01. maj 2017 Presseklip

Fjernvarmeselskaber i Mariagerfjord skal betale garantiprovision

Fjernvarmeselskaber i Mariagerfjord skal betale garantiprovision. Ny aftale sikrer fjernvarme i Herning i 15 år. Billigt varmeår i Thorsø. Varmeudgifter faldt 13.000 kroner. Og meget meget mere.

Nordjyske Stiftstidende:
Fjernvarmeselskaber i Mariagerfjord skal betale garantiprovision
Byrådet i Mariagerfjord vil nu pålægge 11 fjernvarmeselskaber at betale 0,75 procent i provision for lån, som kommunen har garanteret for. Det oplyser Nordjyske.

Baggrunden er en landsretsdom fra sidste år, der slog fast, at kommunerne ikke må yde vederlagsfri lånegarantier til forsyningsselskaber, fordi det ses som ulovlig statsstøtte. 

Et af de berørte selskaber er Hadsund Fjernvarmeværk. Formand Thorkild Løkke var tilstede, da sagen blev vendt i byrådet. Han mener, kommunen kun bør opkræve 0,4 procent, hvilket er EU's anbefaling. 

Forskellen mellem 0,4 og 0,75 procent er - ifølge Thorkild Løkkes kalkulation - en ekstraregning til fjernvarmeselskaberne i størrelsesordenen 8-10 millioner kroner. 

- Eksisterer pagten mellem Mariagerfjord Kommune og fjernvarmeværkerne om at sikre den billigst mulige energi til vores borgere ikke mere? spurgte han derfor i spørgetiden efter debatten i byrådet.

Økonomiudvalgsmedlem Jan Andersen (DF) understregede i byrådssalen, at provisionen ikke er noget økonomiudvalget har   opfindelse - det er ren og skær lovgivning. 
_____

Alt om Herning:
Ny aftale sikrer fjernvarme i Herning i 15 år
I mere end to år har de midtjyske forsyningsselskaber forhandlet med Dong om ny aftale om levering af fjernvarme. Undervejs overvejede Eniig Varme, Energi Ikast Varme og Sunds Vand- og Varmeværk at bygge eget varmeværk.

Byggeplanerne er droppet for en ny forsyningsaftale, så de 32.000 forbrugere i Herning, Sunds og Ikast frem til 2033 fortsat får deres varme fra Dong på Herningværket.

- Der har været nogle bump undervejs, men det lykkedes til sidst at lande en aftale, som alle er tilfredse med. Vi er glade for at have fået opgaven, og vi håber at kunne leve op til forventningerne, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Dong Energy til Alt om Herning.

En del af aftalen er investeringer for 200 millioner kroner i et røggaskondenseringsanlæg, der skal stå færdigt på Herningværket i 2019.

_____

Børsen:
Rekordår hos Verdo giver lavere priser
Energiselskabet Verdo i Randers har haft forbedringer på både omsætning og indtjening. Og det har betydet, at det også er blevet billigere for østjyderne at fyre med fjernvarme. 

- Det har været et godt år, og det er selvfølgelig en følge af, at markedet er gunstigt for os. Men vores vækst slår markedet, så vi må også selv have gjort noget rigtig, siger direktør i Verdo Kim Frimer til Børsen.

Verdo vil i modsætning til andre energiselskaber, der også har satset på fx telekommunikation, fokusere mere på kerneforretningen. I 2016 købte man industrivarme, hvilket betyder, at selskabet nu er totalleverandør i komplette kraftværker og biomasseanlæg.

Direktør Kim Frimer forventer, at de positive takter fortsætter i år, og at omsætningen runder 3 milliarder i 2018.

_____

Fyens Stiftstidende:
Ewii: Vi er vækstgenerator på arbejdspladser
Siden 2005 har Ewii-koncernen skabt 300 flere arbejdspladser både de direkte kunderelaterede i hovedsædet i Kolding, i forsyningsselskaberne og i de kommercielle tiltag.

Selskabets formand, Steen Dahlstrøm, lagde i sin aflæggelse af årsrapport på koncernens repræsentantskabsmøde vægt på Ewiis rolle som værdiskaber for samfundet. 

- Jeg fornemmer nogle gange, at det bliver overset, hvad Ewii leverer af værdi til området, og som vi i princippet ikke er forpligtet til. Vi tilbagefører 75 mio. kroner til elkunderne, hvilket svarer til 500 kroner sparet for en husstand om året. Vi har sat prisen på fjernvarme ned gentagne gange, så det nu er på niveau med prisen i 2009. Vi har indført en værdipulje, hvor vi deler millioner ud til værdiskabende ideer. Alt sammen ting, som vi bare kunne lade være med, sagde Steen Dahlstrøm.  

