10. maj 2017 Presseklip

Overskudsvarme giver underskud og ryger ud til fuglene

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra datacentre lukkes ud i den blå luft. HOFOR etablerer havvandskammer til fjernkøling. Ingen forrentning trods ansøgning i Frederikshavn. Igen billigere fjernvarme på Fyn.

Fyens Amts Avis:

Overskudsvarme giver underskud og ryger ud til fuglene

IT-virksomheden GlobalConnect fyrer for fuglene. De får masser af varmt vand til overs, når de skal holde deres serverpark i Københavns Vestegn kølig. Varmt vand, der ellers sagtens kunne bruges i fjernvarmesystemet.

 

- Jeg vil faktisk gerne give det gratis til Taastrup. Det er en erhvervsvenlig by, og så kunne det være vores måde at give noget tilbage på. Jeg gider bare ikke have en millionudgift på at skulle gøre det, siger Christian Holm Christensen, der er direktør i GlobalConnect til Fyens Amts Avis. 

 

For overskudsvarme er belagt med afgifter, der betyder, at det for virksomhederne er billigere at lede varmen ud i luften end at udnytte den til fjernvarme.

 

Og det ærgrer både politikere og branchefolk. En nylig analyse om overskudsvarme skulle være startskuddet til en opdatering af rammerne. Men den har fået en kølig modtagelse fra både Dansk Fjernvarme og DI Energi, da rapporten lægger op til at harmonisere afgifterne til et niveau i midten af spektret for de nuværende afgifter, oplyser Fyens Amts Avis. 

 

Energiminister Lars Chr. Lilleholt minder om, at der er endnu en analyse på vej om elafgifter, og at aktørerne bør tage det roligt, indtil de har set den samlede pakke.

_____

Energy Supply:

HOFOR etablerer havvandskammer til fjernkøling
I takt med, at stadig flere store ejendomme i København slutter sig til fjernkøling, er der blevet behov for at udvide kapaciteten.

 

-  For at udnytte kølecentralen i Adelgade maksimalt har vi nu bygget et havvandskammer ved molen for enden af Sankt Annæ Plads. Der er tale om en større investering, men den vil også sikre en både mere effektiv og endnu grønnere produktion af fjernkøling mange år frem, forklarer Henrik Lorentsen Bøgeskov, der er chef for fjernkøling hos HOFOR, til Energy Supply.

 

Havvandskammeret har øget effekten af den pågældende kølecentral med 21 MW til 46 MW. 

 

Alene i 2016 er der tilsluttet 5.715 kW nye kunder, som betyder, at udbygningen af køleproduktionen i kølecentralen derfor skal bruge mere havvand. For eksempel er Arp-Hansens Nye Hostel ved Vesterport, det gamle Post & Telemuseum, og Ingeniørhuset (IDA) kommet til som fjernkølingskunder i år.


_____

 

EnergiWatch:
Rigsrevision har fundet fejl i salg af Dong
Rigsrevision har gennemført en undersøgelse, der viser, at der skete fejl i forbindelse med salget af Dong-aktier til Goldman Sachs. Rigsrevisionen vurderer dog ikke, at fejlene har ændret noget ved det endelige resultat af salget. Det skriver Ritzau ifølge EnergiWatch.

Salget af Dong aktierne er blevet kritiseret voldsomt, fordi værdien af aktierne efterfølgende er steget markant. Efter aktiesalget var Dong Energy 44,5 milliarder kroner værd, og da selskabet sidste år blev børsnoteret, blev værdien af selskabet sat til 98,2 milliarder kroner.

Statsrevisorerne får Rigsrevisionens redegørelse i næste uge.

_____

Sæby Folkeblad:
Ingen ekstraregning for forrentning i Frederikshavn
Frederikshavn Fjernvarme har søgt Energistyrelsen om at forrente indskudskapital, men fjernvarmeværkets kunder kan ånde lettet op, for Frederikshavn vil ikke benytte finten, forsikrer formanden, byrådsmedlem Jens Ole Jensen.

 

- Frederikshavn Affald og Frederikshavn Varme, der begge hører under Frederikshavn Forsyning, søgte for flere år tilbage om muligheden. Det var før min tid i bestyrelsen, og før nogen kendte konsekvenserne, men Frederikshavn Forsyning har aldrig haft til hensigt at opkræve noget som helst ekstra, hverken før eller efter det forslag, som nu fremsættes i Folketinget, siger han til Sæby Folkeblad.

_____


Viborg Stifts Folkeblad:

Klejtrup har fundet lækage
Klejtrup Kraftvarmeværk har fundet den lækage, der har været skyld i, at byens borgere har været uden varme.

