15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

Skive Folkeblad og TV MidtVest:
21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker 
Med et tilskud på 21,5 millioner kroner fra EU hjælper Region Midtjylland midtjyske fjernvarmekunder mod prisstigninger efter grundbeløbets bortfald og giver den grønne omstilling et skub.

Tilskuddet har Region Midtjylland fået bevilget i samarbejde med 25 fjernvarmeselskaber og regionens EU-kontor Central Denmark EU Office. Pengene stammer fra den Europæiske Investeringsbank.

Pengene skal blandt andet værne omkring 35.000 fjernvarmekunder mod prisstigninger, der kan løbe op i flere tusinde kroner per husstand om året, når grundbeløbet forsvinder med udgangen af 2018.

- Heldigvis har vi løbende haft en rigtig god dialog med de fjernvarmeværker, der står til at blive ramt, og i første omgang handler det selvfølgelig om at beskytte varmekunderne mod de her massive prisstigninger, men når vi taler om grønne investeringer, betyder Region Midtjyllands status på det område, at det næsten ikke kan undgå også at gavne regionens virksomheder, siger formand for Regionsrådet i Region Midtjylland Bent Hansen, til TV MidtVest.

Blandt de medvirkende værker er Ramsing/Lem/Lihme, Vinderup og Feldborg/Haderup.

- Uden grundbeløbet mangler vi fem mio. kroner årligt på vores værk, så vi kommer ikke uden om at skulle investere i grøn teknologi. Her har vi selvfølgelig gjort os nogle tanker, men vi har samtidigt stort behov for kvalificerede indspark i forhold til både juraen på området og selve teknologien, siger driftsleder i Vinderup Varmeværk, Jørgen Sørensen, til Skive Folkeblad.

Se indslaget fra TV MidtVest nederst.

_____

EnergiWatch:
Rød klimaplan baner vej for forlig
Rød blok fremlagde i weekenden en fælles klimaplan. Den består af mål, der ifølge energi-, forsynings og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) vil gøre det nemt at indgå et nyt energiforlig med rød blok. 

Planen indeholder ti punkter, bl.a. en udfasning af kul i 2030, og at alt elforbrug i 2030 skal komme fra vedvarende energikilder.

- De sparker en åben dør ind her. Udfasning af kul i 2030 eksempelvis. Jeg tror ikke, at der er meget kulkraft i 2030. Det vil udviklingen føre til, hvis man ser den hastighed de centrale kraftvarmeværker udfaser kul med, siger Lars Christian Lilleholt til Energiwatch.

Både Greenpeace og Dansk Energi glæder sig over, at der tegner sig et bredt parlamentarisk flertal bag ambitioner til en fortsat omstilling til vedvarende energikilder, dog savner begge konkrete virkemidler til at nå ambitionerne.

I efteråret går forhandlingerne om et nyt energiforlig i gang.

_____

Midtjyllands Avis: 
Føtex skal levere overskudsvarme
I Silkeborg skal Føtex til at levere fjernvarme. Supermarkedet har investeret i en ombygning af køle- og varmeanlæggene og kan dermed levere miljøvenlig overskudsvarme til fjernvarmesystemet.

- Dette er et meget godt eksempel på, hvordan fjernvarmen kan være med til at udnytte energi, som ellers ville være gået tabt. Beregningerne viser, at overskudsvarmen fra supermarkedet årligt vil kunne forsyne 20 almindelige parcelhuse, fortæller controller Jacob Hvidberg fra Silkeborg Forsyning til Midtjyllands Avis.

Silkeborg Forsyning håber, projektet vil fungere som inspiration for andre supermarkeder, så de følger efter.

_____

Dagbladet Roskilde:
Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter
Borgmester Joy Mogensen (S) har allerede erklæret, at Roskilde ikke vil benytte muligheden for at forrente indskudskapital. Nu tager socialdemokraterne i byrådet endnu et skridt med et forslag til en generel politisk beslutning om, at Roskilde ikke vil trække penge ud af VEKS og andre tilsvarende selskaber, som kommunen ejer helt eller delvist. Det skriver Dagbladet Roskilde.

- Hele den danske forsyningsmodel er jo baseret på, at den hviler økonomisk i sig selv. Vi har en af de bedste og mest fremsynede forsyningsmodeller i hele verden, og den model skal ikke ødelægges af, at kommunerne ved hjælp af en regnskabsmæssig finte kan trække penge ud af fjernvarmeselskaberne. Vi vil hellere sikre, at pengene kommer borgerne til gode gennem billigere varmepriser, siger Socialdemokratiets politiske ordfører i byrådet, Karim Arfaoui til Dagbladet Roskilde.

 

 
TV MidtVest: Indslag om tilskud fra EU

Nyheder

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

14. jun 2017 Pressemeddelelse

Fornuftig håndsrækning til fjernvarmekunderne

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 53 millioner kroner i 2017-2018 til investering i varmepumper. Dansk Fjernvarme glæder sig over håndsrækningen, men appellerer også til en mere varig løsning for selskaberne. 

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

22. jun 2017 Presseklip

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse. Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”. Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny. Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst.

21. jun 2017 Presseklip

Professor: Danmark bruger for meget biomasse

Professor: Danmark bruger for meget biomasse. Fracking splitter Folketinget. Nyborg får billigere varme. 20 år gammel kedel skrottet.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.