Steen Dahlstrøm påpegde, at det ikke slut med at investere i nye forretningsområder. Målet for 2017 er at styrke indtjeningen og sikre en sund økonomi i koncernen. 

_____

Midtjyllands Avis:
Billigt varmeår i Thorsø
I Thorsø kan de godt være glade, for kunderne ved Thorsø Fjernvarmeværk har haft et godt og billigt varmeår. Værket ligger i den billige ende på landsplan, for det kostede lige under 10.000 kroner at varme et standardhus på i 2016. 

Det er især fordelagtige priser på biogas og naturgas, som giver den lave varmepris hos Thorsø Fjernvarmeværk.

- Vi budgetterer konservativt. Det skal jeg gerne indrømme. Men selv de største optimister havde ikke regnet med så lave naturgaspriser i 2016, som tilfældet blev, sagde Kurt Andreassen, formand for Thorsø Fjernvarmeværk til Midtjyllands Avis.

_____

Dagbladet Ringsted:
Varmeudgifter faldt 13.000 kroner
En af Dong Energys testfamilier opnåede en stor gevinst ved at droppe oliefyret med tilskud fra energiselskabet.

Familien fik sit energiforbrug kortlagt og råd om energibesparende tiltag. Især et af rådene gav et markant aftryk på familiens energiregning.

- Det var ikke svært for vores energirådgiver at pege på husets energislugere. De elopvarmede varmtvandsbeholdere skulle ud, og så fik vi en helt klar anbefaling om at udskifte oliefyret med et naturgasfyr. Det valgte vi at gøre, selv om oliefyret var en nyere model, fortæller Finn Olesen, der bor i et dobbelthus i Lyngby.

Der var indlagt naturgas til ejendommen, og det betød, at udskiftning af oliefyr med naturgas kunne gøres for 53.000 kr. DONG gav tilskud på 4.000, og familien fik også glæde af håndværkerfradraget. Nu har det nye fyr holdt varmen i huset vinteren over, og energiregningen er skrumpet 13.000 kroner.

_____

Sjællandske Medier:
Fjernvarme klar til solskin
Hundrede borgere var mødt op, da Haslev Fjernvarme indviede sit nye solvarmeanlæg på en kold forårsdag, og både borgmester Knud Erik Hansen og næstformand Lars Thystrup holdt tale, skriver Sjællandske.

Borgmesteren fremhævede i sin tale det positive i, at fjernvarmen er klimavenlig, når Faxe er klimakommune.

- Haslev Fjernvarme har taget er skridt i den rigtige retning med den nye solcelleanlæg, så må politikerne sikre, at vi kan tage et skridt videre, sagde næstformand Lars Thystrup ifølge Sjællandske, da han efterfulgte borgmesteren på de to paller, der fungerede som talerstol.

_____

TV Øst:
Får hjælper varmeværk
Nykøbing Sjællands Varmeværks solvarmeanlæg har fået 13 små forårslam. Lige nu er de på stald, men om 14 dage skal de lukkes ud på arealerne omkring anlægget, hvor de skal holde græsset nede.

Se billederne på TV Østs hjemmeside

 

Nyheder

24. maj 2017 PULS

#PULS2017: "Jeg sætter forbrugerne højest"

Om godt en måned går PULS i luften. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager med et bud på, hvorfor der er behov for nye styringsredskaber i sektoren.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

23. maj 2017

Dansk Fjernvarme mener: Øvrige sektorer må finansiere sig selv

Forsyningsselskaber, der forrenter indskudskapital, kan godt bruge fjernvarmekunders penge på andet end fjernvarme. Sådan lyder det i et ministersvar fra Lars Chr. Lilleholt til energiordfører Jens Joel (S).

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Ordførere: Vi skal udnytte overskudsvarmen

Energiordførerne fra S, SF og RV er enige om, at vi bør udnytte overskudsvarme fra industrien. Og de er villige til at ændre på energiafgifterne for at opnå det.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

17. maj 2017 Presseklip

Danmarks energiforbrug ræser afsted

LÆS I DAG: Danmarks energiforbrug ræser afsted. Skærbæk fyrer med den første flis. Viborg får EU-støtte til varme fra Apple. Nyt halmanlæg var værd at vente på. Varmepris falder på Lolland. Og meget mere.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

11. maj 2017 Presseklip

Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop

LÆS I DAG: Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop. Politisk flertal for forrentningsindgrebet. Væk med afgifter for datacentre. Ingen forrentningsrisiko på Langeland. Aalborg Portland tøver med at levere mere overskudsvarme. Læk dannede gejser i Aalborg.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.

08. maj 2017 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Grundfos

Lasse Mikkelsen er fra ny salgsdirektør for Industry og Water Utility i Grundfos.