15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

Skive Folkeblad og TV MidtVest:
21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker 
Med et tilskud på 21,5 millioner kroner fra EU hjælper Region Midtjylland midtjyske fjernvarmekunder mod prisstigninger efter grundbeløbets bortfald og giver den grønne omstilling et skub.

Tilskuddet har Region Midtjylland fået bevilget i samarbejde med 25 fjernvarmeselskaber og regionens EU-kontor Central Denmark EU Office. Pengene stammer fra den Europæiske Investeringsbank.

Pengene skal blandt andet værne omkring 35.000 fjernvarmekunder mod prisstigninger, der kan løbe op i flere tusinde kroner per husstand om året, når grundbeløbet forsvinder med udgangen af 2018.

- Heldigvis har vi løbende haft en rigtig god dialog med de fjernvarmeværker, der står til at blive ramt, og i første omgang handler det selvfølgelig om at beskytte varmekunderne mod de her massive prisstigninger, men når vi taler om grønne investeringer, betyder Region Midtjyllands status på det område, at det næsten ikke kan undgå også at gavne regionens virksomheder, siger formand for Regionsrådet i Region Midtjylland Bent Hansen, til TV MidtVest.

Blandt de medvirkende værker er Ramsing/Lem/Lihme, Vinderup og Feldborg/Haderup.

- Uden grundbeløbet mangler vi fem mio. kroner årligt på vores værk, så vi kommer ikke uden om at skulle investere i grøn teknologi. Her har vi selvfølgelig gjort os nogle tanker, men vi har samtidigt stort behov for kvalificerede indspark i forhold til både juraen på området og selve teknologien, siger driftsleder i Vinderup Varmeværk, Jørgen Sørensen, til Skive Folkeblad.

Se indslaget fra TV MidtVest nederst.

_____

EnergiWatch:
Rød klimaplan baner vej for forlig
Rød blok fremlagde i weekenden en fælles klimaplan. Den består af mål, der ifølge energi-, forsynings og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) vil gøre det nemt at indgå et nyt energiforlig med rød blok. 

Planen indeholder ti punkter, bl.a. en udfasning af kul i 2030, og at alt elforbrug i 2030 skal komme fra vedvarende energikilder.

- De sparker en åben dør ind her. Udfasning af kul i 2030 eksempelvis. Jeg tror ikke, at der er meget kulkraft i 2030. Det vil udviklingen føre til, hvis man ser den hastighed de centrale kraftvarmeværker udfaser kul med, siger Lars Christian Lilleholt til Energiwatch.

Både Greenpeace og Dansk Energi glæder sig over, at der tegner sig et bredt parlamentarisk flertal bag ambitioner til en fortsat omstilling til vedvarende energikilder, dog savner begge konkrete virkemidler til at nå ambitionerne.

I efteråret går forhandlingerne om et nyt energiforlig i gang.

_____

Midtjyllands Avis: 
Føtex skal levere overskudsvarme
I Silkeborg skal Føtex til at levere fjernvarme. Supermarkedet har investeret i en ombygning af køle- og varmeanlæggene og kan dermed levere miljøvenlig overskudsvarme til fjernvarmesystemet.

- Dette er et meget godt eksempel på, hvordan fjernvarmen kan være med til at udnytte energi, som ellers ville være gået tabt. Beregningerne viser, at overskudsvarmen fra supermarkedet årligt vil kunne forsyne 20 almindelige parcelhuse, fortæller controller Jacob Hvidberg fra Silkeborg Forsyning til Midtjyllands Avis.

Silkeborg Forsyning håber, projektet vil fungere som inspiration for andre supermarkeder, så de følger efter.

_____

Dagbladet Roskilde:
Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter
Borgmester Joy Mogensen (S) har allerede erklæret, at Roskilde ikke vil benytte muligheden for at forrente indskudskapital. Nu tager socialdemokraterne i byrådet endnu et skridt med et forslag til en generel politisk beslutning om, at Roskilde ikke vil trække penge ud af VEKS og andre tilsvarende selskaber, som kommunen ejer helt eller delvist. Det skriver Dagbladet Roskilde.

- Hele den danske forsyningsmodel er jo baseret på, at den hviler økonomisk i sig selv. Vi har en af de bedste og mest fremsynede forsyningsmodeller i hele verden, og den model skal ikke ødelægges af, at kommunerne ved hjælp af en regnskabsmæssig finte kan trække penge ud af fjernvarmeselskaberne. Vi vil hellere sikre, at pengene kommer borgerne til gode gennem billigere varmepriser, siger Socialdemokratiets politiske ordfører i byrådet, Karim Arfaoui til Dagbladet Roskilde.

 

 
TV MidtVest: Indslag om tilskud fra EU

Nyheder

24. maj 2017 PULS

#PULS2017: "Jeg sætter forbrugerne højest"

Om godt en måned går PULS i luften. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager med et bud på, hvorfor der er behov for nye styringsredskaber i sektoren.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

23. maj 2017

Dansk Fjernvarme mener: Øvrige sektorer må finansiere sig selv

Forsyningsselskaber, der forrenter indskudskapital, kan godt bruge fjernvarmekunders penge på andet end fjernvarme. Sådan lyder det i et ministersvar fra Lars Chr. Lilleholt til energiordfører Jens Joel (S).

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Ordførere: Vi skal udnytte overskudsvarmen

Energiordførerne fra S, SF og RV er enige om, at vi bør udnytte overskudsvarme fra industrien. Og de er villige til at ændre på energiafgifterne for at opnå det.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

17. maj 2017 Presseklip

Danmarks energiforbrug ræser afsted

LÆS I DAG: Danmarks energiforbrug ræser afsted. Skærbæk fyrer med den første flis. Viborg får EU-støtte til varme fra Apple. Nyt halmanlæg var værd at vente på. Varmepris falder på Lolland. Og meget mere.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

11. maj 2017 Presseklip

Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop

LÆS I DAG: Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop. Politisk flertal for forrentningsindgrebet. Væk med afgifter for datacentre. Ingen forrentningsrisiko på Langeland. Aalborg Portland tøver med at levere mere overskudsvarme. Læk dannede gejser i Aalborg.

10. maj 2017 Presseklip

Overskudsvarme giver underskud og ryger ud til fuglene

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra datacentre lukkes ud i den blå luft. HOFOR etablerer havvandskammer til fjernkøling. Ingen forrentning trods ansøgning i Frederikshavn. Igen billigere fjernvarme på Fyn.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.

08. maj 2017 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Grundfos

Lasse Mikkelsen er fra ny salgsdirektør for Industry og Water Utility i Grundfos.