08. maj 2017 Presseklip

Fjernvarmekunder kan stadig malkes med nyt lovforslag

LÆS I DAG: Fjernvarmekunder kan stadig malkes med nyt lovforslag. Politisk tro på aftale om mere cement-varme. Dieselmotorer opvarmer 250 husstande. Spar penge ved at lukke langsomt for varmen. Bjerringbro udvider forsyningsområdet.

Ingeniøren: 
Fjernvarmekunder kan stadig malkes med nyt lovforslag
Selv om det nye lovforslag skal forhindre flere millionregninger til fjernvarmekunder, indeholder det en passus om, at forbrugerne må få ekstraregninger, hvis pengene går til andre forsyninger i kommunale koncerner.

- Jeg synes, det er meget foruroligende, at ministeren nu vil åbne op for, at fjernvarmeforbrugernes penge kan bruges på alt muligt andet end fjernvarme, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen til Ingeniøren.

Han påpeger, at energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt onsdag ved præsentationen af lovforslaget sagde, at penge betalt til fjernvarme skal bruges på fjernvarme og ikke til kulturhuse, svømmehaller eller andet kommunalt.

Derfor undrer det ham, at der står det stik modsatte i lovforslaget – at pengene kan bruges på andre forsyninger i kommunal multiforsyning.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Politisk tro på aftale om mere cement-varme
Øget udnyttelse af overskudsvarme fra industrien står centralt i den strategi for grøn omstilling af fjernvarmen, som Aalborg Byråd i nær fremtid skal behandle.

Industri kan i denne sammenhæng stort set oversættes til Aalborg Portland, hvis cementproduktion resulterer i store mængder overskudsvarme. I forvejen dækker varmen fra cementproduktionen knap en femtedel af fjernvarmeforbruget. 

Ifølge Aalborg Portland kan cementovnene dække behovet hos yderligere 10.000 husstande.

Lasse P. N. Olsen (EL), miljø- og energirådmand samt formand for det kommunale varmeforsyningsselskab, Aalborg Varme A/S, bekræfter, at kommunen forhandler med Aalborg Portland om, hvordan der kan skaffes mere overskudsvarme. Parterne er endnu ikke er nået til enighed. 

- Men jeg tror, vi kan nå frem til noget, alle parter er tilfredse med, og jeg håber, vi kan "slå søm" i" inden for en overskuelig fremtid, siger rådmanden til Nordjyske Stiftstidende.

Rådmanden understreger, at kommunens grønne omstilling ikke står og falder med en aftale om yderligere overskudsvarme fra Aalborg Portland. Solvarme med sæsonlager er et eksempel på en anden mulighed.

_____

Jyllands-Posten:
Dieselmotorer opvarmer 250 husstande
Hos Man Diesel & Turbo i Frederikshavn afprøver og udvikler man store dieselmotorer og generatoranlæg til skibe. Det kræver store mængder nedkølingsvand, røggas og elektricitet – og varmen derfra bruges til at opvarme 250 huse hvert år ved at bruge overskudsvarmen i fjernvarmesystemet.

Kim Nørgaard Nielsen, produktionschef i Man Diesel & Turbo Frederikshavn, forklarer, at en af hovedårsagerne til, at testcentret blev opført i Frederikshavn, var netop muligheden for at genanvende energien i fjernvarmesystemet:

- Som koncern har vi et fokus på at minimere CO2-udslip - både på vores produkter og i forbindelse med produktion. Det hænger fint sammen med, at Frederikshavn Kommune har et mål om at blive CO2-neutral, siger han til JP.

Anlægget laves i samarbejde med Frederikshavn Forsyning, der kan slukke deres gaskedelanlæg, når de får overskudsvarme fra Man Diesel & Turbo.

_____

Århus Stiftstidende:
Spar penge ved at lukke langsomt for varmen
Du kan spare op til 300-500 kroner, hvis du justerer temperaturen på dit fjernvarmeanlæg, når det bliver varmere i vejret. Det oplyser Bolius i Århus Stifstidende.

Om vinteren skal fremløbstemperaturen – temperaturen på det vand, der løber fra dit fjernvarmeanlæg til dine radiatorer - være 50-65 grader. Om sommeren behøver det kun at være 35-40 grader varmt.

Når der ikke længere er brug for varme i radiatorerne, skal du også slukke for cirkulationspumpen og lukke for sommerventilen.

Alle fjernvarmeanlæg installeret siden 2013 har automatisk regulering – her skal du blot tjekke, at fremløbstemperaturen er sænket.

_____

Midtjyllands Avis:
Bjerringbro udvider forsyningsområdet
Bjerringbro Varmeværk vil gerne levere varme til omkring 400 boliger på Stendalen og Brokbakken. Området er forsynet med naturgas i dag, men mange af naturgasfyrene står foran en udskiftning, der vil koste mellem 35.000 og 40.000 kroner.

- Vi vil gerne give forbrugerne et godt tilbud, fordi fjernvarme er billigere end naturgas. Jeg vil skyde på, at der ligger en besparelse på omkring 1.000 kroner årligt og venter på en husstand, siger han og erkender, at der naturligvis også vil foreligge en etableringsudgift, når fjernvarmen skal føres op til Stendalen og Brokbakken, siger driftsleder for Bjerringbro Varmeværk, Charles W. Hansen til Midtjyllands Avis.

Driftsleden forventer, at der vil ske en løbende udskiftning til fjernvarme i de kommende år.

 

 

 

Nyheder

24. maj 2017 PULS

#PULS2017: "Jeg sætter forbrugerne højest"

Om godt en måned går PULS i luften. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager med et bud på, hvorfor der er behov for nye styringsredskaber i sektoren.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

23. maj 2017

Dansk Fjernvarme mener: Øvrige sektorer må finansiere sig selv

Forsyningsselskaber, der forrenter indskudskapital, kan godt bruge fjernvarmekunders penge på andet end fjernvarme. Sådan lyder det i et ministersvar fra Lars Chr. Lilleholt til energiordfører Jens Joel (S).

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Ordførere: Vi skal udnytte overskudsvarmen

Energiordførerne fra S, SF og RV er enige om, at vi bør udnytte overskudsvarme fra industrien. Og de er villige til at ændre på energiafgifterne for at opnå det.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

17. maj 2017 Presseklip

Danmarks energiforbrug ræser afsted

LÆS I DAG: Danmarks energiforbrug ræser afsted. Skærbæk fyrer med den første flis. Viborg får EU-støtte til varme fra Apple. Nyt halmanlæg var værd at vente på. Varmepris falder på Lolland. Og meget mere.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

11. maj 2017 Presseklip

Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop

LÆS I DAG: Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop. Politisk flertal for forrentningsindgrebet. Væk med afgifter for datacentre. Ingen forrentningsrisiko på Langeland. Aalborg Portland tøver med at levere mere overskudsvarme. Læk dannede gejser i Aalborg.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.

08. maj 2017 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Grundfos

Lasse Mikkelsen er fra ny salgsdirektør for Industry og Water Utility i Grundfos.