16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

Altinget:
En dårlig løsning på forrentning er bedre end ingen løsning
Alle partier i Folketinget støtter regeringens hastelov, der skal forhindre kommuner i at trække penge ud af fjernvarmesektoren, men loven blev alligevel kritiseret af især oppositionen under førstebehandlingen, skriver Altinget.

Dansk Fjernvarme er blandt de eksterne kritikere og påpeger i et høringssvar blandt andet, at hasteloven tillader multiforsyningsselskaber at bruge pengene på tværs af forsyningsarterne og på den vis undgå modregningen i bloktilskuddet:

- Dansk Fjernvarme finder det uhensigtsmæssigt, at undtagelsen fra fuld modregning omfatter forsyningssektoren i sin helhed. Fjernvarmeforbrugerne skal ikke finansiere projekter inden for øvrige forsyningsarter – sådanne projekter bør finansieres af forbrugerne i disse forsyninger. Det er ligegyldigt for varmeforbrugerne, om deres penge går til at betale for en ny svømmehal eller går til at dække et underskud i et andet forretningsområde inden for den samme koncernforbundne multiforsyning.

Hastelov L 213 behandles henholdsvis anden og tredje gang 29. maj og 2. juni.


_____

Altinget:
Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark
Store solcelleparker, som fylder og skæmmer landskabet, bør vælges fra til fordel for solceller på bygninger og langs veje, anbefaler i Teknologirådet i ny rapport om Danmarks arealer.

Skal alle ønsker til fremtidens skove, landbrug og energiproduktion opfyldes, kræver de 140 procent af Danmarks areal i 2050. Alene energiproduktion vil tage 10 procent af landet.

Store marker fyldt med solceller er der ikke plads til i det tempo, de dukker op med i disse år. Sådan lyder en konklusion i en ny rapport om Danmarks arealer fra Fonden Teknologirådet, Aalborg Universitet og Velux Fonden.

- Solcelleanlæg fylder rent fysisk i landskabet på en måde, som ikke lægger op til, at området også kunne tjene andre funktioner. I vores projekt prøver at vi finde synergier. Hvor kan forskellige behov eller funktioner spille sammen på de samme arealer, så vi løser problemet med, at vi er i bekneb for arealer? Her kan solcellepaneler i det åbne landskab være lidt vanskelige, siger projektleder i Teknologirådet, Søren Gram, til Altinget.

_____


Århus Stiftstidende:
Klager over flisfyr i Skanderborg afgøres til sommer
Skanderborg-Hørning Fjernvarme har fået byrådets godkendelse til at bygge et tredje flisfyr på værket, men DONG, AffaldVarme Aarhus og Aarhus Kommune har klaget til Energiklagenævnet over godkendelsen, skriver Aarhus Stiftstidende.

Klagerne indvender, at Skanderborg hænger sammen med Varmeplan Aarhus og derfor er underlagt kraftvarmekravet og derfor skal producere både varme og strøm.

Desuden savner de en beregning af, hvad økonomien er ved fortsat forsyning fra Varmeplan Aarhus. De to indvendinger tager Skanderborg Kommune og Skanderborg-Hørning Fjernvarme med ro.

Erling Weber Jensen, formand for Skanderborg-Hørning Fjernvarme, fortæller, at Energiklagenævnet forventer en afgørelse før sommerferien.

_____


Viborg Folkeblad:

Opbakning til fusion af fjernvarmeselskaber 

Varmekunderne i Bjerringbro har netop stemt for, at det lokale kraftvarmeværk skal fusionere med værket i Ulstrup. Dermed afhænger fusionen nu af, om Ulstrup Kraftvarmeværk også siger ja til ægteskabet. 

 

- Det var meget overvældende. Jeg kunne ikke ønske mig et bedre resultat. Det kommer af, at der er gode argumenter for sammenlægningen, og at vi har gennemarbejdet tingene vældig meget, siger bestyrelsesformanden for Bjerringbro Kraftvarmeværk, Erling Krogh Sørensen, til Viborg Folkeblad.

 

Han mener, at fusionen vil ruste selskabet og gøre det nemmere at komme i gang med at bruge vedvarende energi – og lykkes det, vil det nye selskab få 2.600 kunder.

_____


Nordfalsters Avis:
Prisen sættes ned i Horbelev
I 2011 blev der lagt en genoprettelsesplan, som nu betyder, at fjernvarmekunder i Horbelev på Falster kan spare op til 1.000 kroner på varmeregningen i den kommende fyringssæson. Den faste afgift falder efter 1. juli fra de nuværende 8.144 kroner til 7.144 kroner for de første 100 kvadratmeter. Det er 12 procent.