- Vi fandt bruddet på ledningen, da vi begyndte at sætte tryk på midlertidigt. Så opdagede vi, at der løb vand ud under soklen på et hus på Søvej, og da vi begyndte at grave, så kom der for alvor vand ud. Bruddet er på en stikledning ind til huset, og når vi midlertidigt får sat haner på, så kan vi få tryk på hele ledningsnettet igen, siger varmemester Jesper Christensen til Viborg Stifts Folkeblad.

 
_____


Fjernvarme Fyn:
Billigere fjernvarme på Fyn igen
Forbrugere hos Fjernvarme Fyn kan se frem til billigere varme, når Fjernvarme Fyn 1. juli for fjerde år i træk sætter varmeprisen ned.

 

Energibidraget sættes ned fra 83 kroner til 81 kroner eksklusive moms, og transportbidraget sættes ned fra 3,60 kroner til 3,20 kroner eksklusive moms, som giver en årlig besparelse på 390 kroner inklusive moms for et standardhus.

 

Udviklingen med at lade halm, affald, biomasse og genbrugsvarme fra virksomheder udgøre mere af produktionen fortsatte i 2016, så kun cirka en tredjedel af Fjernvarme Fyns varmeproduktion i dag er på fossile brændsler.

 

Fjernvarme Fyn har budt mange nye kunder i særligt Søndersø, Nr. Broby og Vissenbjerg velkommen i 2016.

 

- Vi er stolte over atter at kunne præsentere et flot resultat på et marked præget af høje politiske og økonomiske krav. Resultatet skyldes ikke mindst en ihærdig indsats fra virksomhedens knap 300 ansatte, som hver dag yder et stort bidrag for at skabe de flotte resultater. Med årets mange aktiviteter er både grøn omstilling og økonomisk ansvarlighed fortsat i centrum i arbejdet med at videreudvikle Fjernvarme Fyn til fremtidens samfund, sagde Fjernvarme Fyns administrerende direktør Jan Strømvig på generalforsamlingen mandag.

____


DIN Forsyning:
DIN Forsyning har sparet 17 mio. kr. på to år

Da DIN Forsyning blev etableret i 2015, stillede de to ejerkommuner Esbjerg og Varde den opgave, at det sydvestjyske forsyningsselskab skulle effektivisere for 17 mio. kr. årligt efter fem år. DIN Forsyning har på to år nået den ønskede effektivisering og har fortsat fokus på at effektivisere.

 

- Det er en stor glæde for mig, at DIN Forsyning allerede efter to år har hentet de 17 mio. kr. Vores intention med at lade de to forsyningsselskaber fusionere var, at vi troede på, det kunne gøres smartere og mere effektivt og i sidste ende komme kunderne til gavn. Det har vist sig at holde stik og er et klart billede på, at fusionen er en succes, siger Erik Buhl, borgmester i Varde og bestyrelsesformand i DIN Forsyning A/S. 

Nyheder

24. maj 2017 PULS

#PULS2017: "Jeg sætter forbrugerne højest"

Om godt en måned går PULS i luften. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager med et bud på, hvorfor der er behov for nye styringsredskaber i sektoren.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

23. maj 2017

Dansk Fjernvarme mener: Øvrige sektorer må finansiere sig selv

Forsyningsselskaber, der forrenter indskudskapital, kan godt bruge fjernvarmekunders penge på andet end fjernvarme. Sådan lyder det i et ministersvar fra Lars Chr. Lilleholt til energiordfører Jens Joel (S).

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Ordførere: Vi skal udnytte overskudsvarmen

Energiordførerne fra S, SF og RV er enige om, at vi bør udnytte overskudsvarme fra industrien. Og de er villige til at ændre på energiafgifterne for at opnå det.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

17. maj 2017 Presseklip

Danmarks energiforbrug ræser afsted

LÆS I DAG: Danmarks energiforbrug ræser afsted. Skærbæk fyrer med den første flis. Viborg får EU-støtte til varme fra Apple. Nyt halmanlæg var værd at vente på. Varmepris falder på Lolland. Og meget mere.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

11. maj 2017 Presseklip

Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop

LÆS I DAG: Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop. Politisk flertal for forrentningsindgrebet. Væk med afgifter for datacentre. Ingen forrentningsrisiko på Langeland. Aalborg Portland tøver med at levere mere overskudsvarme. Læk dannede gejser i Aalborg.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.

08. maj 2017 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Grundfos

Lasse Mikkelsen er fra ny salgsdirektør for Industry og Water Utility i Grundfos.