20. apr 2017 Presseklip

Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere

LÆS I DAG: Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere. Usikker energipolitik koster Tjæreborg Industri. Intet fælles værk på Sydlolland.

EnergiWatch: 
Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere
Dansk fjernvarmeindustris produkter og services er blevet mere efterspurgt i udlandet, og i de seneste fire år er 18 procent flere blevet beskæftiget med fjernvarme, skriver EnergiWatch på baggrund af Dansk Fjernvarmes nye branchestatistik udført af Damvad Analytics.

I 2012 var 8.598 beskæftiget med fjernvarme i Danmark, mens antallet var 10.183 i 2016. Stigningen skyldes især vækst i industriproduktionen. Fjernvarmeomsætningen fra industri er steget 29 procent fra cirka 14,2 milliarder kroner i 2012 til 18,3 milliarder kroner i 2016.

2015 blev et rekordår for fjernvarmeeksporten med en omsætning på syv milliarder kroner med en afmætning 2016 med vigende afsætning til det vigtige tyske marked. Den største vækst er eksporten til Kina, som er steget kraftigt siden 2013. Sverige er det tredje store eksportmarked for dansk fjernvarme.

- Det danske fjernvarmesystem, hvor vi har en høj forsyningssikkerhed, lave priser og en kraftig stigning i andelen af vedvarende energi, er et godt udstillingsvindue, der understøtter industrien på eksportmarkederne, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

_____

Energy Supply:
Usikker energipolitik koster Tjæreborg Industri
Tjæreborg Industri oplevede fra 2015 en nedgang i markedet for fjernvarmeløsninger, hvor mange projekter blev udskudt, fordi politikerne ikke formåede at fastlægge en klar energi- og afgiftspolitik. Afmatningen er fortsat ind i 2016, men til gengæld har man positive forventninger til 2017.

- Vi oplever, at investeringsniveauet i den danske fjernvarmebranche generelt er faldet inden for vores kerneområder, blandt andet grundet usikkerhed omkring den fremtidige energi- og afgiftspolitik. Dette har haft en afsmittende effekt på vores omsætning og dermed årsresultatet, fortæller salgs- og projektdirektør Leif Hornbak til Energy Supply.

Overskuddet for 2016 var 4,1 mio. kr., hvilket var noget mindre end de ventede 9 mio.kr.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Intet fælles værk på Sydlolland
Det bliver ikke til noget med en fælles varmeproduktion til fjernvarmekunderne på Sydlolland. Ikke i denne omgang i hvert fald, konstaterer formanden for Rødby Varmeværk, Jens Hansen til over for Lolland-Falsters Folketidende.

Rødby har ellers talt varmt om et fælles varmeværk, der skulle kunne forsyne både Rødby, Holeby og Rødbyhavn. Men fjernvarmeselskaberne i Rødbyhavn og Holeby kan ikke se en fordel i et fælles værk.

- Nu planlægger vi så udskiftningen af vores egen gamle halmkedel, og når vi har installeret en ny på nogenlunde samme størrelse, så kan vi jo ikke producere så meget varme, at vi kan dække behovet i andre byer, konstaterer Rødby-formand Jens Hansen.

Den nuværende kedel i Rødby er fra 2003 og vil skulle erstattes senest i 2019.

_____

Randers Amtsavis:
Hinnerup får ny skorsten
Hinnerup Fjernvarme er blevet udvidet, og i den forbindelse har værket fået en ny skorsten.

Skorstenen, der er imponerende 44 meter høj, blev monteret onsdag, skriver Randers Amtsavis.

I forbindelse med ombygningen har Hinnerup Fjernvarme fået en ny halmkedel som erstatning for den gamle, der har næsten 20 år på bagen. Og med den nye kedel følger nye miljøkrav, som værket skal leve op til.

- Når vi går i gang med sådan en udbygning, så skal det godkendes. En miljøgodkendelse stiller højere krav, og det gælder også for skorstenen, siger driftsleder Peter Bakke fra Hinnerup Fjernvarme til Randers Amtsavis.

Hele ombygningen koster 65 millioner kroner.

 

 

Nyheder

26. apr 2017

Integration mellem forsyningssektorerne skal styrkes

Den stigende mængde fluktuerende energi skal udnyttes bedre i såvel elsektoren som i den øvrige forsyningssektor. Derfor bør tilskudspuljen, der netop skal fremme denne integration øges skriver Dansk Fjernvarme i et nyt høringssvar.

20. apr 2017

Det danske marked er udstillingsvindue

Den nye branchestatistik for fjernvarmesektoren viser en markant stigning i beskæftigelsen blandt rådgivende ingeniører. Det mærker de også hos virksomheden Damgaard.