- Nedsættelsen af fastafgiften viser bare, hvor langt man kan komme med rationel og professionel drift. Horbelev Fjernvarme anno 2017 er et godt eksempel på, hvad Refa står for. Stor ros til værkets medarbejdere og Refas ledelse. Det er flot arbejde, siger Poul-Henrik Pedersen, formand for Refa Horbelev Fjernvarme og byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune, til Nordfalsters Avis.

 
Genoprettelsesplanen omfattede selskabet økonomi, forsikringsforhold, udskiftning af skorstenen, fjernovervågning af værket og en stor renovering af de elektriske installationer og styringssystemer.

_____


Lokalavisen Lemvig:
Thyborøn Fjernvarme inviterer byen indenfor
På lørdag inviterer Thyborøn Fjernvarme hele byen til åbent hus med rundvisning og grillpølser for at fejre, at et nyt fremtidssikret produktionsanlæg nu er klar til at blive vist frem. Det skriver Lokalavisen Lemvig.

Thyborøn Fjernvarme har siden starten i 1993 fået over 300 nye forbrugere. Derfor blev der i 2015 installeret endnu en fliskedel, og nu er hele byggeriet færdigt og klar til den officielle indvielse.

- Heldigvis er de uforudsete forhindringer nu historie. Både nybyggeriet og vores eksisterende bygninger er klar til besøg. Derfor åbner vi dørene lørdag den 20. maj, så alle kan se, hvor den grønne fjernvarme kommer fra, fortæller driftsleder Erling Jensen, Thyborøn Fjernvarme til Lokalavisen Lemvig.

Med den nye fliskedel er fjernvarmen i Thyborøn 100 procent CO2-neutral, og forbrugerne kan desuden glæde sig over, at fjernvarmen er blevet billigere, fordi det nye anlæg udnytter brændslet mere effektivt.

_____


Nordfalsters Avis:
Nørre Alslev runder de første 50 år
Nørre Alslev Fjernvarmeværk på Falster inviterer på fredag forbrugere og andre borgere til 50 års jubilæum i teatersalen i Nørre Alslev. Det skriver Nordfalsters Avis.

Der var stiftende generalforsamling til Nørre Alslev Fjernvarmeværk den 25. marts 1965, så egentlig skulle jubilæet vel være holdt for et par år siden.

- Ja, hvis vi går ud fra vores vedtægter skulle jubilæet have fundet sted i 2015. Går vi ud fra regnskabsåret skulle jubilæet være holdt i 2016, men hvis vi går ud fra Nordfalsters Avis, der 5. marts 2007 skrev om vores 40 års jubilæum, ja så bliver jubilæet i år, fortæller næstformand Gert Clausen til Nordfalsters Avis, og tilføjer, at det var en enig bestyrelse, der sidste år besluttede sig for, at 2017 skulle være året hvor jubilæet blev fejret.

Nørre Alslev Fjernvarmeværk var i 1987 landets dyreste fjernvarmeværk, men kan i dag glæde sig over at have konkurrencedygtige priser.

  

 

Nyheder

24. maj 2017 PULS

#PULS2017: "Jeg sætter forbrugerne højest"

Om godt en måned går PULS i luften. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager med et bud på, hvorfor der er behov for nye styringsredskaber i sektoren.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

23. maj 2017

Dansk Fjernvarme mener: Øvrige sektorer må finansiere sig selv

Forsyningsselskaber, der forrenter indskudskapital, kan godt bruge fjernvarmekunders penge på andet end fjernvarme. Sådan lyder det i et ministersvar fra Lars Chr. Lilleholt til energiordfører Jens Joel (S).

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Ordførere: Vi skal udnytte overskudsvarmen

Energiordførerne fra S, SF og RV er enige om, at vi bør udnytte overskudsvarme fra industrien. Og de er villige til at ændre på energiafgifterne for at opnå det.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

17. maj 2017 Presseklip

Danmarks energiforbrug ræser afsted

LÆS I DAG: Danmarks energiforbrug ræser afsted. Skærbæk fyrer med den første flis. Viborg får EU-støtte til varme fra Apple. Nyt halmanlæg var værd at vente på. Varmepris falder på Lolland. Og meget mere.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

11. maj 2017 Presseklip

Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop

LÆS I DAG: Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop. Politisk flertal for forrentningsindgrebet. Væk med afgifter for datacentre. Ingen forrentningsrisiko på Langeland. Aalborg Portland tøver med at levere mere overskudsvarme. Læk dannede gejser i Aalborg.

10. maj 2017 Presseklip

Overskudsvarme giver underskud og ryger ud til fuglene

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra datacentre lukkes ud i den blå luft. HOFOR etablerer havvandskammer til fjernkøling. Ingen forrentning trods ansøgning i Frederikshavn. Igen billigere fjernvarme på Fyn.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.

08. maj 2017 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Grundfos

Lasse Mikkelsen er fra ny salgsdirektør for Industry og Water Utility i Grundfos.