18. maj 2017 Presseklip

Rigsrevisionen kritiserer DONG-salg

LÆS I DAG: Politisk uenighed om kritik af DONG-salg. Flere grønne job med mere forskning. Kritik af milliardnedskrivning på SE-investering. Selvbetjent fjernvarme på Falster. Nabo er utilfreds med fjernvarmebyggeri.

Information:
Politisk uenighed om kritik af DONG-salg
Både Rigsrevisionen og Folketingets statsrevisorer kritiserer Finansministeriet for ikke at kunne begrunde, forklare og redegøre for salget af DONG Energy. Statsrevisorerne giver derfor karakteren ”meget utilfredsstillende” – og konkluderer, at Finansministeriet ikke har levet op til god forvaltningsskik, blandt andet mangler flere centrale dokumenter, ligesom overvejelserne om salget ikke er dokumenterede.

- Problemet er selvfølgelig, at når flere centrale papirer er pist væk i forhold til salget, så er det jo ikke rigtig til at finde ud af, om det grundlag, man kører på, er i orden. Og det er da et problem, siger Henrik Thorup, statsrevisor for DF, til Information.

Socialdemokratiets statsrevisor, gruppeformand Henrik Sass Larsen, mener, at Rigsrevisionens beretning frikender den tidligere finansminister Bjarne Corydon (S) og regeringens daværende økonomiudvalg, fordi de blot fulgte rådene fra embedsmændene. Det er Venstres statsrevisor, gruppeformand, Søren Gade, ikke enig i. Ifølge ham ved man nemlig ikke, hvad den manglende dokumentation indeholder.

Finansministeriet har nu tre måneder til at svare på Rigsrevisionen og statsrevisorernes kritik.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Flere grønne job med mere forskning
En ny analyse fra tænketanken Cevea viser, at Danmark har potentialet til også i fremtiden at være i front, når det gælder om at levere verdens grønne omstilling.

Men for at bevare den flotte førerposition skal Danmark investere mere i forskning, lyder det fra tænketanken.

- Der skal bruges tilstrækkeligt med offentlige forskningsmidler til at udvikle de nye teknologier. Og det er nok her, at jeg er mest skeptisk, fordi vi kan se, at vi bruger færre penge på forskning. Vi klarer os godt, fordi der for 20, 15 og 10 år siden blev lavet en masse investeringer. Men indtil videre falder disse, siger direktør i Cevea Kristian Weise til Nordjyske og henviser til investeringer i fjernvarme, vindenergi og spildevandshåndtering.

Ifølge analysen er de offentlige forskningsmidler til energiforskning blevet halveret siden 2011.

Dansk Industri mener også, området trænger til en kapitalindsprøjtning og påpeger, at eksporten af energiteknologi er af afgørende betydning for den danske økonomi.

_____

EnergiWatch:
Kritik af milliardnedskrivning på SE-investering
Medlemmer af både SE’s bestyrelse og repræsentantskab kritiserer SE’s investeringer i blandt andet Stofa og efterfølgende store nedskrivning, skriver EnergiWatch.
- Går man bag om tallene i SE, ser billedet langt fra så rosenrødt ud, som bestyrelsen fremstiller det. Det grundlæggende problem er, at ledelsen ikke er i stand at genere et tilstrækkeligt overskud på de aktiviteter, man investerer i, siger medlem af repræsentantskabet Peter Lambæk Larsen til EnergiWatch.

Han mener, at hovedparten af SE's driftsoverskud siden 2009 på i alt 900 mio. kroner er skabt gennem stigninger i nettarifferne i el-monopolet. Den kritik drøftede SE-bestyrelsen onsdag.

Den 1,3 mia. kr. store nedskrivning af Stofa svarer til mere end 60 pct. af købsværdien i 2012.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Selvbetjent fjernvarme på Falster
Fjernvarmekunder i Nørre Alslev på Falster kan nu med en online selvbetjeningsservice se, om de er foran eller efter deres forventede forbrug, skriver Lolland-Falsters Folketidende.
Målerne aflæses automatisk hvert år i slutningen af maj, men forbrugerne kan følge deres forbrug med selvbetjening på fjernvarmeværkets hjemmeside www.na-fjernvarme.dk.

