16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

Altinget:
En dårlig løsning på forrentning er bedre end ingen løsning
Alle partier i Folketinget støtter regeringens hastelov, der skal forhindre kommuner i at trække penge ud af fjernvarmesektoren, men loven blev alligevel kritiseret af især oppositionen under førstebehandlingen, skriver Altinget.

Dansk Fjernvarme er blandt de eksterne kritikere og påpeger i et høringssvar blandt andet, at hasteloven tillader multiforsyningsselskaber at bruge pengene på tværs af forsyningsarterne og på den vis undgå modregningen i bloktilskuddet:

- Dansk Fjernvarme finder det uhensigtsmæssigt, at undtagelsen fra fuld modregning omfatter forsyningssektoren i sin helhed. Fjernvarmeforbrugerne skal ikke finansiere projekter inden for øvrige forsyningsarter – sådanne projekter bør finansieres af forbrugerne i disse forsyninger. Det er ligegyldigt for varmeforbrugerne, om deres penge går til at betale for en ny svømmehal eller går til at dække et underskud i et andet forretningsområde inden for den samme koncernforbundne multiforsyning.

Hastelov L 213 behandles henholdsvis anden og tredje gang 29. maj og 2. juni.


_____

Altinget:
Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark
Store solcelleparker, som fylder og skæmmer landskabet, bør vælges fra til fordel for solceller på bygninger og langs veje, anbefaler i Teknologirådet i ny rapport om Danmarks arealer.

Skal alle ønsker til fremtidens skove, landbrug og energiproduktion opfyldes, kræver de 140 procent af Danmarks areal i 2050. Alene energiproduktion vil tage 10 procent af landet.

Store marker fyldt med solceller er der ikke plads til i det tempo, de dukker op med i disse år. Sådan lyder en konklusion i en ny rapport om Danmarks arealer fra Fonden Teknologirådet, Aalborg Universitet og Velux Fonden.

- Solcelleanlæg fylder rent fysisk i landskabet på en måde, som ikke lægger op til, at området også kunne tjene andre funktioner. I vores projekt prøver at vi finde synergier. Hvor kan forskellige behov eller funktioner spille sammen på de samme arealer, så vi løser problemet med, at vi er i bekneb for arealer? Her kan solcellepaneler i det åbne landskab være lidt vanskelige, siger projektleder i Teknologirådet, Søren Gram, til Altinget.

_____


Århus Stiftstidende:
Klager over flisfyr i Skanderborg afgøres til sommer
Skanderborg-Hørning Fjernvarme har fået byrådets godkendelse til at bygge et tredje flisfyr på værket, men DONG, AffaldVarme Aarhus og Aarhus Kommune har klaget til Energiklagenævnet over godkendelsen, skriver Aarhus Stiftstidende.

Klagerne indvender, at Skanderborg hænger sammen med Varmeplan Aarhus og derfor er underlagt kraftvarmekravet og derfor skal producere både varme og strøm.

Desuden savner de en beregning af, hvad økonomien er ved fortsat forsyning fra Varmeplan Aarhus. De to indvendinger tager Skanderborg Kommune og Skanderborg-Hørning Fjernvarme med ro.

Erling Weber Jensen, formand for Skanderborg-Hørning Fjernvarme, fortæller, at Energiklagenævnet forventer en afgørelse før sommerferien.

_____


Viborg Folkeblad:

Opbakning til fusion af fjernvarmeselskaber 

Varmekunderne i Bjerringbro har netop stemt for, at det lokale kraftvarmeværk skal fusionere med værket i Ulstrup. Dermed afhænger fusionen nu af, om Ulstrup Kraftvarmeværk også siger ja til ægteskabet. 

 

- Det var meget overvældende. Jeg kunne ikke ønske mig et bedre resultat. Det kommer af, at der er gode argumenter for sammenlægningen, og at vi har gennemarbejdet tingene vældig meget, siger bestyrelsesformanden for Bjerringbro Kraftvarmeværk, Erling Krogh Sørensen, til Viborg Folkeblad.

 

Han mener, at fusionen vil ruste selskabet og gøre det nemmere at komme i gang med at bruge vedvarende energi – og lykkes det, vil det nye selskab få 2.600 kunder.