20. apr 2017

"Vi har brug for at kunne afprøve nye teknologier på hjemmemarkedet"

Eksporten er stigende og antallet af medarbejdere i vækst. Alligevel oplever energianlægsvirksomheden Weiss, at det vigtige hjemlige fjernvarmemarked er presset. 

20. apr 2017

Dansk Metal: Hjemmemarkedet kan være et laboratorium

Danmark er en lille økonomi, der er afhængig af eksport. Derfor er det vigtigt med et hjemmemarked, der kan bruges som laboratorium, mener cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby. 

11. apr 2017

Fornuftigt med styrket kontrol af energispareordning

Slut med fejl og snyd i energispareindsatsen, mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, der derfor har fremlagt forslag til øget kontrolindsats. Dansk Fjernvarme støtter forslaget.

03. apr 2017

Dansk Byggeris analyse er uden fundament

Dansk Fjernvarme mener, at Dansk Byggeri går galt i byen i en analyse af fjernvarmens faste udgifter. Dansk Byggeris analyse mangler en grundlæggende forståelse af fjernvarmeselskabernes økonomi.

03. apr 2017

Forsyningsgrenene er unikke

De fysiske forskelle mellem forsyningsgrenene er åbenlyse. Men også regulatorisk og internt i selskaberne er der forskel. Dansk Fjernvarmes politiske chef giver indsigt i forsyningerne.

03. apr 2017

Forsyning Helsingør: Forskellige varer har forskellig regulering

Den nuværende regulering af fjernvarme giver stor handlefrihed for selskaberne, mener direktøren i Forsyning Helsingør, der mener, at multiforsyningerne sagtens kan hente effektiviseringsgevinster med forskellig regulering.

30. mar 2017

Europæisk varmekort kobler behov og ressourcer

Et nyt interaktivt kort viser hvor i Europa, der er overskudsvarme - og hvor der er behov for varme og køling.

29. mar 2017 Energi på toppen

Billedhjul: Fjernvarmen på det politiske operationsbord

Om det er marked eller politisk planlægning, der skal udvikle forsyningssektoren, var et af de centrale omdrejningspunkter i debatten under Dansk Fjernvarmes nye morgenmøde-koncept, Energi På Toppen.

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

27. apr 2017 Generalforsamling

Astrid Birnbaum valgt til Dansk Fjernvarmes bestyrelse

Tre genvalg og ét nyt bestyrelsesmedlem til Dansk Fjernvarmes bestyrelse. Det blev resultatet af afstemningen på Dansk Fjernvarmes generalforsamling.

21. apr 2017 Navnenyt

Ny Sales Manager i LOGSTOR

Mogens Holt Pedersen er ny Area Sales Manager for LOGSTOR Detect.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

21. apr 2017 Presseklip

Potentiale for mere fjernvarmeeksport til Tyskland og Rusland

LÆS I DAG: Potentiale for mere fjernvarmeeksport til Tyskland og Rusland. Elselskaber beklager sig over indtægtsramme. Biogasanlæg i Blans kan flytte til Glansager. Kjellerup Fjernvarme bygger nyt. Og meget meget mere.

18. apr 2017 Presseklip

Anklager mod minister om aftalebrud

LÆS I DAG: Anklager mod energiminister om aftalebrud. Kartoffelmelsvarme skudt ned af politikerne. Hedensted når CO2-mål før tid. Halm sikrer besparelse i Boulstrup-Hou.

18. apr 2017 Presseklip

Lilleholt vil lukke for forrentning med skat oveni

LÆS I DAG: Lilleholt vil lukke for forrentning med skat oveni. TV-indslag: Ny milliardregning til fjernvarmekunder. Bjerringbro og Ulstrup fusionerer. Afgifter kan forhindre Leca-varme. Stresstests afslører potentiel gasmangel i Danmark. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

20. apr 2017 Navnenyt

LOGSTOR har fået ny områdechef

Per Grenaa er ny områdechef for LOGSTOR.

19. apr 2017 Navnenyt

Ny fjernvarmechef i EnviDan

Janus H. Christiansen er ny markedschef for fjernvarme i EnviDan

12. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Qubiqa

Carsten Sørensen overtager efter Axel M. Jepsen, der bliver bestyrelsesformand.

11. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Sweco Danmark

Dariush Rezai overtager som administrerende direktør for Sweco Danmark.

10. apr 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør for Bravida

Bravida har udnævnt Johnny Hey til ny administrerende direktør i Bravida Danmark A/S som afløser for Bent Andersen.

07. apr 2017 Navnenyt

Arcon-Sunmark ansætter ny adm. direktør

54-årige Ole Nørskov Dalby overtager i solvarmevirksomheden i Skørping.