20. apr 2017 Presseklip

Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere

LÆS I DAG: Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere. Usikker energipolitik koster Tjæreborg Industri. Intet fælles værk på Sydlolland.

EnergiWatch: 
Fjernvarmeindustrien har øget eksporten og ansætter flere
Dansk fjernvarmeindustris produkter og services er blevet mere efterspurgt i udlandet, og i de seneste fire år er 18 procent flere blevet beskæftiget med fjernvarme, skriver EnergiWatch på baggrund af Dansk Fjernvarmes nye branchestatistik udført af Damvad Analytics.

I 2012 var 8.598 beskæftiget med fjernvarme i Danmark, mens antallet var 10.183 i 2016. Stigningen skyldes især vækst i industriproduktionen. Fjernvarmeomsætningen fra industri er steget 29 procent fra cirka 14,2 milliarder kroner i 2012 til 18,3 milliarder kroner i 2016.

2015 blev et rekordår for fjernvarmeeksporten med en omsætning på syv milliarder kroner med en afmætning 2016 med vigende afsætning til det vigtige tyske marked. Den største vækst er eksporten til Kina, som er steget kraftigt siden 2013. Sverige er det tredje store eksportmarked for dansk fjernvarme.

- Det danske fjernvarmesystem, hvor vi har en høj forsyningssikkerhed, lave priser og en kraftig stigning i andelen af vedvarende energi, er et godt udstillingsvindue, der understøtter industrien på eksportmarkederne, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

_____

Energy Supply:
Usikker energipolitik koster Tjæreborg Industri
Tjæreborg Industri oplevede fra 2015 en nedgang i markedet for fjernvarmeløsninger, hvor mange projekter blev udskudt, fordi politikerne ikke formåede at fastlægge en klar energi- og afgiftspolitik. Afmatningen er fortsat ind i 2016, men til gengæld har man positive forventninger til 2017.

- Vi oplever, at investeringsniveauet i den danske fjernvarmebranche generelt er faldet inden for vores kerneområder, blandt andet grundet usikkerhed omkring den fremtidige energi- og afgiftspolitik. Dette har haft en afsmittende effekt på vores omsætning og dermed årsresultatet, fortæller salgs- og projektdirektør Leif Hornbak til Energy Supply.

Overskuddet for 2016 var 4,1 mio. kr., hvilket var noget mindre end de ventede 9 mio.kr.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Intet fælles værk på Sydlolland
Det bliver ikke til noget med en fælles varmeproduktion til fjernvarmekunderne på Sydlolland. Ikke i denne omgang i hvert fald, konstaterer formanden for Rødby Varmeværk, Jens Hansen til over for Lolland-Falsters Folketidende.

Rødby har ellers talt varmt om et fælles varmeværk, der skulle kunne forsyne både Rødby, Holeby og Rødbyhavn. Men fjernvarmeselskaberne i Rødbyhavn og Holeby kan ikke se en fordel i et fælles værk.

- Nu planlægger vi så udskiftningen af vores egen gamle halmkedel, og når vi har installeret en ny på nogenlunde samme størrelse, så kan vi jo ikke producere så meget varme, at vi kan dække behovet i andre byer, konstaterer Rødby-formand Jens Hansen.

Den nuværende kedel i Rødby er fra 2003 og vil skulle erstattes senest i 2019.

_____

Randers Amtsavis:
Hinnerup får ny skorsten
Hinnerup Fjernvarme er blevet udvidet, og i den forbindelse har værket fået en ny skorsten.

Skorstenen, der er imponerende 44 meter høj, blev monteret onsdag, skriver Randers Amtsavis.

I forbindelse med ombygningen har Hinnerup Fjernvarme fået en ny halmkedel som erstatning for den gamle, der har næsten 20 år på bagen. Og med den nye kedel følger nye miljøkrav, som værket skal leve op til.

- Når vi går i gang med sådan en udbygning, så skal det godkendes. En miljøgodkendelse stiller højere krav, og det gælder også for skorstenen, siger driftsleder Peter Bakke fra Hinnerup Fjernvarme til Randers Amtsavis.

Hele ombygningen koster 65 millioner kroner.

 

 

Nyheder

29. maj 2017 Landsmøde

LM2017: Nu udbydes de resterende stande og træfpunkter

Så kan A- og D-medlemmer hos FIF Marketing godt begynde at forberede sig på at booke en stand eller træfpunkt til Dansk Fjernvarmes landsmøde. Booking åbner om en uge.

24. maj 2017 PULS

#PULS2017: "Jeg sætter forbrugerne højest"

Om godt en måned går PULS i luften. Energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager med et bud på, hvorfor der er behov for nye styringsredskaber i sektoren.

24. maj 2017

Er fremtiden ren elektrisk?

Er Europa på vej mod et rendyrket elektrisk energisystem? Debatten på den internationale fjernvarmekonference afspejlede den hjemlige diskussion og behovet for balance.

