I DAG: Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop. Politisk flertal for forrentningsindgrebet. Væk med afgifter for datacentre. Ingen forrentningsrisiko på Langeland. Aalborg Portland tøver med at levere mere overskudsvarme. Læk dannede gejser i Aalborg.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.

08. maj 2017 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Grundfos

Lasse Mikkelsen er fra ny salgsdirektør for Industry og Water Utility i Grundfos. 

02. maj 2017 Navnenyt

Hanne Kortegaard Støchkel er ny konsulent i Grøn Energi

Hanne Kortegaard Støchkel kommer fra Energinet.dk, hvor hun har været i ti år.