_____


Nordfalsters Avis:
Prisen sættes ned i Horbelev
I 2011 blev der lagt en genoprettelsesplan, som nu betyder, at fjernvarmekunder i Horbelev på Falster kan spare op til 1.000 kroner på varmeregningen i den kommende fyringssæson. Den faste afgift falder efter 1. juli fra de nuværende 8.144 kroner til 7.144 kroner for de første 100 kvadratmeter. Det er 12 procent.

- Nedsættelsen af fastafgiften viser bare, hvor langt man kan komme med rationel og professionel drift. Horbelev Fjernvarme anno 2017 er et godt eksempel på, hvad Refa står for. Stor ros til værkets medarbejdere og Refas ledelse. Det er flot arbejde, siger Poul-Henrik Pedersen, formand for Refa Horbelev Fjernvarme og byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune, til Nordfalsters Avis.

 
Genoprettelsesplanen omfattede selskabet økonomi, forsikringsforhold, udskiftning af skorstenen, fjernovervågning af værket og en stor renovering af de elektriske installationer og styringssystemer.

_____


Lokalavisen Lemvig:
Thyborøn Fjernvarme inviterer byen indenfor
På lørdag inviterer Thyborøn Fjernvarme hele byen til åbent hus med rundvisning og grillpølser for at fejre, at et nyt fremtidssikret produktionsanlæg nu er klar til at blive vist frem. Det skriver Lokalavisen Lemvig.

Thyborøn Fjernvarme har siden starten i 1993 fået over 300 nye forbrugere. Derfor blev der i 2015 installeret endnu en fliskedel, og nu er hele byggeriet færdigt og klar til den officielle indvielse.

- Heldigvis er de uforudsete forhindringer nu historie. Både nybyggeriet og vores eksisterende bygninger er klar til besøg. Derfor åbner vi dørene lørdag den 20. maj, så alle kan se, hvor den grønne fjernvarme kommer fra, fortæller driftsleder Erling Jensen, Thyborøn Fjernvarme til Lokalavisen Lemvig.

Med den nye fliskedel er fjernvarmen i Thyborøn 100 procent CO2-neutral, og forbrugerne kan desuden glæde sig over, at fjernvarmen er blevet billigere, fordi det nye anlæg udnytter brændslet mere effektivt.

_____


Nordfalsters Avis:
Nørre Alslev runder de første 50 år
Nørre Alslev Fjernvarmeværk på Falster inviterer på fredag forbrugere og andre borgere til 50 års jubilæum i teatersalen i Nørre Alslev. Det skriver Nordfalsters Avis.

Der var stiftende generalforsamling til Nørre Alslev Fjernvarmeværk den 25. marts 1965, så egentlig skulle jubilæet vel være holdt for et par år siden.

- Ja, hvis vi går ud fra vores vedtægter skulle jubilæet have fundet sted i 2015. Går vi ud fra regnskabsåret skulle jubilæet være holdt i 2016, men hvis vi går ud fra Nordfalsters Avis, der 5. marts 2007 skrev om vores 40 års jubilæum, ja så bliver jubilæet i år, fortæller næstformand Gert Clausen til Nordfalsters Avis, og tilføjer, at det var en enig bestyrelse, der sidste år besluttede sig for, at 2017 skulle være året hvor jubilæet blev fejret.

Nørre Alslev Fjernvarmeværk var i 1987 landets dyreste fjernvarmeværk, men kan i dag glæde sig over at have konkurrencedygtige priser.

  

 

Nyheder

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

14. jun 2017 Pressemeddelelse

Fornuftig håndsrækning til fjernvarmekunderne

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 53 millioner kroner i 2017-2018 til investering i varmepumper. Dansk Fjernvarme glæder sig over håndsrækningen, men appellerer også til en mere varig løsning for selskaberne. 

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

22. jun 2017 Presseklip

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse. Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”. Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny. Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst.

21. jun 2017 Presseklip

Professor: Danmark bruger for meget biomasse

Professor: Danmark bruger for meget biomasse. Fracking splitter Folketinget. Nyborg får billigere varme. 20 år gammel kedel skrottet.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.