17. maj 2017 Presseklip

Danmarks energiforbrug ræser afsted

LÆS I DAG: Danmarks energiforbrug ræser afsted. Skærbæk fyrer med den første flis. Viborg får EU-støtte til varme fra Apple. Nyt halmanlæg var værd at vente på. Varmepris falder på Lolland. Og meget mere.

EnergiWatch:
Danmarks energiforbrug ræser afsted
Danmarks energiforbrug steg markant i årets første kvartal, og stigningen omfattede både brugen af vedvarende energikilder og fossile brændsler. Dermed blev energiforbruget det højeste i fire år, viser en opgørelse fra Energistyrelsen.

Kigger man nærmere på energiforbrugets sammensætning, er forbruget af vedvarende energi gået frem knap 15 procent. Det skyldes blandt andet, at 2017 foreløbigt har været et godt vindår, men også at forbruget af biomasse er øget, blandt andet på grund af omstillingen af Studstrup og Avedøreværkerne, oplyser EnergiWatch.

Dermed har biomasse fortrængt kul, der således har nået sit laveste punkt i et vinterkvartal nogensinde, mens forbruget af både naturgas og olie er steget. 

_____

Energy Supply:
Skærbæk fyrer med den første flis
Søndag den 7. maj kom der røg op af skorstenen fra den ene af de to nye ovne til træflis på Skærbækværket i Fredericia.

- Vi er kommet så langt, at teknikerne er begyndt at fyre lidt op i de nye kedler som en del af idriftsættelsen. Søndag den 7. maj var der first fire på Skærbækværkets første fliskedel, og vi forventer, at vi inden for de kommende uger kan have first fire på den anden kedel. I første omgang bruger vi varmen til at blæse kedlens damprør rene for støv og løstsiddende svejserester, så løsrevne partikler ikke beskadiger anlægget, fortæller Carsten Birkeland Kjær fra Dong Energy til Energy Supply.

Omstillingen til træflis på Skærbækværket har varet de seneste tre år. Når ombygningen er færdig, vil værket levere grønnere energi til ca. 60.000 husstande i Trekantområdet og bidrage til en stor CO2-reduktion, hvilket er en klar målsætning hos Dong Energy.

Henover sommeren vil man fyre mere op i kedlerne for at teste dem, og til efteråret bliver de nye flisovne sat i endelig testdrift.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Viborg får EU-støtte til varme fra Apple
25 fjernvarmeselskaber i Region Midtjylland har planer om at investere godt en halv milliard kroner i grøn energi.

De får nu en lille håndsrækning fra regionen, der over de næste tre år bruger 21,5 millioner kroner fra den europæiske investeringsfond under EU til rådgivning og projektering af investeringer i grøn energi, oplyser Viborg Stifts Folkeblad.

Omkring syv millioner kroner forventes at gå til Viborg for at udnytte overskudsvarmen fra Apples nye datacenter i Foulum.

Ni varmeselskaber i Viborg Kommune er med i projektet. Ud over Viborg Fjernvarme og Energi Viborg er det Gudenåcentralen og varmeværkerne i Bjerringbro, Rødkærsbro, Frederiks, Skals, Klejtrup og Hvam.

_____

Randers Amtsavis:
Ulstrup får 300.000 kroner fra EU til billigere varme

Ulstrup Kraftvarmeværk er blandt de 25 fjernvarmeværker i Region Midtjylland, der får del i de 21,5 millioner kroner, som EU har givet til 25 fjernvarmeværker i Region Midtjylland. Pengene, der kommer fra den Europæiske Investeringsbank til projektet REFER-CDR, skal bruges til at forhindre store prisstigninger, når grundbeløbet bortfalder og samtidig skubbe på den grønne omstilling. Det skriver Randers Amtsavis.

Ulstrup Kraftvarmeværk har fået bevilget 300.000 kroner, som værket gerne vil bruge til at etablere en transmissionsledning.

- Vi vil gerne lave en transmissionsledning til Bjerringbro og måske længere, hvis det er muligt. Der har før været snak om et Tangesø-projekt, hvor man udnytter varmen, som gemmer sig der til at forsyne et stort område med billigere og grøn varme. Vi skal have en transmissionsledning for at få del i varmen fra projektet, hvis projektet kommer, siger driftsleder på Ulstrup Kraftvarmeværk, Mogens Dam til Randers Amtsavis.

