28. apr 2017 Presseklip

Kritik af SE-regnskab på repræsentantskabsmøde

LÆS I DAG: Kritik af SE-regnskab på repræsentantskabsmøde. DI: Energi-eksport er i fare. Viborg enige om overskudsvarme som kommende fjernvarme. Halsnæs Kommune vil ikke sende ekstraregninger. Fjernvarmen i Thisted fortsat blandt landets billigste.

JydskeVestkysten:
Kritik af SE-regnskab på repræsentantskabsmøde
Regnskabet gav anledning til en del debat, da energi- og telekoncernen SE torsdag eftermiddag holdt repræsentantskabsmøde. Det skriver JydskeVestkysten.

Efter tre år med store underskud var der i 2016 et overskud på 87 millioner kroner før skat og renset for ekstraordinære poster. Men kritikerne mente ikke, det samlede billede blev præsenteret.

SE måtte sidste år afskrive 1,3 milliarder på Stofa, som selskabet købte i 2012. Derfor mente bestyrelsesmedlem Bent Stubkjær, at regnskabet samlet set var ”mindre tilfredsstillende”, og han havde krævet at få sat en kritisk kommentar ind i ledelsespåtegningen til regnskabet.

- Man forsøger at sælge det hele som en succes, når man sender en pressemeddelelse ud uden at fortælle om det store tab på Stofa, sagde Bent Stubkjær ifølge JydskeVestkysten.

_____

Nordjyske Stiftstidende: 
DI: Energi-eksport er i fare
Danmark eksporterer årligt energiteknologi for mere end 70 milliarder kroner årligt, men staten og virksomhederne bør investere mere i ny forskning, hvis energieksporten fortsat skal vokse, vurderer DI i Nordjyske Stiftstidende.

- De offentlige bevillinger til energiforskning og udviklingsprojekter er faldet markant. Og når vi ser på private investeringer i venture og vækstkapital på energiområdet, falder de også i Danmark – men ikke i andre EU-lande. Det bekymrer mig, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI.

Han peger på, at der med klimaaftalen fra Paris i 2015 skal investeres massivt i vedvarende energi over hele verden de næste årtier. 

For at presse regeringen og råde delvis bod på efterslæbet lancerede DI torsdag udspillet Mission Innovation DK. Det skal øge energiindustriens investeringer i forskning og nytænkning. 
Blandt de virksomheder, der lover at bruge mere på forskning, er: ABB, Cowi, Danfoss, Dong Energy, Kalundborg Forsyning, Rambøll, Siemens og Vestas.

_____

Viborg Stifts Folkeblad: 
Enige om overskudsvarme som kommende fjernvarme
Energi Viborg og Viborg Fjernvarme er enige om, at overskudsvarme fra primært Apples datacenter i Foulum er den varme, Viborg skal satse på, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

På onsdagens generalforsamling i Viborg Fjernvarme præsenterede direktør Morten Abildgaard og formand Per B. Jørgensen konsulentfirma Niras’ beregninger for overskudsvarme med varmepumper. De viser, at et standardhus årligt kan spare omkring 1000 kroner.

Energi Viborg har fået Rambøll til at regne på et lignende scenario.

- Det viser, at udgifterne til for eksempel varmepumper og andre investeringer for at udnytte spildvarmen bliver noget højere end det, som Niras har regnet sig frem til. Men det vil da være oplagt at sætte de to firmaer sammen for at finde ud af, hvad der er det mest realistiske, siger formanden for Energi Viborg, Niels Dueholm.

Han mener, at overskudsvarme er den oplagte vej, når grundbeløbet i 2019.

_____

Frederiksborg Amts Avis:
Halsnæs Kommune vil ikke sende ekstraregninger
I Halsnæs Kommune skal borgerne ikke frygte for ekstraopkrævninger som følge af muligheden for at forrente indskudskapital.

Det forsikrer borgmester Steen Hasselriis om i det han slår fast, at kommunen heller ikke fremadrettet ønsker at benytte sig af denne strateg. 

- I Halsnæs Kommune har vi vedtaget en ejerstrategi for vores forsyningsselskaber, som har til formål at sikre, at taksten for fjernvarme er så lav som mulig for forbrugerne. Og den strategi vil vi naturligvis følge fremadrettet. De midler, som tilføres forsyningen, skal også bruges i forsyningsøjemed. For os er det vigtigt, at det som borger er gennemskueligt, hvad man betaler for. At benytte hullet i lovgivningen vil være det samme som at lægge skjulte opkrævninger ind over for borgerne. Det er ikke en praksis, vi ønsker at følge fastslår borgmesteren over for Frederiksborg Amts Avis. 

_____

Thisted Dagblad:
Fjernvarmen i Thisted fortsat blandt landets billigste
I 2017 bliver a conto-priserne i Thisted lidt højere end året før. Men det ændrer ikke på, at fjernvarmekunderne i området fortsat får meget billig varme, oplyser Thisted Dagblad.

I 2016 blev det samlede salg af varme 10 procent mindre end budgetteret, hvilket dels skyldtes et mildt vejr, dels et mindre salg af procesvarme til Dragsbæk Maltfabrik.

Geotermisk varme fra undergrunden leverer hele 14 procent af varmen i Thisted, selvom det stadig er varme fra affaldsforbrændingen og halm, der er de vigtige brændselskilder.

 

 

Nyheder

24. maj 2017 PULS

#PULS2017: "Jeg sætter forbrugerne højest"

Om godt en måned går PULS i luften. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager med et bud på, hvorfor der er behov for nye styringsredskaber i sektoren.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

23. maj 2017

Dansk Fjernvarme mener: Øvrige sektorer må finansiere sig selv

Forsyningsselskaber, der forrenter indskudskapital, kan godt bruge fjernvarmekunders penge på andet end fjernvarme. Sådan lyder det i et ministersvar fra Lars Chr. Lilleholt til energiordfører Jens Joel (S).

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Ordførere: Vi skal udnytte overskudsvarmen

Energiordførerne fra S, SF og RV er enige om, at vi bør udnytte overskudsvarme fra industrien. Og de er villige til at ændre på energiafgifterne for at opnå det.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

17. maj 2017 Presseklip

Danmarks energiforbrug ræser afsted

LÆS I DAG: Danmarks energiforbrug ræser afsted. Skærbæk fyrer med den første flis. Viborg får EU-støtte til varme fra Apple. Nyt halmanlæg var værd at vente på. Varmepris falder på Lolland. Og meget mere.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

11. maj 2017 Presseklip

Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop

LÆS I DAG: Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop. Politisk flertal for forrentningsindgrebet. Væk med afgifter for datacentre. Ingen forrentningsrisiko på Langeland. Aalborg Portland tøver med at levere mere overskudsvarme. Læk dannede gejser i Aalborg.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.

08. maj 2017 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Grundfos

Lasse Mikkelsen er fra ny salgsdirektør for Industry og Water Utility i Grundfos.