24. maj 2017

Klumme: Europæisk perspektiv på værdier i dansk fjernvarme

Debatten på den internationale fjernvarmekonference i Glasgow viste blandt andet, at den danske model for fjernvarme ser ud til at rumme mange af de elementer, fremtidens forbrugere forventer.

24. maj 2017

Billedhjul: Små skridt frem for skotsk fjernvarme

Der er langt mellem fjernvarmens succeser i Glasgow - byen, der dannede ramme om Euroheat & Powers konference. Men Commonwealth Games agerede i 2014 affyringsrampe for et vellykket projekt.

24. maj 2017

Fjernkøling: En sovende kæmpe skal vækkes

Behovet for køling er enormt, og det vil blot stige yderligere i de kommende år. Det er en stor mulighed for fjernkøling, hvis vi får vækket interessen for teknologien, vurderer Euroheat & Power.

23. maj 2017

Fjernvarmens talenter findes over hele Europa

En østriger, en polak og en tysker, der har studeret i Sverige, blev belønnet da den femte udgave af ”DHC+ Student Awards” blev uddelt ved Euroheat & Powers konference i Glasgow.

17. maj 2017

Fjerritslev Fjernvarme tabte højesteretssag om spildevand

Højesteret har dømt Fjerritslev Fjernvarme skyldig i en sag, hvor selskabet også tidligere i både byret og landsret var dømt til at betale erstatningsansvar for cadmium i spildevandet. 

17. maj 2017

Spar penge på varmen om sommeren

Hvert år skydes Sommerluk-kampagnen i gang 15. maj. De fjernvarmekunder, der kan sommerlukke, kan spare op til 1000 kroner på varmeforbruget. Men kunderne bør forhøre sig hos det lokale fjernvarmeselskab, om de teknisk set kan lukke for varmen.

11. maj 2017 Energi på toppen

Se billederne: Enighed om at udnytte overskudsvarme

Der er bred enighed om, at det er smart at udnytte overskudsvarme i fjernvarmen. Men det er sværere at nå til enighed om løsninger. Det kom frem på Dansk Fjernvarmes Energi på Toppen onsdag formiddag.

10. maj 2017

Datacentre: Fjernvarme giver Danmark en fordel

Udnyttelse af overskudsvarme til fjernvarmen kan give Danmark en fordel, når IT-selskaber skal vælge, hvor de skal lægge deres store datacentre.

18. maj 2017 Presseklip

Rigsrevisionen kritiserer DONG-salg

LÆS I DAG: Politisk uenighed om kritik af DONG-salg. Flere grønne job med mere forskning. Kritik af milliardnedskrivning på SE-investering. Selvbetjent fjernvarme på Falster. Nabo er utilfreds med fjernvarmebyggeri.

17. maj 2017 Presseklip

Danmarks energiforbrug ræser afsted

LÆS I DAG: Danmarks energiforbrug ræser afsted. Skærbæk fyrer med den første flis. Viborg får EU-støtte til varme fra Apple. Nyt halmanlæg var værd at vente på. Varmepris falder på Lolland. Og meget mere.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

16. maj 2017 Presseklip

Kritik af hastelov om forrentning

LÆS I DAG: Kritik af forrentnings-hastelov ved førstebehandling. Teknologirådet: Ikke plads til store solcelleparker i Danmark. Klager over tredje flisfyr i Skanderborg. Opbakning til fusion mellem Bjerringbro og Ulstrup.

15. maj 2017 Presseklip

21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker

LÆS I DAG: TV-indslag: 21,5 millioner kroner fra EU til midtjyske værker. Rød klimaplan baner vej for forlig. Føtex skal levere overskudsvarme. Politisk beslutning skal stoppe forrentningsfinter.

11. maj 2017 Presseklip

Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop

LÆS I DAG: Milliardregning for forsyninger ved KommuneKredit-stop. Politisk flertal for forrentningsindgrebet. Væk med afgifter for datacentre. Ingen forrentningsrisiko på Langeland. Aalborg Portland tøver med at levere mere overskudsvarme. Læk dannede gejser i Aalborg.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. maj 2017 Navnenyt

Ny økonomi- og sekretariatschef i Dansk Fjernvarme

Kirsten Wilbour Christiansen begynder den 1. august hos Dansk Fjernvarme.

16. maj 2017 Navnenyt

Ny energikonsulent i Sweco Danmark

Christian Bælum skal løse højspændingsnetopgaver for Energinet. 

11. maj 2017 Navnenyt

Ny formand for SEAS-NVE

Næstformand Jens Stenbæk bliver ny bestyrelsesformand.

11. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør til Assens Forsyning

Birger Strandby Ernst kommer fra et job i Herning Kommune til Assens Forsyning.

09. maj 2017 Navnenyt

Ny direktør for Siemens i Danmark

Claus Møller er en firmaets mand og ny øverste chef for Siemens i Danmark.