- Ud fra indtastede aflæsninger kan vores forbrugere se, om de er foran eller bagefter det forventede forbrug. Endvidere kan forbrugeren se, om årsopgørelsen forventes at medføre efterbetaling, eller om der kan forventes et “overskud” på budgettet. Der kan dog ske ændringer i form af rykningsgebyrer og tillæg for ringe afkøling, tilføjer forretningsføreren.

Selvbetjeningsservicen kan også hentes som en app under navnet EForsyning i App Store og Google Play.

_____

Midtjyllands Avis:
Nabo er utilfreds med fjernvarmebyggeri
Kjellerup Fjernvarme vil bygge et nyt anlæg med to kedler i Industriparken i Kjellerup. Den nye bygning bliver 25 meter høj og skorsten det dobbelte. Det er nabo til fjernvarmen, Carl Almind, ikke tilfreds med, skriver Midtjyllands Avis.

Carl Almind mener ikke, det kan være rigtigt, at kommunen giver tilladelse til det nye anlæg, når bygninger i området ellers højest på være 14 meter høje. Med den højde, byggeriet vil få, mener naboen, at aftensolen vil forsvinde fra hans udestue.

Projektet er nu er sendt i nabohøring, netop fordi der er lagt op til en dispensation fra byggehøjden.

- Man kan gøre indsigelse mod projektet, og så er det op til politikerne at afgøre, om indsigelserne skal have indflydelse på projektet, siger byplanlægger Julie Wissing Friis. 

Nyheder

10. jul 2017

Overskudsvarme fra Apple datacenter skal i fjernvarmen

Men som afgifterne er i dag, er det ikke umiddelbart muligt. Dansk Fjernvarme mener, at afgiftsmuren på de kollektive varmepumper skal væltes så Apple og andre datacentre kan udnytte overskudsvarme

04. jul 2017

Assens Fjernvarme styrker grøn profil med vindmølle

Ved at købe Tronebjerg Vindmølle sikrer Assens Fjernvarme, at al strøm på værket er grøn. Lars Chr. Lilleholt indviede møllen mandag den 3. juli.

04. jul 2017

FORSK2025: Energiforskningen skal prioriteres

Regeringen foreslår at prioritere forskning indenfor fjernvarme og køling i ny forskningsstrategi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der ser gode muligheder i bedre udnyttelse af det samlede energisystem.

03. jul 2017

Sidste afgiftsanalyse: Dansk Fjernvarme ser frem til en afklaring

Med offentliggørelsen af den sidste afgiftsanalyse har vi det samlede overblik. Dansk Fjernvarme ser frem til de politiske forhandlinger til efteråret.

29. jun 2017

Verdens største solvarmeanlæg indvies

I dag klippes den røde snor, når Silkeborg Forsynings solvarmeanlæg bliver officielt indviet. Anlægget er med sine 157.000 kvadratmeter verdens største af sin art.

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

06. jul 2017 Navnenyt

Midlertidig direktør på Logstor

Henning B. Beck er i en periode både administrerende direktør og økonomidirektør i Logstor.

30. jun 2017 Navnenyt

Ny kommunikationschef i Dansk Fjernvarme

Den 1. august tiltræder Kim Vejrup som ny kommunikationschef i Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

23. jun 2017 Presseklip

Færre udgifter til grønne støtteordninger

Færre udgifter til grønne støtteordninger. Analyse: Mere el og færre fossile brændstoffer til opvarmning. Solen leverer en fjerdedel af varmen i Bredsten.

22. jun 2017 Presseklip

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse. Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”. Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny. Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst.

21. jun 2017 Presseklip

Professor: Danmark bruger for meget biomasse

Professor: Danmark bruger for meget biomasse. Fracking splitter Folketinget. Nyborg får billigere varme. 20 år gammel kedel skrottet.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

21. jun 2017

Åbning for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop åbnet op for, at fjernvarmeselskaberne kan søge om tilskud til investering i en varmepumpe eller til rådgivning om investering i en varmepumpe.

14. jun 2017 Pressemeddelelse

Fornuftig håndsrækning til fjernvarmekunderne

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 53 millioner kroner i 2017-2018 til investering i varmepumper. Dansk Fjernvarme glæder sig over håndsrækningen, men appellerer også til en mere varig løsning for selskaberne. 

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.