Hvis forbrugerne stemmer ja til projektet på generalforsamlingen i næste uge, og ledningen bliver til noget, kan Ulstrup også få gavn af den varme, Bjerringbro laver med varmepumper.

_____

Energy Supply:
Nyt halmanlæg var værd at vente på
Aabenraa-Rødekro Fjernvarme har endelig taget deres nye halmfyrede anlæg i brug. Aftalen med kedelproducenten Weiss blev underskrevet tilbage i marts 2013, men først i marts 2017 var der endelig levering.

 - Det har været en lang sag at komme igennem. Men det har været det hele værd. Vi har fået et velfungerende anlæg, som lever op til vores forventninger med hensyn til ydelse, virkningsgrad og ikke mindst emissioner, udtaler direktør Peter Sørensen fra Aabenraa-Rødekro Fjernvarme om det nye halmfyrede halmanlæg til Energy Supply.

Anlægget er på 3x12 MW og dækker godt 50 procent af varmeforbruget hos Aabenraa-Rødekro Fjernvarmes forbrugere.

_____

Aars Avis:
Aars Fjernvarmes overskud kan komme forbrugerne til gode
Aars Fjernvarme udbetaler også i år udbytte til ejerne.

- Ja, det gør vi naturligvis, men det bliver uændret til vore forbrugere, og ingen udenfor denne kreds skal have hverken overskud eller udbytte, siger formanden for Aars Fjernvarmes bestyrelse, Svend Andersen, til Aars Avis.

Aars Fjernvarme er ejet af omkring 5.400 andelshavere, som hvert år får afregnet et eventuelt overskud ved varmeårets afslutning enten som billigere varme eller tilbagebetaling.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Varmepris falder på Lolland
819 forbrugere i Stubbekøbing får billigere fjernvarme fra 1. juli.
Sidste år sendte Refa Stubbekøbing Fjernvarme penge tilbage til forbrugerne. Bestyrelsen har i år bestemt at sætte varmeprisen 7,5 procent ned, så prisen for en megawatt-time bliver 437,50 kroner. For et standardhus på 130 kvadratmeter betyder det en årlig besparelse på 1.000 kroner.

- Denne gang har vi valgt en permanent prisnedsættelse. Det gør vi i sikker forvisning om, at vi med fortsat effektiv og rationel drift kan fastholde en lavere varmepris, fortæller Poul-Henrik Pedersen, der er bestyrelsesformand for fjernvarmen i Stubbekøbing og byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune.

Siden Refa kom til, har 111 nye forbrugere sluttet sig til. 

_____

Vesthimmerlands Avis:
Aalestrup har fået et nyt vartegn
Aalestrup har fået et nyt vartegn med opførelsen af en 40 meter høj akkumuleringstank, der kan indeholde 5.000 kubikmeter vand. Akkumuleringstanken skal både gemme varme produceret på AN Energis biomassekedler og på solvarmeanlægget, der for nylig blev etableret for at fastholde en lav varmepris.

- Hvor prisen på biomasse følger markedsprisen, er de primære omkostninger til produktion på solvarmeanlægget i dag kendte faktorer, nemlig forrentning og afskrivning. Selve driften af anlægget udgør under 10 procent af de samlede produktionsomkostninger, sagde AN Energis bestyrelsesformand Søren Hestbæk, ifølge Vesthimmerlands Avis, ved generalforsamlingen forud for igangsættelse af nyinvesteringen.

Solvarmeanlægget kan producere mellem 20 og 25 procent af værkets varmeproduktion eller 12.800 MWh om året.

Nyheder

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

14. jun 2017 Pressemeddelelse

Fornuftig håndsrækning til fjernvarmekunderne

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 53 millioner kroner i 2017-2018 til investering i varmepumper. Dansk Fjernvarme glæder sig over håndsrækningen, men appellerer også til en mere varig løsning for selskaberne. 

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

22. jun 2017 Presseklip

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse. Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”. Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny. Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst.

21. jun 2017 Presseklip

Professor: Danmark bruger for meget biomasse

Professor: Danmark bruger for meget biomasse. Fracking splitter Folketinget. Nyborg får billigere varme. 20 år gammel kedel skrottet.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.