05. maj 2017 Presseklip

I Herning undgår de ikke ekstraregninger

LÆS I DAG: I Herning undgår de ikke ekstraregninger. Fjernvarme på vej til Ferritslev – og måske Årslev. Assens Fjernvarme overtager vindmølle. Ebeltoft Fjernvarmeværk på vej mod Dråby.

Herning Folkeblad:
I Herning undgår de ikke ekstraregninger
Hernings 18.000 fjernvarmekunder undgår ikke en ekstraregning i form af forrentning. Det oplyser Herning Folkeblad.

Onsdag præsenterede energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt ellers et hasteindgreb, der skal forhindre landets kommuner i at trække millionbeløb ud af deres varmeselskaber ved at modregne beløbet 100 procent i kommunernes statslige bloktilskud.

Borgmester Lars Krarup i Herning konstaterer tilfreds, at lovindgrebet ikke får betydning for Herning. For her har man aldrig tænkt at trække penge ud af varmeselskabet.

- Det har vi aldrig ønsket. Mange tror tilsyneladende, at vi har brugt pengene fra forrentningen på at finansiere svømmehaller og kulturhuse, men fakta er, at alle pengene stadig står i varmeselskabet, og at begge ejere (Herning Kommune og Eniig Varme, red.) er enige om, at de skal investeres i fjernvarme, siger Lars Krarup til Herning Folkeblad.

Borgmesteren påpeger i øvrigt, at loven om forrentning stammer fra 1979. Og at der derfor har været mange chancer for at lave den om.  

_____

Fyns Stiftstidende:
Fjernvarme Fyn udvider forsyningsområdet
Fjernvarme Fyn er i gang med at udvide sit forsyningsområde. I Årslev-Sdr. Nærå kan man få fjernvarme, hvis mindst halvdelen af de mulige ejendomme tilmelder sig senest 1. juni.   Og i Ferritslev har man allerede sagt ja til Fjernvarme Fyns tilbud om at overtage fjernvarmen fra det mindre Ferritslev Fjernvarme:

- Det er noget, vi arbejdet på temmelig længe, men det har været en svær fødsel, siger Kim Kristensen. 

Dermed sigter han til kravet om 50 procents forhåndstilslutning blandt godt 400 ejendomme langs den kommende fjernvarmeledning mellem Fraugde og Ferritslev, siger formand Kim Kristensen, Ferritslev Fjernvarme til Fyns Stiftstidende. 

Ifølge Fjernvarme Fyns beregninger kan en fjernvarmekunde i Ferritslev se frem til at skære 25-30 procent af varmeregningen. Besparelsen bliver endnu større, når man medregner, at Ferritslev Fjernvarme næste år mister det såkaldte grundbeløb.

_____

Fyens.dk:
Assens Fjernvarme overtager vindmølle
Assens Fjernvarme kan snart kalde sig vindmølleejer. Det sydfynske fjernvarmeselskab overtager 1. juli Tronebjerg Vindmøllelaugs mølle, fordi lauget ikke kan få økonomien til at løbe rundt med de nuværende elpriser. Det skriver Fyens.dk

Købet af vindmøllen hænger godt sammen med Assens Fjernvarmes grønne profil. Desuden er det en stor fordel, at vindmøllen er nærmeste nabo til fjernvarmeselskabet.

- Når den står op og ned af vores skel, og vi så køber den, og i virkeligheden flytter vindmøllen på egen grund, så må vi selv bruge strømmen. Det må vi ikke, hvis den havde stået et par kilometer væk. Dermed er det økonomisk attraktivt for os, og så ved vi, at det er grøn strøm, vi også får. Set i vores billede er det en grønnere profil, og det er også økonomisk en god ide for Assens Fjernvarme, siger formand for Assens Fjernvarme Søren Edlefsen til Fyens.dk.

Hos Tronebjerg Vindmøllelaug glæder man sig over, at det netop er fjernvarmen, der køber vindmøllen, så den bliver brugt til et lokalt formål.

_____

Ugeavisen.dk:
Ebeltoft Fjernvarmeværk på vej mod Dråby
Ebeltoft Fjernvarme etablerer et nyt ledningsnet, der skal forsyne nye forbrugere i Dråby på Djursland med fjernvarme.

Før anlægsarbejdet kunne gå i gang, er der gået et år med at lave undersøgelser, beregninger, tilbudsgivning, ansøgninger, planlægning og projektering, skriver Ugeavisen.dk.

Arbejdet med at etablere fjernvarme i Dråby deles i to etaper. Den første er i gang, og anden etape påbegyndes efter planen til efteråret.

De nye forbrugere, der kommer med i første etape, bliver tilsluttet senest i september/oktober 2017. Og Ebeltoft Fjernvarme regner med at fortsætte med etape 2, så snart etape 1 er afsluttet.

Indtil videre har over 50 nye forbrugere ønsket at få fjernvarme, og alle, der når at tilmelde sig før hovedledningen bliver etableret, får en god rabat på tilslutningsbidraget.

 

 

Nyheder

24. maj 2017 PULS

#PULS2017: "Jeg sætter forbrugerne højest"

Om godt en måned går PULS i luften. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager med et bud på, hvorfor der er behov for nye styringsredskaber i sektoren.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

23. maj 2017

Dansk Fjernvarme mener: Øvrige sektorer må finansiere sig selv

Forsyningsselskaber, der forrenter indskudskapital, kan godt bruge fjernvarmekunders penge på andet end fjernvarme. Sådan lyder det i et ministersvar fra Lars Chr. Lilleholt til energiordfører Jens Joel (S).

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Ordførere: Vi skal udnytte overskudsvarmen

Energiordførerne fra S, SF og RV er enige om, at vi bør udnytte overskudsvarme fra industrien. Og de er villige til at ændre på energiafgifterne for at opnå det.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

17. maj 2017 Presseklip

Danmarks energiforbrug ræser afsted

LÆS I DAG: Danmarks energiforbrug ræser afsted. Skærbæk fyrer med den første flis. Viborg får EU-støtte til varme fra Apple. Nyt halmanlæg var værd at vente på. Varmepris falder på Lolland. Og meget mere.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

11. maj 2017 Presseklip

Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop

LÆS I DAG: Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop. Politisk flertal for forrentningsindgrebet. Væk med afgifter for datacentre. Ingen forrentningsrisiko på Langeland. Aalborg Portland tøver med at levere mere overskudsvarme. Læk dannede gejser i Aalborg.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.

08. maj 2017 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Grundfos

Lasse Mikkelsen er fra ny salgsdirektør for Industry og Water Utility i Grundfos.